logokrimenos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα, έχω αυτη την στιγμή προσθέσει μια 4άρα στον συστημα και μαζι με την onboard ειμαι στα 8gb. Τα οποία πλεον τα καταπίνει σα νεράκι. Απο google είδα οτι φτάνει μέχρι 32gb ο επεξεργαστής και η απορία μου είναι να βάλω μια 8άρα ή μια 16άρα? Απο τιμή δεν έχουν μεγάλη διαφορά, αλλά ποια θα δούλευε καλύτερα στο σύστημα?
nickol-us Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Καλό θα ήταν να δεις το μέγιστο που μπορεί να πιάσει το λάπτοπ από τα specs του και όχι πόσο μπορεί ο επεξεργαστής. Είτε 8 είτε 16 δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν το μηχήνημα παίρνει 16gb/slot τότε βάλε την 16αρα εφόσον βλέπεις οτι την έχεις ανάγκη σου λείπει. Και στις 2 περιπτώσεις, κατά 99%τα 4gb θα παίξουν σε dual channel με την ενσωματωμένη και τα υπόλοιπα(περίσσεμα από 8 ή 16 σε single)
logokrimenos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 20 hours ago, nickol-us said: Καλό θα ήταν να δεις το μέγιστο που μπορεί να πιάσει το λάπτοπ από τα specs του και όχι πόσο μπορεί ο επεξεργαστής. Είτε 8 είτε 16 δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν το μηχήνημα παίρνει 16gb/slot τότε βάλε την 16αρα εφόσον βλέπεις οτι την έχεις ανάγκη σου λείπει. Και στις 2 περιπτώσεις, κατά 99%τα 4gb θα παίξουν σε dual channel με την ενσωματωμένη και τα υπόλοιπα(περίσσεμα από 8 ή 16 σε single) Βρήκα αυτό, μου φαίνεται περίεργο οτι λέει max 8gb. Πιο πιθανό να μην καταλαβαίνω εγώ σωστα
nickol-us Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Έτσι που το λέει είναι μπερδεμένο... Θεωρώ κάπως δύσκολο να έχει ταβάνι τα 8gb. Ίσως εννοεί την περισσότερη ραμ που έρχεται από εργοστάσιο; Βάσει της crucial που συνήθως πέφτει μέσα https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/ideapad-330s-15arr Φτάνει μέγιστο τα 20gb, που σημαίνει ότι σηκώνει 16gb stick. Προσωπικά θα ρισκάριζα αλλά δε θέλω να πάρεις δεδομένο ότι θα παίξει. Θα κατέβαζα και ενα hwinfo. Αν κάνεις ένα summary report -> export txt κάπου μέσα στο κατεβατό θα βρεις το max supported memory. Proceed at your own risk...
logokrimenos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 18 minutes ago, nickol-us said: Έτσι που το λέει είναι μπερδεμένο... Θεωρώ κάπως δύσκολο να έχει ταβάνι τα 8gb. Ίσως εννοεί την περισσότερη ραμ που έρχεται από εργοστάσιο; Βάσει της crucial που συνήθως πέφτει μέσα https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/ideapad-330s-15arr Φτάνει μέγιστο τα 20gb, που σημαίνει ότι σηκώνει 16gb stick. Προσωπικά θα ρισκάριζα αλλά δε θέλω να πάρεις δεδομένο ότι θα παίξει. Θα κατέβαζα και ενα hwinfo. Αν κάνεις ένα summary report -> export txt κάπου μέσα στο κατεβατό θα βρεις το max supported memory. Proceed at your own risk... Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα κουμπώσω μια 16άρα και ο,τι γίνει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα