Προς το περιεχόμενο

Τρακαρισμα και διαφωνια για υπαιτιοτητα

SagoniasSlutRos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Sta είπε

Αν ήταν τόσο απλό να αρνηθεί κάποιος την υπαιτιοτητα του ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο τότε τα μισά ατυχήματα θα πήγαιναν δικαστήριο. Αυτό προφανώς δε συμφέρει τις ασφαλιστικές οπότε λύνεται το θέμα εκτός. Και ναι μου έχει συμβεί 2 φορές να αρνείται ο άλλος την προφανή υπαιτιοτητα του με δικαιολογίες τύπου έτρεχες κτλ τελικά η υπαιτιοτητα κατέληξε στον άλλον.

Μακάρι ρε παιδιά.

Όπως είπα έγραψα για να ρωτήσω εμπειρίες για αντίστοιχα σκηνικά άρνησης. Το ποιος φταίει δε νομίζω να μπορέσει κάποιος να το αμφισβητήσει.

Οπότε περιμένω την αφάνεια του άλλου να δεχτεί υπαιτιότητα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έτσι όπως φαίνεται το διάζωμα συν η πινακίδα που δεν υπάρχει πλέον (?), έτσι κι αλλιώς δεν επιτρέπεται να στρίψει ο άλλος αριστερά. Απλά είναι το κλασσικό ελληνικό, φαρδύς δρόμος είναι, πέταξαν και την πινακίδα, κλάιν θα χωθώ να στρίψω για να μην κάνω τον κύκλο.

• Like 3

9 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Μακάρι ρε παιδιά.

Όπως είπα έγραψα για να ρωτήσω εμπειρίες για αντίστοιχα σκηνικά άρνησης. Το ποιος φταίει δε νομίζω να μπορέσει κάποιος να το αμφισβητήσει.

Οπότε περιμένω την αφάνεια του άλλου να δεχτεί υπαιτιότητα.

Ειχα αντιστοιχο περιστατικό με αρνηση. 

Απο ό,τι έχω καταλάβει μόνο δικαστικά πάει το θέμα. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Errik είπε

Ειχα αντιστοιχο περιστατικό με αρνηση. 

Απο ό,τι έχω καταλάβει μόνο δικαστικά πάει το θέμα. 

Μου έκανες την καρδιά μου περιβόλι 😋

Για πες πως πήγε. Το έφτιαξες μόνος σου και έδωσες τιμολόγια μετά και τα πήρες?

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Η τροχαια ηρθε, δεν πηρε θεση, απλα κατεγραψε πως κινουνταν το καθε οχημα.

αυτό είναι και η δουλειά της τροχαίας , δεν παίρνει θέση δλδ

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Απ οτι μου ειπε ο διακανονιστης της δικης μου ασφαλειας, αν δεν απαντησουν θετικα στο ερωτημα μας, θα πρεπει να παμε νομικα.

Εχει βρεθει κανεις σε αναλογη θεση και να μπορεσε να βγαλει ακρη χωρις να παει σε δικαστηριο που θα παρει κανα χρονο και βαλε;

νομική προστασία δεν έχεις στην ασφάλεια ? Σε περίπτωση φίλου μου πάντως δε χρειάστηκε , μετά απο κανα διβδόμαδο λύθηκε , πιστεύω οτι αγχώνεσαι χωρίς λόγο

5 λεπτά πριν, korakios είπε

νομική προστασία δεν έχεις στην ασφάλεια ? Σε περίπτωση φίλου μου πάντως δε χρειάστηκε , μετά απο κανα διβδόμαδο λύθηκε , πιστεύω οτι αγχώνεσαι χωρίς λόγο

Έχω, λογικά από Δευτέρα θα ξεκινήσω διαδικασία

5 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό είναι και η δουλειά της τροχαίας , δεν παίρνει θέση δλδ

2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ήρθαν οι ασφάλειες, η τροχαία και κανείς δεν πήρε θέση σε κάτι τόσο ξεκάθαρο. Και λένε ότι πει ο πελάτης. Μπορεί έτσι να γίνεται, αλλά είναι λίγο άκυρο ρε παιδί μου.

Σε τροχαίο που είχε ο πατέρας μου η αστυνομία έκοψε και πρόστιμο  στον άλλο για στοπ που πέρασε.

Εφόσον έχεις νομική προστασία (πράγμα απαραίτητο) μη σ' απασχολεί καν. Και εφόσον δεν είναι demi κατάσταση, πρόσεξε να μην δεχτείς συνυπαιτιότητα. Γιατί πολλές φορές οι ασφαλιστικές πιέζουν προς τα'κει για να τη γλιτώσουν όσο πιο... «αναίμακτα» γίνεται. 

Η τροχαία btw όντως δεν παίρνει θέση. Και να πάρει θέση, θα'ναι απλά στο... μιλητό, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα εκείνη τη στιγμή (αν οι οδηγοί σφάζονται). Δεν έχει καμία αξία η γνώμη τους και δεν τη γράφουν καν στο έντυπο που συντάσσουν. Η δουλειά τους είναι μόνο η αντικειμενική καταγραφή του περιστατικού, δηλαδή μέρα - ώρα, τόπος, σήμανση, κατεύθυνση, κ.λπ.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εχει κανεις εμπειρια απο τρακαρισμα που ενω ειναι εντελως ξεκαθαρο οτι δεν φταιει, ο αλλος οδηγος δεν το παραδεχεται; 

Εχουμε στειλει αιτημα στην αλλη ασφαλιστικη να δεχτουν υπαιτιοτητα με φιλικο διακανονισμο και εστειλαν και εκεινοι το ιδιο σε εμας.

Η τροχαια ηρθε, δεν πηρε θεση, απλα κατεγραψε πως κινουνταν το καθε οχημα. Οι ασφαλιστικες το ιδιο. Η οδικη βοηθεια του αλλου οχηματος που συμπληρωσε την δηλωση του, ρωτησε τον πελατη του αν θα παρει την ευθυνη ή αν θα αφησει να τα βρουνε οι ασφαλειες και ειπε ας τα βρουνε οι ασφαλειες.

Απ οτι μου ειπε ο διακανονιστης της δικης μου ασφαλειας, αν δεν απαντησουν θετικα στο ερωτημα μας, θα πρεπει να παμε νομικα.

Εχει βρεθει κανεις σε αναλογη θεση και να μπορεσε να βγαλει ακρη χωρις να παει σε δικαστηριο που θα παρει κανα χρονο και βαλε;

Στην εικονα φαινεται η δικη μου πρασινη πορεια ευθεια και η κιτρινη πορεια του αλλου οχηματος που μπηκε στο ρευμα μου και ανεκοψε την πορεια μου. 

image.png.6c70cbc5286de2370b47ba09ccfebfac.png

Ο κιτρινος εχει δυο πορείες εμπρός και αριστερά οποτε αν επιτρεπότανε να στρίψει αριστερά θα υπήρχε βελακι υποχρεωτικα.Αρα δεν επιτρέπεται.Δες γκουκλε μαπς σε παλιοτερη ημερομηνια μηπως υπάρχει απαγορευτικό.Αν υπάρχει ακόμα και να έχει φύγει σε δικαιώνει.Κανε μια έρευνα πρώτα.Το να τα βρουν οι ασφάλειες σου δίνει μια πιθανότητα παρουσιάζοντας στοιχεια να δικαιωθεις.

Παντως και αυτός εφόσον έχει καθαρό πράσινο χωρίς απαγορευτικό δεν έχει λόγο να παραχώρηση η να ελενξει προτεραιότητα.Το να σκευτει οτι θα έπρεπε να έχει βελάκι είναι δύσκολο ειδηκα αν δεν περνάει συχνα

Η λογική της σήμανσης λέει ότι όταν σε καθαρη διασταύρωση χερις ξεχωριστή λουρίδα για στρίψιμο δεν υπαχει βελακι τοτε δεν μπορείς να στρίψεις.Το απαγορευτικό έχει απλός βοηθητικό λόγο έτσι και αλλιως

Φτιάξε ένα επίσημο χαρτί με την αποψη σου [αν έχεις δικηγόρο καλυτερα]τελειωνωντας οτι θα κινηθείς δικαστηκα

Επεξ/σία από filipprin

11 minutes ago, filipprin said:

Ο κιτρινος εχει δυο πορείες εμπρός και αριστερά οποτε αν επιτρεπότανε να στρίψει αριστερά θα υπήρχε βελακι υποχρεωτικα.Δες γκουκλε μαπς σε παλιοτερη ημερομηνια μηπως υπάρχει απαγορευτικό.Αν υπάρχει ακόμα και να έχει φύγει σε δικαιώνει.Κανε μια έρευνα πρώτα.Το να τα βρουν οι ασφάλειες σου δίνει μια πιθανότητα παρουσιάζοντας στοιχεια να δικαιωθεις.

Παντως και αυτός εφόσον έχει καθαρό πράσινο χωρίς απαγορευτικό δεν έχει λόγο να παραχώρηση η να ελενξει προτεραιότητα.Το να σκευτει οτι θα έπρεπε να έχει βελάκι είναι δύσκολο ειδηκα αν δεν περνάει συχνα

το χω παρατηρήσει και σε άλλα θρεντ. βαριέσαι να διαβάσεις τι έχει ειπωθεί;

Σε παρόμοια περιπτωσή και αφού ο άλλος οδηγός αρνούνταν ότι έφταιγε και μάλιστα δεν αποδέχτηκε ούτε το πόρισμα της τροχαίας, που αυτός κάλεσε, αφού έφτιαξα το αυτοκινητό είπα στην ασφαλιστική μου να πάμε δικαστικός. Μετά από ένα χρόνο περιπού με κάλεσε ο δικηγόρος της ασφαλιστικής μου και μου είπε "σε δυό μέρες έχουμε δικαστήριο, έλα από εδώ να μου εξηγήσεις το συμβάν" , του είπα πόσο κοστισε η επισκευή,(600 ευρω). Την επόμενη μέρα και μια μέρα πριν το δικαστήριο με κάλεσε και με ρώτησε αν είμαι ικανοποιημένος με 900 ευρώ και μου τα μέτρησε το ίδιο απόγευμα.

Μπορεί να περάσει καιρός αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα αποζημειωθείς.

• Like 3

2 minutes ago, vali said:

Σε παρόμοια περιπτωσή και αφού ο άλλος οδηγός αρνούνταν ότι έφταιγε και μάλιστα δεν αποδέχτηκε ούτε το πόρισμα της τροχαίας, που αυτός κάλεσε, αφού έφτιαξα το αυτοκινητό είπα στην ασφαλιστική μου να πάμε δικαστικός. Μετά από ένα χρόνο περιπού με κάλεσε ο δικηγόρος της ασφαλιστικής μου και μου είπε "σε δυό μέρες έχουμε δικαστήριο, έλα από εδώ να μου εξηγήσεις το συμβάν" , του είπα πόσο κοστισε η επισκευή,(600 ευρω). Την επόμενη μέρα και μια μέρα πριν το δικαστήριο με κάλεσε και με ρώτησε αν είμαι ικανοποιημένος με 900 ευρώ και μου τα μέτρησε το ίδιο απόγευμα.

Μπορεί να περάσει καιρός αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα αποζημειωθείς.

αν έφτασες 2 μέρες πριν τη δίκη και έκανες πίσω επειδή σου πάσαραν 300ευρώ δωράκι....μεγάλη χάρη τους έκανες με το συγκεκριμένο σου λάθος.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...