Προς το περιεχόμενο

Τρακαρισμα και διαφωνια για υπαιτιοτητα

SagoniasSlutRos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά δεν μπορείς να στριψεις αριστερα.ΤΕΛΟΣ.Δεξια που επιτρέπεται έχει βελακι με προτεραιότητα στον πεζο

Επεξ/σία από filipprin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 310
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, filipprin είπε

Τώρα εδώ νομικα νομιζω οτι την ευθηνη να αποζημιωθούν και οι δυο την έχει ο δήμος.Οι ασφάλειες θα κάνουν την πάπια και το δηκαστηριο θα βγάλει συνυπευθυνότητα.

Το δικό μου λάθος για να είμαι συνυπεύθυνος ποιο είναι? Ότι δεν σταμάτησα να ελέγξω ενώ πήγαινα ευθεία σε πράσινο φανάρι χωρίς να αλλάξω καθόλου πορεία?

Για μένα δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έκανα κάποια παράβαση, άρα γιατί να είμαι συνυπεύθυνος?

• Like 3

5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

άρα γιατί να είμαι συνυπεύθυνος?

Γιατί πρέπει να προβλέπεις από πριν τι ταρζανιά θα σκαρφιστεί ο κάθε εποχούμενος απίθανος τύπος που θα συναντήσεις στο διάβα σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Εκτός από το φανάρι υπάρχει ανάποδο τρίγωνο όποτε πρέπει να παραχωρήσει προτεραιότητα !

Με τετοια σχολια,μην απορειτε μετα που αυτο το θεμα εχει παει 15 σελιδες,ουτε για την κατασταση εκει εξω.

48 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

Το φανάρι είναι ταυτόχρονα πράσινο με το "απέναντι αριστερά".

Δε γινεται να μην εχει απαγορευτικο,εφοσον δεν εχει παλλομενο πορτοκαλι.
Πιθανοτατα καποτε ειχε και το εβγαλαν,οπως με τον ΤS.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2

1 hour ago, filipprin said:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση για να γνωρίζει ο οδηγός ότι κατά την στροφή πρέπει να παραχωρησει προτεραιότητα επρεπε να υπάρχει παλλόμενο πρασινο οποτε και η έννοια της εκ δεξιών προτερεωτηταςδεν υφιστατε.

Ή να έχει διαβάσει το άρθρο 23 του ΚΟΚ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, filipprin είπε

Απλά δεν μπορείς να στριψεις αριστερα.ΤΕΛΟΣ.Δεξια που επιτρέπεται έχει βελακι με προτεραιότητα στον πεζο

ΠΟΥ απαγορευεται?

14 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δε γινεται να μην εχει απαγορευτικο,εφοσον δεν εχει παλλομενο πορτοκαλι.
Πιθανοτατα καποτε ειχε και το εβγαλαν,οπως με τον ΤS.

Ομως, δεν υπαρχει. Πιθανοτατα θα επρεπε να ειναι καπου δεξια, ΑΝ οντως απαγορευεται. Αριστερα δεν βλεπω διαβαση, οποτε δεν εχει λογο να δωσει πορτοκαλι βελος για προσοχη σε πεζους (ας μπει ενα λινκ του δρομου αυτου)

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1

1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Ομως, δεν υπαρχει. Πιθανοτατα θα επρεπε να ειναι καπου δεξια, ΑΝ οντως απαγορευεται. Αριστερα δεν βλεπω διαβαση, οποτε δεν εχει λογο να δωσει πορτοκαλι βελος για προσοχη σε πεζους (ας μπει ενα λινκ του δρομου αυτου)

Το πορτοκαλι βελος δεν ειναι απαραιτητα για τους πεζους.
Δε γινεται να σε αφηνει να στριψεις εκει,ειτε επρεπε να εχει βελος,ειτε απαγορευτικο.

• Like 1

1 hour ago, filipprin said:

Απλά δεν μπορείς να στριψεις αριστερα.ΤΕΛΟΣ.

Ρε φιλε, με μπερδεψες και σου εδωσα δικιο, σου βαζω το αρθρο του κ.ο.κ. που λεει οτι μπορεις να στριψεις αριστερα, με γραφεις και λες παλι το ιδιο, εχεις καποιο αρθρο να γραφει αυτο που λες; συνυπαιτιοτητα δεν παιζει να εχει ο πρασινος. Θα μοιραστεί η ευθυνη στον κιτρινο και στο δημο; οταν το δω θα το πιστεψω.

2 ώρες πριν, filipprin είπε

Κανονικότατα στρίβεις. Έχω στρίψει άπειρες φορές. Και μιλάμε για ένα σημείο 50 μ. από το Α.Τ. 

Και εννοείται ότι και εγώ το θεωρώ παράλογο. Εαν δεν τον ξέρεις το δρόμο, πολύ εύκολα μπορείς να εικάσεις ότι ο απέναντι έχει κόκκινο και να την πατήσεις. 

48 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

Κανονικότατα στρίβεις. Έχω στρίψει άπειρες φορές. Και μιλάμε για ένα σημείο 50 μ. από το Α.Τ. 

Και εννοείται ότι και εγώ το θεωρώ παράλογο. Εαν δεν τον ξέρεις το δρόμο, πολύ εύκολα μπορείς να εικάσεις ότι ο απέναντι έχει κόκκινο και να την πατήσεις. 

Απλά κοιτάς τη ροή του δρόμου και περνάς με προσοχή. Για να στρίψεις αριστερά συνήθως έχεις κάποιο φανάρι, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις είσαι προσεκτικός. Εγώ όποτε βλέπω τέτοιες περιπτώσεις χωρίς ξεχωριστό φανάρι, πάντα ψάχνω για το απαγορευτικό κάπου, έστω πίσω από κανένα δέντρο. Αν δεν δω κάτι περνάω με προσοχή εφόσον μπαίνω σε άλλο ρεύμα και ας έχω πράσινο στρογγυλό.

• Like 1

Έχω από εχθές που διαβάζω αυτό το θέμα και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με διάφορα τραγελαφικά που διαβάζω, ειδικά από κάποιους που ξεπερνάνε τα όρια της γραφικότητας προσπαθώντας να δείξουν ότι έχουν δίκιο και το πλασάρουν ως αυτονόητο.

Ένα όμως πράγμα μου έχει κάτσει πιο στραβά από όλα. Είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ένας οδηγός πρέπει να γνωρίζει τι χρώμα φανάρι έχει ο απέναντί του?

Κάτι που δεν αναφέρεται σε κανέναν κοκ, σε καμιά σχολή οδηγών και που έτσι και αλλιώς είναι πρακτικά αδύνατον να δεις?

Έχετε μερικοί αποκτήσει 6η αίσθηση και έχω μείνει πίσω ή θα με τρελάνετε με αυτά που διαβάζω

• Like 3

9 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ένα όμως πράγμα μου έχει κάτσει πιο στραβά από όλα. Είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι ότι ένας οδηγός πρέπει να γνωρίζει τι χρώμα φανάρι έχει ο απέναντί του?

Αυτο καλυπτεται με απαγορευτικο ή με πορτοκαλι βελακι .

Εαν δεν υπαρχει κατι απο τα 2,ειναι ΛΑΘΟΣ ( πιθανοτατα εχει αφαιρεθει η πινακιδα ).

Δεν υπαρχει κατι στον κωδικα που να το δικαιολογει,οτι και αν λενε καποιοι περι προτεραιοτητας, με κεφαλαια και χαρακτηρισμους.

• Like 1

Μετα ολα αυτα τα σχόλια βγαίνει ενα απλό συμπέρασμα 

Απο οτι καταλαβατε αφου κανείς εδω μεσα δεν συμφωνεί με τον άλλο για τις συνθήκες και ολοι έχουν ο κάθε ενας την άποψη του, τοτε σωστά ο άλλος αρνείται την υπευθυνότητα, και πλέον το δικαστήριο είναι η μόνη λύση 👍

Καλή τύχη 

38 minutes ago, NikosKallithea said:

Μετα ολα αυτα τα σχόλια βγαίνει ενα απλό συμπέρασμα 

Απο οτι καταλαβατε αφου κανείς εδω μεσα δεν συμφωνεί με τον άλλο για τις συνθήκες και ολοι έχουν ο κάθε ενας την άποψη του, τοτε σωστά ο άλλος αρνείται την υπευθυνότητα, και πλέον το δικαστήριο είναι η μόνη λύση 👍

Καλή τύχη 

Εγώ παντός θα έβαζα την νομική βοήθεια να το τρέξει και στο τέλος θα τράβαγα και μια αγωγή με καμία €50.000 έτσι για να τρέχει !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, ge-lyk είπε

Το θέμα δεν είναι πόσες φορές εστριψες αλλα οταν συμβει ατυχημα τι θα κανεις.......Εκει θα φανεί ποιος έχει δίκιο.

15 ώρες πριν, NickTG είπε

Ή να έχει διαβάσει το άρθρο 23 του ΚΟΚ.

Το πράσινο στρογκυλο ειναι η απόλυτη προτεραιότητα εναντι ολων ακομα και της σήμανσης .Το παλλόμενο πρασινο η πορτοκαλι δηλωνει παραχώρηση προτεραιότητας.Στροφη σε διασταύρωση χωρίς βέλος δεν υφηστατε.

Επεξ/σία από filipprin

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...