Apaleytos80 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 45 λεπτά πριν, james01gr είπε Επίσης μπορεί να παίζει και ψυγείο που δεν είναι και η ευκολότερη θέση, ειδικά στους καταψύκτες. Μου θυμισες τα νιατα μου ειχα δουλεψει σε αποθηκη ψυγειο/καταψυξη με κρεατα, ενα εξαμηνο και ειμαι και ανθρωπος που ιδρωνω...Καλη χαμαλικα αλλα εκει φορτωναμε και σε πελατες/εμπορους. Στις αποθηκες του LIDL πιστευω θα ειναι πολυ καλυτερα. Αμα βαστας απο μεση, προχωρα.
archer100 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Κατι αλλο που πρεπει να δεις σοβαρα ειναι η ατμοσφαιρα της Σινδου. Ειναι το πρωτο που θα κοιτουσα. Πχ αν εισαι ολη μερα μεσα σε εκεινη τη μυρωδια του κλουβιου αυγου, δεν παλευεται. Καλυτερα πηγαινε μια βολτα με το αυτοκινητο για να δεις απο κοντα Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από archer100
fsbmaniac Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, greengr21 είπε Εχουν γινει μεγαλες αλλαγες στα εργασιακα και εγω το εχω παρατηρησει πχ εδω που ειμαι θεση ταμειου σε επαρχιακη αλυσιδα κρεωπωλειων με μονιμη απασχοληση πριν μερικα χρονια θα ηταν ρουσφετι τοπικου βουλευτη πλεον εχουν χαρτι στην εισοδο εδω και μηνες και δεν βρισκουν ατομο!Ο κοσμος ψαχνεται ο βασικος μισθος δεν τον καλυπτει ουτε για αστειο πλεον ανεξαρτητως της μονιμοτητας και του εργοδοτη... Εγώ απορώ πως βρίσκουν γενικά άτομα να εργαστούν για λιγότερα απο 950-1000 καθαρά... πραγματικά όμως. 1
xristoss1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, fsbmaniac είπε Εγώ απορώ πως βρίσκουν γενικά άτομα να εργαστούν για λιγότερα απο 950-1000 καθαρά... πραγματικά όμως. δεν βρισκουνε..ελα να δεις σεζον τι γινεται...κλαινε με μαυρο δακρυ που δεν εχουν κοσμο... αλλα οι αγγελιες παραμενουν χωρις ρεπο και 12 15 ωρες με 1200 ευρω και στοιβαγμενοι σε δωματιο 3-4 μαζι. 2
dtk-386 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Ούτε ξένοι δεν έρχονται να δουλέψουν με τόσα.
DOR1K1N Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 14 χρονια αποθηκης,ο καλυτερος εργοδοτης ηταν η Lidl. Σταθερα ωραρια,πληρωμη στην ωρα της (+λεπτα ή ωρες υπερωριας,συμφωνα με την καρτα που χτυπας,δλδ τα πληρωνεσαι ολα αναλογικα). Θα κανεις 2 Κυριακες (θερινους μηνες) το μηνα λογικα,οπου ανεβαζει το μισθολογιο. Εφυγα λογω 5 κήλων 3
fsbmaniac Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, xristoss1 είπε δεν βρισκουνε..ελα να δεις σεζον τι γινεται...κλαινε με μαυρο δακρυ που δεν εχουν κοσμο... αλλα οι αγγελιες παραμενουν χωρις ρεπο και 12 15 ωρες με 1200 ευρω και στοιβαγμενοι σε δωματιο 3-4 μαζι. Αφού βρίσκουν για τετοιες εργασίες να τις κάνουν με 1200-1300 καθαρά, μωρε μπράβο στους εργοδότες.... το μεγαλύτερο σοκ το έπαθα όταν εμαθα τι συνθήκες επικρατούν στους 2 μεγάλους παίχτες των ξενοδοχείων στα γραφεία που κλείνουν και κάνουν αλλαγές κτλ...κατα 99% γυναίκες και οι μισθοί κάτω απο 1000 καθαρά , υπερωρίες κάθε μέρα απλήρωστες και αναρρωτικές δεν υπάρχουν κάν σαν λέξη... και κλίμα κλασικά ημιτοξικο...
leolipop Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, DOR1K1N είπε 14 χρονια αποθηκης,ο καλυτερος εργοδοτης ηταν η Lidl. Σταθερα ωραρια,πληρωμη στην ωρα της (+λεπτα ή ωρες υπερωριας,συμφωνα με την καρτα που χτυπας,δλδ τα πληρωνεσαι ολα αναλογικα). Θα κανεις 2 Κυριακες (θερινους μηνες) το μηνα λογικα,οπου ανεβαζει το μισθολογιο. Εφυγα λογω 5 κήλων Ειναι σημαντικη πληροφορια αυτη που δινεις αφου ησουν μεσα.Συναδελφος και εγω (στο αντικειμενο).Απο το 2004 ξεκινησα στην Alex Pak A.E μεχρι που πτωχευσε (οικογενειακη επιχειρηση) προσβολες , κακομεταχειριση ,κυνηγητο μην τυχον και δουν κανενα να "καθεται".Εμενε οποιος ειχε η την απολυτη αναγκη της δουλειας η νευρα απο ατσαλι.Μετα απο μια 6 μηνη παρενθεση στην Flying Tiger Hellas (η φωλια του ρουφιανου) μπηκα (χωρις να εχω γνωστο) στο Κωτσοβολο (μεγαλη διαφορα απο καταστημα σε καταστημα).Λεφτα στην ωρα τους ξημερωματα της ημερας , γραμμενες υπερωριες αλλα ελαχιστο προσωπικο για να φερει εις περας βαρδια και φορτο εργασιας.Επειδη ο πωλητης που πληρωνει ολη την εταιρια με τη δουλεια του εχει πολλα τμηματα στα γραφεια να μετρουν την αποδοση του και ποτε μπορει να ερθει αυτη , με τις προτασεις αυτων που δεν εχουν ιδεα τι θα πει καταστημα και πελάτης , καταφεραν να εχει ο καθε εργαζομενος 1 πρωινη βαρδια , και βραδυ και σπαστο με αναλογια 2-2 η 3-1...Αντεξα 5 χρονια μεχρι που βρηκα δουλεια σε καταστημα εργαλειων Ο.Ε.Εξαημερη (αδηλωτη) πρωινη μεχρι τις 18:-00 τις καθημερινες και 14:00 το Σαββατο.Βασικο μισθο + 3 ετιες που ειχα κατοχυρωμενες και οι υπολοιπες υπερωριες (16 ανα εβδομαδα) προς 1,6€ η ωρα που πληρωνονταν στο χερι.Μετα απο 17 μηνες αναζητησα κατι αλλο με αυστηροτερα κριτηρια.Τοπος εργασια κοντα στο σπιτι μου (ιδιο δημο) λεφτα κοντα σε αυτα που επαιρνα (900€) και οχι λιανεμποριο αν ειναι εφικτο.Εστειλε η συζυγος μου σε 6 εταιριες εντος δημου , σε μιση ωρα ειχα 3 τηλεφωνα και ειχα κλεισει τα 2 ραντεβου.Για να μην μακρυγορησω αλλο.Εργαζομαι σε αποθηκη χονδρικης (1100 μετρα απο το σπιτι μου) με εργαλεια και προιοντα χρωματοπωλειου με ωραριο 08:00-16:00 , Δευτερα με Σαββατο (τα Σαββατα σχολαμε το αργοτερο 14:00 , εχουμε παρει και αδεια Σαββατο αν η Δευτερα πεφτει αργια).Ο εργοδοτης δε διωχνει με αποτελεσμα καποια ατομα να κατσικονωνται πανω σε αυτο και κοπροσκυλιαζουν λιγο παραπανω.Επιβεβαιωμενα οποιος ειναι εργατικος και οχι τεμπελης ανταμοιβεται.Πηρα 1 μισθο που ειχαμε συμφωνησει και ο επομενος ηταν αυξημενος κατα 50€ και οπως εχω μαθει ανα ετος, δινει το κατι παραπανω.Η δουλεια ειναι απολυτα χαλαρη.Η Pickers αν δεν βγαζουν παραγγελια καθονται , μεχρι να τους δωσουν την επομενη.Το ιδιο και τα ατομα στο check.Εγω ως υπευθυνος της αποθηκης του στοκ κανω οτι κρινω εγω οτι πρεπει να γινει , οπου πρεπει να γινει.Ειτε στην χωρο πικαρισματος ειτε της αποθηκης.ΠΟΤΕ δεν ηρθε κανενας να μου πει ΤΙ πρεπει να κανω , ΠΟΥ και ΠΟΤΕ.Οι μονες μερες που εχουν φορτο περαν του καθημερινου ειναι οταν εχουμε κοντεινερ.Που και εκει ο μεγαλυτερος πονοκεφαλος ειναι ο δικος μου που πρεπει να χωρεσω τα πραγματα μεσα στην ηδη γεματη αποθηκη , χωρις να μπλοκαρω τα υφισταμενα σε θεσεις και σε δευτερο χρονο να βαλω σε θεσεις πικαρισματος τα νεα προιοντα. Μετα απο 18 χρονια εργασιας , κατεληξα οτι ο εργοδοτης ειναι το Α και το Ω , αν θες να μετρας σαν εργαζομενος θα πας σε μικρομεσαια , σε μεγαλη εταιρια θα βρεις πιο ευκολα δουλεια , αλλα οπως βρηκες εσυ θα βρουν και μετα απο εσενα αλλον χωρις να εκτιμηθει ποτε ιδιαιτερα ο κοπος σου. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από leolipop 4
SabotazNic Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, archer100 είπε Κατι αλλο που πρεπει να δεις σοβαρα ειναι η ατμοσφαιρα της Σινδου. Ειναι το πρωτο που θα κοιτουσα. Πχ αν εισαι ολη μερα μεσα σε εκεινη τη μυρωδια του κλουβιου αυγου, δεν παλευεται. Καλυτερα πηγαινε μια βολτα με το αυτοκινητο για να δεις απο κοντα Τι να πουν οι σκουπιδιαριδες, αυτοι που δουλευουν σε βιολογικους/βοθρους, υδραυλικοι κτλ
archer100 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, SabotazNic said: Τι να πουν οι σκουπιδιαριδες, αυτοι που δουλευουν σε βιολογικους/βοθρους, υδραυλικοι κτλ Αυτοι δουλευουν 2-3 ωρες τη μερα και οχι 8+ Και παιρνουν και ανθυγιεινα κλπ @SabotazNic το ερωτημα εδω δεν ειναι αν και κατα ποσο μπορει ο νηματοθετης να αντεξει κακουχιες και αν υπαρχουν χειροτερες συνθηκες εργασιας. Το ερωτημα του ειναι ξεκαθαρο, αν αξιζει να αφησει την τωρινη του δουλεια για να παει στα λιντλ Και ναι, μπορει να σιχαθει να αναπνεει εκεινο το πραμα 8+ ωρες τη μερα καθε μερα για χρονια και να βλαστημησει την ωρα που πηγε, μονο και μονο για τον λογο αυτο. Δε θα τον παρηγορησει που καποιοι καθαριζουν βοθρους η τουαλετες και τρωνε χειροτερη βρωμα Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από archer100 1
vamvakoolas Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 On 17/08/2023 at 05:31, Manoleros95 said: Τα λεφτά είναι περισσότερα, 110 ευρώ καθαρά τον μηνα επιπλέον. Απλά κοιτάω και το γεγονός ότι έχει σταθερό ωράριο μέσα σε πρωινή βάρδια και όχι τα κασκαντέριλικια που κάνω τώρα βραδυ-πρωι-βραδυ-απογευμα και πάει λέγοντας. οσο και αν σου φαινεται παραξενο εγω θα σου προτεινα να μεινεις στα αυγα σου. Οχι οτι το lidl δεν ειναι καλος εργοδοτης ή οτι δε θα παρεις αυξηση. Απλως δε θα αντεξεις. Τωρα εισαι σε καταστημα με σχετικη υσηχια με το aircondition το καλοκαιρι, θερμανση το χειμωνα βλεπεις και κοσμο αντε να κανεις που και που κανα κουβαλημα. σε κεντρικη αποθηκη που θα ακους λογικα συνεχεια μουσικη (συνηθως διαπασων) εχεις να κανεις με ατομα που ισως δε μιλανε ελληνικα, ισως τεμπελιαζουν και δε σε βοηθουν στη δουλεια σου ενω ακομα και να εχεις γραφειακι, συνεχεια θα πρεπει να κυκλοφορας στην αποθηκη. Οι αποστασεις εντος αποθηκης ειναι μεγαλες και σιγα σιγα θα αποκτησεις αντοχες...μαραθωνοδρομου. Σε περιοδο φορτου (χριστουγεννα/πασχα, τσικνοπεμπτη/δεκαπενταυγουστο) θεωρειται βεβαιη η υπερωρια και ισως κομμενη η αδεια. Επειδη αναμενω και στα lidl να δουλευουν 24ωρα, ισως να παιδευτεις και με τις αλλαγες στα ωραρια ιδιως το πρωτο καιρο. Μην ακους που γραφουν για βαρη και κουβαλημα. Πλεον σπανια παιζει αυτο. Παντως καλυτερη τυχη για εκει θα ειχες αν χειριζοσουν κανενα κλαρκ lift και αλλα παρομοια βιομηχανικα μηχανηματα απο το να εισαι γενικης χρησεως. Κανεις δε σου απαγορευει να ξεκινησεις σαν αποθηκαριος και στη πορεια να παρεις αδεια χειριστη (ειμαι σιγουρος οτι στην εταιρια/αποθηκη θα σε βοηθησουν) οποτε ακομα και αν φυγεις να μπορεις και αλλου δουλεια οχι μονο σε σουπερ μαρκετ (π.χ logistics φαρμακοβειομηχανιες, ΙΚΕΑ κτλ) απο εμενα...καλη τυχη 1
cyberguy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 38 minutes ago, archer100 said: Αυτοι δουλευουν 2-3 ωρες τη μερα και οχι 8+ Και παιρνουν και ανθυγιεινα κλπ @SabotazNic το ερωτημα εδω δεν ειναι αν και κατα ποσο μπορει ο νηματοθετης να αντεξει κακουχιες και αν υπαρχουν χειροτερες συνθηκες εργασιας. Το ερωτημα του ειναι ξεκαθαρο, αν αξιζει να αφησει την τωρινη του δουλεια για να παει στα λιντλ Και ναι, μπορει να σιχαθει να αναπνεει εκεινο το πραμα 8+ ωρες τη μερα καθε μερα για χρονια και να βλαστημησει την ωρα που πηγε, μονο και μονο για τον λογο αυτο. Δε θα τον παρηγορησει που καποιοι καθαριζουν βοθρους η τουαλετες και τρωνε χειροτερη βρωμα δουλευα 8 χρονια σε βιομηχανία στην ΒΙΠΕΘ και κοντα στις αποθηκες του Lidl (πρόλαβα και την κατασκευή τους ως ΑLDI), που την μύρισες εσυ την μυρωδιά κλούβιου αυγου 24/7? μπορει καπου οταν φυσαει και σου ερθει καποια μυρωδια απο καποιο εργοστασιο να το καταλαβεις αλλα σιγουρα δεν μυριζει ολη η περιοχη και σιγουρα δεν μυριζεις κλουβιο αυγο μεσα στους χωρους εργασίας. Στον κομμάτι του ΙΤ πάντως η LIDL πληρώνει πολύ καλά για τον ανταγωνισμό (για senior θεσεις) και έχει καλό όνομα στην αγορά
dbrillis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Παρα πολυ κουβεντα για κατι πολυ απλο. Πηγαινε στο lidl. Θα ακουσεις θεωριες και σεναρια επιστημονικης φαντασιας και απο τις δυο πλευρες και απο αυτους που λενε πηγαινε και απο αυτους που λενε μην πας. Απλα πηγαινε. Η αλλαγη δουλειας και μονο θα ξεκλειδωσει το μυαλο σου. Μη γινεις σαν κατι αλλους που ειναι 15 χρονια στην ιδια δουλεια, στο ιδιο ποστο και με την ιδια γκρινια. Κοψε τη γκρινια, μοιρασου τις χαζομαρες της δουλειας με την/τον συντροφο σου (κοινως γκρινιαξε, αλλα στο σπιτι), και προσπαθησε παντα να μαθαινεις κατι. Δωρεαν συμβουλη τα παραπανω. 6
f3d0n Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 On 16/08/2023 at 19:11, zio10 said: Πριν λίγα χρόνια διαφήμιζαν ότι απλοί υπάλληλοι γίνονταν με τα χρόνια υπεύθυνοι κτλ, δεν ξέρω αν και πόσο ισχύει. Δεν ξέρω τι παίζει με Lidl, αλλά στα Jum#0 που δούλευα παλιότερα ήθελε πτυχίο ΤΕΙ (άσχετου ειδικότητας) για να γίνεις υπεύθυνος. 1 1
Manoleros95 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν περιμενα τοση συμμετοχη στο νημα! Λοιπον οσον αφορα τωρα τις κακουχιες μιας αποθηκης, εχω ξαναδουλεψει ως picker σε αποθηκη χονδρικης πληροφοριακων συστηματων, απο εκτυπωτες, υπολογιστες/σερβερς μεχρι καλωδια και μπαταριες. Ωραριο 08:00-18:00 ( 4 με 6 υπερωρια ηταν ) καθε μερα οταν ερχοταν container τραβουσαμε μεχρι 8. Φυσικα ολο το heavy lifting ( το οποιο ηταν ΜΠΟΛΙΚΟ )γινοταν αποκλειστικα απο τα χερια των pickers και μονο. Εχω ανεβει σε ραφι στα 5 μετρα με ξυλινη σκαλα για να κατεβασω υπολογιστες και εκτυπωτες παραπανω φορες απο οσες θυμαμαι... Κλαρκατζη ειχαμε εναν που κατεβαζε/ανεβαζε μονο παλετες και χαϊδευε μια το δεξι μια το αριστερο οταν δεν ειχε να κατεβασει κατι. Υπερωριες κουπονια, αφεντικα αποικιοκρατες, καθε φορα που επεφτε η δουλεια διωχνανε 10-15 ατομα μαζι και οταν ανεβαινε ξανα τους επαιρναν πισω. Εμενα δυο φορες μου το εκαναν, μετα εριξα ακυρο. Ακομα και τωρα στο σουπερ ειναι υπερβολικα πολλες οι φορες που μας εστειλαν απο την αποθηκη ( στην οποια επικρατει χαος απο οτι εχω καταλαβει ) ολο τα προϊοντα που εβαλαν παραγγελια τα ψυγεια πχ σε μια παλετα 200 κιλων η οποια πρεπει να σπρωχτει καθως ηλεκτρικο παλετοφορο δεν υπαρχει σε μια τρισκαταρατη ραμπα που εχουμε, οποτε καταλαβαινει κανεις τι γινεται. Αρα θεωρω οτι δεν θα εχω ιδιαιτερο θεμα. Εμενα το θεμα μου ειναι πιο πολυ η οικονομικη εξελιξη. Κανει το lidl αυξησεις περα απο αυτες που οριζει το κρατος. Πχ πιανω αυριο δουλεια, σε 4 χρονια θα μου δεινουν παλι τα ιδια ( χωρις να εχει δωσει το κρατος καποια αυξηση ταυτοχρονα ); Παντα εκει κολλαω διαχρονικα, γιατι οπου και αν δουλεψα εδωσα τον καλυτερο μου εαυτο αλλα δεν ειδα πουθενα να δεινουν και αυτοι τιποτα πισω. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από Manoleros95
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα