Προς το περιεχόμενο

Αγορά SUV : Αυτόματο ή χειροκίνητο ?? Γνωμες

ChristosVl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οδηγούσα χειροκίνητο για 19 χρόνια. Όταν χρειάστηκε να αλλάξω σε οικογενειακό suv, το c4 grand picasso για την ακρίβεια, ο έμπορος το είχε μόνο σε αυτόματο. Όταν τον ρώτησα για το θέμα μου απάντησε. Πάρε το αυτόματο και θα με θυμηθείς. Και όντως τον θυμαμαι 4 χρόνια μετά. Δεν υπάρχει σύγκριση σε άνεση. Αυτόματο με κλειστά μάτια.

Επεξ/σία από zestikios
  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, zestikios said:

Οδηγούσα χειροκίνητο για 19 χρόνια. Όταν χρειάστηκε να αλλάξω σε οικογενειακό suv, το c4 grand picasso για την ακρίβεια, ο έμπορος το είχε μόνο σε αυτόματο. Όταν τον ρώτησα για το θέμα μου απάντησε. Πάρε το αυτόματο και θα με θυμηθείς. Και όντως τον θυμαμαι 4 χρόνια μετά. Δεν υπάρχει σύγκριση σε άνεση. Αυτόματο με κλειστά μάτια.

Κοιτουσες για χειροκινητο και συ στην αρχη δηλαδη?Ναι δεν συγκρινεται η ανεση το ξερω,καμια σχεση και γω αυτης της σχολης ειμαι,πχ ενα α180 2019 που ηταν πιο ακριβο βεβαια το πηρα αυτοματο γι αυτο και πουληθηκε γρηγορα οταν το εβαλα.Απλα βλεπω κοσμο που παιρνει αυτοκινητο 20-25κ χειροκινητο απροβληματιστα και βρηκα ενα qashqai που ειναι χειροκινητο πανοραμα και ενα αυτοματο οχι πανοραμα...αυτο που με νοιαζει πιο πολυ ειναι η μεταπωληση και σκεφτομαι να γλυτωσω και γω αυτα τα 3κ μιας και θα ειναι 2ο 

Επεξ/σία από ChristosVl

40 λεπτά πριν, ChristosVl είπε

Κοιτουσες για χειροκινητο και συ στην αρχη δηλαδη?Ναι δεν συγκρινεται η ανεση το ξερω,καμια σχεση και γω αυτης της σχολης ειμαι,πχ ενα α180 2019 που ηταν πιο ακριβο βεβαια το πηρα αυτοματο γι αυτο και πουληθηκε γρηγορα οταν το εβαλα.Απλα βλεπω κοσμο που παιρνει αυτοκινητο 20-25κ χειροκινητο απροβληματιστα και βρηκα ενα qashqai που ειναι χειροκινητο πανοραμα και ενα αυτοματο οχι πανοραμα...αυτο που με νοιαζει πιο πολυ ειναι η μεταπωληση και σκεφτομαι να γλυτωσω και γω αυτα τα 3κ μιας και θα ειναι 2ο 

Ναι κοιτούσα για χειροκίνητο. Οσο για την μεταπωλητική αξία αν είμασταν 10-15 χρόνια πίσω θα σου έλεγα ναι ο Έλληνας κοιτάει μόνο χειροκίνητο. Αλλά πλέον νομίζω τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι νεότερες γενιές είναι πιο μαθημένες σε αυτοματισμούς κλπ, οπότε δεν νομίζω να έχεις θέμα μεταπώλησης στο μέλλον. Το μόνο αρνητικό είναι το μεγάλο κόστος αν τυχόν προκύψει πρόβλημα με το αυτόματο κιβώτιο.

• Like 1

Βέβαια να πούμε και το κόστος επισκευής. Αν θες 700 ευρώ αντιπροσωπεία για να αλλάξεις δίσκο και πλατό στο χειροκίνητο σε αυτόματο θα θες 2500 ευρώ. 

Οτι και να αγοράζεις αυτόματο, πάνε πια αυτά τα μπαστούνια εκει στην μέση που ανακατεύαμε τον τραχανά.

Μετά με τα χειροκίνητα δυσλειτουργουν και κάποια ηλεκτρονικά όπως το cc κλπ

• Like 3

Εαν η εταιρεια χρησιμοποιει το αυτοματο σασμαν της ρενό, παρτο. Μαθε βασικα απο ποια εταιρεια παιρνει το αυτοματο σασμαν η νισσαν. Αν το φτιαχνει αυτή, τοτε μακριά. Αναξιοπιστο. Αν ειναι της ρενο ειναι καλό.Ψαξε σε φορουμ μετα για την αξιοπιστια του συγκεκριμενου σασμαν,βγαλε συμπερασμα  και πράξε ανάλογα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος οδηγήσει αυτόματο ποτέ δεν γυρίζει στο μηχανικό 

Μέχρι το 2006 ήμουν με χειροκίνητο 

Μετά 4 αμάξια μόνο αυτόματο. 

Δύο Honda CRV ένα civic και ένα jazz 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...