Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jmmys είπε

Θα έχει πλάκα εκεί που πάω να συνεχίζει φέτος να το αγοράζει 3,αντε 3.5 και να το πουλάει 9-10.Δηλαδή στην περίπτωση που δεν έχω πολύ ελιά και θέλω να αγοράσω λίγο.

Με τίποτα 4 5 θα το αγοράζουν σίγουρα με 8 9 στην αγορά. 3 3.5 είχε λίγα χρόνια που πήγε φέτος το 5 ευρω είναι σίγουρο. Ψίχουλα είναι πάλι αναλογικά με τα κόστη μας που ανέβηκαν μέχρι και 100%.

  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε και απο το παρακάτω θέμα για το αν είναι καλό να προμηθευτεί κάποιος λάδι από κάποιον γνωστό γνωστού του....

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Αν έχει δηλαδή ελιές ο πατέρας σου, ο κολλητός σου, ο κουμπάρος σου, εσύ μην πάρεις λάδι από αυτούς γιατί δεν θα είναι ελεγμένο από τις αρμόδιες αρχές του Κράτους…

Ρε τι άλλο θα ακούσουμε!

είναι παράνομο μάθε την νομοθεσία και μετά ξαναέλα να μιλήσουμε.

8 ώρες πριν, jimse είπε

Σε έπεισαν και εσένα ότι (μαζί τα φάγαμε;)

Παραγωγοί όπως εγώ που βγάζω 500 κιλά φορολογούμε στη δήλωση που θα κάνω. Δεν είμαι αναγκασμένος να κόψω απόδειξη, απλά να δηλώσω στο τέλος τι κέρδος είχα από τα δέντρα. Να φανταστώ εσύ τα αποδίδεις όλα, και εννοείται παίρνεις και από όλα τα καταστήματα που ψωνίζεις απόδειξη; Στο παζάρι που πας πχ; Αν όχι και αυτό είναι παράνομο.

 

https://logospellas.gr/Ειδήσεις/ελλάδα/κιλκίς-σύλληψη-για-πώληση-παράνομου-λ/

 

https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/elliniki-epikairotita/syllipseis-gia-paranomi-polisi-170-litron

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα μόνο το σχόλια της πρώτης σελίδας και γελάω. Ειδικά με τον @makis269 που προφανώς τρολάρει.

Αρχικά για την ποιότητα σε σχέση με τα συσκευασμένα.

Όσοι παραγωγοί δεν εμπιστεύονται το ελαιουργείο περιμένουν να γίνει η άλεση μπροστά τους και να πάρουν το λάδι τους. Γιατί μπορεί να τους ρίξει στο ζύγισμα κτλ.

Χίλιες φορές θα ήθελα ένα λάδι φρέσκο (ειδικά αν το πάρεις την περίοδο που μαζέυουν) χωρίς πιστοποιητικά παρά ένα συσκευασμένο που έχει περάσει από 5 - 6 δεξαμενές. Έχει μεταφερθεί με φορτηγά (40+ βαθμούς), βανάκια μέχρι να φτάσει στο ράφι.

Τώρα σχετικά με την νομιμότητα. Όλοι οι μικροπαραγωγοί το περισσότερο το πουλάνε μέσω του ελαιοτριβείου γιατί θέλουν να πάρουν και την ενίσχυση. "Παράνομα" το δίνουν σε φίλους και γνωστούς.

 

 

Επεξ/σία από JLEE
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, JLEE είπε

Χίλιες φορές θα ήθελα ένα λάδι φρέσκο (ειδικά αν το πάρεις την περίοδο που μαζέυουν) χωρίς πιστοποιητικά παρά ένα συσκευασμένο που έχει περάσει από 5 - 6 δεξαμενές. Έχει μεταφερθεί με φορτηγά (40+ βαθμούς), βανάκια μέχρι να φτάσει στο ράφι.

με αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα από παραγωγή και τυποποίηση προϊόντων διατροφής με ελέγχους και κανόνες .

Επεξ/σία από makis269
  • Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, dion1978 είπε

Αν καει στο λαιμο σημαινει οτι ειναι πλουσιο σε φαινολες,αρα πολυ καλο λαδι.Αν ειναι σωστα αποθηκευμενο το καψιμο στο λαιμο διαρκει και πανω απο ενα χρονο.

Αν είναι να μου καίει το λαιμό για ένα χρόνο αφού φάω τη χωριάτικη, άσε καλύτερα την τρώω και σκέτη 😁

Δημοσ.

Απλά να σας πω πάνω στην τιμή, μιας και βγάζουμε κι εμείς λάδι (και εξαιρετικό), ότι με 5,5€ αυτή τη στιγμή δε πρόκειται να βρείτε. Εκτός και αν είναι φίλος και σας κάνει χάρη. Από το ελαιοτριβείο που πηγαίνουμε μας ενημέρωσαν ότι παίρνουν ότι λάδι έχει... «ξεμείνει» στον καθένα και δε θα το διαθέσει, με έως 10 (!) γραμμές, με 6,5€. Δηλαδή αν είχαμε περίσσευμα π.χ. 200 κιλά με < 1% το παίρνανε στα 1.300€. 

Το δικό μας το μαζεύουμε ψιλο-άγουρο, ενώ σπάνια ξεπερνάει το 0,2 - 0,3 σε οξύτητα. Τα δέντρα δεν έχουν ραντιστεί ποτέ, μιας και πρακτικά δε χρειάζεται αφού δε τα χτυπάει κάτι (ίσως λόγω σημείο - υψομέτρου). Έπρεπε να ρωτήσουμε τιμή για πλάκα...

:P

Οπότε η ερώτηση είναι αν το λάδι είναι έστω καλό, που μπορεί να το διαθέσει όλο μαζί στο ελαιοτριβείο να ξεμπερδεύει με >6,5€, γιατί να το δίνει τενεκέ - τενεκέ με... λιγότερα; Αν είναι για το καντήλι και το πασάρει ως καλό, εκεί αλλάζει το πράγμα.

Δημοσ.

Μεγαλο θεμα ανοιξε και δυστυχως υπαρχει αγνοια απο πολλους. 

Μαζευω πανω απο 2.5 με 3 τονους λαδι (νοτια Μεσσηνια) το χρονο. Στο ελαιοτριβειο, παιρνω το λαδι μου για προσωπικη χρηση, κατευθειαν οταν βγει και το υπολοιπο συνηθως το πουλαω αμεσως, λογω αναγκων (μεροκαματα, εξοδα κλπ) . Περυσι τελος Δεκέμβρη πουλησα λαδι οξυτητας 0.6 (δεν ηταν καλα τα λαδια γενικα) με 5.20 το κιλο. Αν ειχα κρατησει λαδι τωρα θα το εδινα 7 το κιλο τουλαχιστον (γιατι τελος Ιουλιου εκλεισε η αγορα στα 7.60). 

Οσο για τα τυποποιημενα λαδια, αφηστε το καλυτερα. Οταν πριν 4 χρονια τα λαδια εβγαιναν 10-12 οξυτητα, τα καλύτερα, πως εγινε και η Ελαις ή Μινερβα εδιναν εξτρα παρθενο? Πως γινεται λαδια διαφορετικης ποιοτητας και περιοχης να γινονται ξαφνικα ιδιο χρωμα, υφη και γευση, δεν το καταλαβαινω (καταλαβαινω αλλα ειναι αλλη ιστορια). 

Οποιος θελει να ειναι σιγουρος για το λαδι του πηγαινει σε ενα ελαιοτριβειο και παιρνει λαδι κατευθειαν απο παραγωγο την ωρα που βγαινει. 

  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, HAS1972 είπε

Οταν πριν 4 χρονια τα λαδια εβγαιναν 10-12 οξυτητα, τα καλύτερα, πως εγινε και η Ελαις ή Μινερβα εδιναν εξτρα παρθενο?

έχεις αποδείξεις για αυτά που ισχυρίζεσαι για τις εταιρείες που αναφέρεις ?

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απτες αποδειξεις οχι. Εσυ που μαλλον δεν ξερεις τιποτα απο παραγωγη λαδιου, πως εισαι σιγουρος οτι τα λαδια τους (και της οποιας εταιριας) ειναι 100% αυτο που ισχυριζονται? Και μη μου πεις για πιστοποιητικα κλπ γιατι παει αλλου η κουβεντα. 

Αν ξερεις παντως, εξηγησε μου αυτο που ρωτησα στην παραθεση σου. 

Επεξ/σία από HAS1972
  • Confused 2
Δημοσ.

Για τους ελέγχους ναι είμαι 100% σίγουρος, για το προφορικό δεν είμαι σίγουρος.

Τώρα για τις μπαρουφες που λες δημόσια για εταιρείες ότι και καλά κοροϊδεύουν με την ποιότητα είναι τουλάχιστον επικίνδυνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγά σιγά εμφανίζονται μονάδες εμφιάλωσης και σε λίγα χρόνια θα σταματήσει να υπάρχει το χύμα λάδι (με εξαίρεση όσους έχουν για το σπίτι) με ο, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον έλεγχο ποιότητας, την προστιθέμενη αξία και την τιμή φυσικά. Ως προς τον έλεγχο πάντως, πρακτικά μπορεί να γίνει μόνο σε μεγαλοπαραγωγους. Σε μας πχ, κάθε χρόνο περνάνε μεγάλα βυτία, τα οποία γεμίζουν απ' ο, τι δίνουν πολλοί μικροί παραγωγοί. Έστω ότι ένας από τους πολλούς παραγωγούς δίνει σκάρτο λάδι, θα πετάξουν ολόκληρο το περιεχόμενο του βυτίου; Πολύ αμφιβάλλω…

Επεξ/σία από pictorino
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...