Nimrod7 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Rush13 είπε θές σοβαρή οθόνη τύπου Benq sw , επεξεργασία εικόνας και βίντεο χωρις να βλέπεις σωστά χρώματα είναι μια η άλλη. Sorry αλλά οι BenQ SW δεν είναι σοβαρές οθόνες. 8bit + FRC είναι, με κακό uniformity, και ασταθή χρωματικά. Το minimum για home level "Reference" (τα εισαγωγικά bold) είναι OLED LG32EP950 ή Asus PA32DC, αλλά μπαίνεις σε λοταρία για να πάρεις καλό πάνελ. Η joled που τα φτιάχνει επίσης φαλίρισε. Το Asus έχει στοκ ακόμη αλλα όχι για πολύ. Εναλακτικά τηλεόραση, LG CΧ/GΧ εως C3/G3 η Sony A95, και θες εξωτερικό LUT Box για να τη καλιμπράρεις. Eizo CG319 επίσης χρησιμοποιείται αρκετά, η μετά πας σε Flanders, Sony BVM, Canon DP αν έχεις κανένα οικόπεδο για πούλημα. Αν δεν πας σε οθόνη κατάλληλη γι' αυτή τη δουλειά, πάρε οτι πάρεις, και βάλε ενα LUT Box ενδιάμεσα απο το I/O clean feed του resolve, και φυσικά θα πρέπει να την καλιμπράρεις, γιατί αλλιώς πραγματικά σου εύχομαι ... καλή τύχη! Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από Nimrod7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, drgk said: Για την οθόνη δεν έχω ιδέα. Δεν θέλω τα πρόγραμματα για απλό κόψε ράψε αλλά 4k επεξεργασία denoise, color grade. Θέλω απλά να μην κολλάει ο υπολογιστής και να μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω μου. Μην φανταστείτε raw αρχείο και 10μπιτο. Οπως είπα και παραπάνω δεν θέλω να δούμε τώρα την κάρτα. Τους πρώτους σχεδόν 6 μήνες το θέλω απλά για photoshop και χαλαρή σχετικά χρήση Αν μπορείτε πείτε μου αν τα κομμάτια που επέλεξα (δεν είναι σχετικός όπως είπαμε) ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μου και αν κάτι χρειάζεται αλλαγή. Για κάρτα θα δούμε αργότερα. Λοιπόν, η δική μου δυσκολία είναι ότι θεωρώ πως ενας 13500 και μια 3060/4060(η τέλος πάντων "εισαγωγική" Nvidia) θα είναι πολύ πιο ισορροπημένο μηχάνημα και θα τα πηγαίνει καλύτερα από τον 13900 σε davinci και βγαίνουν στα ~ίδια χρήματα. Στο Photoshop εάν χρησιμοποιείς αρκετα το remove tool(υπάρχουν και άλλα προφανώς απλά το αναφέρω ενδεικτικά) χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών, όπου και εκεί υποθρτω πως θα τα πηγαίνει καλυτερα mid cpu μαζί με mid gpu. Στο παραπάνω σχήμα "κερδίζεις" και από χρήματα σε μητρική(660/760) και από σύστημα ψύξης. Τώρα για την ram(για αυτό και σε ρώτησα για το workflow). 32gb είναι αρκετά για Photoshop, πιθανών και για davinci. Σίγουρα δεν είναι αρκετά όμως για παράλληλη χρήση των 2. Π.χ ενώ κανείς deliver στο davinci παράλληλα να δουλεύεις στο Photoshop. Πάντα παίζει να προσθέσεις αλλά 32 και να φτάσεις τα 64.Ομως, μπορεί να σου μπερδέψουν σε ταχύτητες και επιπλέον ένας 13900 θα έχει αρκετη ζωή μπροστά του και με 64gb max παίζει να σου δημιουργήσει πρόβλημα/bottleneck. Προσωπικά σε ένα σύστημα αξιώσεων και μιας και μιλάμε για ddr5 θα έβαζα 2x48gb εξαρχής. Μπορεί να μην χρειαστείς παραπάνω από 96gb οπότε μένεις εκεί χωρίς προβλήματα να μην δουλεύουν στην max ταχύτητα λόγο 4dimm και εάν ποτέ χρειαστείς παραπάνω έχεις αρκετό αέρα έως τα 192gb. Οθόνη->Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του build, εφόσων αναφέρεις color correction να πάρεις μια που τουλάχιστον να καλύπτει το χρωματικό εύρος που δουλεύεις. Δώσε σκέψη και αναζήτηση στο συγκεκριμένο. Nvme->2tb εξαρχής , kc3000 που προτάθηκε. Δεν ξέρω με τι θα project θα ασχοληθείς μιας και δεν μας είπες, αλλά ένα απλό basic 2 καμερο project "ημέρας" σε 4k μπορεί να σου πιάσει εύκολα 500+gb. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rush13 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Στις 18/8/2023 στις 8:56 ΜΜ, Nimrod7 είπε Sorry αλλά οι BenQ SW δεν είναι σοβαρές οθόνες. 8bit + FRC είναι, με κακό uniformity, και ασταθή χρωματικά. Το minimum για home level "Reference" (τα εισαγωγικά bold) είναι OLED LG32EP950 ή Asus PA32DC, αλλά μπαίνεις σε λοταρία για να πάρεις καλό πάνελ. Η joled που τα φτιάχνει επίσης φαλίρισε. Το Asus έχει στοκ ακόμη αλλα όχι για πολύ. Εναλακτικά τηλεόραση, LG CΧ/GΧ εως C3/G3 η Sony A95, και θες εξωτερικό LUT Box για να τη καλιμπράρεις. Eizo CG319 επίσης χρησιμοποιείται αρκετά, η μετά πας σε Flanders, Sony BVM, Canon DP αν έχεις κανένα οικόπεδο για πούλημα. Αν δεν πας σε οθόνη κατάλληλη γι' αυτή τη δουλειά, πάρε οτι πάρεις, και βάλε ενα LUT Box ενδιάμεσα απο το I/O clean feed του resolve, και φυσικά θα πρέπει να την καλιμπράρεις, γιατί αλλιώς πραγματικά σου εύχομαι ... καλή τύχη! H sw320 την οποια και έχω , συγκεκριμένα ειναι 10bit true , hardware calibrated με εξαιρετική πιστότητα εφόσον βεβαια την calibrάρεις. Δεν γνωρίζω αν εχει αλλάξει κάτι με τα νεότερα μοντέλα Οι τοπ ειναι οι coloredge της EIZO αλλα ξεφευγεις πολυ σε χρήματα. Το να πάρει τηλεόραση για μοντάζ ειναι κακή ιδέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nimrod7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 19 ώρες πριν, Rush13 είπε H sw320 την οποια και έχω , συγκεκριμένα ειναι 10bit true , hardware calibrated με εξαιρετική πιστότητα εφόσον βεβαια την calibrάρεις. Δεν γνωρίζω αν εχει αλλάξει κάτι με τα νεότερα μοντέλα Οι τοπ ειναι οι coloredge της EIZO αλλα ξεφευγεις πολυ σε χρήματα. Το να πάρει τηλεόραση για μοντάζ ειναι κακή ιδέα Έχουν μοντέλα 10bit, και έχουν μοντέλα 8bit. Η ναυαρχίδα τους το 321C είναι 8bit+FRC΄που πολλοί επιλέγουν νομίζοντας οτι είναι 10bit. Τηλεοράσεις χρησιμοποιούν κορυφαία post production studios για Client Displays η Reference. Δεν είναι τυχαίο που η Flanders Scientific, κορυφαία εταιρία στο χώρο δημιουργεί custom μοντέλα τηλεοράσεων με SDI, και προσεκτικά επιλεγμένα panels για Reference Displays τα οποία σέβεται όλο το Hollywood. Για consumers που δέν εχουν 15Κ για κάτι τέτοιο η A95 της Sony όπως αναφέρουν πολλοί Colorist και έχω μετρήσει προσωπικά με επαγγελματικό εξοπλισμό, είναι πολύ κοντά στο BVM X310 που κοστίζει 35K. Η τηλεοράσεις δεν είναι η απόλυτη λύση σε καμία περίπτωση, έχουν κακό ποιοτικό έλεγχο, η χρωματική τους απόδοση αλλάζει αναλόγως της θερμοκρασίας και πολλά πολλά άλλα μειονεκτήματα, αλλά κάποιες από αυτές, η χρωματική τους ακρίβεια μετά το calibration είναι Νο Brainer Entry Level "reference" για πολλούς. Στο Lift-Gamma-Gain που κυρίως έχει επαγγελματίες Colorist, θα βρείς άπειρες προτάσεις για τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν σε studios, και πολύ λίγες για consumer monitors. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toni31 Δημοσ. 27 Απριλίου Share Δημοσ. 27 Απριλίου κάποια πρόταση σε οθόνη για επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα