Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 18/08/2023 at 18:59, geoavlonitis said:

Σε βάζουν σε κλειδωμένα προφίλ χωρίς λόγο. Τι 512 kbps upload? Αυτά είναι αστεία νούμερα. Πάρε τηλ και πες να το ξεκλειδώσουν (και να βγάλουν και το Annex M).

το annex m μπορει να το βγαλει και ο ιδιος απο το router ωστε να αναγκασει το router να συγχρονισει σε annex a

On 18/08/2023 at 16:57, NothinqSpecial said:

Επέστρεψα σπίτι και μπήκα μέσα από το ρούτερ να δω πόσο συγχρονίζω.

1.png.deab62cdfcaef8b4d40a345362d3d081.png

Πρίν συμβεί αυτή η βλάβη με τις ίδιες ρυθμίσεις είχα την παρακάτω ταχύτητα.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;

2.png.6b6b94cb87f6ba02f3bc7b1a014e2726.png

πριν ειχες και πολυ μικροτερο margin.6 αντι για 10 που εχεις τωρα.

On 18/08/2023 at 19:11, NothinqSpecial said:

Μόλις τους έστειλα στο live chat και ζήτησα να το ξεκλειδώσουν. Δήθεν διαπίστωσαν ότι η γραμμή δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά..

Τα αποτελέσματα τώρα.

Screenshot2023-08-18190831.png.8ba89aa632099b06d388c3f278218ee3.png

παιζει να ειχε ξεμεινει απο παλια ή να το ειχαν βαλει προσωρινα οταν ειχες το θεμα μπας και παιξει.το Profile εννοω.το annex m το εχουν λιγο απο default που ειναι λαθος για πολλους λογους.

On 18/08/2023 at 20:12, NothinqSpecial said:

Από τα τρία που μου έδωσαν στην κυριολεξία πολύ καλύτερα😁 θα μπορούσα να κάνω κάτι εγώ ώστε να ανεβεί λίγο ακόμα; Πχ αν άλλαζα ρουτερ θα έβλεπα κάποια διαφορά; Το ιδανικό για μένα θα ήταν να φτάσω τα 10 mbps

πρεπει να δεις στον κατανεμητη/χωνευτη ποσο συγχρονιζεις για να δεις αν χανεις μεσα ή εξω απο το σπιτι.επισης αν μπορεις να βαλεις vdsl/ftth απλα καντο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ομάδα καλησπέρα και πάλι, πλέον είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή. Εδώ και λίγες μέρες παρατήρησα ότι το ρουτερ κάνει συχνές επανεκκινήσεις. Σήμερα τα πράγματα χειροτέρεψαν, επανεκκίνηση σχεδόν κάθε 10 λεπτά. Μπήκα να δω τι παίζει και παρατήρησα ΑΠΕΙΡΑ FEC Errors, τα οποία αυξάνονται με κάθε refresh

Επειδή είμαι άσχετος θα ήθελα παρακαλώ να μου δώσετε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω. Καλώ τεχνικούς της Cosmote; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω μόνος ώστε να μειωθούν τα errors?

Screenshot 2023-09-09 181435.png

Δημοσ.
On 09/09/2023 at 18:27, NothinqSpecial said:

Ομάδα καλησπέρα και πάλι, πλέον είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην γραμμή. Εδώ και λίγες μέρες παρατήρησα ότι το ρουτερ κάνει συχνές επανεκκινήσεις. Σήμερα τα πράγματα χειροτέρεψαν, επανεκκίνηση σχεδόν κάθε 10 λεπτά. Μπήκα να δω τι παίζει και παρατήρησα ΑΠΕΙΡΑ FEC Errors, τα οποία αυξάνονται με κάθε refresh

Επειδή είμαι άσχετος θα ήθελα παρακαλώ να μου δώσετε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω. Καλώ τεχνικούς της Cosmote; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω μόνος ώστε να μειωθούν τα errors?

Screenshot 2023-09-09 181435.png

αν δεν πιανουν τα χερια σου δεν μπορεις να τσεκαρεις εξω σε κατανεμητη/χωνευτη.οποτε το μονο που μπορεις ειναι αν εχεις να δοκιμασεις με αλλο router.επισης να βεβαιωθεις οτι εχεις φιλτρα στα τηλεφωνα οπως και στο συναγερμο αν υπαρχει. ελπιζω να μην εχεις 100 τηλεφωνικες συσκευες στο σπτι ειδικα σταθερες γιατι ψιλοφορτωνουν την γραμμη

αλλιως μετα πας για βλαβη

και βλεπω να σου αυξανουν απλα το snr για να παιζεις πιο σταθερα.vdsl,ftth δεν παιζει εκει που εισαι?

Δημοσ.
5 minutes ago, poulinos said:

αν δεν πιανουν τα χερια σου δεν μπορεις να τσεκαρεις εξω σε κατανεμητη/χωνευτη.οποτε το μονο που μπορεις ειναι αν εχεις να δοκιμασεις με αλλο router.επισης να βεβαιωθεις οτι εχεις φιλτρα στα τηλεφωνα οπως και στο συναγερμο αν υπαρχει. ελπιζω να μην εχεις 100 τηλεφωνικες συσκευες στο σπτι ειδικα σταθερες γιατι ψιλοφορτωνουν την γραμμη

αλλιως μετα πας για βλαβη

και βλεπω να σου αυξανουν απλα το snr για να παιζεις πιο σταθερα.vdsl,ftth δεν παιζει εκει που εισαι?

Δυστυχώς δεν πιάνουν τα χέρια ώστε να τσεκάρω, φίλτρο εννοείς το λεγόμενο splitter; Η σύνδεση που έχω είναι καλώδιο dsl από το πριζάκι κατευθείαν πάνω στο ρούτερ. Μετά πάνω στο ρούτερ κουμπωμένα υπάρχουν μόνο 1 καλώδιο ethernet, και 1 καλώδιο τηλεφώνου.

vdsl δυστυχώς δεν παίζει αλλιώς θα είχα προχωρήσει ήδη στην εγκατάσταση του.

Πάντως χθες δεν έκανε ούτε μια επανεκκίνηση, ήταν γενικά σταθερή η γραμμή από άποψη ταχύτητας. Σκέφτομαι να πάρω ενα τηλέφωνο και να τους ζητήσω το καινούργιο ρούτερ που δίνει η Cosmote.

Δημοσ.
Just now, NothinqSpecial said:

Δυστυχώς δεν πιάνουν τα χέρια ώστε να τσεκάρω, φίλτρο εννοείς το λεγόμενο splitter; Η σύνδεση που έχω είναι καλώδιο dsl από το πριζάκι κατευθείαν πάνω στο ρούτερ. Μετά πάνω στο ρούτερ κουμπωμένα υπάρχουν μόνο 1 καλώδιο ethernet, και 1 καλώδιο τηλεφώνου.

vdsl δυστυχώς δεν παίζει αλλιώς θα είχα προχωρήσει ήδη στην εγκατάσταση του.

Πάντως χθες δεν έκανε ούτε μια επανεκκίνηση, ήταν γενικά σταθερή η γραμμή από άποψη ταχύτητας. Σκέφτομαι να πάρω ενα τηλέφωνο και να τους ζητήσω το καινούργιο ρούτερ που δίνει η Cosmote.

το router το εχεις στο σαλονι που ειναι η πρωτη πριζα?συναγερμος δεν υπαρχει να υποθεσω ουτε τηλεφωνο σε καποια αλλη πριζα σωστα?

Δημοσ.
1 minute ago, poulinos said:

το router το εχεις στο σαλονι που ειναι η πρωτη πριζα?συναγερμος δεν υπαρχει να υποθεσω ουτε τηλεφωνο σε καποια αλλη πριζα σωστα?

Το ρούτερ το έχω σε πρίζα που είναι σε δωμάτιο, υπάρχει όμως και πρίζα στο σαλόνι.

Συναγερμός και άλλη συσκευή τηλεφώνου σε πρίζα δεν υπάρχει

Δημοσ.
1 minute ago, NothinqSpecial said:

Το ρούτερ το έχω σε πρίζα που είναι σε δωμάτιο, υπάρχει όμως και πρίζα στο σαλόνι.

Συναγερμός και άλλη συσκευή τηλεφώνου σε πρίζα δεν υπάρχει

α.σιγουρεψου οτι δεν εχεις πριζακια του οτε(γραφουν οτε) ή πριζακια αντικεραυνικα διοτι εχουν πυκνωτη.

β.αν ανοιξεις την κεντρικη πριζα θα βρεις καποια ζευγαρια. ενα ή δυο απο αυτα ερχονται απο το κατανεμητη και ενα ή δυο πηγαινουν στο υπολοιπο σπιτι.

καλο θα ηταν να δεις ποιο παει στο δωματιο σου και ποιο ερχεται απο τον οτε και να ενωσεις μονο αυτα και οχι ολα.μπορει και αυτο να σου κανει προβλημα. εφοσον δεν εχεις αλλου τηλεφωνα δεν εχει νοημα να εχεις και αλλα καλωδια παραλληλα και εννοειται δεν εχει νοημα να ειναι συνδεδεμενο το αναπληρωματικο ζευγαρι που παει στον κατανεμητη.το εχω δει και αυτο δυστυχως

Δημοσ.
6 hours ago, poulinos said:

α.σιγουρεψου οτι δεν εχεις πριζακια του οτε(γραφουν οτε) ή πριζακια αντικεραυνικα διοτι εχουν πυκνωτη.

β.αν ανοιξεις την κεντρικη πριζα θα βρεις καποια ζευγαρια. ενα ή δυο απο αυτα ερχονται απο το κατανεμητη και ενα ή δυο πηγαινουν στο υπολοιπο σπιτι.

καλο θα ηταν να δεις ποιο παει στο δωματιο σου και ποιο ερχεται απο τον οτε και να ενωσεις μονο αυτα και οχι ολα.μπορει και αυτο να σου κανει προβλημα. εφοσον δεν εχεις αλλου τηλεφωνα δεν εχει νοημα να εχεις και αλλα καλωδια παραλληλα και εννοειται δεν εχει νοημα να ειναι συνδεδεμενο το αναπληρωματικο ζευγαρι που παει στον κατανεμητη.το εχω δει και αυτο δυστυχως

A) Δεν είναι πριζάκια του ΟΤΕ.

Β) Κάλεσα φίλο ηλεκτρολόγο να τα ρίξει ο ίδιος μια μάτια πριν κάνω εγώ κάποια πατάτα.

Στο μεταξύ σύνδεσα το ρουτερ στην πρίζα που υπάρχει στο σαλόνι και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα. Μεχρι στιγμής κανένα error. Θα το αφήσω για λίγες μέρες εδώ να δω πως θα πάει.

IMG_1921.png

Δημοσ.

αστο εκει για να δεις.αν παιζει εκει μια χαρα τοτε πρεπει να τσεκαρεις το ζευγαρι μεχρι μεσα την δικη σου πριζα.μπορει να εχει καμια υγρασια ,μπορει το πριζακι να εχει καποιο θεμα ή να μην πατανε καλα τα καλωδια(να μην τα εχουν σφιξει δηλαδη) κτλ κτλ. αν ειναι Legrand μπορει απλα να εχουν χαλασει αυτα που σφιγγουν το καλωδιο ή καποιος να μην εχει γδυσει το καλωδιο αν ειναι πχ ραζιμ με αποτελεσμα να μην εχει καλη επαφη.

19 hours ago, NothinqSpecial said:

A) Δεν είναι πριζάκια του ΟΤΕ.

Β) Κάλεσα φίλο ηλεκτρολόγο να τα ρίξει ο ίδιος μια μάτια πριν κάνω εγώ κάποια πατάτα.

Στο μεταξύ σύνδεσα το ρουτερ στην πρίζα που υπάρχει στο σαλόνι και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα. Μεχρι στιγμής κανένα error. Θα το αφήσω για λίγες μέρες εδώ να δω πως θα πάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...