Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

Μπαινοντας στην πλατφορμα του oaed e-services, μου γραφει το εξης, οπως θα δειτε και στην εικονα :

"Σας ενημερώνουμε ότι δεν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που ορίζει το άρθρο 19 του Ν. 4921/2022, όπως ισχύει."

Δεν εχω εισοδημα απο πουθενα (εκτος του ΕΕΕ φυσικα) καθαρο μηδενικο, ΙΧ σε ακινησια 1 χρονο, και μενω σε παλιο σπιτι με δωρεαν παραχωρηση (αρα ουτε περιουσιακα στοιχεια στο ονομα μου) εχω ΕΕΕ και φυσικα ενεργη καρτα. Τι ειναι παλι τουτο ?

screenshot2.jpg

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.

Επειδη απο κάτω αναφέρει το Ωφελούμενος ΚΕΑ κάπου εκεί θα κολλάει. Βρες τον αντίστοιχο νομο και το άρθρο που αναφέρεται και κίταξε να δεις τι λέει. Αν πιστεύεις πως κάνουν λάθος επικοινώνησε μαζί τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Επειδη απο κάτω αναφέρει το Ωφελούμενος ΚΕΑ κάπου εκεί θα κολλάει. Βρες τον αντίστοιχο νομο και το άρθρο που αναφέρεται και κίταξε να δεις τι λέει. Αν πιστεύεις πως κάνουν λάθος επικοινώνησε μαζί τους.

Bρηκα το νομο, δεν καταλαβα και πολλα, ουσιαστικα ειναι ο νομος για την αναδιαρθρωση του ΟΑΕΔ οπως η μετονομασια σε ΔΥΠΑ, τα νεα εισοδηματικα κριτηρια για τις παροχες, και οσον αφορα την υπερβαση εισοδηματων, στο αρθρο που γραφει, λεει οτι ειναι ξεπερασμενο το οριο εισοδηματων για παροχες του οαεδ (ταμειο ανεργιας κτλ) εξαιρουμενων βοηθηματων π.χ επιδομα σε μακροχρονια ανεργους με κυβερνητικη εντολη.

Τωρα το πως ξεπερασα τα οριο εισοδηματων με μηδενικα εισοδηματα ειναι αποριας αξιο. Ο υπαλληλος στο τηλ ειπε οτι δεν σχετιζεται με το ΚΕΑ η παρουσα ειδοποιηση, ειναι καθαρα θεμα της ΔΥΠΑ. Μου ειπε βασικα πατε σε ενα τοπικο ΚΠΑ να μαθετε εαν σας προβληματιζει ή γιατι βγηκε ενω εχετε μηδενικα εισοδηματα.

Και το τεκμαρτο να υπολογιζει, παλι εντος οριων ειμαι. Η καρτα συνεχιζει να ειναι κανονικα ενεργη, το ΚΕΑ στην πλατφορμα κανονικα ενεργο χωρις επισημανση ή κατι τετοιο, κατι με το νομο 2020 εγραφε οτι μεχρι 12 μηνες δεν λαμβανεται υποψη το εισοδημα, οποτε αυτο βγηκε ειτε μετα την υποβολη της φορ. δηλωσης ή ξεπερασα τους 12 μηνες που δεν καταλαβα τι εννοει στο αρθρο.

Ολα υπολειτουργουν λογω διακοπων σε δημ. και ιδ. τομεα. Μου εβγαλαν την πιστη και οι μεν και οι δε τις 1-2 τελευταιες βδομαδες απ οσους εμειναν πισω.

Απο googlαρισμα γραφει : "Νόμος 4921/2022. Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της,"

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.
10 minutes ago, stefa_1 said:

Και το τεκμαρτο να υπολογιζει, παλι εντος οριων ειμαι.

Δηλαδή πόσο ακριβώς είναι το όριο, και πόσα είναι συνολικά τα τεκμήρια σου (ατομικό + κατοικίας)?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δηλαδή πόσο ακριβώς είναι το όριο, και πόσα είναι συνολικά τα τεκμήρια σου (ατομικό + κατοικίας)?

Δεν θυμαμαι ακριβως, νομιζω 10.000 και κατι βγαζει τεκμαρτο. Καθε χρονο ιδια δηλωση γινεται, ιδιο ποσο, ιδια αιτηση κεα. Εδω δεν το εβγαλε αυτο σε παλιοτερη δηλωση με το ΙΧ που βρισκεται σε ακινησια και το κοστολογουσε 3000ε ενω για πουλημα δεν κανει ουτε για 800.

Ισως εννοει το προγραμμα που σε επιδοτει αν βρεις εργασια ή κατι τετοιο, και δεν εχω αρκετα εισοδηματα για την εισπραξη του επιδοματος. Αν ηταν κατι σοβαρο, λογικα θα επρεπε να κοπει ευθυς αμεσως η καρτα εαν τα εισοδηματα ειναι μεγαλα.

Κατι εχει να κανει με το προγραμμα "δουλειες ξανα" της δυπα και μαλλον δεν εχω αρκετα εισοδηματα για να εκμεταλλευτω τις παροχες.

Edit/ΟΡΙΟ : Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο. Αρα στα 10.000 που ειμαι, δεν στεκει. Αγαμος σε μονοπροσωπο νοικοκυριο.

Επεξ/σία από stefa_1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 15/9/2023 στις 4:11 ΠΜ, poppy1234 είπε

χαιρετε! τελικα εβγαλες ακρη;

Οχι, το ΕΕΕ μπαινει κανονικα. Νεα αιτηση κανω στο πρωτο 10ημερο του Νοεμβριου, οποτε εκει θα δουμε αν εχει σχεση με το ΚΕΑ ή οχι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.  Και εμένα μου το έβγαλε. Λέει δεν έχει σχέση με τη  φορολογική δήλωση ή κάτι παρόμοιο. Μου είπαν να κάνω το Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να μιλήσω με τον σύμβουλο για αυτό. Είχες κάποιο νέο εσύ;

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, καταλάβαμε τι σημαίνει αυτό τελικά; επίσης, ακόμα δεν έχει μπει το επίδομα ( είναι 12 του μήνα μεσημέρι ) και μου είπαν στο λογιστηρίου ότι αλλάζουν ο τρόπος που υπολογίζεται το επιδομα ανεργίας. Είδα αυτό που αναγράφει στο ποστ σου και τρόμαξα λίγο αλλά μετά πρόσεξα ότι είναι δημοσίευση μηνών. Αλλά τα έκαναν λίγο αχταρμα πάλι. Επίσης, μου είπαν στο το λογιστήριο ότι φαίνεται ότι είμαι δικαιούχος αλλά φαίνεται κενό τοσο το πεδίο δικαιούμενου ποσού όσο και της ημερομηνίας καταβολής.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 30/10/2023 στις 3:46 ΜΜ, stefa_1 είπε

Οχι, το ΕΕΕ μπαινει κανονικα. Νεα αιτηση κανω στο πρωτο 10ημερο του Νοεμβριου, οποτε εκει θα δουμε αν εχει σχεση με το ΚΕΑ ή οχι.

Φιλε μου ειχες βγαλει ακρη τι ηταν τελικα;

Δημοσ.

Για οσους το βλεπουν ακομα, το μηνυμα μου το βγαζει ακομα, δεν εχει να κανει με το ΚΕΑ. Πιστευω αφορα εισοδηματικα κριτηρια για ορισμενες παροχες της ΔΥΠΑ οπως ταμειο ανεργιας. Παντως την καρτα την ανανεωσα κανονικα, ταμειο ανεργιας δεν δικαιουμαι γιατι δεν απολυθηκα απο καπου και ειμαι ανεργος καιρο. Μεχρι τωρα δεν με εχει επηρεασει εμμεσως ή αμεσως με τη ΔΥΠΑ.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...