Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα,

Ερχόμενος σήμερα από την δουλειά παρατήρησα ότι δεν έχω Ίντερνετ στο σπίτι. Στην αρχή σκέφτηκα οκ ίσως να έγινε κάποια διακοπή και θα επανέλθει. Αργότερα όμως παρατήρησα ότι στο ρούτερ τα μόνα λαμπάκια που ανάβουν είναι το Power & WLAN.

Έχω μιλήσει με Cosmote και το έχουν δηλώσει ως τεχνική βλάβη, με ημερομηνία επίλυσης έως 21/08.

Η σύνδεση μου είναι Cosmote ADSL και έχω το OTE-Speedport Entry 2i.

Έχω δοκιμάσει να το συνδέσω και σε άλλη πρίζα κατευθείαν με το καλώδιο DSL χωρίς αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω η περιμένω μέχρι να έρθει ο τεχνικός;

Δημοσ.
1 hour ago, NothinqSpecial said:

Καλησπέρα ομάδα,

Ερχόμενος σήμερα από την δουλειά παρατήρησα ότι δεν έχω Ίντερνετ στο σπίτι. Στην αρχή σκέφτηκα οκ ίσως να έγινε κάποια διακοπή και θα επανέλθει. Αργότερα όμως παρατήρησα ότι στο ρούτερ τα μόνα λαμπάκια που ανάβουν είναι το Power & WLAN.

Έχω μιλήσει με Cosmote και το έχουν δηλώσει ως τεχνική βλάβη, με ημερομηνία επίλυσης έως 21/08.

Έχω δοκιμάσει να το συνδέσω και σε άλλη πρίζα κατευθείαν με το καλώδιο DSL χωρίς αποτέλεσμα.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να δοκιμάσω η περιμένω μέχρι να έρθει ο τεχνικός;

δοκιμη αλλο router μηπως αυτο τα παιξε

Δημοσ.
4 minutes ago, poulinos said:

δοκιμη αλλο router μηπως αυτο τα παιξε

Ας είναι αυτό.. σε περίπτωση που είναι θέμα του ρούτερ, δικαιούμαι κάποιο καινούργιο από την εταιρία η αγοράζω δικό μου; 

Δημοσ.
6 minutes ago, NothinqSpecial said:

Ας είναι αυτό.. σε περίπτωση που είναι θέμα του ρούτερ, δικαιούμαι κάποιο καινούργιο από την εταιρία η αγοράζω δικό μου; 

σου δινουν δωρεαν καινουριο

Δημοσ.

Δοκίμασα το ρούτερ σε άλλο σπίτι / γραμμή και το DSL λαμπάκι άναψε κανονικά. Ίσως τελικά να μην είναι θέμα ρούτερ.

Έχω ένα ακόμη, αν δεν κάνω λάθος το ρούτερ που έδιναν πριν το Speedport Entry 2i, θα το δοκιμάσω μήπως δουλέψει και ταυτόχρονα θα περιμένω τον τεχνικό.

Ελπίζω να προλάβει πριν το ΣΚ.

Δημοσ.
1 minute ago, NothinqSpecial said:

Δοκίμασα το ρούτερ σε άλλο σπίτι / γραμμή και το DSL λαμπάκι άναψε κανονικά. Ίσως τελικά να μην είναι θέμα ρούτερ.

Έχω ένα ακόμη, αν δεν κάνω λάθος το ρούτερ που έδιναν πριν το Speedport Entry 2i, θα το δοκιμάσω μήπως δουλέψει και ταυτόχρονα θα περιμένω τον τεχνικό.

Ελπίζω να προλάβει πριν το ΣΚ.

αρα η βλαβη ειναι απεξω καπου.οποτε περιμενεις. αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις και στον κατανεμητη/χωνευτη για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι σε εσενα.ΑΝΝΝ πιανουν τα χερια σου

Δημοσ.
22 hours ago, poulinos said:

αρα η βλαβη ειναι απεξω καπου.οποτε περιμενεις. αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις και στον κατανεμητη/χωνευτη για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι σε εσενα.ΑΝΝΝ πιανουν τα χερια σου

Τελικά υπήρχε βλάβη στην καμπίνα, με πήρε ο τεχνικός και με ενημέρωσε ότι κάτι είχε καεί εκεί μεσα. Πάντως στην εφαρμογή της cosmote που μπήκα είδα ότι η ταχύτητα συγχρονίζει στα 3mbps. Φαντάζομαι θα άλλαξε το profile σε VDSL πάλι, έχω παρατηρήσει ότι το κάνει μετά από κάθε hard reset.

Δημοσ.
2 hours ago, NothinqSpecial said:

Τελικά υπήρχε βλάβη στην καμπίνα, με πήρε ο τεχνικός και με ενημέρωσε ότι κάτι είχε καεί εκεί μεσα. Πάντως στην εφαρμογή της cosmote που μπήκα είδα ότι η ταχύτητα συγχρονίζει στα 3mbps. Φαντάζομαι θα άλλαξε το profile σε VDSL πάλι, έχω παρατηρήσει ότι το κάνει μετά από κάθε hard reset.

μπες μεσα στο router να δεις ποσο συγχρονιζεις και μην ασχολεισαι με το app

Δημοσ.

Επέστρεψα σπίτι και μπήκα μέσα από το ρούτερ να δω πόσο συγχρονίζω.

1.png.deab62cdfcaef8b4d40a345362d3d081.png

Πρίν συμβεί αυτή η βλάβη με τις ίδιες ρυθμίσεις είχα την παρακάτω ταχύτητα.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;

2.png.6b6b94cb87f6ba02f3bc7b1a014e2726.png

Δημοσ.

Σε βάζουν σε κλειδωμένα προφίλ χωρίς λόγο. Τι 512 kbps upload? Αυτά είναι αστεία νούμερα. Πάρε τηλ και πες να το ξεκλειδώσουν (και να βγάλουν και το Annex M).

Δημοσ.
9 minutes ago, geoavlonitis said:

Σε βάζουν σε κλειδωμένα προφίλ χωρίς λόγο. Τι 512 kbps upload? Αυτά είναι αστεία νούμερα. Πάρε τηλ και πες να το ξεκλειδώσουν (και να βγάλουν και το Annex M).

Μόλις τους έστειλα στο live chat και ζήτησα να το ξεκλειδώσουν. Δήθεν διαπίστωσαν ότι η γραμμή δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά..

Τα αποτελέσματα τώρα.

Screenshot2023-08-18190831.png.8ba89aa632099b06d388c3f278218ee3.png

Δημοσ.
56 minutes ago, geoavlonitis said:

Ε οριστε. Μια χαρα νουμερα. Ισως θα μπορουσες και λιγο καλυτερα.

Από τα τρία που μου έδωσαν στην κυριολεξία πολύ καλύτερα😁 θα μπορούσα να κάνω κάτι εγώ ώστε να ανεβεί λίγο ακόμα; Πχ αν άλλαζα ρουτερ θα έβλεπα κάποια διαφορά; Το ιδανικό για μένα θα ήταν να φτάσω τα 10 mbps

Δημοσ.

Να κοιτάξεις να έχεις σωστή εγκατάσταση (ιδανικά μονοκόμματο καλώδιο από το κουτί/κατανεμητή έως την πρίζα, όχι διακλαδώσεις προς άλλες πρίζες).

Δημοσ.
Στις 16/8/2023 στις 8:10 ΜΜ, NothinqSpecial είπε

Καλησπέρα ομάδα,

Σιγουρα δικαιουσαι ποιο καινουργιο ρουτερ, εχεις παλιο. Αν μιλησεις με το τεχνικο τμημα σου ανοιγουν και δωρεαν αντικατασταση εξοπλισμου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...