mindreader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Εκανα μεταβιβαση γραμμης σταθερης cosmote στο ονομα μου πριν απο ενα μηνα. Απο τοτε ανακαλυπτω διαφορα μικρα διαδικαστικα προβληματα, κατα την αποψη μου, που προσπαθω να διαχειριστω. Γι'αυτο ανοιγω αυτο εδω το νημα, για συζητηση και βοηθεια. Πρωτα απο ολα, ειπωθηκε οτι πλεον, σε νεες συνδεσεις ή ανανεωση, δεν υπαρχει η αοριστη διαρκεια που ειχαμε παλια, γιατι με συγχωρειτε, αλλα εγω οπως ειχα παει σε ενα σπιτι το 2010 και εβαλα τη γραμμη, εκτοτε, δεν ξανασχοληθηκα. Αυτο πλεον, λετε-λενε, δεν υπαρχει. Αρα, καθε 24μηνες-2 χρονια, πρεπει να εχουμε το νου μας, οτι θα πρεπει να γινει ανανεωση...συμβολαιου. Καποιοι ειπαν οτι γινεται και ηλεκτρονικα. Δεν θελω να το κανω μεσω app στο κινητο. Απο το mycosmote site μεσω υπολογιστη που σκεφτηκα να κανω account, διαβαζω αυτο εδω Ποιος τους ειπε, οτι μπορουν να εξαναγκαζουν τον κοσμο σε ηλεκτρονικη εκδοση του λογαριασμου; Καμια δυνατοτητα επιλογης, ετσι; Σταματω λοιπον εδω, δεν κανω account. Πως θα ξερω τι θα συμβει σε 2 χρονια, οταν ληξει το συμβολαιο; Και αν μεθαυριο το κανουν να ληγει σε 6μηνες; Καποτε ειχαμε την cosmokarta να ληγει σε 1 χρονο, σημερα ληγει στο 2μηνο, αρα μην πειτε οτι 'δεν μπορει να συμβει'! Βασικα, θα ηθελα να μην ασχολουμαι με ληξη συμβολαιου. Αλλα αυτο οντως 'δεν γινεται'. Εγω θα πρεπει να σκεφτω, να 'διαπραγματευτω' αν θελετε, σε δυο χρονια. Να βαλω σημειωση στο κινητο να καλεσω στο 13888, ή να αναμενω να με καλεσουν αυτη. Μπορω να κανω κατι σαν αυτοματη ανανεωση; Μπορω να φιξαρω καπως οτι θα ειμαι παντα στο υπαρχον προγραμμα που εχω; Ή πρεπει αναγκαστικα, με το ζορι, θελοντας και μη, καθε δυο χρονια, να καθομαι να μιλω μαζι τους, και να σκεφτομαι μηπως με ριξουν και πουθενα αλλου και φαω και καμια αυξηση;
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, mindreader είπε Πρωτα απο ολα, ειπωθηκε οτι πλεον, σε νεες συνδεσεις ή ανανεωση, δεν υπαρχει η αοριστη διαρκεια που ειχαμε παλια, γιατι με συγχωρειτε, αλλα εγω οπως ειχα παει σε ενα σπιτι το 2010 και εβαλα τη γραμμη, εκτοτε, δεν ξανασχοληθηκα. Αυτο πλεον, λετε-λενε, δεν υπαρχει. Εδώ και χρόνια οι συνδέσεις σε όλους είναι με δέσμευση 24μηνη. Αλλά αυτό είναι η μία μόνον όψη του νομίσματος. Ο κανονισμός δίνει δικαίωμα στους παρόχους να έχουν ίδια πακέτα σύνδεσης αλλά με διαφορετικό κόστος ανάλογα την χρονική διάρκεια. Υπόψη ότι δεν ανακαλύψαμε τον τροχό αλλά ακολουθήσαμε πρακτικές που ισχύουν παγκοσμίως. Επίσης τους υποχρεώνει να έχουν πακέτα είτε αορίστου (αυτό που θέλεις) είτε 12μηνα είτε 24μηνα. Οι πάροχοι λοιπόν δίνουν προσφορές και εκπτώσεις στα 24μηνα συμβόλαια και καθόλου (ή ελάχιστα) στα υπόλοιπα, ώστε να έχουν σίγουρη πελατεία επί μακρόν. Μάλιστα στις επίσημες ιστοσελίδες έχουν μόνον τα 24μηνα (δεν υπάρχει περιορισμός από τον κανονισμό) ενώ τα άλλα μόνον από τα καταστήματα. Εν κατακλείδι, αν θέλεις αορίστου, πας σε επίσημο κατάστημα oteshop και το ζητάς. Είναι παρόνομο να σου το αρνηθούν. Μην έρθεις όμως μετά και παραπονιέσαι ότι το κόστος είναι (ανάλογα το πακέτο και τις υπηρεσίες) 2 ή 3 φορές παραπάνω από το 24μηνο. 2 ώρες πριν, mindreader είπε Αρα, καθε 24μηνες-2 χρονια, πρεπει να εχουμε το νου μας, οτι θα πρεπει να γινει ανανεωση...συμβολαιου. Υπάρχει ειδοποίηση εγκαίρως για ανανέωση της σύνδεσης και ανάλογα την περίπτωση είτε με ίδιους όρους είτε με νέα προσφορά (σε κόστος και υπηρεσίες) και διαπραγμάτευση. Επιπλέον το διαπιστώνεις στην προσωπική σου ιστοσελίδα της εταιρείας και σε κάποιους σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό. 2 ώρες πριν, mindreader είπε Ποιος τους ειπε, οτι μπορουν να εξαναγκαζουν τον κοσμο σε ηλεκτρονικη εκδοση του λογαριασμου; Καμια δυνατοτητα επιλογης, ετσι; Σταματω λοιπον εδω, δεν κανω account. Ανά πάσα στιγμή μπορείς (με ένα κλικ) μέσα στον online λογαριασμό σου να επανέλθει η έκδοση και ταχυδρομική αποστολή του μηνιαίου λογαριασμού. Απλά εξαρχής είναι απενεργοποιημένη η επιλογή. 2 ώρες πριν, mindreader είπε Μπορω να κανω κατι σαν αυτοματη ανανεωση; Μπορω να φιξαρω καπως οτι θα ειμαι παντα στο υπαρχον προγραμμα που εχω; Ή πρεπει αναγκαστικα, με το ζορι, θελοντας και μη, καθε δυο χρονια, να καθομαι να μιλω μαζι τους, και να σκεφτομαι μηπως με ριξουν και πουθενα αλλου και φαω και καμια αυξηση; Στα πρώτα δύο η απάντηση είναι, όχι δεν μπορείς, οπότε μένει η κουρτίνα 3. Αύξηση είναι σίγουρο ότι θα φας κάποτε, όπως ισχύει σε όλο το εμπόριο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και στην μισθοδοσία των εργαζομένων. Δεν πιστεύω ότι θεωρείς ότι θα πληρώνεσαι το ίδιο μηνιάτικο εσαεί. 1
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 jkoukos ευχαριστω ειλικρινα για την απαντηση, νομιζω αρχιζω και ξεκαθαριζω το τοπιο. Διευκρινησε μου αν μπορεις. Γιατι μεχρι πριν την μεταβιβαση πριν απο ενα μηνα, ποτε, κανεις, (τα τονιζω αυτα), δεν ασχοληθηκε με θεματα 'ανανεωσεων'; Ειναι ισως, εσυ θα μου πεις ή οποιος γνωριζει, γιατι οτι ειναι-οτι ερχεται ως παροχη/συμβολαιο απο τα παλια, ηταν με αλλο καθεστως, ενω νεες γραμμες ή μεταβιβασεις, πανε με νεο καθεστως; Γιατι το προηγουμενο status στην γραμμη, ηταν και 'αοριστο' και με νορμαλ τιμη, δηλαδη ποτε δεν παιχτηκε το σεναριο 'αν ειναι αοριστο, θα πληρωνεις 2πλασια'; Τι δεν καταλαβαινω, τι δεν γνωριζω; Μηπως πρεπει να παω απο oteshop, και να ζητησω να μου πουν, να μου δωσουν τροπον τινα 'προσφορα', για 'αοριστου', και να μου πουν και ποσο αυτο θα μου κοστιζει διμηνιαιως; Γινεται; Γιατι δεν ειμαι σιγουρος, συμφωνα με την πιο πανω απορια μου, οτι το 'αοριστου' σημαινει '2πλασια τιμη'. Αν μπορω να ρωτησω απο το 13888 για τετοια αλλαγη τηλεφωνικα και οχι μονο σε oteshop(γιατι κατα καιρους πεφτω και ασχετους πωλητες που με εχουν ταλαιπωρησει-ενω το τηλεφωνικο helpdesk το βρισκω πιο καταρτισμενο), σε παρακαλω πες μου.
filipN Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 - Δεν χρειάζεται να πας σε κατάστημα της Cosmote, αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς, γίνεται και τηλεφωνικά μέσω της «εξυπηρέτησης πελατών». Πιθανόν και εκεί-όπως και στα καταστήματα-να σου πουν στην αρχή ότι δεν γίνεται, θα πρέπει να επιμείνεις. Δεν είναι κάτι που υποθέτω ότι γίνεται, αλλά κάτι που έχω κάνει πριν λίγα χρόνια. 1
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 10 hours ago, jkoukos said: Ανά πάσα στιγμή μπορείς (με ένα κλικ) μέσα στον online λογαριασμό σου να επανέλθει η έκδοση και ταχυδρομική αποστολή του μηνιαίου λογαριασμού. Απλά εξαρχής είναι απενεργοποιημένη η επιλογή. Αν γνωριζεις εσύ ή καποιος αλλος, αν το εχει δει με τα ματια του, εκτος απο το app, γινεται και απο την ιστοσελιδα; Γιατι αν κανω κατι, θα το κανω μονο απο το site. https://www.cosmote.gr/selfcare/registration/intermediatePage.jsp Ρωτω για αν αποφασισω να το κανω και προχωρησω, μην κανω εγγραφη, και μεσα επειτα δεν υπαρχει η επιλογη για ταχυδρομικη επιστολη λογαριασμου, και την πατησω.
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 ----- Μολις μιλησα με 13888. Μου ειπαν οτι δεν υπαρχουν μεν 'αοριστου'. Επεμενα, τους ειπα πολλα και διαφορα, γιατι πχ μιλαμε για εναν αριθμο με ιστορικοτητα 50 ετων, και οχι μονο...anyway, δεν ειχε να μου πει κατι περι αοριστου. Δεν ξερω αν στο καταστημα ειχαν να πουν/δωσουν κατι, τι λετε; Ομως μου ειπε, οτι αν για οποιονδηποτε λογο, δεν κανεις ανανεωση στη 2ετια, το μονο που...'παθαινεις', ειναι οτι τρως μια επιβαρυνση 3 ευρω στο λογαριασμο. Αυτο και τελος. Τοτε, γινεται επι της ουσιας....αοριστου! Δεν ειναι ομως οτι πεφτεις, ξερω-γω, σε κανενα τιμολογιο με πιρανχας και θα σε σκισουν.... Αρα, νομιζω οτι ειναι διαχειρισμο. Ακομη και στο worst case scenario, με 3 ευρω δεν θα πεσει κανενα καραβι εξω. Αλλα αφου μπορω και μεσω web και να διατηρησω και εγχαρτο λογαριασμο, να ανανεωσω-με μια υπενθυμιση καπου, φαινεται οτι ειναι μαλλον μικρο το κακο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δεν θυμάμαι αν ο έγχαρτος λογαριασμός έχει οικονομική επιβάρυνση. Ενδεχομένως να έχει γύρω στο 1€. Εντούτοις, αν δεν έχεις σημαντικό λόγο να παραλαμβάνεις έγχαρτο λογαριασμό, μπορείς άνετα να τον κατεβάσεις σε pdf και είτε να τον αποθηκεύσεις είτε να τον εκτυπώσεις, αν και προσωπικά δεν βρίσκω το λόγο για το τελευταίο. Όλοι οι πάροχοι από τους οποίους έχω κατά καιρούς περάσει τόσο σε τηλεφωνία όσο και σε ρεύμα, σου έδιναν το λογαριασμό σε pdf.
jkoukos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, mindreader είπε Αν γνωριζεις εσύ ή καποιος αλλος, αν το εχει δει με τα ματια του, εκτος απο το app, γινεται και απο την ιστοσελιδα; Γιατι αν κανω κατι, θα το κανω μονο απο το site. Στην ιστοσελίδα από το δεξί πλαίσιο "Συχνές επιλογές", πας "Οι λογαριασμοί μου > Διαχείριση του λογαριασμού" και έχει την σχετική επιλογή. Αντίστοιχα υπάρχει και στο app του κινητού στην διαχείριση της σύνδεσης και "Ενεργές υπηρεσίες > Δες υπηρεσίες για σένα" επιλέγοντας το "Cosmote e-λογαριασμός". Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός έχει έκπτωση 1€ στο μηνιαίο πάγιο (τελική τιμή προσφοράς που σου δίνουν) και αν ενεργοποιήσεις τον έντυπο, τότε το πάγιο αυξάνει κατά 1€. 5 ώρες πριν, mindreader είπε Γιατι μεχρι πριν την μεταβιβαση πριν απο ενα μηνα, ποτε, κανεις, (τα τονιζω αυτα), δεν ασχοληθηκε με θεματα 'ανανεωσεων'; Γιατί είχες από παλιά αορίστου και δεν είχες κάνει κάποια μεταβολή. Και σε μένα έγινε το ίδιο, χρόνια πριν. 5 ώρες πριν, mindreader είπε Γιατι το προηγουμενο status στην γραμμη, ηταν και 'αοριστο' και με νορμαλ τιμη, δηλαδη ποτε δεν παιχτηκε το σεναριο 'αν ειναι αοριστο, θα πληρωνεις 2πλασια'; 2 ώρες πριν, mindreader είπε Ομως μου ειπε, οτι αν για οποιονδηποτε λογο, δεν κανεις ανανεωση στη 2ετια, το μονο που...'παθαινεις', ειναι οτι τρως μια επιβαρυνση 3 ευρω στο λογαριασμο. Αυτο και τελος. Τοτε, γινεται επι της ουσιας....αοριστου! Δεν ειναι ομως οτι πεφτεις, ξερω-γω, σε κανενα τιμολογιο με πιρανχας και θα σε σκισουν.... Η τιμή εξαρτάται από τις υπηρεσίες και τα πακέτα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια. Παπαριές σου είπε. Μπορείς να δεις τις σημερινές προσφορές στην ιστοσελίδα για 24μηνη σύνδεση (δέσμευση). Βλέπεις ότι υπάρχει σε κάποιο πακέτο μία τιμή π.χ. 28,90€ και στα ψιλά γράμματα εκεί που είναι να το επιλέξεις αναφέρει ότι μετά το 24μηνο (που γίνεται αορίστου) ανεβαίνει στα 45,90€. Ωστόσο πριν λήξει το 24μηνο σε παίρνουν τηλέφωνο (ή το κάνεις εσύ) και γίνεται διαπραγμάτευση για ανανέωση. Υπόψη, ότι οι τιμές αυτές είναι για 24μηνη δέσμευση και μετά αορίστου. Για εξαρχής αορίστου ή 12μηνη δέσμευση, τιμές (που είναι μεγαλύτερες) θα μάθεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε κατάστημα oteshop, αφού μόνον εκεί γίνονται τέτοιες συνδέσεις (και πιθανόν να πάρεις κάποια έκπτωση). 1
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Οριστε τι γραφει στο συμβολαιο μου Οντως, καλα εδω δεν το γραφει, αλλα το 3ευρω απο που το βρηκε; Απο που προκυπτει, εστω ως γενικη ρητρα-κατευθυνση; Μηπως κατι δεν ξερουμε;
jkoukos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Στο έγραψα, ότι σου είπε χαζομάρες. Στην ανανέωση μετά το 24μηνο, συνήθως κάνουν προσφορά 1-3€ επιπλέον από το προηγούμενο συμβόλαιο διατηρώντας το ίδιο πακέτο υπηρεσιών, αλλά έχεις νέα 24μηνη δέσμευση και όχι αορίστου. 1
filipN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) - Δεν είναι χαζομάρες, αυτό που δεν γνωρίζουμε. - Αυτό που του είπε ο υπάλληλος είναι η πολιτική του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, και το κάνουν φυσικά για να μην χάσουν τους παλιούς πελάτες που έχουν χρόνια σταθερό και κινητό στην Cosmote. Απλά, κάθε μερικούς μήνες σου τηλεφωνά ένας εκπρόσωπος, για μια δήθεν προσφορά για την ανανέωση του συμβολαίου. Και αν δεν πιάσει, σου στέλνουν μετά λίγο ή μεγαλύτερο διάστημα sms στο κινητό που αναφέρει επί λέξη: «Σημαντική ενημέρωση για το συμβόλαιο της σταθερής σας. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λήγει το συμβόλαιό σας. Για να αποφύγετε αυξημένες μηνιαίες χρεώσεις ανανεώστε σήμερα το συμβόλαιό σας στο 13888 ή σε ένα κατάστημα Cosmote/Γερμανός». Σου στέλνουν αυτό το τυποποιημένο μήνυμα ακόμα και αν το συμβόλαιο της σταθερής τηλεφωνίας έχει λήξει πριν 2-3 χρόνια. - Αλλά οι περίφημες «αυξημένες μηνιαίες χρεώσεις», τα τελευταία χρόνια (το ξαναγράφω) δεν έρχονται ποτέ… (Είναι πιθανόν να έχουν διαφορετική πολιτική στις συνδέσεις FTTH ή στα πολύ ακριβά πακέτα) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από filipN 1
TheoAlex50 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Στις 18/8/2023 στις 12:15 ΜΜ, mindreader είπε δεν κανεις ανανεωση στη 2ετια, το μονο που...'παθαινεις', ειναι οτι τρως μια επιβαρυνση 3 ευρω στο λογαριασμο Δεν ισχυει αυτο, παει στην αρχικη τιμη του το προγραμμα μετα απο την 2ετια. 23 ώρες πριν, jkoukos είπε Ο ηλεκτρονικός λογαριασμός έχει έκπτωση 1€ στο μηνιαίο πάγιο Οχι πλεον για καινουργιες ενεργοποιησεις e λογαριασμου, μονο για οσους το εχουν ηδη ενεργο. 1
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 1 hour ago, filipN said: - Αυτό που του είπε ο υπάλληλος είναι η πολιτική του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, και το κάνουν φυσικά για να μην χάσουν τους παλιούς πελάτες που έχουν χρόνια σταθερό και κινητό στην Cosmote. To εν λογω σταθερο τηλεφωνο, εχει - ιστορικοτητα 50 χρονων - ηταν ολα αυτα τα χρονια (μεχρι που το πηρα στο ονομα μου) 'υπαλληλικο' (για υπαλληλους/συνταξιουχους οτε)
TheoAlex50 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mindreader είπε To εν λογω σταθερο τηλεφωνο, εχει - ιστορικοτητα 50 χρονων - ηταν ολα αυτα τα χρονια (μεχρι που το πηρα στο ονομα μου) 'υπαλληλικο' (για υπαλληλους/συνταξιουχους οτε) Τα υπαλληλικα συγκεκριμενα εχουν σταθερη τιμη αοριστου χρονου. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από TheoAlex50
mindreader Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εκανα cosmote id, ωστε απο το web να εχω μια εικονα της συνδεσης. Παροτι ελεγε οτι θα ενεργοποιηθει ο ηλεκτρονικος λογαριασμος, που δεν το ηθελα, οταν πηγα εντος, στη διαχειριση του λογαριασμου, δεν ηταν ενεργοποιημενο....δεν καταλαβαινω πως τα λενε, ετσι, ειναι αλλιως, εγω αυτο ηθελα αλλα... δειτε και την συνεχεια... παω να αλλαξω ταχυδρομικη διευθυνση, ενω και καλα με αφηνει να σβησω, να γραψω, μετα δεν γραφει, τα πεδια παραμενουν κενα.... δοκιμασα με πολλους browsers....δεν ξερω τι πινουν εκει στην cosmote... παιρνω λοιπον τηλεφωνο 13888, να μου αλλαξουν την ταχυδρομικη διευθυνση....μου την αλλαξε λεει ο εκπροσωπος.... 2 ωρες μετα, εγω ακομη βλεπω την παλια.... καλα θα παει αυτο...ηλεκτρονικη διαχειριση απο τα lidl.... Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από mindreader
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα