Narayan Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, tzotzo είπε Ήταν προϊόν προσφοράς με ειδική σήμανση. Δεν κοιταξα ημερομηνία γιατί γενικότερα γνωρίζω πως και τα κοιτάνε(έκανα μεγάλο λάθος) και ξέρω πως υπάρχει μια ανοχή στις ημερομηνιες. Πχ το γιαουρτι τρώγεται και μετά την λήξη του, συνηθως.Το προϊόν αγοράστηκε σε γνωστή γερμανικη αλυσίδα, και είχε άπειρα στο ράφι, για αυτό και δεν ψιλιαστηκα να δω την ημερομηνία. Irish Butter από τα Lidl. Έχω πάρει πολλές φορές με κοντινή ημερομηνία λήξης και -30% τιμή και ποτέ δεν είχα θέμα. Μάλλον έτυχες σε παρτίδα που ξεχάστηκε εκτός ψυγείου είτε στη μεταφορά είτε στο υποκατάστημα.
sdikr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 1 hour ago, greekfragma said: κακώς το πέταξες. έπρεπε να ξαναμπεί στο ψυγείο μέχρι να πάρεις απάντηση από ΕΦΕΤ ή από το ΣΜ που αγοράστηκε. συνεχίζω να μη κατανοώ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Το είπε στο προηγούμενο, λέει την χώρα της αλυσίδας, μια έχουμε
hyperspaced Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tzotzo είπε Προσπαθώ να καταλάβω τι είδους αλλοίωση είναι. Μπλε ή πράσινο σημάδι να το καταλάβω. Κάποιου είδους μούχλα. Αλλά κόκκινο σημάδι; Μπορεί να είναι κραγιόν . Αλλά καλού κακού, δεν το γυρνάς πίσω; Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από hyperspaced
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 4 hours ago, greekfragma said: τ ή να απευθυνθείς και στην εταιρία του προϊόντος που ακόμα δε μας την έγραψες ποιό βούτυρο είναι. ρωτάμε και για δική μας ασφάλεια χωρις παρεξηγηση αλλα οτι μαρκα και να ειναι δεν σημαινει οτι φταιει ουτε η παρτιδα ουτε η μαρκα. αν ο αλλος το αφησε 5 ωρες εξω απο το ψυγειο δεν φταιει η εταιρεια που το παρηγαγε. και οτι ληγει την επομενη μερα ειναι ασχετο και δεν εχει να κανει με την μουχλα ή οτι ειναι αυτο. σε γιαουρτι που εχει ληξει 10 ημερες πριν δεν ειχε παθει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.δεν το πηρα ληγμενο. το εφαγα ληγμενο αντιθετα εχω παρει milko που δεν ειχε ληξει αλλα ηταν χαλασμενο / ξυνιλα. πιθανοτατα μπορει να εμεινε αρκετες ωρες εκτος ψυγειου.παντα υπαρχει και το ανθρωπινο λαθος στις διαδικασιες. οποτε και να μαθεις ποιο ειναι δεν αλλαζει τιποτα αφου αυτο το ειδος του προβληματος μπορει να γινει σε οποιοδηποτε προιον. Ps.το τι εχουμε φαει βλεπε Kinder που ειχε γινει οτι ειχε γινει και το μαθαινουμε afterwards ειναι μεγαλη ιστορια. πρωτα θα το εχουμε φαει 2-3 εκατομμυρια και μετα θα σου πουν α αυτη η παρτιδα ειχε προβλημα. ps2. η ημερομηνια ληξης ειναι παντα ενδεικτικη.δεν σημαινει οτι σημερα 17 θα ειναι μια χαρα το βουτηρο και αυριο 18 θα ειναι για πεταμα.επισης οι ημερομηνιες ειναι πατα πολυ πιο πριν ληξει ενα προιον. ενδεικτικα σε γιαουρτι και 15 μερες μετα και 20 το γιαουρτι ηταν μια χαρα.και οχι μια φορα αλλα πολλες. αντιθετα πολλες φορες πριν ληξει ενα προιον εχει χαλασει για χ ψ λογους και ειναι ευκολο να το καταλαβεις απο γευση, μυρωδια κτλ. 2 hours ago, Narayan said: Irish Butter από τα Lidl. Έχω πάρει πολλές φορές με κοντινή ημερομηνία λήξης και -30% τιμή και ποτέ δεν είχα θέμα. Μάλλον έτυχες σε παρτίδα που ξεχάστηκε εκτός ψυγείου είτε στη μεταφορά είτε στο υποκατάστημα. Μπορει να ήταν demo και να ηθελε Microtransaction για να παραταθει η ημερομηνια ληξης 1
dpolal Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω την εντύπωση ότι κάπου την προηγουμενη τετραετία είχε ψηφιστεί διάταξη που δίνει στα ΣΜ την δυνατότητα να πουλάνε τα κοντολήξιμα με ειδικές προσφορές και χαμηλότερες τιμές χωρίς πρόβλημα από ΕΦΕΤ κλπ. Αρκεί να γνωστοποιούν στην καταναλωτή τί αγοράζει. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2023 από dpolal
tzotzo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 23 hours ago, greekfragma said: το βούτυρο όταν χαλάει δε γίνεται μπλε ή πράσινο αλλά κοκκινωπό. πριν φτάσει στο σημείο να δείξει κόκκινο χρώμα έχει ήδη μυρίσει ξυνίλα και έχει χάσει το ανοιχτό λευκο-κίτρινο χρώμα και έχει σκουρύνει αρκετά. και μόνο που γράφει λήξη 17/8 προϊόν που αγοράστηκε 16/8 είναι μεγάλο φάουλ που υπήρχε στο ράφι. σου συνιστώ να πας και στο σουπερμαρκετ με το βούτυρο και την απόδειξη στα χέρια και να ζητήσεις εξηγήσεις. ή να απευθυνθείς και στην εταιρία του προϊόντος που ακόμα δε μας την έγραψες ποιό βούτυρο είναι. ρωτάμε και για δική μας ασφάλεια Καλημέρα, Γενικότερα δεν ψωνίζω από την συγκεκριμένη αλυσίδα και ειδικά τρόφιμα. Πήγα να βρω τα κατεψυγμένα μπρετσελ που δεν βρισκω πουθενά αλλού σαν προϊόν. Δεν βρήκα αυτό που ήθελα και έκανα την βόλτα μου μιας και πήγα. Πέτυχε το μάτι μου το συγκεκριμένο βούτυρο που δεν το ήξερα και είπα να το δοκιμάσω. Αφελέστατα δεν είδα ημερομηνία και την πάτησα. Για την ιστορία ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση από την αλυσίδα. Λογικό όμως αφού έχει ξεχωριστή αντιμετώπιση από το κράτος και ουσιαστικά δεν υφίσταται ως ελληνική εταιρεία. θα κάνω ένα μικρό off topic. Η άποψη μου για την συγκεκριμένη αλυσίδα είναι πως ούτε φθηνά προϊόντα έχει ούτε ποιοτικά. Για παράδειγμα το γάλα ΓΑΛΠΟ το έχει προσφορά 1,15 από 1.29 ενώ το pl του ΑΒ το έχει 1,12 σταθερή τιμή. Αν κάτσω να ψάξω περαιτέρω τιμές σε τρόφιμα θα βρώ και άλλα παραδείγματα. Γενικά αν το κριτήριο είναι άκρως οικονομικό με αρκετή έρευνα στις αλυσίδες μάλλον δεν αξίζει το LIDL ή ίσως να αξίζει με αρκετούς αστερίσκους. Αν βάλουμε στην εξίσωση τον παράγοντα ποιότητα/γεύση τότε σίγουρα χάνει κατά κράτος. Οτι έχω δοκιμάσει από τρόφιμο είναι αρκετά υποδεέστερο, από τους κλώνους Mars που είναι λες και μασας σοκολατένια μαστίχα εως τα λαχανικά του που είναι τελείως άγευστα. Εκεί που κερδίζει το lidl είναι στην γκάμα προϊόντων που δεν έχουν οι άλλες αλυσίδες, που εκεί δεν μιλάμε πλέον για οικονομικές αγορές. Τώρα στα non food εργαλεία σεντόνια ρούχα κλπ κατά περίπτωση είναι vfm προϊόντα, αν όμως κάποιος ψάχνει για συγκεκριμένο προϊόν πχ σετ σεντόνια θα βρει ποιοτικότερα και φθηνότερα αν ψάξει λίγο. Αντίστοιχα και με τα άλλα προϊόντα φυλλαδίου. Στην εξίσωση προσθέτουμε το δεδομένο πως ίσως δεν βρεις κάτι, δεν έχει το νούμερο σου κλπ κλπ. Πέρα από κάποια είδη φιξ όπως ρολό κουζίνας, σακούλες σκουπιδιών κλπ αναλώσιμα δεν θεωρώ πως αξίζει να κάνει κάποιος τα εβδομαδιαία ψώνια του στο lidl. added bonus της κατάντιας αυτής της αλυσίδας είναι πως όλοι κυκλοφορούν με τα ψώνια τους σε χαρτόκουτα που έχουν καβατζώσει από τα ράφια, λες και ψωνίζουμε στο γιουσουρουμ. Τώρα επειδή επέμενες να μάθεις ποιο είναι το βούτυρο για προστασία σου, αν είσαι πελάτης της συγκεκριμένης αλυσίδας και δεν σε ενοχλούν όλα τα παραπάνω, μάλλον δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά να σου πω. θα συνεχίζεις να ψωνίζεις εκεί, και θα έχεις και την τελική ευθύνη να αποφασίσεις αν είναι ασφαλές να καταναλώσεις το βούτυρο που σου πούλησε η αλυσίδα χαλασμένο, και δεν έκανε κανενα μα κανενα έλεγχο. Όπως κάνει και η συνφορουμιτισα @Narayan που με μεγάλη ευκολία δικαιολόγησε την αλυσίδα και παρεμπιπτόντως βρήκε και ποιο ήταν το βούτυρο. . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις