mindreader Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Χρειάστηκε πρόσφατα να πάρω, 'παλαιές'-υπάρχουσες παροχές από ΟΤΕ σταθερό τηλέφωνο αλλα και από ΔΕΗ, στο όνομα μου, με μεταβίβαση, έγιναν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Σύμφωνα με όσα λένε, πλέον δεν ισχύουν τα παλιά δεδομένα που ήξερα, ότι τα συμβόλαια ας το πούμε έτσι, να είναι αόριστης διαρκειας. Πλέον, οι νομοι υποχρεώνουν τους παροχους, να προσφέρουν μονο διετή συμβόλαια. Εμενα, με ανησυχεί αυτό. Πλέον ότι δεν έχω καμια διάθεση να αφιερώσω ούτε 1 λεπτό του χρόνου μου έστω και στο τέλος των δυο ετών, και όσο και αν είμαι οργανωμένος με organizer/σημειωσεις/υπενθυμισεις-αρα συνηθως είμαι τυπικώς και σπάνια να μου ξεφύγει κάτι, ωστόσο, δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό, αλλα πρέπει, αναγκάζομαι. Δεν ξέρω αν μπορεί καπου να δηλωθεί, κάτι ως 'αυτόματη' ανανέωση με 'ίδιους ορους', στην διετία. Φαντάζομαι πως όχι. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ με κάτι με το οποιο δεν απαιτούσε κανεις στο παρελθόν να ασχοληθώ. Αν εγώ θέλω να ασχοληθώ, να αλλάξω πάροχο, να αλλάξω πρόγραμμα, είναι θέμα της βούλησης μου, όχι επιβολής από κάποιον άλλον. Αλλα ξέχασα. Υπενθύμιση για μένα: ο νομος άλλαξε. Θες δε θες, θα ασχοληθείς. Πρέπει να ασχολείσαι, αλλιώς, ίσως και να την πατήσεις! Όπως καπου αλλου είπε, 'οι πάροχοι μάλλον θα ήθελαν να σε δεσμεύσουν για παραπάνω, αλλα δεν μπορούν πλέον'. Φαντάζομαι για λογους....'ανταγωνισμου'. Ας το αφήσω ασχολιαστω αυτό. Θέλω να μου προτείνετε, να μου πείτε, χωρίς χρήση εφαρμογών/app σε κινητά, τι αλλες εναλλακτικές επιλογές έχω....να μην ασχοληθώ ουσιαστικά, αλλα και να μην φάω κανένα εξωφρενικό τιμολόγιο καταλογου, αν για οποιονδήποτε λόγο (πες αρρωστήσω βρε αδερφέ!), δεν κάνω κάποια ενέργεια λίγο πριν τη λήξη της διετίας. Επιδίωξη μου, θα ήταν, η αυτόματη ανανέωση, με ίδιους (ξέρω, υπάρχουν και οι 'συμφερότεροι') ορους, χωρίς δικη μου ενέργεια, ή αν αυτό δεν είναι πλέον εφικτό, τον ταχύτερο-ευκολότερο-απλούστερο τρόπο, να μην ασχοληθώ και οι δυο παροχές, ΟΤΕ, ΔΕΗ, να συνεχίσουν και για επόμενα δυο ρημαδοχρονια, να είναι ως έχουν, τιμολογιακά, και ως παροχές προγραμμάτων. Μια ακόμη ερώτηση: τηλεφωνούν από ΟΤΕ και ΔΕΗ, πριν τη λήξη, για πιθανή τηλεφωνική ανανέωση, με ίδιο τιμολόγιο και ίδιους ορους και ίδιο πρόγραμμα; (αν και δεν το θεωρώ και λύση σίγουρη, τόσο σίγουρη όσο το παλιο καθεστώς). Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια όλων. 2
sdikr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αορίστου υπάρχουν, απλά δεν θα σου αρέσουν οι χρεώσεις, θέλει ψάξιμο να τα βρεις αλλά είναι υποχρεωτικά να τα παρέχουν Για την ώρα στην ΔΕΗ για ρεύμα υπάρχει άλλο καθεστώς Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από sdikr 1
ekrepali Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Στη ΔΕΗ οι γενικοί όροι ανανεώνονται αυτόματα... κι απ'τη στιγμή που δεν υπογράφεις κάποιο πρόγραμμα, απλά παραμένεις στο Γ1 επ'αόριστον. Οπότε πάει αυτό, δε σε απασχολεί. Στον ΟΤΕ ναι... καλούν 1 μήνα πριν λήξει το συμβόλαιο και προτείνουν πολλά και διάφορα... από ανανέωση στο ίδιο πρόγραμμα μέχρι αναβάθμιση σε VDSL και οπτικές ίνες. Επίσης σε κάθε λογαριασμό στη 3η σελίδα, αναγράφει πότε λήγει το πρόγραμμα. Αν δεις ότι δε καλούν τον τελευταίο μήνα, μπορείς εύκολα να το ανανεώσεις μόνος σου απ'την εφαρμογή mycosmote... πας εκεί που λέει 'my offers'. 1
GREGORYMO Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, mindreader είπε Χρειάστηκε πρόσφατα να πάρω, 'παλαιές'-υπάρχουσες παροχές από ΟΤΕ σταθερό τηλέφωνο αλλα και από ΔΕΗ, στο όνομα μου, με μεταβίβαση, έγιναν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Σύμφωνα με όσα λένε, πλέον δεν ισχύουν τα παλιά δεδομένα που ήξερα, ότι τα συμβόλαια ας το πούμε έτσι, να είναι αόριστης διαρκειας. Πλέον, οι νομοι υποχρεώνουν τους παροχους, να προσφέρουν μονο διετή συμβόλαια. Εμενα, με ανησυχεί αυτό. Πλέον ότι δεν έχω καμια διάθεση να αφιερώσω ούτε 1 λεπτό του χρόνου μου έστω και στο τέλος των δυο ετών, και όσο και αν είμαι οργανωμένος με organizer/σημειωσεις/υπενθυμισεις-αρα συνηθως είμαι τυπικώς και σπάνια να μου ξεφύγει κάτι, ωστόσο, δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό, αλλα πρέπει, αναγκάζομαι. Δεν ξέρω αν μπορεί καπου να δηλωθεί, κάτι ως 'αυτόματη' ανανέωση με 'ίδιους ορους', στην διετία. Φαντάζομαι πως όχι. Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να ασχοληθώ με κάτι με το οποιο δεν απαιτούσε κανεις στο παρελθόν να ασχοληθώ. Αν εγώ θέλω να ασχοληθώ, να αλλάξω πάροχο, να αλλάξω πρόγραμμα, είναι θέμα της βούλησης μου, όχι επιβολής από κάποιον άλλον. Αλλα ξέχασα. Υπενθύμιση για μένα: ο νομος άλλαξε. Θες δε θες, θα ασχοληθείς. Πρέπει να ασχολείσαι, αλλιώς, ίσως και να την πατήσεις! Όπως καπου αλλου είπε, 'οι πάροχοι μάλλον θα ήθελαν να σε δεσμεύσουν για παραπάνω, αλλα δεν μπορούν πλέον'. Φαντάζομαι για λογους....'ανταγωνισμου'. Ας το αφήσω ασχολιαστω αυτό. Θέλω να μου προτείνετε, να μου πείτε, χωρίς χρήση εφαρμογών/app σε κινητά, τι αλλες εναλλακτικές επιλογές έχω....να μην ασχοληθώ ουσιαστικά, αλλα και να μην φάω κανένα εξωφρενικό τιμολόγιο καταλογου, αν για οποιονδήποτε λόγο (πες αρρωστήσω βρε αδερφέ!), δεν κάνω κάποια ενέργεια λίγο πριν τη λήξη της διετίας. Επιδίωξη μου, θα ήταν, η αυτόματη ανανέωση, με ίδιους (ξέρω, υπάρχουν και οι 'συμφερότεροι') ορους, χωρίς δικη μου ενέργεια, ή αν αυτό δεν είναι πλέον εφικτό, τον ταχύτερο-ευκολότερο-απλούστερο τρόπο, να μην ασχοληθώ και οι δυο παροχές, ΟΤΕ, ΔΕΗ, να συνεχίσουν και για επόμενα δυο ρημαδοχρονια, να είναι ως έχουν, τιμολογιακά, και ως παροχές προγραμμάτων. Μια ακόμη ερώτηση: τηλεφωνούν από ΟΤΕ και ΔΕΗ, πριν τη λήξη, για πιθανή τηλεφωνική ανανέωση, με ίδιο τιμολόγιο και ίδιους ορους και ίδιο πρόγραμμα; (αν και δεν το θεωρώ και λύση σίγουρη, τόσο σίγουρη όσο το παλιο καθεστώς). Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια όλων. Πας χωρίς διετή δέσμευση με τιμή καταλόγου. Τι πάει να πει με ίδιους όρους ? Αν σου έκαναν πχ προσφορά στα 22€, να είναι ισόβια?
mindreader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 12 hours ago, ekrepali said: Στη ΔΕΗ οι γενικοί όροι ανανεώνονται αυτόματα... κι απ'τη στιγμή που δεν υπογράφεις κάποιο πρόγραμμα, απλά παραμένεις στο Γ1 επ'αόριστον. Οπότε πάει αυτό, δε σε απασχολεί. Στον ΟΤΕ ναι... καλούν 1 μήνα πριν λήξει το συμβόλαιο και προτείνουν πολλά και διάφορα... από ανανέωση στο ίδιο πρόγραμμα μέχρι αναβάθμιση σε VDSL και οπτικές ίνες. Επίσης σε κάθε λογαριασμό στη 3η σελίδα, αναγράφει πότε λήγει το πρόγραμμα. Αν δεις ότι δε καλούν τον τελευταίο μήνα, μπορείς εύκολα να το ανανεώσεις μόνος σου απ'την εφαρμογή mycosmote... πας εκεί που λέει 'my offers'. ΔΕΗ: Στο home4all με εβαλε η πωλητρια οταν πηρα την παροχη στο ονομα μου. Αυτο ανηκει στο Γ1, σωστα; Αρα, χωρις να γινει κατι στο 24μηνο, ανανεωνεται αυτοματα, δεν απαιτειται απολυτως καμια δικη μου ενεργεια, και παραμενω σε αυτο; ΟΤΕ: η ανανεωση γινεται μαλλον και απο ιστοσελιδα, mycosmote νομιζω καπου ειχα διαβασει;
emperor4her Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, mindreader είπε Πλέον ότι δεν έχω καμια διάθεση να αφιερώσω ούτε 1 λεπτό του χρόνου μου έστω και στο τέλος των δυο ετών, και όσο και αν είμαι οργανωμένος με organizer/σημειωσεις/υπενθυμισεις-αρα συνηθως είμαι τυπικώς και σπάνια να μου ξεφύγει κάτι, ωστόσο, δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό, αλλα πρέπει, αναγκάζομαι. καταλαβαινεις οτι σου πηρε περισσοτερο χρονο να γραψεις ολο αυτο το κειμενο παρα να κανεις ανενωση στο τελος της 2ετιας ε? παντα σε καλουν να σου κανουν προσφορα, συνηθως 1-2 ευρω παραπανω απ οτι πληρωνεις. Αλλιως μεσα απο την εφαρμογη της κοσμοτε, πεταει banner και διαφημιστικα συνηθως το τελευταιο 3μηνο.. δεν γινεται να μη το δεις.. οσο για ΔΕΗ εχω αοριστου τα τελευταια 30 χρονια.. στο ονομα της γιαγιας που εχει φυγει απ τη ζωη..
mindreader Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Αρα ΔΕΗ, βλεπω λετε οι περισσοτεροι, οτι ας ειναι 2ετια, δεν απαιτειται δικη μου ενεργεια, και παραμενω στο ιδιο προγραμμα με ιδιες χρεωσεις.
emperor4her Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 8 λεπτά πριν, mindreader είπε Αρα ΔΕΗ, βλεπω λετε οι περισσοτεροι, οτι ας ειναι 2ετια, δεν απαιτειται δικη μου ενεργεια, και παραμενω στο ιδιο προγραμμα με ιδιες χρεωσεις. το με ιδιες ειναι σχετικο, αν εχεις καποιο προγραμμα με καποιο δωρο χανεται μετα τη ληξη.. η καποιο προγραμμα με σταθερη τιμη kw παλι χανεται.. εδω θα δεις τις χρεωσεις του Γ1, συγκρινε τες με αυτο που εχεις τωρα https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/g1-g1n/
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Για τα προγράμματα ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει πλήθος ειδικών και αναλυτικότατων νημάτων. Για τα προγράμματα σταθερής/κινητής υπάρχει ειδική ενότητα. Αυτός ο αχταρμάς δεν κατατάσσεται πουθενά. Συνεχίστε στα ανάλογα νήματα παρακαλώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις