Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, maotag είπε

5.5 ευρώ δεν πωλείται λάδι αυτή την περίοδο.Ειναι πολύ χαμηλή τιμή ειδικά για βιολογικό  που δεν δικαιολογείται.

Δεν είναι προφανώς επαγγελματίες παραγωγοί ή έμποροι ή έχουν μαγαζί ούτε βγάζουν κάθε χρόνο εκατοντάδες ή χιλιάδες λίτρα με εργάτες στο μάζεμα.

Απλά έχουν λιγες ελιές,εβγαλαν πέρυσι 100-200-300 λιτρα λαδι από τις δικές τους ελιές για προσωπική χρήση,τις μαζεψαν μόνοι τους,χωρις εργατες,η οικογενεια τους δηλαδή,οπως και εμεις,

και επειδή περίσσεψε είπαν να το πουλήσουν.Ε τότε τόσο είναι,το πουλάνε 5,5 ευρώ το λίτρο.Φυσικά αυτοί πλήρωσαν μόνο το ελαιοτριβείο που τους έκανε το λαδι,την επεξεργασία δηλαδή,η οποία φυσικά στοίχισε πολύ λιγότερο από 5,5 ευρώ.

Τωρα το τι λαδι είναι,έχω δει τα τελευταία 20 χρόνια που πάω ελαιοτριβεία τις δικές μου ελιές,από άψογο καρπό μέχρι σκάρτο.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα 5.5 δεν υπάρχουν. Εμείς βγάλαμε 700 κιλά πέρσι βιολογικό το έχουμε σε καζάνι ανοξείδωτο μιας και αν μπει σε πλαστικό μπιτόνι χάνει με τον καιρό και αρκετοί ζητάνε στα 8 9 ευρώ. Που θεωρώ οκ τιμή αλλά έχει προοπτικές να πάει μέχρι 15. Όταν πουλάνε σκουπίδια σπορέλαια 4 5 ευρώ δεν μπορεί το καθαρό λάδι ελιάς να πηγαίνει τόσο. 

Τα ελαιοτριβεια φέτος πήγαν το δικαίωμα 17% από 13%. Είναι τεράστιο το ποσό που ζητάνε. Όποιος δεν τις μάζεψε μόνος του θα είναι και μέσα με τα μεροκάματα που ζητάνε οι εργάτες. 

Οπότε όχι με τα 5.5 ευρώ που ζητάει δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο για βιολογικό δεν συζητάω καν. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τα 5.5 δεν υπάρχουν. Εμείς βγάλαμε 700 κιλά πέρσι βιολογικό το έχουμε σε καζάνι ανοξείδωτο μιας και αν μπει σε πλαστικό μπιτόνι χάνει με τον καιρό και αρκετοί ζητάνε στα 8 9 ευρώ. Που θεωρώ οκ τιμή αλλά έχει προοπτικές να πάει μέχρι 15. Όταν πουλάνε σκουπίδια σπορέλαια 4 5 ευρώ δεν μπορεί το καθαρό λάδι ελιάς να πηγαίνει τόσο. 

Τα ελαιοτριβεια φέτος πήγαν το δικαίωμα 17% από 13%. Είναι τεράστιο το ποσό που ζητάνε. Όποιος δεν τις μάζεψε μόνος του θα είναι και μέσα με τα μεροκάματα που ζητάνε οι εργάτες. 

Οπότε όχι με τα 5.5 ευρώ που ζητάει δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αγνό παρθένο ελαιόλαδο για βιολογικό δεν συζητάω καν. 

Για προσωπική χρήση ή το πουλάς επαγγελματικά;

Τα 5,5 δεν υπάρχουν αν το πουλάς επαγγελματικά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Για προσωπική χρήση ή το πουλάς επαγγελματικά;

Προσωπική χρήση αποκλειστικά δικό μας λάδι μια ζωή να ξέρουμε τι τρώμε. Κάνα τενεκε εδώ και εκεί κυρίως σε συγγενής έχουμε δώσει αλλά μιλάμε για 10 20 τενεκεδες σε βάθος 20ετιας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Προσωπική χρήση αποκλειστικά δικό μας λάδι μια ζωή να ξέρουμε τι τρώμε. Κάνα τενεκε εδώ και εκεί κυρίως σε συγγενής έχουμε δώσει αλλά μιλάμε για 10 20 τενεκεδες σε βάθος 20ετιας. 

Και εμείς έτσι,απλά το βάζω σε γυάλινες 50λιτρες μπουκάλες.Και δίνω σε συγγενείς και φίλους που έρχονται από καμμία μέρα για παρέα και βοηθάνε στο μάζεμα,από 5-15 λίτρα,χωρίς να ζητάω χρήματα φυσικά.

Προφανώς αν κάποιος γνωστός σου ή γνωστος συγγενή σου επιμείνει να πληρώσει το δικο σου βιολογικό λαδι,πόσο θα ζητήσεις για 5-10 λιτρα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

5.5€ είναι πολύ χαμηλή μούφα θυμίζει !

Βλέπουμε και τα ακριβά πόσο καλά είναι...Γενικά λάδι καλό , πολύ δύσκολα θα βρείς, ακόμα και αν το ακριβοπληρώσεις...Λάδια που κοστολογούνταν πρίν 3 χρόνια 17 ευρώ, σήμερα κάνουν 35

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jmmys είπε

Και εμείς έτσι,απλά το βάζω σε γυάλινες 50λιτρες μπουκάλες.Και δίνω σε συγγενείς και φίλους που έρχονται από καμμία μέρα για παρέα και βοηθάνε στο μάζεμα,από 5-15 λίτρα,χωρίς να ζητάω χρήματα φυσικά.

Προφανώς αν κάποιος γνωστός σου ή γνωστος συγγενή σου επιμείνει να πληρώσει το δικο σου βιολογικό λαδι,πόσο θα ζητήσεις για 5-10 λιτρα;

Έχουμε ένα τεράστιο 500αρι ανοξείδωτο και με αντλία το περνάμε εκεί από τα 60αρια τα βαρέλια. Από πάντα μόνοι μαζεύαμε τις ελιές για λάδι δέντρα 70 80 χρόνων με λινατσα προφανώς. Ανέκαθεν 60 με 70 ευρώ δίναμε τον τενεκε σε συγγενείς ποτέ παραπάνω. 4 με 4.5 ευρώ δηλαδή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι σχέση έχει η παραγωγή της Ισπανίας με αυτούς που πουλάνε στα μαύρα το λαδι;

μπορούν αυτοί που έχουν προσωπική παραγωγή να κάνουν εμπόριο στο εξωτερικό,  έχουν κάνει έναρξη στην εφορία πληρώνουν εφκα, υπάλληλους κλπ για να δώσουν σε τιμές Ισπανίας;

αν είναι να δίνουμε 10 ευρώ το κιλό στην μαύρη αγορά,  καλύτερα να τα δίνουμε σε σ/μ...

αν το λαδι είναι βιολογικό δώστε λεφτά για την πιστοποίηση... ο προφορικος λόγος δεν έχει καμία ισχύ.

εδώ ακούν ορισμένοι στις ειδήσεις ότι θα ανέβουν οι τιμές σε 1 χρόνο....και τις ανεβάζουν από τώρα. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Έχουμε ένα τεράστιο 500αρι ανοξείδωτο και με αντλία το περνάμε εκεί από τα 60αρια τα βαρέλια. Από πάντα μόνοι μαζεύαμε τις ελιές για λάδι δέντρα 70 80 χρόνων με λινατσα προφανώς. Ανέκαθεν 60 με 70 ευρώ δίναμε τον τενεκε σε συγγενείς ποτέ παραπάνω. 4 με 4.5 ευρώ δηλαδή. 

Γιαυτο λέω,για κάποιον που δεν το κάνει επαγγελματικά ,τις μαζεύει μόνος του,οικογένεια,συγγενείς βοηθανε,εμείς συνήθως ψήνανε και στο σούρουπο με την παρέα,τα 5 ευρώ δεν σημαίνει ότι είναι κακό λαδι.Εγώ δεν ζήτησα ποτέ λεφτά βέβαια.Αλλά δίνω μόνο σε πολύ κοντινούς συγγενείς,φίλους  και όταν έχω καλη χρονιά,δηλαδή αρκετά λίτρα.Μια φορά βγάλαμε 600 λίτρα από 3 τόνους ελιά.Συνήθως 100-200 λίτρα μέσο όρο,120 δέντρα.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

Ποτέ δεν εμπιστεύομαι τον καθένα που πουλάει λάδι χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους,  συν ότι είναι παράνομο και δεν αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος. 

Σε έπεισαν και εσένα ότι (μαζί τα φάγαμε;)

Παραγωγοί όπως εγώ που βγάζω 500 κιλά φορολογούμε στη δήλωση που θα κάνω. Δεν είμαι αναγκασμένος να κόψω απόδειξη, απλά να δηλώσω στο τέλος τι κέρδος είχα από τα δέντρα. Να φανταστώ εσύ τα αποδίδεις όλα, και εννοείται παίρνεις και από όλα τα καταστήματα που ψωνίζεις απόδειξη; Στο παζάρι που πας πχ; Αν όχι και αυτό είναι παράνομο.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jmmys είπε

Γιαυτο λέω,για κάποιον που δεν το κάνει επαγγελματικά ,τις μαζεύει μόνος του,οικογένεια,συγγενείς βοηθανε,εμείς συνήθως ψήνανε και στο σούρουπο με την παρέα,τα 5 ευρώ δεν σημαίνει ότι είναι κακό λαδι.Εγώ δεν ζήτησα ποτέ λεφτά βέβαια.Αλλά δίνω μόνο σε πολύ κοντινούς συγγενείς και όταν έχω καλη χρονιά.

Κατάλαβα πως το λες απλά εφόσον πάει στην αγορά 8 9 ακόμα και αυτός που το έδινε 4 και 5 θα πει κάτσε τόσο το έδινα πριν χρόνια σήμερα αφού πάει 9 γιατί να μην το δώσω 6 7? Σε κοντινό συγγενή πάλι 5 θα το δώσεις όπως σωστά λες απλά αν δεν είναι σίγουρος ο φίλος που άνοιξε το θέμα μια μέτρηση οξύτητας δεν θα κάνει κακό. Κυρίως για να ξέρει ότι τρώει το σωστό λάδι γιατί παίζουν πολλές νοθείες. 

Χρονιές που δεν έχουν τα ξηρικα δέντρα βγάζουμε και 2 3 τόνους από τα κανονικά κυρίως ψηλή που πάει τσάμπα. 7 8 μια έρχεται βέβαια από 3 4 μια που έρχεται με τα ξηρικα. 

Τώρα είδα το edit σου. Έτσι ακριβώς πέρσι εμείς από 70 δέντρα 3.5 τόνοι ελιάς και 650 κιλά λάδι 110 κιλά πήγαν στο ελαιοτριβειο μας έμειναν τα υπόλοιπα. 

2 λεπτά πριν, jimse είπε

Σε έπεισαν και εσένα ότι (μαζί τα φάγαμε;)

Παραγωγοί όπως εγώ που βγάζω 500 κιλά φορολογούμε στη δήλωση που θα κάνω. Δεν είμαι αναγκασμένος να κόψω απόδειξη, απλά να δηλώσω στο τέλος τι κέρδος είχα από τα δέντρα. Να φανταστώ εσύ τα αποδίδεις όλα, και εννοείται παίρνεις και από όλα τα καταστήματα που ψωνίζεις απόδειξη; Στο παζάρι που πας πχ; Αν όχι και αυτό είναι παράνομο.

Όταν κάποιοι καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι η δουλειά στο χωράφι τότε θα αρχίσουν να μιλάνε αλλιώς. Αν δεις κανένα Έλληνα πες μου μην ιδρώσει ο ποπός η καφεδαρα είναι πιο ωραία βέβαια. 

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κατάλαβα πως το λες απλά εφόσον πάει στην αγορά 8 9 ακόμα και αυτός που το έδινε 4 και 5 θα πει κάτσε τόσο το έδινα πριν χρόνια σήμερα αφού πάει 9 γιατί να μην το δώσω 6 7? Σε κοντινό συγγενή πάλι 5 θα το δώσεις όπως σωστά λες απλά αν δεν είναι σίγουρος ο φίλος που άνοιξε το θέμα μια μέτρηση οξύτητας δεν θα κάνει κακό. Κυρίως για να ξέρει ότι τρώει το σωστό λάδι γιατί παίζουν πολλές νοθείες. 

Χρονιές που δεν έχουν τα ξηρικα δέντρα βγάζουμε και 2 3 τόνους από τα κανονικά κυρίως ψηλή που πάει τσάμπα. 7 8 μια έρχεται βέβαια από 3 4 μια που έρχεται με τα ξηρικα. 

Πάντως πέρυσι στο ελαιοτριβείο που πάω,το πουλούσε 5 ευρώ το λίτρο,χύμα,το αγόραζε 3 βέβαια.Δηλαδή αλλος αντί να πληρώσει  σε ευρώ άφηνε λαδι.Αγόραζες τενεκέ από εκεί ή πήγαινες δικά σου δοχεία,βαρέλια κλπ.

Τωρα φέτος δεν ξέρω,μπορεί τα 5 ευρώ να έγιναν 8-9.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πάντως πέρυσι στο ελαιοτριβείο που πάω,το πουλούσε 5 ευρώ το λίτρο,το αγόραζε 3 βέβαια.Δηλαδή αλλος αντί να πληρώσει  σε ευρώ άφηνε λαδι.

Τωρα φέτος δεν ξέρω,μπορεί τα 5 ευρώ να έγιναν 8-9.

Και το δικαίωμα 17% ήταν τρελό πέρσι. Οσοι πήραν εργάτες μπήκαν και μέσα με 50 60 ευρώ μεροκάματο. Τα ελαιοτριβεια δεν θα χάσουν ποτέ. 2.5 το αγόραζαν για πολλά χρόνια τώρα το ανέβασαν λίγο αλλά το πουλάνε 9 και 10 ευρω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Και το δικαίωμα 17% ήταν τρελό πέρσι. Οσοι πήραν εργάτες μπήκαν και μέσα με 50 60 ευρώ μεροκάματο. Τα ελαιοτριβεια δεν θα χάσουν ποτέ. 2.5 το αγόραζαν για πολλά χρόνια τώρα το ανέβασαν λίγο αλλά το πουλάνε 9 και 10 ευρω. 

Θα έχει πλάκα εκεί που πάω να συνεχίζει φέτος να το αγοράζει 3,αντε 3.5 και να το πουλάει 9-10.Δηλαδή στην περίπτωση που δεν έχω πολύ ελιά και θέλω να αγοράσω λίγο.

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...