SabotazNic Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 16 λεπτά πριν, Metoo είπε Στην δεύτερη περίπτωση δεν είχα στοπ/φανάρι ούτε εγώ ούτε ο άλλος. Απλά πέρασε χωρίς να κοιτάξει και εγώ ήμουν από δεξιά. Υπάρχει παρόμοιος δρόμος στην Καλαμαριά, Κρήνη. Παρόλο που ξέρω ότι στην 1η διασταύρωση είμαι στα δεξιά, σταματάω γιατί πάντα περιμένω κάποιον χαζό. Στην 2η είμαι αριστερά (2 μονόδρομοι κάθετοι) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Shinji ikari Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 13 minutes ago, filipprin said: Γραφει πουθενα οτι σε πράσινο στρογκυλο παραχωρεις πρωτερεωτητα. Στην εικονα απο την Υψηλαντου, ειναι λαθος η σημανση εκει; αν εχεις πρασινο και θες να πας αριστερα δεν θα παραχωρησεις προτεραιοτητα σε αυτους που κατεβαινουν απο Μεσσηνιας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 22 minutes ago, filipprin said: Γραφει πουθενα οτι σε πράσινο στρογκυλο παραχωρεις προτερεωτητα. Δεν μου απάντησες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, filipprin είπε https://mplawyers.gr/eythyni-dimoy-gia-paraleipsi-antikatastasis-pinakidas-poy-echei-katastrafei/ Μια ανγνωσουλα φιλε μου δεν βλαπτει Βρηκες μια αποφαση που μιλαει για μια πινακιδα STOP η οποια καταστραφηκε και επεσε στον δρομο, και τον δημο που δεν την αντικατέστησε στο οποιο φυσικα και ειχε δικιο το δικαστηριο. Αυτο δεν σημαινει οτι οταν ο Δημος αλλαζει την σηματοδοτηση, πρεπει να παρει τηλεφωνο τον andreasp και τον filipprin να μας ενημερωσει οτι ξηλωσε το STOP απο τον δρομο. Παντως διαβαζοντας αυτο το thread, ερχεται να επιβεβαιωσει την αποψη που εχω τουλαχιστον 15 χρονια τωρα. ΟΛΟΙ οι οδηγοι, χωρις καμια εξαιρεση πρεπει καθε 5 χρονια max να δινουν θεωρητικες εξετασεις επανω στον ΚΟΚ. Οι 8 στους 10 απο τυχη γυρνανε σπιτι τους αλλα και απο τις αυξημενες ικανοτητες τους στο πρακτικο κομματι. Για αυτο εκοψα την μηχανη και καθεται στο γκαραζ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε Στην εικονα απο την Υψηλαντου, ειναι λαθος η σημανση εκει; αν εχεις πρασινο και θες να πας αριστερα δεν θα παραχωρησεις προτεραιοτητα σε αυτους που κατεβαινουν απο Μεσσηνιας; Εγώ πάντα την παραχωρω γιατί απλά εκείνη τη στιγμή βλέπω ότι μπαίνω στο ρεύμα του άλλου. Δεν πάει δλδ το μάτι μου στο ανάποδο κίτρινο που βλέπω την πλάτη του. Και περνούσα 3 χρόνια κάθε πρωί από εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiko33gr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Απόφαση του Αρείου Πάγου για συνυπαιτιοτητα μεταξύ αυτοκινήτου που έκανε αριστερή στροφή σε πράσινο στρογγυλό φανάρι και μηχανή που παραβίασε κόκκινο. 65% στο αυτοκίνητο που έστριψε αριστερά, αλλά δεν το έκανε όπως ορίζει το άρθρο 23 και 35% στη μηχανή που πέρασε κόκκινο. Αποφαση Μέσα περιγράφει ξεκάθαρα πως παρόλο που το αυτοκίνητο έχει στρογγυλό πράσινο φανάρι, έχει και πάλι υποχρέωση να εφαρμόσει τις οδηγίες από το άρθρο 23. Εφόσον ο ΤΣ δεν πέρασε κόκκινο, δε βλέπω λόγο να έχει υπαιτιότητα. 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnieXoX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Απόφαση του Αρείου Πάγου για συνυπαιτιοτητα μεταξύ αυτοκινήτου που έκανε αριστερή στροφή σε πράσινο στρογγυλό φανάρι και μηχανή που παραβίασε κόκκινο. 65% στο αυτοκίνητο που έστριψε αριστερά, αλλά δεν το έκανε όπως ορίζει το άρθρο 23 και 35% στη μηχανή που πέρασε κόκκινο. Αποφαση Μέσα περιγράφει ξεκάθαρα πως παρόλο που το αυτοκίνητο έχει στρογγυλό πράσινο φανάρι, έχει και πάλι υποχρέωση να εφαρμόσει τις οδηγίες από το άρθρο 23. Εφόσον ο ΤΣ δεν πέρασε κόκκινο, δε βλέπω λόγο να έχει υπαιτιότητα. Νομίζω ότι ο ts δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα πλέον. Αριστερή στροφή με πράσινο φανάρι, είναι χειρότερο και από παραβίαση κόκκινου φαναριού. υ.γ. και επειδή εγώ είχα εκφράσει αρχικά την γνώμη ότι υπάρχει δυσκολία στο να αποδοθεί η υπαιτιότητα, για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, βάσει της απόφασης του Αρείου πάγου, έκανα λάθος και είναι ξεκάθαρα υπαίτιος αυτός που έστριψε αριστερά. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από johnieXoX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 τελικά τι έγινε? πόρισμα βγάλαμε? δικάσαμε δίκαια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 8 minutes ago, dkstopo said: τελικά τι έγινε? πόρισμα βγάλαμε? δικάσαμε δίκαια? Δικάσαμε από τη 1η (Nabuko) και 2η σελίδα (εγώ αφού ζήτησα και το δρόμο για να επιβεβαιώσω) οτι σε κεντρικό δρόμο με πράσινα στρογγυλά φανάρια σε αντίθετα κινούμενα ρεύματα κυκλοφορίας αυτός που στρίβει και ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕΤΑ τον κεντρικό οφείλει να ΕΛΕΓΞΕΙ και να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ είτε ξέχασε την απαγορευτική ταμπέλα ο Δήμος είτε την έφαγε το ντόπερμαν του λαστιχάδικου στη γωνία. και έχουμε φτάσει 17σελίδες με τόσες απαντήσεις μελών που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. φυσικά και ΔΕΝ προξενεί εντύπωση. 9 στους 10 στο δρόμο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αγνοούν το μισό ΚΟΚ. εδώ μέσα είναι οι ΙΔΙΟΙ 9 στους 10. Καληνύχτα σας. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosMcLaren Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δηλαδή επειδή έχεις πράσινο κάνεις ο,τι γουστάρεις ; Αν στρίψει δεξιά και πατήσει 2 πεζούς έχει προτεραιότητα; Αν στρίψει αριστερά και χτυπήσει τον φίλο TS (Κακή ώρα) έχει προτεραιότητα επειδή δεν υπήρχε πινακίδα ; Αν έκανε αναστροφή (νόμιμη εφόσον δεν υπήρχε σήμανση που το απαγορεύει) και όχι στροφή αριστερά πάλι προτεραιότητα θα είχε ; Εφόσον κάνει αλλαγή διεύθυνσης και δεν συνέχισε την ευθεία πορεία του δρόμου όφειλε να είναι προσεκτικός και να παραχωρήσει προτεραιότητα όπου όφειλε (πεζούς, οχήματα εκ δεξιών κλπ) για να μην προκληθεί ατύχημα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1703 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δυστυχώς οι περισσότεροι μηχανοβιοι δεν ξέρουν να οδηγούν και άμα τους χτυπήσεις με το αυτοκίνητο χάνεις το δίκιο σου και μόνο ζημιά σου προκαλούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiko33gr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 34 λεπτά πριν, greekfragma είπε Δικάσαμε από τη 1η (Nabuko) και 2η σελίδα (εγώ αφού ζήτησα και το δρόμο για να επιβεβαιώσω) οτι σε κεντρικό δρόμο με πράσινα στρογγυλά φανάρια σε αντίθετα κινούμενα ρεύματα κυκλοφορίας αυτός που στρίβει και ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕΤΑ τον κεντρικό οφείλει να ΕΛΕΓΞΕΙ και να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ είτε ξέχασε την απαγορευτική ταμπέλα ο Δήμος είτε την έφαγε το ντόπερμαν του λαστιχάδικου στη γωνία. και έχουμε φτάσει 17σελίδες με τόσες απαντήσεις μελών που ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. φυσικά και ΔΕΝ προξενεί εντύπωση. 9 στους 10 στο δρόμο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αγνοούν το μισό ΚΟΚ. εδώ μέσα είναι οι ΙΔΙΟΙ 9 στους 10. Καληνύχτα σας. Γενικά όλα σωστά, μόνο μια παρατήρηση: δεν υπάρχει "κανόνας εκ δεξιων" σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα. Υπάρχει το άρθρο 23 που περιγράφει πώς εκτελείς αριστερή στροφή και παραχωρείς προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται αντίθετα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, kiko33gr said: Γενικά όλα σωστά, μόνο μια παρατήρηση: δεν υπάρχει "κανόνας εκ δεξιων" σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα. Υπάρχει το άρθρο 23 που περιγράφει πώς εκτελείς αριστερή στροφή και παραχωρείς προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται αντίθετα. τώρα αλήθεια; για να κινούνται αντίθετα και τα κόβεις εννοείται οτι τα έχεις στα δεξιά σου. αν δε τα έκοβες δε θα τα έκοβες γιατί θα έστριβες δεξιά! ρε νιώστε λίγο τι γράφουμε σε απλά ελληνικά αυγουστιάτικα! αριστεροτίμονη χώρα είμαστε! αριστερά σου έχεις αυτούς που έρχονται και γι αυτό έχουμε και ΕΚ δεξιών προτεραιότητα! σε δεξιοτίμονες χώρες είναι ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ο ίδιος κανόνας! πωωωω αλφαβήτα 1-2-3 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε τώρα αλήθεια; Αν πάρεις όμως την στροφή αριστερά οδηγώντας όπισθεν τότε αυτομάτως βρίσκεσαι εσύ δεξιά του άλλου και αποκτάς προτεραιότητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipprin Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, andreaspA είπε Αυτο δεν σημαινει οτι οταν ο Δημος αλλαζει την σηματοδοτηση, πρεπει να παρει τηλεφωνο τον andreasp και τον filipprin να μας ενημερωσει οτι ξηλωσε το STOP απο τον δρομο. Δεν το ξήλωσε ο δήμος.Εκτος αν ξέρεις κάτι και μας το κρύβεις.Αλλος το ξυλωσε και ο δημος οφειλε να το επανατοποθέτηση. 56 λεπτά πριν, greekfragma είπε οτι σε κεντρικό δρόμο με πράσινα στρογγυλά φανάρια σε αντίθετα κινούμενα ρεύματα κυκλοφορίας αυτός που στρίβει και ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕΤΑ τον κεντρικό οφείλει να ΕΛΕΓΞΕΙ και να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΚ ΔΕΞΙΩΝ είτε ξέχασε την απαγορευτική ταμπέλα ο Δήμος είτε την έφαγε το ντόπερμαν του λαστιχάδικου στη γωνία. Το πράσινο στρογκυλο φαναρι δεν υποχρεώνει κανέναν να παραχώρηση προτεραιότητα.Εχεις κάποιο άρθρο που το λέει αυτό.Η προτερεωτητα απο δεξια ισχυει οταν ΔΕΝ υπαρχει άλλη σήμανση.ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ.Χωρις βελάκι δεν στρίβεις. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από filipprin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις