bad_freddy Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Έχω αρχίσει και κοιτάω για αντικατάσταση του PC μου μιας και ανήκει στη κατηγορία των δεινοσαύρων πλέον αν και δουλεύει απροβλημάτιστα (Q6600, GTX 660). Όμως με το να εχω μείνει στη γενιά του 2010 έχω χάσει επεισόδια με τη νεα τεχνολογία, συμβατότητες κλπ. και θα ήθελα τη βοήθεια σας για ενα σύστημα που θα έχει ενα καλό balance απόδοσης και κόστους με κύριο κριτήριο το gaming στα 1080p, συνεπώς θεωρώ ενα budget στο χιλιάρικο αξιοπρεπές (?). Ευχαριστώ προκαταβολικά. ΥΓ. Χωρίς να είμαι απόλυτος μια προτίμηση στο συνδυσμό Intel - Nvidia την εχω. Ποσό που διαθέτουμε : ~1000 ευρώ (+-200 ευρώ) αν αξίζει το παραπάνω κόστος Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Πέρα απο Games όχι κάτι ιδιαίτερο, Office κλπ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρησιμοποιώ ήδη σαν monitor μια LG TV 32αρα 1080p που δεν σκοπεύω να αλλάξω καθώς τη χρησιμοποιώ και με κονσόλες παράλληλα. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Χανιά, οπότε κατα προτίμηση το eshop είναι το κατάστημα που με εξυπηρετεί πέρα απο τις μεγάλες αλυσίδες. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ισχύει το ίδιο με παραπάνω Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμένα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από bad_freddy
niko13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, bad_freddy είπε Καλησπέρα παιδιά, Έχω αρχίσει και κοιτάω για αντικατάσταση του PC μου μιας και ανήκει στη κατηγορία των δεινοσαύρων πλέον αν και δουλεύει απροβλημάτιστα (Q6600, GTX 660). Όμως με το να εχω μείνει στη γενιά του 2010 έχω χάσει επεισόδια με τη νεα τεχνολογία, συμβατότητες κλπ. και θα ήθελα τη βοήθεια σας για ενα σύστημα που θα έχει ενα καλό balance απόδοσης και κόστους με κύριο κριτήριο το gaming στα 1080p, συνεπώς θεωρώ ενα budget στο χιλιάρικο αξιοπρεπές (?). Ευχαριστώ προκαταβολικά. ΥΓ. Χωρίς να είμαι απόλυτος μια προτίμηση στο συνδυσμό Intel - Nvidia την εχω. Ποσό που διαθέτουμε : ~1000 ευρώ (+-200 ευρώ) αν αξίζει το παραπάνω κόστος Χρήση υπολογιστή : Gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Πέρα απο Games όχι κάτι ιδιαίτερο, Office κλπ. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Χρησιμοποιώ ήδη σαν monitor μια LG TV 32αρα 1080p που δεν σκοπεύω να αλλάξω καθώς τη χρησιμοποιώ και με κονσόλες παράλληλα. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Χανιά, οπότε κατα προτίμηση το eshop είναι το κατάστημα που με εξυπηρετεί πέρα απο τις μεγάλες αλυσίδες. Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ισχύει το ίδιο με παραπάνω Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απο εμένα. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι. Δύο παρατηρήσεις..Από τη στιγμή που δεν θα αλλάξεις οθόνη και θα πας με την lg tv, στοχεύεις 1080p/60hz άρα δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με κάρτα γραφικών,ούτε να εξαντλήσεις το budget.Δευτερον σε περιορίζει το eshop στις επιλογές αλλά αν σε βολεύει πάσο..Έχε απλά υπόψη πως αγορά σε κομμάτια ίσως θα σου έρθει φθηνότερα ,αν τα ομαδοποιήσεις και δεν σε τρελανουν τα μεταφορικα.Από αυτά που έχει το eshop μια νορμάλ σύνθεση να κοιτάς σε ιντελ που προτιμάς είναι η παρακάτω.Ετσι κ άλλιως σε amd και να ήθελες δεν θα μπορούσα να σου δώσω εναλλακτική μιας και δεν έχει τον 5600.Νομίζω όμως σε συμφέρει καλύτερα να κοιτάς προς amd μεριά για κάρτα γραφικών..Σου έβαλα ενδεικτικά την 6600 (ρεαλιστικά δεν θες κάτι παραπάνω) αλλά έχει και την νεώτερη 7600 με 30 ευρο extra..Διάλεξε και ένα κουτί να σου αρέσει εννοείται,δεν έβαλα καθόλου.Η ψυχτρα επεξεργαστή στη συνθεση είναι προαιρετική αλλά χρήσιμη το καλοκαιρι..Στα 778 βγαίνει χωρίς κουτί,έχεις χώρο να κάνεις ότι αλλαγές νομίζεις ακόμα και να βάλεις nvidia gpu αν δεν το διαπραγματεύεσαι,έχει 3060/4060 (εννοείται πας στη δεύτερη αν καταλήξεις εδώ, ίδια τιμή τις έχει), στα 350 ευρο..Την 1650 που έχει μην την κοιτάς καθόλου. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από niko13 1
nickol-us Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Κανένα τρομερό vfm στο eshop με τις παρούσες διαθεσιμότητες τιμές. Παρόμοια πρόταση με του Νίκου, βάζοντας σχετικά καλό κουτί και κάρτα nvidia. Όντως σχεδόν στα ίδια λεφτά παίρνεις την 4060 όμως είναι single fan και zotac οπότε το αφήνω στην κρίση σου. Προφανώς η 4060 είναι πιο δυνατή ως κάρτα. 1
niko13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Σωστός Νικόλα δεν είχα δει πως είναι single fan,καλύτερα να την αποφύγει την 4060..Αν και γενικά δεν βλέπω λόγο να βάλει nvidia ,μέχρι 7600 αξίζει καλύτερα να συμβιβαστεί εδώ ο φίλος. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από niko13 2
bad_freddy Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, nickol-us είπε Κανένα τρομερό vfm στο eshop με τις παρούσες διαθεσιμότητες τιμές. Παρόμοια πρόταση με του Νίκου, βάζοντας σχετικά καλό κουτί και κάρτα nvidia. Όντως σχεδόν στα ίδια λεφτά παίρνεις την 4060 όμως είναι single fan και zotac οπότε το αφήνω στην κρίση σου. Προφανώς η 4060 είναι πιο δυνατή ως κάρτα. 9 λεπτά πριν, niko13 είπε Σωστός Νικόλα δεν είχα δει πως είναι single fan,καλύτερα να την αποφύγει την 4060..Αν και γενικά δεν βλέπω λόγο να βάλει nvidia ,μέχρι 7600 αξίζει καλύτερα να συμβιβαστεί εδώ ο φίλος. Παιδιά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, επειδή δεν μου είναι επείγον αν κάποια κομμάτια τα προτείνετε ως καλύτερα αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα πείτε μου δεν εχω πρόβλημα να περιμένω, εχω υπολογιστή να κάνω τη δουλειά μου. 1
niko13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, bad_freddy είπε Παιδιά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, επειδή δεν μου είναι επείγον αν κάποια κομμάτια τα προτείνετε ως καλύτερα αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα πείτε μου δεν εχω πρόβλημα να περιμένω, εχω υπολογιστή να κάνω τη δουλειά μου. Φίλε μου διαθεσιμότητα δεν κοιτάξαμε καν.😁..σίγουρα κάποια δεν θα είναι άμεσα έτσι κ αλλιως,είναι ότι πιο λογικό έχει το eshop μέσα στα θέλω κ το budget σου. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από niko13
bad_freddy Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, niko13 είπε Φίλε μου διαθεσιμότητα δεν κοιτάξαμε καν.😁..σίγουρα κάποια δεν θα είναι άμεσα έτσι κ αλλιως,είναι ότι πιο λογικό έχει το eshop μέσα στα θέλω σου Ωραία και κάτι τελευταίο, αν πάμε εκτός eshop πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε τη σύνθεση να το δω κι ετσι το σενάριο μήπως αξίζει περισσότερο κι ας μη με βολεύει και τόσο θα βρώ την άκρη. Απλά είπα eshop για να μη μπλέκω με ενα σωρο καταστήματα, παραλαβές κλπ. βέβαια και skroutz plus εχω όποτε μπορώ να το παίξω και απο εκεί ενδεχομένως. 1
nickol-us Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 20 λεπτά πριν, bad_freddy είπε Παιδιά σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, επειδή δεν μου είναι επείγον αν κάποια κομμάτια τα προτείνετε ως καλύτερα αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα πείτε μου δεν εχω πρόβλημα να περιμένω, εχω υπολογιστή να κάνω τη δουλειά μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να πετύχεις τα κατάλληλα κομμάτια στη σωστή τιμή, πάντα βάσει της αγοράς. Αυτή τη στιγμή το eshop δεν έχει και τα καλύτερα deal βάσει των διαθέσιμων προϊόντων του καταλόγου του. Την 6600 για παράδειγμα, ίσως την βρεις εκτός e-shop 20-30€ πιο φθηνά ή πιθανώς στα ίδια χρήματα να βρίσκεις καλύτερο σετ μνημών (ενδεικτικά τα λέω). Μπορεί για παράδειγμα να δεις παρόμοια σύνθεση σε άλλο μαγαζί, να πληρώσεις πχ το cpu πιο φθηνά και να έχει τις κάρτες διπλάσια τιμή, βγάζοντας πιο ακριβή την συνολική σύνθεση. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα όταν επιλέγεις σύνθεση από ένα μαγαζί. 1 1
niko13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, bad_freddy είπε Ωραία και κάτι τελευταίο, αν πάμε εκτός eshop πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε τη σύνθεση να το δω κι ετσι το σενάριο μήπως αξίζει περισσότερο κι ας μη με βολεύει και τόσο θα βρώ την άκρη. Απλά είπα eshop για να μη μπλέκω με ενα σωρο καταστήματα, παραλαβές κλπ. βέβαια και skroutz plus εχω όποτε μπορώ να το παίξω και απο εκεί ενδεχομένως. Κάτι θα γλιτώσεις αλλά και το Σκρουτζ plus έχει το μειονέκτημα πως σε αρκετά προϊόντα δεν υπάρχει διαθέσιμο στη χαμηλότερη τιμή.Απο την άλλη Χανιά που είσαι θα σε σφάξουν τα μεταφορικά,το καταλαβαινω..Κοιταξα λίγο Σκρουτζ+ κάτι σαν την πρώτη σύνθεση που σου ανέβασα,βγαινει 27 ευρο κάτω από eshop (751 ευρο),αλλά με μεγαλύτερο τροφοδοτικό (ίδια μάρκα/μοντέλο) 600w έναντι των 500w,ποιοτικότερη μητρική/ραμ/cpu cooler.Στα έστειλα σε pm να μην κατεβάζω σεντόνι εδώ,βλέπω μπάλα😁,είμαι με κινητό και είναι 4 screenshot...Εμένα μου βγάζει επιλογή για 2 αποστολές. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από niko13 1 1
bad_freddy Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Στις 16/8/2023 στις 10:01 ΜΜ, nickol-us είπε Κανένα τρομερό vfm στο eshop με τις παρούσες διαθεσιμότητες τιμές. Παρόμοια πρόταση με του Νίκου, βάζοντας σχετικά καλό κουτί και κάρτα nvidia. Όντως σχεδόν στα ίδια λεφτά παίρνεις την 4060 όμως είναι single fan και zotac οπότε το αφήνω στην κρίση σου. Προφανώς η 4060 είναι πιο δυνατή ως κάρτα. Σήμερα εμφανίστηκε αυτή https://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-rtx-4060-gaming-x-8gb-pci-e-retail-p-PER.607398 είναι καλύτερη απο αυτές που μου προτείνατε? Επίσης πόσο βάρος δίνουμε στη vram? Η 3060 είναι 12αρα ενω οι 4060 είναι 8αρες.
nickol-us Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, bad_freddy είπε Σήμερα εμφανίστηκε αυτή https://www.e-shop.gr/vga-msi-geforce-rtx-4060-gaming-x-8gb-pci-e-retail-p-PER.607398 είναι καλύτερη απο αυτές που μου προτείνατε? Επίσης πόσο βάρος δίνουμε στη vram? Η 3060 είναι 12αρα ενω οι 4060 είναι 8αρες. Το δείχνει εξαντλημένο... Γενικότερα τα καινούργια παιχνίδια γίνονται διαρκώς πιο απαιτητική σε vram. Τα 8gb σε 1080p είναι μια χαρά, αν ανέβεις μελλοντικά ανάλυση (πχ 1440p) είναι κάπως οριακά ακόμη και σήμερα. 1
cabdik Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 επειδη κι εγω προσφατα αναβαθμισα τον δικο μου δεινοσαυρο (FX8320...ΑΜ3+ πλατφορμα...), θα σου πω που θα ριξεις το βαρος...! οποια πλατφορμα και αν παρεις, ειτε intel, ειτε AMD ειναι πολυ πιο δυνατες απο οτι φανταζεσαι...σε σχεση με αυτο που εχεις. τα 2 σημεια που θα κοιταξεις, λιγο πιο επισταμενως, ειναι καλο δισκο NVMe, και γρηγορες μνημες RAM. κανουν τεραστια διαφορα στην αποκρισιμοτητα του συστηματος.....!!! Δεν θα σου προτεινω συνθεση, απλα θα σου πω κοιτα στην υπογραφη μου, το MAIN PC ειναι αυτο που αναβαθμισα πριν 5-6 μηνες..! κι εγω πανω κατω τα ιδια κανω, σε 1080Ρ οθονες, και κρατησα την ιδια καρτα γραφικων που ειχα..! ακομα δεν εχω ...νοιωσει την αναγκη να αλλαξω καρτα γραφικων...!! βεβαια αυτο ειναι και σχετικο με τα παιχνιδια που παιζεις, και αν θες να πας και σε νεα καρτα. αυτο ειναι δικη σου επιλογη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα