Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως έχει τύχει σε κάποιον, σε περίπτωση θανάτου θέλουμε να γίνει διακοπή της συνδρομής και η εταιρεία ζητάει αποζημίωση. Μπορεί να το κάνει?

Δημοσ.

Πολύ κακώς που πέθανε.Κανονικά πρέπει πρώτα να λήξει το συμβόλαιο και μετά μπορεί ελεύθερα να πεθάνει.

Πέραν της πλάκας, μόνο εαν χρωστάει κάποιος στο δημόσιο μπορεί το δημόσιο να μεταβιβάσει χρέη στους άμεσους συγγενείς και αυτό μόνο στην περίπτωση που οι συγγενείς αξιώνουν περιουσιακά στοιχεία του θανόντος και δεν κάνουν αποποίηση.Πέραν αυτού , επειδή η εταιρία είναι ιδιωτική και το συμβόλαιο είναι προσωπικό χωρίς τον οποιονδήποτε εγγυητή , μπορεί η εταιρία να αξιώσει αποζημίωση και να πάρει από τα 3 το μακρύτερο.Αυτό λέει η λογική.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Σε μενα η vοda δεν ζήτησε τίποτα, μονο το πιστοποιητικό θανάτου 

Ακριβώς αυτό. Έτσι το κάναμε κι εμείς.

Αν κάποιος θέλει να συνεχίσει η σύνδεση μπορεί να γίνει μεταβίβαση σε άλλον, διαφορετικά διακόπτεται. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται το πιστοποιητικό θανάτου.

Υπόψη ότι αζημίως διακοπή λόγω θανάτου γίνεται για όλες τις λαμβανόμενες υπηρεσίες, δηλαδή πλήρης διακοπή της γραμμής. Δεν δικαιολογείται π.χ. να διακοπεί το Internet ή η TV διατηρώντας ενεργή την τηλεφωνική γραμμή. Φυσικά είναι στην ευχέρεια του παρόχου αν επιτρέψει να την κατάργηση μεμονωμένων υπηρεσιών διατηρώντας την τηλεφωνική σύνδεση.

Δημοσ.

Άμα ο παροχος θέλει αποζημίωση σε περιπτωση θανατου μπορεί να πάει να βρει τον κάτοχο (μακαρίτη) γραμμής εκεί που πήγε,και να πάρει την αποζημίωση 

Δημοσ.

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι αν ποτέ χρειαστεί να γίνει μεταβίβαση σε άλλο πρόσωπο ή να διακοπεί εντελώς η σύνδεση τότε θα κληθούν οι συγγενείς (οποίος κάνει χρήση της σύνδεσης) να πληρώσει στο ακέραιο την οφειλή.

Οπότε γιατί να φθάσουμε σε αυτό το σημείο όταν μπορεί τώρα με επίσημο έγγραφο να γίνει αζημίως διακοπή;

Δημοσ.

Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά το τέλος πρόωρης διακοπής είναι καθόλα νόμιμο και απαιτητό. Απατεωνιά θα ήταν αν το ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπεται στην σύμβαση και ανάλογα την υπολοιπόμενη χρονική διάρκεια μέχρι την λήξη της.

Επαναλαμβάνω ότι μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον πάροχο, καταθέτωντας το πιστοποιητικό θανάτου για την διαγραφή της οφειλής.

Δημοσ.

Πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε για να γίνει κατανοητό; Αποστείλατε στην εταιρεία (ή μέσου καταστήματος αυτής) το πιστοποιητικό θανάτου;

Είναι ο μόνος επίσημος τρόπος και καμία αξία νομική δεν έχει η γνωστοποίηση μέσω τηλεφώνου, όπου καθείς (είτε εσείς είτε ο υπάλληλος της εταιρείας) μπορεί να δηλώνει ότι θέλει. Τα επίσημα έγγραφα έχουν αξία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...