IoannisSM Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Βρίσκομαι σε περιοχή κοντά στην Πρέβεζα όπου συνάντησα συνάδελφο (τον οποιο ελάχιστα γνωρίζω προσωπικά) και πάνω στην κουβέντα μου ανέφερε ότι έχουν ελιές οι δικοί του στην περιοχή και πουλάνε και λάδι σε γνωστούς. Αξίζει να αγοράσω ή παίζει να είναι νοθευμένο ή χαμηλής ποιότητας; Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος διαπίστωσης;
korakios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, IoannisSM είπε Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος διαπίστωσης; σε ελαιοτριβίο ζητάς να μετρήσουν οξύτητα παίζουν και κιτ που τη μετράνε 3 λεπτά πριν, IoannisSM είπε παίζει να είναι νοθευμένο ή χαμηλής ποιότητας; με παλαιότερο συνήθως , αν έχει νερό το βλέπεις το τηγάνισμα , αν στο πασάρει βιολογικό τότε πρέπει να δεις σε εργαστήριο αν είναι ή όχι ψεκασμένες οι ελιές 1
IoannisSM Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, korakios είπε σε ελαιοτριβίο ζητάς να μετρήσουν οξύτητα παίζουν και κιτ που τη μετράνε με παλαιότερο συνήθως , αν έχει νερό το βλέπεις το τηγάνισμα , αν στο πασάρει βιολογικό τότε πρέπει να δεις σε εργαστήριο αν είναι ή όχι ψεκασμένες οι ελιές Ναι, για βιολογικό το πασαρει... Τρωνε και αυτοι, λεει, απο αυτο...
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Ναι, για βιολογικό το πασαρει... Τρωνε και αυτοι, λεει, απο αυτο... τιμή;
korakios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, IoannisSM είπε Ναι, για βιολογικό το πασαρει... Τρωνε και αυτοι, λεει, απο αυτο... το τι σου λέει δεν έχει σημασία στο τι θα σου πουλήσει , αν τον εμπιστεύεσαι πάρε το πολύ ζήτα κανα 5λιτρο και όχι τενεκέ για να τσεκάρεις . Φρέσκο αποκλείεται να είναι (δε γίνεται τώρα συγκομιδή) , άρα αν καίει στο λαιμό απλά θα είναι μάπα (το φρέσκο ημερών τσιμπά έντονα στη γεύση ,είναι και θολό και είναι συχνός λόγος παρεξηγήσεων) φυσικά και πάλι δε σου εξασφαλίζει οτι το υπόλοιπο λάδι θα είναι ίδιας ποιότητας ή όχι με αυτό που θα σου δώσει αρχικά 2 1
IoannisSM Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε τιμή; 5,5 ευρω 39 λεπτά πριν, korakios είπε το τι σου λέει δεν έχει σημασία στο τι θα σου πουλήσει , αν τον εμπιστεύεσαι πάρε το πολύ ζήτα κανα 5λιτρο και όχι τενεκέ για να τσεκάρεις . Φρέσκο αποκλείεται να είναι (δε γίνεται τώρα συγκομιδή) , άρα αν καίει στο λαιμό απλά θα είναι μάπα (το φρέσκο ημερών τσιμπά έντονα στη γεύση ,είναι και θολό και είναι συχνός λόγος παρεξηγήσεων) φυσικά και πάλι δε σου εξασφαλίζει οτι το υπόλοιπο λάδι θα είναι ίδιας ποιότητας ή όχι με αυτό που θα σου δώσει αρχικά τενεκες=17 λιτρα? ή τα κλασσικα 4-5λιτρα που βρισκουμε στο εμποριο? Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από IoannisSM
korakios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, IoannisSM είπε τενεκες=17 λιτρα? ή τα κλασσικα 4-5λιτρα που βρισκουμε στο εμποριο? απλά πάρε λίγο να δοκιμάσεις πρώτα
sdikr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Απο γνωστό που τον ξέρω ίσως να έπαιρνα, απο "γνωστό" όπως τον ορίζεις εσύ στον πρώτο μήνυμα όχι, δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει κάνει, λογικά αν τον αρχίσεις να πάμε να το μετρήσουμε ή δώσε μου χαρτιά κλπ θα σου αρχίσει τα μα και μου, πες του έχω πάρει απο προσφορά απο σουπερ και όλα καλά
Mhlogiatros Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Επρεπε να του πει κουμπαρε κατσε να βγαλω το κιτ να μετρησω δειγμα - και το extra παρθενο θα παει περιπατο * Με τενεκεδες εγω θυμαμαι πηγαινα με δικα μου στο ελαιουργειο και φορτωνα απο εκει Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από Mhlogiatros
dion1978 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Αν καει στο λαιμο σημαινει οτι ειναι πλουσιο σε φαινολες,αρα πολυ καλο λαδι.Αν ειναι σωστα αποθηκευμενο το καψιμο στο λαιμο διαρκει και πανω απο ενα χρονο.Αν η γευση του λαδιου ανεξαρτητα αν καει η οχι σας αφηνει μια αισθηση δυσαρεστη(στυφη ή ταγγισματος ή μουχλας) τοτε το λαδι δεν εχει παραχθει η αποθηκευτει σωστα και δεν ειναι καλο.Επισης οση αγοραζετε τενεκε να ελεγχετε 1.οσμη (να μην ειναι δυσαρεστη) 2.γευση(αυτα που ανεφερα παραπανω)3.οξυτητα παρτε ενα κιτ μετρησης και να το μετρατε μονοι σας(δεν ειναι δυσκολο),εγω χρησιμοποιω ενα κιτ γυρω στα 20 ευρω που ειναι για 15-20 μετρησεις.Βεβαια και μ αυτους τους ελεγχους δεν αποκλειεις οτι το λαδι μπορει να ειναι νοθευμενο με σπορελαια που ειναι φθηνα ή να ειναι παλιο,αν και οπως προειπα το σωστο αποθηκευμενο καλο λαδι διατηρειτε και για τρια χρονια. Μια φορα που εκανα οξυμετρηση σε λαδι που ειχε απομεινει σε ανοξειδωτη δεξαμενη που εχω δυο χρονια ειχε οξυτητα 0,4 απο 0,2 που ειχε πριν( τα εξτρα παρθενα ελαιολαδα που πουλανε στο σουπερ μαρκετ παιζουν συνηθως 0,6-0,8).Τωρα ως προς την τιμη τα ελαιοτριβεια το παιρνουν απο τους παραγωγους αυτη την στιγμη 7,5-8,3 το κιλο με αυξητικες τασεις, δηλαδη ο τενεκες 130-145 ευρω μαζι με την αξια του τενεκε, οπου προσοχη σε αυτους που πουλανε πολυ χαμηλα ακομα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 5.5€ είναι πολύ χαμηλή μούφα θυμίζει ! Στο ελαιοτριβείο που πάω τις δικές μου ελιές και πολλοί άλλοι της περιοχης,τόσο το πουλάει.5 ευρώ για την ακρίβεια.Αυτή ήταν η τιμή πέρυσι το φθινόπωρο.Για φετος δεν ξέρω.Γενικά στα ελαιοτριβεία,που το αγοράζεις απευθείας χύμα,αυτές ηταν οι τιμές πέρυσι..Οι περισσότεροι δεν είναι παραγωγοί,απλά έχουν ελιές και παίρνουν το δικο τους λάδι.Από 500 κιλά μέχρι 3 τόνους ελιές έχω δει να πάνε.Όχι παραπάνω. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από jmmys
makis269 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ποτέ δεν εμπιστεύομαι τον καθένα που πουλάει λάδι χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, συν ότι είναι παράνομο και δεν αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος. Απορώ με κάποιους που δίνουν τέτοιο λαδι στα παιδιά τους . 50 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε 5.5€ είναι πολύ χαμηλή μούφα θυμίζει ! Ενώ αν στο πούλαγε 15 ευρώ το λίτρο σου διασφαλίζει ότι θα ήταν ΑΑ ? Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από makis269 2 1
andreas1gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, makis269 είπε Ποτέ δεν εμπιστεύομαι τον καθένα που πουλάει λάδι χωρίς έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, συν ότι είναι παράνομο και δεν αποδίδει ΦΠΑ στο κράτος. Απορώ με κάποιους που δίνουν τέτοιο λαδι στα παιδιά τους . Αν έχει δηλαδή ελιές ο πατέρας σου, ο κολλητός σου, ο κουμπάρος σου, εσύ μην πάρεις λάδι από αυτούς γιατί δεν θα είναι ελεγμένο από τις αρμόδιες αρχές του Κράτους… Ρε τι άλλο θα ακούσουμε! 2 1
maotag Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 5.5 ευρώ δεν πωλείται λάδι αυτή την περίοδο.Ειναι πολύ χαμηλή τιμή ειδικά για βιολογικό που δεν δικαιολογείται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις