Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

μετακόμισα πρόσφατα και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το δίκτυο εξαερισμού του μπάνιου, το οποίο δεν έχει παράθυρο, μόνο εξαεριστήρα. Όταν λοιπόν ο από κάτω μαγειρεύει και ανοίγει τον απορροφητήρα του (δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς διαμέρισμα), όλος ο αέρας από τον απορροφητήρα του βγαίνει στο μπάνιο μου. Ακόμη και με ανοιχτό το ανεμιστηράκι μου, η ροή του αέρα που εισέρχεται είναι τόσο ισχυρή που ακόμα και με κλειστή την πόρτα του μπάνιου βγαίνει αέρας από το κάτω μέρος της πόρτας και την κλειδαρότρυπα. Δεν μιλάμε για ένα απλό αεράκι, το μπάνιο μυρίζει φαγιτίλα καθώς και το υπόλοιπο σπίτι μετά από λίγο και πρέπει να αερίσω το σπίτι για 1 ώρα για να ξεμυρίσει. Ο προηγούμενος ένοικος μου το είχε αναφέρει αλλά θεωρούσα ότι θα είναι υποφερτή η κατάσταση. Υπάρχει λογική στο σύστημα εξαερισμού ή ο από κάτω έχει κάνει κάποιου είδους πατέντα και την πληρώνω εγώ? Όποια γνώμη/βοήθεια για το πως να κινηθώ ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από KostasN
Δημοσ.

Και πάλι μην περιμένεις να λυθεί το πρόβλημα, τουλάχιστον με το πρώτο, το απλό τάμπερ. Απλά θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση. Κοίτα μήπως είναι βουλωμένη και η εξαγωγή στην ταράτσα όμως. Το να σου μπαίνουν μυρωδιές ακόμα και με τον ανεμιστήρα ανοιχτό είναι υπερβολικό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lordvec είπε

Και πάλι μην περιμένεις να λυθεί το πρόβλημα, τουλάχιστον με το πρώτο, το απλό τάμπερ. Απλά θα βελτιωθεί κάπως η κατάσταση. Κοίτα μήπως είναι βουλωμένη και η εξαγωγή στην ταράτσα όμως. Το να σου μπαίνουν μυρωδιές ακόμα και με τον ανεμιστήρα ανοιχτό είναι υπερβολικό.

Δεν μπαίνουν απλά μυρωδιές, όταν ανοίγει τον απορροφητήρα του είναι λες και φυσάνε 10 μποφόρ στο μπάνιο, το ανεμιστηράκι είναι σαν να μην υπάρχει, μέσα σε μισό λεπτό γίνεται αποπνικτική η κατάσταση. Είναι φυσιολογικό να είναι συνδεδεμένος ο απορροφητήρας του με τον εξαερισμό του μπάνιου? Εμένα ο δικός μου έχει έξοδο στο μπαλκόνι μου και δεν συνδέεται με κάτι άλλο, γιαυτό μου έκανε εντύπωση. Και πολύ φοβάμαι ότι το τάμπερ δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Ε μηπως να κανεις μια κουβεντα με τον απο κατω, να πας δλδ εκει να δειτε τι συνδεση υπαρχει, θα του εξηγησεις οτι υπαρχει προβλημα να δειτε τι μπορειτε να κανετε

Δημοσ.

αν τσιμπάς 10μποφόρ στο δικό σου μπάνιο όπως λες, τότε κάτι είναι τέρμα λάθος. 

μπλοκάρισμα, βούλωμα (π.χ. από φωλιά πουλιών )

αν δε βρεθεί άνθρωπος με σωστά εργαλεία (κάμερα) να δει τι συμβαίνει στον εξαερισμό σας, άκρη δε βγαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Ε μηπως να κανεις μια κουβεντα με τον απο κατω, να πας δλδ εκει να δειτε τι συνδεση υπαρχει, θα του εξηγησεις οτι υπαρχει προβλημα να δειτε τι μπορειτε να κανετε

Είχε προσπαθήσει ο προηγούμενος ενοικιαστής και δεν έβγαλε άκρη, ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να μπλεχτεί και έλεγα μήπως υπάρχει κάποιου είδους λύση. Θα επιχειρήσω την επόμενη φορά που θα συμβεί να μιλήσω επιτόπου μαζί του.

Update Τελικά προέρχεται από πάνω μου το πρόβλημα, μόλις μίλησα με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος. Γνωρίζουν για το θέμα, τους είχαν ξαναενοχλήσει και παλαιότεροι ένοικοι. Μου ανέφερε πως είχαν κάνει ανακαίνιση και πως μηχανικοί-υδραυλικοί το τσέκαραν και δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, πως το σύστημα εξαερισμού δεν είχε κάποιο θέμα και δεν γνωρίζουν γιατί δημιουργείται αυτή η κατάσταση. Έχει μυρίσει όλο το σπίτι φακές. Να επιχειρήσω το ταμπερ?

Επεξ/σία από KostasN
Δημοσ.

Αν υπάρχει συννενόηση, πες του να βάλει και ένα φίλτρο οσμών στον απορροφητήρα του. Κάνα 10ρικο κάνει. Δεν ξέρω αν δουλεύει, αλλά λίγο αυτό, λίγο το τάμπερ, λίγο που θα του χτυπάς την πόρτα να κάνεις τράκα μερίδα όταν μαγειρέυει κάτι ωραίο, ίσως κάτι γίνει.

Το σωστό είναι προφανώς να βγάλει τον εξαερισμό του απορροφητήρα κάπου έξω, αλλά δε νομίζω να το κάνει, όσο και να παρακαλέσεις.

Δημοσ.

Μίλησα και με τον ιδιοκτήτη του δικού μου σπιτιού, το είχε ψάξει και εκείνος παλαιότερα λόγω παραπόνων άλλων ενοίκων και μου ανέφερε ακριβώς αυτό, πως στην ανακαίνιση τους έβγαλαν τον σωλήνα του απορροφητήρα στον εξαερισμό του μπάνιου ενώ θα έπρεπε να τον βγάλουν από την αντίθετη μεριά, προς τα έξω. Ενόχλησα ξανά λοιπόν την από πάνω, της εξήγησα την κατάσταση, μου είπε πως θα το διορθώσει, θα μιλήσει και με τον άντρα της για να το φτιάξουν. Πολύ πρόθυμη μου φάνηκε, δεν ξέρω αν κατάλαβε ακριβώς την μετατροπή που πρέπει να γίνει η όντως πέτυχα συνεννοήσιμο άτομο. Από βδομάδα μου είπε θα το τρέξουν καθώς σχεδόν κανείς δεν δουλεύει αυτό το διάστημα. Κρατάω μικρό καλάθι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...