imlost04 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα δεν περασα κάπου στις πανελλήνιες και αυτό με έβαλε σε αρκετές σκέψεις. Αρχικά, συνειδητοποίησα πολύ αργά ότι η ειδικότητα που διάλεξα δεν ήταν για μένα ( οικονομική κατεύθυνση) . Σκέφτηκα ότι η φυσικοθεραπεια είναι αρκετά ενδιαφέρον επάγγελμα και θέλω να το ακολουθήσω. Το θέμα είναι πως δεν έχω τη δύναμη και την οικονομική δυνατότητα να ξανά δώσω πανελλήνιες είμαι επίσης 19 ετών . Οπότε σκεφτόμουν αν πάω από διεκ ή ιεκ και γίνω βοηθος φυσικοθεραπευτη και έπειτα να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις ( αν γίνετε και το πανεπιστήμιο δέχεται αποφοιτους ιεκ) ή να πάω σε ένα κολλεγιο που έχω ακούσει πως δεν σου δίνει επαγγελματικά δικαιώματα για να ανοίξεις κάτι δικό σου ( φυσικά θα έχω μαζέψει αρκετά χρόνια πριν τα λευτα ) να μου πεις γιατί δεν μαζεύω λευτα για να ξανά δώσω. Απλά το θέμα με τις πανελλήνιες είναι πως μπορεί να μην γραψω καλά επειδή δεν έχω βάσεις από χημεια φυσική βιολογία. Και γενικά η χρονιά των πανελληνιων ήταν η χειρότερη για μένα σε σημείο να μην αντέχω ψυχολογικά οπότε δεν θέλω να πάει χαμένος και άλλος ένας χρόνος. Όποιος γνωρίζει σχετικά για το συγκεκριμένο επάγγελμα θα ήθελα πολύ να μου δώσει πληροφορίες ειδικά αν έχει τελειώσει από κάποιο ιεκ ή κολλεγιο και αν το εξέλιξε ( πχ πήγε να δουλέψει ως φυσικοθεραπευτης στο εξωτερικό κτλ) επίσης τι γίνετε με τις κατατακτηριες ξέρω πως πρέπει να έχεις πάρει πιστοποίηση. Αλλά τα μαθήματα για να δώσεις αυτή την εξέταση είναι άλλα ή μαθήματα που θα έχω κάνει ήδη στο ιεκ και πόσο χρόνο προετοιμασίας χρειάζεται τέλος πότε θα γνωρίζω αν μπορώ να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις και την ύλη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα