Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω νέο υπολογιστή κυρίως για photoshop και davinci resolve. Σκέφτηκα να αγοράσω το σύστημα αρχικά χωρίς κάρτα γραφικών και όταν βρω κάποια ευκαιρία να πάρω. Το μπάτζετ χωρίς κάρτα είναι περίπου 1300€ (100 πάνω 100 κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα) τι προτείνετε;

Τα πρόγραμματα θα τα χρησιμοποιησω αργότερα οπότε δεν χρειάζομαι άμεσα την κάρτα

Έφτιαξα μόνος μου αυτό αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτά. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 

Cpu:  i9 13900k (ενσωματωμένα γραφικά μέχρι να πάρω-χρειαστώ κάρτα) 590€

Μητρικη:  Gigabyte Z790 Aorus Elite AX     270€

Ram:  Kingston Fury Beast RGB 32GB   130€

Ssd:  Samsung 980 Pro Ssd 1Tb 80€

Ψυχτρα:  CoolerMaster Masterliquid ML240L   80€

Τροφοδοτικό:  Corsair RMx Series RM8 50x. (850w) 150€

Κουτί:   CoolerMaster Masterbox TD500 Mesh V2    110€

Θερμοαγώγιμη πάστα: Arctic MX-4 2019 Edition Thermal Paste 4gr. 3€

(έχω άλλον έναν hdd 2tb wd) 

Οι τιμές είναι περίπου όπως τις είδα αυτή τη περίοδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από drgk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κουτί έβαλα τώρα 

Οθόνη σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια

https://www.skroutz.gr/s/33307844/Samsung-Odyssey-G32A-VA-Gaming-Monitor-24-FHD-1920x1080-165Hz.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αν έχετε να προτείνετε κάτι και για οθόνη, δεκτό. 

Workflow? 

(Έχετε καμία ιδέα αν οι τιμές θα αυξηθούν ή όχι; ) 

Επεξ/σία από drgk
Δημοσ.
1 hour ago, drgk said:

Κουτί έβαλα τώρα 

Οθόνη σκέφτηκα να πάρω μια τέτοια

https://www.skroutz.gr/s/33307844/Samsung-Odyssey-G32A-VA-Gaming-Monitor-24-FHD-1920x1080-165Hz.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Αν έχετε να προτείνετε κάτι και για οθόνη, δεκτό. 

Workflow? 

(Έχετε καμία ιδέα αν οι τιμές θα αυξηθούν ή όχι; ) 

Μικρή και μάλλον κακή οθόνη για την δουλειά που αναφέρεις.

Workflow->

Πως σκέφτεσαι να χρησιμοποιείς τα προγράμματα(π.χ απλο κοψοραψιμο fhd αρχείου/πολλαπλές κάμερες 4κ με color grading και denoise κοκ), εάν θέλεις να δουλεύεις παράλληλα το Photoshop ενώ κάνει deliver το davinci, τι είδους και τι ογκο αρχεία  θα διαχειρίζεσαι και πόσο γρήγορα θα πρέπει να  ολοκληρωνεις το μοντάζ.

• Like 1
Δημοσ.

θές σοβαρή οθόνη τύπου Benq sw , επεξεργασία εικόνας και βίντεο χωρις να βλέπεις σωστά χρώματα είναι μια η άλλη.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος το Davinci συγκεκριμένα χρησιμοποιεί και χρειάζεται καλή κάρτα γραφικών.

κόψε λεφτά απο μητρική και επεξεργαστή, ρίξτα σε κάρτα γραφικών και μάζευε λεφτά να πάρεις καλη οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Rush13 είπε

θές σοβαρή οθόνη τύπου Benq sw , επεξεργασία εικόνας και βίντεο χωρις να βλέπεις σωστά χρώματα είναι μια η άλλη.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος το Davinci συγκεκριμένα χρησιμοποιεί και χρειάζεται καλή κάρτα γραφικών.

κόψε λεφτά απο μητρική και επεξεργαστή, ρίξτα σε κάρτα γραφικών και μάζευε λεφτά να πάρεις καλη οθόνη.

Στην έκδοση studio θέλει και τα 2. Δηλαδή αν μπορείς να βάλεις 13900 με 4090 δεν χάνεις. Βέβαια σε αυτό το build χρειάζεται τροφοδοτικό 1200W το ελάχιστο.

πχ

https://www.skroutz.gr/s/21704009/Be-Quiet-Straight-Power-11-1200W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html

https://www.skroutz.gr/s/40554026/Corsair-Rm1200x-Shift-1200W-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

Γενικά αν κόψει κάτι λίγο και πάρει πχ μία GTX 1660 δεν νομίζω να δει τρελή διαφορά. Τα 200€ απ' την CPU θα στοιχίσουν πολύ. Τώρα βέβαια μία 4090 από μόνη της στοιχίζει 1700€ περίπου

Τι budget έχουμε για GPU στο μέλλον για να μην γράφω γενικά και αόριστα για όλες τις περιπτώσεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, drgk είπε

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω νέο υπολογιστή κυρίως για photoshop και davinci resolve. Σκέφτηκα να αγοράσω το σύστημα αρχικά χωρίς κάρτα γραφικών και όταν βρω κάποια ευκαιρία να πάρω. Το μπάτζετ χωρίς κάρτα είναι περίπου 1300€ (100 πάνω 100 κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα) τι προτείνετε;

Τα πρόγραμματα θα τα χρησιμοποιησω αργότερα οπότε δεν χρειάζομαι άμεσα την κάρτα

Έφτιαξα μόνος μου αυτό αλλά δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτά. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; 

Cpu:  i9 13900k (ενσωματωμένα γραφικά μέχρι να πάρω-χρειαστώ κάρτα) 590€

Μητρικη:  Gigabyte Z790 Aorus Elite AX     270€

Ram:  Kingston Fury Beast RGB 32GB   130€

Ssd:  Samsung 980 Pro Ssd 1Tb 80€

Ψυχτρα:  CoolerMaster Masterliquid ML240L   80€

Τροφοδοτικό:  Corsair RMx Series RM8 50x. (850w) 150€

Κουτί:   CoolerMaster Masterbox TD500 Mesh V2    110€

Θερμοαγώγιμη πάστα: Arctic MX-4 2019 Edition Thermal Paste 4gr. 3€

(έχω άλλον έναν hdd 2tb wd) 

Οι τιμές είναι περίπου όπως τις είδα αυτή τη περίοδο. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Εγώ συμφωνώ με την λογική σου , αν θα χρειαστείς gpu (πάντα nvidia) και ποια θα είναι αυτή το βλέπεις. Τώρα όσον αφορά αυτούς που λένε για 4090 χωρίς να γνωρίζουν απαιτήσεις , κόψτε κάτι δεν κάνουμε διαγωνισμό ποιος θα πει το ποιο ακριβό σύστημα. Ενας 13900Κ με RTX4070/12GB παίζει τα 4Κ στο DV στα δάκτυλα και ένα ποιοτικό 750W τροφοδοτικό είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Για την οθόνη δεν έχω ιδέα. Δεν θέλω τα πρόγραμματα για απλό κόψε ράψε αλλά 4k επεξεργασία denoise, color grade. Θέλω απλά να μην κολλάει ο υπολογιστής και να μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω μου. Μην φανταστείτε raw αρχείο και 10μπιτο.

Οπως είπα και παραπάνω δεν θέλω να δούμε τώρα την κάρτα. 

Τους πρώτους σχεδόν 6 μήνες το θέλω απλά για photoshop και χαλαρή σχετικά χρήση 

Αν μπορείτε πείτε μου αν τα κομμάτια που επέλεξα (δεν είναι σχετικός όπως είπαμε) ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μου και αν κάτι χρειάζεται αλλαγή. Για κάρτα θα δούμε αργότερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για κάρτα γραφικών σίγουρα δεν θα πάρω πάνω από 1000€ 

Επεξ/σία από drgk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, drgk είπε

Για την οθόνη δεν έχω ιδέα. Δεν θέλω τα πρόγραμματα για απλό κόψε ράψε αλλά 4k επεξεργασία denoise, color grade. Θέλω απλά να μην κολλάει ο υπολογιστής και να μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω μου. Μην φανταστείτε raw αρχείο και 10μπιτο.

Οπως είπα και παραπάνω δεν θέλω να δούμε τώρα την κάρτα. 

Τους πρώτους σχεδόν 6 μήνες το θέλω απλά για photoshop και χαλαρή σχετικά χρήση 

Αν μπορείτε πείτε μου αν τα κομμάτια που επέλεξα (δεν είναι σχετικός όπως είπαμε) ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μου και αν κάτι χρειάζεται αλλαγή. Για κάρτα θα δούμε αργότερα. 

1) SSD πάρε μεγαλύτερο (2ΤΒ) , οι τιμές δεν είναι υψηλές και σίγουρα θα το μετανιώσεις

2) η υδρόψυξη είναι "μέτρια" , σαν μια αεροψυξη των 60-70ευρώ. Η θα πάρεις ποιοτική αερόψυκτρα ή καλύτερη υδρόψυξη με 3 ανεμιστήρες(360L)

3) μην πάρεις έξτρα πάστα , με το ζόρι θα κερδίσει 1c

4) Στο κουτί θα χρειαστείς έξτρα ανεμιστηράκι(εξατμιση στο πίσω μέρος) σε περίπτωση αερόψυξης , στην υδρόψυξη τον διώχνει τον αέρα αποδοτικά έξω μόνη της

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορώ να έχω τον 980pro σαν γρήγορο για τα windows και να πάρω άλλον ένα Kingston 1tb κοντά στο 40€; 

Ποια υδροψυξη προτείνετε; 

Όλα τα άλλα κομμάτια καλά είναι; γιατί δεν έχω δει πολλές παρατηρήσεις. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, drgk είπε

Μπορώ να έχω τον 980pro σαν γρήγορο για τα windows και να πάρω άλλον ένα Kingston 1tb κοντά στο 40€; 

Ποια υδροψυξη προτείνετε; 

Όλα τα άλλα κομμάτια καλά είναι; γιατί δεν έχω δει πολλές παρατηρήσεις. 

1) το αντίστοιχο μοντέλο της coolermaster 360L (περίπου 120ευρώ)

2) Εγώ θα έπαιρνα τον samsung 2TB μια και καλή (και τον παλιό σκληρό 2ΤΒ θα τον είχα για περιοδικό backup)  αλλά εσύ κάνε ότι συνδιασμό θέλεις

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, drgk είπε

Τα άλλα είναι οκ; 

1. Αντί για τον 980 pro 1tb, παρε τον KC3000 1tb να γλιτωσεις το 20ρικο (ο KC ειναι και καλυτερος).

2. H συγκεκριμένη υδροψυξη δεν ειναι για πολλά. Πάρε Arctic Liquid Freezer 360mm με το 20ρικο που γλιτωσες απο πάνω. Διαφορετικά, πήγαινε σε μια NH-D15 αν θες αέρα. Το παν για να πετυχεις νορμαλ θερμοκρασιες ειναι να κανεις undervolting/power limits, αλλιως και custom loop των 1500 ευρώ να έχεις πάλι θα βλεπεις τρελες θερμοκρασίες.

3. Αν δεν σε νοιαζει το look στην μητρικη, μπορεις να κοιταξεις την δοκιμασμενη λυση της MSI PRO Z790-A WIFI. Γλιτωνεις κι απο εδω ενα 50ρι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...