SeaLion Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι σε σπίτι στην επαρχία, που πλέον η χρήση είναι εξοχικό, άρα το πολύ έναν μήνα να έχει κόσμο να μένει εδώ, άντε και καμιά βόλτα χειμωνιάτικη. Έχουμε Cosmote ADSL 24, το μόνο διαθέσιμο προϊόν εδώ και πολλά χρόνια και συνεχή προβλήματα, είτε καμμένα καλώδια από κεραυνούς τον χειμώνα, είτε κομμένα καλώδια στον δρόμο, και να το φτιάξουν υπάρχει γενικά μια αστάθεια κακή στην γραμμή, σε εκνευριστικό σημείο. Φέτος, λειτουργώ κυρίως με hotspot από το κινητό. Στο επόμενο σπίτι, να φανταστείτε, δεν έχουν δώσει γραμμή σταθερή, και οικογένεια ολόκληρη, μόνιμοι κατοίκοι, δουλεύουν με 4G modem! Θέλω να κόψω τελείως την σύνδεση πριν φύγω - πεταμένα λεφτά όλο τον χρόνο, troubleshooting και ραντεβού με τεχνικούς στις διακοπές, εκνευρισμός, 1/4 της ταχύτητας που πιάνει με 5G! Θέλω όμως και να κρατήσω το νούμερο. Έχω δει διάφορα voip πακέτα, αλλά είναι λίγο μπερδεμένα (χρονοχρέωση;) και φαίνεται να απευθύνονται σε εταιρίες για επαγγελματική χρήση. Άσε που δεν ξέρω και τις εταιρίες που τα πουλάνε. Υπάρχει κάποιος να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, και οικονομικά; Μια και όλα voip είναι, μπορεί το νούμερο να προστεθεί στην cosmote σύνδεση που έχω στην Αθήνα και να γίνεται π.χ. εκτροπή σε κινητό όταν είμαστε στο χωριό; Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chios Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 https://www.omnivoice.eu/el/info/numbers Είχα έναν αριθμό στην omnivoice αν θυμάμαι καλά 5€το εξάμηνο, για την χρήση που το θέλεις είναι μια χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, SeaLion είπε Έχω δει διάφορα voip πακέτα, αλλά είναι λίγο μπερδεμένα (χρονοχρέωση;) και φαίνεται να απευθύνονται σε εταιρίες για επαγγελματική χρήση. Άσε που δεν ξέρω και τις εταιρίες που τα πουλάνε. Υπάρχουν μια ντουζίνα ελληνικοί VoIP πάροχοι και δεκάδες άλλοι στο εξωτερικό. 4 ώρες πριν, SeaLion είπε Υπάρχει κάποιος να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, και οικονομικά; Χιλιάδες χρήστες και γενικά είναι οικονομικότερα έναντι των παραδοσιακών παρόχων. 4 ώρες πριν, SeaLion είπε Μια και όλα voip είναι, μπορεί το νούμερο να προστεθεί στην cosmote σύνδεση που έχω στην Αθήνα Όχι δεν γίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές των παρόχων είναι κλειδωμένες και δεν είναι δυνατόν να ρυθμισθεί σύνδεση από άλλον VoIP πάροχο. 4 ώρες πριν, SeaLion είπε και να γίνεται π.χ. εκτροπή σε κινητό όταν είμαστε στο χωριό; Φυσικά και γίνεται, αλλά δεν συμφέρει καθώς οι κλήσεις θα χρεώνονται. Η λύση που εφαρμόζεται απ' όλους είναι είτε να δουλεύει παράλληλα σε Αθήνα και χωριό είτε σε κινητό, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει με την τηλεφωνία των παραδοσιακών παρόχων (γίνεται αλλά με επιπλέον εξοπλισμό και κόστος). Χοντρικά πληρώνεις κάποιο πάγιο που συνήθως είναι 10-15€ ανά έτος για διατήρηση του αριθμού. 'Ολες οι κλήσεις χρεώνονται έξτρα ανάλογα την διάρκεια και το κόστος (που είναι πολύ μικρότερο των παραδοσιακών παρόχων) και μάλιστα το βήμα είναι ανά δευτερόλεπτο από το πρώτο δευτερόλεπτο. Νομίζω μόλις 1-2 πάροχοι έχουν "δωρεάν" πακέτα προπληρωμένου χρόνου ομιλίας αλλά τα θεωρώ ασύμφορα για την δική σου περίπτωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 19 ώρες πριν, jkoukos είπε Όχι δεν γίνεται. Το πρόβλημα είναι ότι οι συσκευές των παρόχων είναι κλειδωμένες και δεν είναι δυνατόν να ρυθμισθεί σύνδεση από άλλον VoIP πάροχο. Στην Cosmote πάντως είναι και τα δύο νούμερα, και αυτό που έχω στην Αθήνα και αυτό που θέλω να διακόψω στο χωριό. Θα τους ρωτήσω όταν καλέσω για να δω τις επιλογές μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Τι σχέση έχει αυτό με τις δυνατότητες του Router; Η Cosmote μπορεί να σου δώσει VoIP τηλεφωνία με δύο κανάλια φωνής (2 αριθμούς) όπως γινόταν παλιά με την ISDN τηλεφωνία και με κόστος +6,5€ στο πάγιο, αλλά υποχρεωτικά πρέπει να είναι από το ίδιο γεωγραφικό φάσμα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αριθμός εκτός Αττικής (και μάλιστα όχι όλης) από την στιγμή που θα διατηρήσεις την σύνδεση της Αθήνας (το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση). Η καλύτερη λύση είναι VoIP τρίτου παρόχου με κόστος διατήρησης 10-15€ ανά έτος όταν σε Cosmote κοστίζει 78€. Και στις δύο περιπτώσεις οι εξερχόμενες κλήσεις χρεώνονται έξτρα και μάλιστα ακριβότερα σε Cosmote. Κέρδος του VoIP παρόχου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αριθμός από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο με οποιονδήποτε τρόπο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheoAlex50 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Στις 17/8/2023 στις 5:53 ΜΜ, SeaLion είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Είμαι σε σπίτι στην επαρχία, που πλέον η χρήση είναι εξοχικό, άρα το πολύ έναν μήνα να έχει κόσμο να μένει εδώ, άντε και καμιά βόλτα χειμωνιάτικη. Έχουμε Cosmote ADSL 24, το μόνο διαθέσιμο προϊόν εδώ και πολλά χρόνια και συνεχή προβλήματα, είτε καμμένα καλώδια από κεραυνούς τον χειμώνα, είτε κομμένα καλώδια στον δρόμο, και να το φτιάξουν υπάρχει γενικά μια αστάθεια κακή στην γραμμή, σε εκνευριστικό σημείο. Φέτος, λειτουργώ κυρίως με hotspot από το κινητό. Στο επόμενο σπίτι, να φανταστείτε, δεν έχουν δώσει γραμμή σταθερή, και οικογένεια ολόκληρη, μόνιμοι κατοίκοι, δουλεύουν με 4G modem! Θέλω να κόψω τελείως την σύνδεση πριν φύγω - πεταμένα λεφτά όλο τον χρόνο, troubleshooting και ραντεβού με τεχνικούς στις διακοπές, εκνευρισμός, 1/4 της ταχύτητας που πιάνει με 5G! Θέλω όμως και να κρατήσω το νούμερο. Έχω δει διάφορα voip πακέτα, αλλά είναι λίγο μπερδεμένα (χρονοχρέωση;) και φαίνεται να απευθύνονται σε εταιρίες για επαγγελματική χρήση. Άσε που δεν ξέρω και τις εταιρίες που τα πουλάνε. Υπάρχει κάποιος να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, και οικονομικά; Μια και όλα voip είναι, μπορεί το νούμερο να προστεθεί στην cosmote σύνδεση που έχω στην Αθήνα και να γίνεται π.χ. εκτροπή σε κινητό όταν είμαστε στο χωριό; Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη! Γιατι δεν βαζεις απεριοριστο προγραμμα στο κινητο σου, και μια extra sim με ενα αντιστοιχο router στο εξοχικο για να μοιραζεσαι το απεριοριστο ιντερνετ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Στις 19/8/2023 στις 1:22 ΜΜ, TheoAlex50 είπε Γιατι δεν βαζεις απεριοριστο προγραμμα στο κινητο σου, και μια extra sim με ενα αντιστοιχο router στο εξοχικο για να μοιραζεσαι το απεριοριστο ιντερνετ? Λύσεις για ασύρματο ίντερνετ υπάρχουν διάφορες, τον τηλεφωνικό αριθμό που θα καταργηθεί αν κόψω την γραμμή του σταθερού ψάχνω τρόπο να διατηρήσω. Στις 19/8/2023 στις 1:33 ΠΜ, jkoukos είπε Τι σχέση έχει αυτό με τις δυνατότητες του Router; Επειδή είπες "δεν είναι δυνατόν να ρυθμισθεί σύνδεση από άλλον VoIP πάροχο" απάντησα πως ο πάροχος είναι ο ίδιος. Αφού τίθεται περιορισμός στο γεωγραφικό φάσμα όμως δεν θα δουλέψει οπότε η μόνη λύση είναι third party VoIP. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
motoboots Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αν υπάρχει διαθέσιμο Internet στο κινητό σου, μπορείς να μεταφέρεις τον αριθμό του σταθερού δωρεάν με ετήσιο κόστος 15€ εδώ: https://www.intertelecom.gr/fixed/portability Δέχεσαι και καλείς από εφαρμογή στο κινητό σου όπου και να βρίσκεσαι με κόστος 5€ για 500 λεπτά το μήνα προς όλους: https://www.intertelecom.gr/fixed/bundles Σε καλύπτει; 🙄 Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από motoboots 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Ακόμη και στο ίδιο γεωγραφικό φάσμα να ήταν, δεν γίνεται άμεσα. Πρέπει να αλλάξει η σύνδεση από απλή με 1 κανάλι φωνής (PSTN) που είναι τώρα σε άλλη με 2 κανάλια φωνής (ISDN +6,5€) και παράλληλα ο δεύτερος αριθμός να προσκολληθεί ως MSN (+1,5€) στον κύριο. Οπότε ερχόμαστε στο θέμα κόστους που αναφέρθηκα, με διαφορά μεγάλη ανά έτος μόνο για διατήρηση του αριθμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
motoboots Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δεν καταλαβαίνω τι λες. Έχει μια γραμμή ΟΤΕ με τηλέφωνο και Internet. Όποτε θέλει μεταφέρει τον αριθμό του στην εταιρεία που προτείνω ή σε οποιαδήποτε άλλη της επιλογής του. Κόστος υπάρχει μόνο αν υπάρχει ουρά με δέσμευση στον ΟΤΕ, με το όποιο πέναλτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, motoboots είπε Δεν καταλαβαίνω τι λες. Έχει μια γραμμή ΟΤΕ με τηλέφωνο και Internet. Όποτε θέλει μεταφέρει τον αριθμό του στην εταιρεία που προτείνω ή σε οποιαδήποτε άλλη της επιλογής του. Κόστος υπάρχει μόνο αν υπάρχει ουρά με δέσμευση στον ΟΤΕ, με το όποιο πέναλτι. Γράφαμε ταυτόχρονα αλλά με πρόλαβες για δευτερόλεπτα και γι' αυτό δεν χρησιμοποίησα παράθεση όπως τώρα. Δεν αναφερόμουν σε σένα αλλά στο τελευταίο μήνυμα του φίλου. Τα έγραψα πριν τι ισχύει και αν συμφέρει να τον μεταφέρει σε Cosmote ή άλλον VoIP πάροχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Υπάρχουν αρκετοί παροxoι voip που θα μπουρουσες έστω να κρατήσεις τον αριθμό σου ως caller id ταυτότητα καλούντος μια απ' αυτές είναι η intertelecom είχα παλιά......Δεν ξέρω όμως πλέον αν έχει νόημα να διατηρείς έναν αριθμό σταθερού.....πλέον με αυτήν την ραγδαια εξέλιξη της τεχνολογίας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Στις 18/8/2023 στις 6:03 ΜΜ, SeaLion είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Στην Cosmote πάντως είναι και τα δύο νούμερα, και αυτό που έχω στην Αθήνα και αυτό που θέλω να διακόψω στο χωριό. Θα τους ρωτήσω όταν καλέσω για να δω τις επιλογές μου. Παρόμοια κατάσταση με σένα. Φέτος κόψαμε εντελώς το τηλέφωνο και έβαλα ένα 4G modem / router με mobile data της Cosmote. https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/epiko_internet.html Το καλό είναι πως αγοράζεις το ποιό φθηνό πακέτο με τα 10ευρώ και η COSMOTE σου δίνει για όλο το καλοκαίρι προσφορά απεριόριστα GB. Για τον υπόλοιπο χρόνο αναλόγως πότε θες να ξαναπάς στο εξοχικό αγοράζεις δεδομένα. Δεν κατάλαβα ακριβώς για ποιό λόγο χρειάζεσαι το νούμερο στο σπίτι εκεί από τι στιγμή που για τους περισσότερους τα τελευταία χρονια όλες οι επικοινωνίες γίνονται μέσω των κινητών. Εμείς το καταργήσαμε εντελώς, όπως είπες ήταν ένα άχρηστο κόστος κάθε μήνα. Επίσης. Αν έχεις συμβόλαιο με μπόλικα GB μπορείς να ζητήσεις να σου δώσουν δεύτερο sim που θα το έχεις μόνιμα στο εξοχικό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e1995kati Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Άσχετο έχει κανείς εμπειρία με την εταιρία biznest μεταπουλαει Vodafone Kai nova σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές λέω να πάρω τηλέφωνο..... Άσχετο έχει κανείς εμπειρία με την εταιρία biznest μεταπουλαει Vodafone Kai nova σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές λέω να πάρω τηλέφωνο..... https://m.facebook.com/profile.php/?id=100070712355383 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeaLion Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, motoboots είπε Σε καλύπτει; 🙄 Ναι, κάτι τέτοιο, ευχαριστώ! 7 ώρες πριν, dpolal είπε Δεν κατάλαβα ακριβώς για ποιό λόγο χρειάζεσαι το νούμερο στο σπίτι εκεί Ας πούμε πως δεν είμαι εγώ αυτός που θέλει το νούμερο πάση θυσία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα