Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φιλε μου , ειχα παρόμοιο περιστατικο με μια γυναικα μεγαλης ηλικίας που απλα δεν ηθελε να το παραδεχτει στην τελικη φυγαμε για δικαστηριο και εφοσον εφταιγε 100% η ασφαλιστικη της προσπαθουσε να την πεισει να αποδεχτει για να γινει συμβιβασμος αυτη ανενδοτη, στην τελικη μετα απο 2 χρονια πηγαμε δικαστηριο η ασφαλιστικη εφοσον ηξερε οτι θα το χασει προσπαθουσε να μειωσει απλα την αποζημειωση στην τελικη απλα την ρωτησε η δικαστης , ειχατε στοπ βλεπω αυτη λεει ναι και την απανταει τοτε γιατι βρισκομαστε εδω? ναι αλλα ελεγε τα δικα της , πηρα αποζημειωση της ζημιας + τοκους επειδη περασαν 2 χρονια....

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

θα έπρεπε να υπάρχει απαγορευτικό για αριστερά ή κίτρινα βέλη που αναβοσβήνουν.

Αδερφέ το πράσινο φανάρι είναι για ευθεία πορεία. Από τη στιγμή που ο άλλος έστριψε χωρίς να υπάρχει φανάρι για πορεία προς τα αριστερά, εμπίπτει στην κατηγορία αυτών των διασταυρώσεων χωρίς σήμανση, το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στον δεξιά του. 

Αναρωτιέμαι αν σε έβαλε καθόλου σε σκέψεις ότι όλο το φόρουμ σου λέει ότι είσαι λάθος και εσύ επιμένεις στα διkά σου. Μήπως είσαι εσύ που τράκαρες τον ts? 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimmy213 είπε

@johnieXoX είσαι λάθος και σ' το έχουν πει ήδη.

Αρχικά, δεν επιτρέπεται να στρίψεις αριστερά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Πάμε σε αυτά που λες.

Προκύπτει στο ότι υπάρχουν δύο ισάξια φανάρια.

Σε σταυροδρόμι όπου έχουν όλοι stop, ποιος περνάει και πότε; Εκεί πρέπει να ξέρεις αν οι άλλοι έχουν stop;

Σου διαφεύγει ότι έχουμε δύο ισάξια πράσινα (έστω ότι επιτρέπεται να στρίψει αριστερά ξαναλέω) και άρα πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στον δεξιά. Η "λογική" που λες, δεν βγάζει κανένα νόημα και είναι ένα ωραίο άλμα.

συμφωνώ ότι έπρεπε να απαγορεύεται η στροφή αριστερά

το ότι τα φανάρια είναι ισάξια και αυτοακυρώνονται, δεν προκύπτει από τον ΚΟΚ

σε σταυροδρόμι ξέρουν όλοι όσοι έχουν stop λόγω του σχήματος. είναι το μόνο πολυγωνικό. 

εγώ από την πλευρά μου θα σου πω ότι εσένα σου διαφεύγει ότι το φανάρι είναι πάνω από τη σήμανση που είναι πάνω από το προτεραιότητα από δεξιά: φανάρι > σήμανση > προτεραιότητα δεξιά

αφού έχω φανάρι, τότε το άλμα το κάνεις εσύ.

το θέμα είναι ότι δεν έχει σημασία τι λέω εγώ και εσύ και κάθε ένας σε ένα forum

το θέμα είναι αν πάει στα δικαστήρια, που θα ισχύει ότι λέειε ξεκάθαρα ο ΚΟΚ, πως θα βγει ότι ο ts έχει δίκιο και όχι ο άλλος 

Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Αδερφέ το πράσινο φανάρι είναι για ευθεία πορεία. Από τη στιγμή που ο άλλος έστριψε χωρίς να υπάρχει φανάρι, εμπίπτει στην κατηγορία αυτών των διασταυρώσεων χωρίς σήμανση, το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στον δεξιά του. 

Αναρωτιέμαι αν σε έβαλε καθόλου σε σκέψεις ότι όλο το φόρουμ σου λέει ότι είσαι λάθος και εσύ επιμένεις στα διά σου. Μήπως είσαι εσύ που τράκαρες τον ts? 

αδελφέ, άρθρο 6 του ΚΟΚ

αν έχω πράσινο, πάω όπου θέλω, εκτός αν απογορεύεται

ΑΡΘΡΟ 6 : Φωτεινή σηματοδότηση για την κυκλοφορία οχημάτων

1. Οι οδηγοί των οδικών οχημάτων υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις πιο κότω ενδείξεις των φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τροχονόμο κατά διάφορο τρόπο.

α) Πράσινο σταθερό φως κυκλικής μορφής : Ο οδηγός προχωρεί κατευθείαν μπροστά ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά, εκτός αν άλλο σήμα ή πινακίδα απαγορεύει την κατευθείαν κίνηση ή στροφή. Ο οδηγός υποχρεούται, και αν ακόμη ο φωτεινός σηματοδότης δείχνει πράσινο φως, κινούμενος κατευθείαν μπροστά, να παραχωρεί προτεραιότητα σε άλλο όχημα ή πεζό που κινείται ακόμη από προηγούμενη σηματοδότηση, στρίβοντας δε να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς, οι οποίοι κινούνται στην οδό στην οποία πρόκειται να εισέλθει.

δεν λέει όλο το φόρουμ ότι έχω άδικο. 2-3 άτομα είναι.

και στο κάτω κάτω, δεν με νοιάζει να έχω δίκιο, ούτε να δικαιωθώ από το φόρουμ

τι ισχύει βάσει ΚΟΚ θέλω να μάθω. 

εξάλλου, άρθρα παραθέτω του ΚΟΚ. άλλοι άρχισαν τις ειρωνίες και τις προσβολές.

Δημοσ.

Φίλε μου αφού είσαι καλά εσύ ή γυναίκα σου και το μωρό προχώρα μπροστά φτιάξε το αμάξι σου και από εδώ και μπρος προσοχή, η Αθήνα είναι ζούγκλα βλαχοπρωτευουσα με κάθε καρυδιάς καρύδι, αγράμματους βλαχους χωρίς παιδεία!!

• Like 6
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αδερφέ το πράσινο φανάρι είναι για ευθεία πορεία. Από τη στιγμή που ο άλλος έστριψε χωρίς να υπάρχει φανάρι για πορεία προς τα αριστερά, εμπίπτει στην κατηγορία αυτών των διασταυρώσεων χωρίς σήμανση, το οποίο σημαίνει ότι έπρεπε να παραχωρήσει προτεραιότητα στον δεξιά του. 

Αναρωτιέμαι αν σε έβαλε καθόλου σε σκέψεις ότι όλο το φόρουμ σου λέει ότι είσαι λάθος και εσύ επιμένεις στα διkά σου. Μήπως είσαι εσύ που τράκαρες τον ts? 

Εγώ από το google maps βλέπω οτι επιτρέπεται αριστερά από Φωκά για Συρακουσών και μάλιστα έχει και φανάρι με βελάκι. Δεν είμαι της περιοχής για να επιβεβαιώσω άρα μπορεί να είναι αλλιώς η σήμανση τώρα, γιατί η φώτο ειναι του 2014 (από το maps). Αν ισχύει αυτό, μου κάνει εντύπωση να ανάβουν ταυτόχρονα 2 πράσινα χωρίς έστω πορτοκαλί που να αναβοσβήνει. Πιο πολύ μου κολλάει να έχει περάσει με κόκκινο ο τύπος που τράκαρε τον TS. Σε τέτοιους δρόμους δεν έχω ξαναδεί 2 φανάρια πράσινα προσωπικά. Αν ισχυεί το 2 πράσινα, καλό θα ήταν να αλλάξει γιατί είναι εύκολο να υπάρχουν τέτοιου είδους τρακαρίσματα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tronis20 είπε

Εγώ από το google maps βλέπω οτι επιτρέπεται αριστερά από Φωκά για Συρακουσών και μάλιστα έχει και φανάρι με βελάκι

Σε εκεινη την γωνια ημουν εγω.  Ο αλλος ηταν απεναντι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Σε εκεινη την γωνια ημουν εγω.  Ο αλλος ηταν απεναντι.

Α συγγνώμη, το είχα καταλάβει ανάποδα!

• Like 1
Δημοσ.

Καπου διαβαζα ενα αρθρο (πριν παθω το τρακαρισμα) οτι σε περιπτωση που υπαρχει πχ ενα απαγορευτικο και εχει αφαιρεθει με μη νομιμο τροπο, συνεχιζει να ισχυει και η ευθυνη παει στον Δημο. Δεν μπορω να το βρω πια. Ακυρο βεβαια κατα τη γνωμη μου, δεν μπορεις να ξερεις τι ειχε πριν.

• Like 2
Δημοσ.
17 minutes ago, johnieXoX said:

εγώ από την πλευρά μου θα σου πω ότι εσένα σου διαφεύγει ότι το φανάρι είναι πάνω από τη σήμανση που είναι πάνω από το προτεραιότητα από δεξιά: φανάρι > σήμανση > προτεραιότητα δεξιά

-Βρίσκεσαι σε  διασταύρωση χωρίς κανένα στοπ. Ποιος έχει προτεραιότητα; Προφανώς αυτός που έρχεται από δεξιά σε σχέση με τον άλλο

-Βρίσκεσαι σε διασταύρωση που για κάποιο λόγο έχουν και οι δύο πράσινο φανάρι. Με ποια λογική θεωρείς ότι εκεί ο οδηγός που έρχεται από αριστερά έχει προτεραιότητα να περάσει; Συν το ότι μόνος σου έκανες  quote τον κοκ:

"Ο οδηγός που πλησιάζει σε ισόπεδο οδικό κόμβο υποχρεούται να καταβάλλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην προκαλέσει επί του κόμβου κίνδυνο ή παρακώλυση της κυκλοφορίας, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός του, ώστε να μπορεί να διακόψει την πορεία αυτού, για να διέλθουν τα οχήματα που έχουν προτεραιότητα."

• Like 3
Δημοσ.

Προχτες σταματησα διπλα σε παρκαρισμενο αυτοκινητο στην δεξια πλευρά του δρόμου, στην ιδια ευθεια, προετοιμαζομενος για να παρκαρω ακριβως πισω του. Αφοτου περασαν τα αμαξια που διερχονταν στο πλαι , στο μυαλο μου δηλαδη γιατι δεν ειδα τον τελευταιο, κοβω δεξια τιμονι και κανω οπισθεν με αποτελεσμα καθως περνουσε ο αλλος να τον βρω με την αριστερη πλευρα σε ολη την δεξια πλευρα του. 

Φωναξαμε ασφαλειες κλπ, εγω με το δικο μου μυαλο θεωρω πως εφταιγα καθως δεν σιγουρευτηκα πως ο δρομος αδειασε για να κανω κινηση για να παρκαρω. Οταν με ρωτησαν οι ασφαλειες ειπα οτι εγω φταιω.

Βεβαια οι φιλοι μου μου λενε βλακεια εκανες δεν επρεπε να πεις οτι φταις, και οκ κι αυτος μπορει να ετρεχε, επρεπε αφου σε ειδε να θες να παρκαρεις να σταματησει να σε περιμενει κλπ. Τι ισχυει; Επισης τι σχεση εχει τι θα πω εγω ή ο οποιοσδηποτε; Οι ασφαλειες δεν θα ελεγξουν ποιος εφταιγε; Αστυνομια δεν κληθηκε.

Δημοσ.

όπως δείχνουν τα στοιχεία, 100% φταίει ο άλλος...

πάμε στο ρεζουμέ, από τη στιγμή που κάνει αρνητική δήλωση, τότε τα πράγματα μπλέκουν, δυστυχώς, ελλάδα...

αν δεν έχεις νομική προστασία, τότε οπωσδήποτε θα βάλεις δικηγόρο,

παίρνεις τηλ την ασφάλειά του, σε ενημερώνουν τον αριθμό φακέλου και ότι έχει κάνει αρνητική δήλωση, τότε τους το κόβεις και λες ότι η υπαιτιότητα είναι του ασφαλισμένου σας, θα πάμε δικαστικά και από τώρα και στο εξής θα μιλάτε με τον δικηγόρο μου κο. τάδε, σας ευχαριστώ...

έτσι έκανα εγώ σε ένα τροχαίο που είχα και σε 5 λεπτά με είχαν καλέσει 3 φορές, τους έλεγα να μιλήσουν με τον δικηγόρο μου και δεν έχω κάτι άλλο να τους πω...ο δικηγόρος άρχισε τα νομικίστηκα, έξοδα κλπ

αποτέλεσμα σε 1 μέρα είχα καταθέσει προσφορά για κόστος επισκευής καθώς αυτό με ενδιέφερε και μετά από 1-2 ώρες με πήραν τηλ ότι εγκρίθηκε το ποσό μείον το 40% λόγω παλαιότητας, τους απαντάω οκ, πάμε δικαστικά και σε άλλη 1 ώρα μου έκοψαν το 25% το οποίο και δέχθηκα...μέσα στο ποσό ήταν και τα έξοδα του δικηγόρου... 

• Thanks 1
Δημοσ.
12 minutes ago, sheik said:

Βεβαια οι φιλοι μου μου λενε βλακεια εκανες δεν επρεπε να πεις οτι φταις, και οκ κι αυτος μπορει να ετρεχε, επρεπε αφου σε ειδε να θες να παρκαρεις να σταματησει να σε περιμενει κλπ. Τι ισχυει;

Ισχύει ότι καλώς είπες πως έφταιγες, γιατί όντως έφταιγες. Όσο για τους φίλους σου, καλό είναι να παραδώσουν τα διπλώματά τους και να χρησιμοποιούν ΜΜΜ.

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, johnieXoX said:

συμφωνώ ότι έπρεπε να απαγορεύεται η στροφή αριστερά

το ότι τα φανάρια είναι ισάξια και αυτοακυρώνονται, δεν προκύπτει από τον ΚΟΚ

σε σταυροδρόμι ξέρουν όλοι όσοι έχουν stop λόγω του σχήματος. είναι το μόνο πολυγωνικό. 

αφού έχω φανάρι, τότε το άλμα το κάνεις εσύ.

το θέμα είναι ότι δεν έχει σημασία τι λέω εγώ και εσύ και κάθε ένας σε ένα forum

το θέμα είναι αν πάει στα δικαστήρια, που θα ισχύει ότι λέειε ξεκάθαρα ο ΚΟΚ, πως θα βγει ότι ο ts έχει δίκιο και όχι ο άλλος 

αδελφέ, άρθρο 6 του ΚΟΚ

αν έχω πράσινο, πάω όπου θέλω, εκτός αν απογορεύεται

ΑΡΘΡΟ 6 : Φωτεινή σηματοδότηση για την κυκλοφορία οχημάτων

1. Οι οδηγοί των οδικών οχημάτων υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις πιο κότω ενδείξεις των φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης της κυκλοφορίας, εκτός αν η ρύθμιση αυτής γίνεται από τροχονόμο κατά διάφορο τρόπο.

α) Πράσινο σταθερό φως κυκλικής μορφής : Ο οδηγός προχωρεί κατευθείαν μπροστά ή στρίβει προς τα δεξιά ή αριστερά, εκτός αν άλλο σήμα ή πινακίδα απαγορεύει την κατευθείαν κίνηση ή στροφή. Ο οδηγός υποχρεούται, και αν ακόμη ο φωτεινός σηματοδότης δείχνει πράσινο φως, κινούμενος κατευθείαν μπροστά, να παραχωρεί προτεραιότητα σε άλλο όχημα ή πεζό που κινείται ακόμη από προηγούμενη σηματοδότηση, στρίβοντας δε να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς, οι οποίοι κινούνται στην οδό στην οποία πρόκειται να εισέλθει.

δεν λέει όλο το φόρουμ ότι έχω άδικο. 2-3 άτομα είναι.

και στο κάτω κάτω, δεν με νοιάζει να έχω δίκιο, ούτε να δικαιωθώ από το φόρουμ

τι ισχύει βάσει ΚΟΚ θέλω να μάθω. 

εξάλλου, άρθρα παραθέτω του ΚΟΚ. άλλοι άρχισαν τις ειρωνίες και τις προσβολές.

Εκτός του προφανούς ότι η σήμανση είναι ελλιπής στο σημείο, νομίζω ότι η περίπτωση εν τέλει πάει στο ΑΡΘΡΟ 23 - ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ :

"Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του αδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης και προς το αριστερό άκρο αυτού, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). Για να εισέλθει στην κάθετη οδό πρέπει να πραγματοποιήσει τη στροφή στο κέντρο της διασταύρωσης, ώστε το όχημα να εισέλθει στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος αυτής της οδού. Κατά την κίνηση αυτή ο οδηγός υποχρεούται να επιτρέπει τη διέλευση των οχημάτων που κινούνται αντίθετα στο οδόστρωμα που πρόκειται να εγκαταλείψει." . Το πράσινο φανάρι κοινώς του δίνει το δικαίωμα να στρίψει (βλακωδώς σε αυτη τη περίπττωση) αλλά εφόσον η στροφή του θα εμποδίσει τον TS που κινείται αντίθετα στον αρχικό δρόμο νόμιμα ,τότε πρέπει να μήν τον εμποδίσει και άρα να δώσει προτεραιότητα. TS δέν φταίς σίγουρα αλλά αν ο άλλος θέλει να το τραβήξει , θα φάτε 1-2 χρόνια + τα δικαστικά έξοδα και η νομική προστασία του θα το ρίξει στην ελλιπή σήμανση του σημείου (το πιθανότερο βέβαια είναι με το που λάβουν την ειδοποίηση οτι θα πάει δικαστικά να πιέσουν για συμβιβασμό).

• Like 4
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kokos23 είπε

εγκρίθηκε το ποσό μείον το 40% λόγω παλαιότητας

Ειχες βαλει καινουρια ανταλλακτικα? Απ οσο μου ειπαν μονο σε καινουρια γνησια  πληρωνεις παλαιοτητα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Καπου διαβαζα ενα αρθρο (πριν παθω το τρακαρισμα) οτι σε περιπτωση που υπαρχει πχ ενα απαγορευτικο και εχει αφαιρεθει με μη νομιμο τροπο, συνεχιζει να ισχυει και η ευθυνη παει στον Δημο.

Αυτό ήθελα να γράψω από χτες και το ξέχασα. Υποθέτω ότι κάποιος εξυπνάκιας που μένει εκεί γύρω πήγε και έβγαλε το σήμα για να βολεύεται ο ίδιος. Αν το είχε βγάλει ο δήμος θα είχε φροντίσει να βάλει πορτοκαλί φανάρι για αριστερά ή άλλη κατάλληλη σήμανση. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...