Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα του ινσομνια

Καταρχήν θέλω να πω ότι είμαι 18 ετών με ενδιαφέρει η γεωπονια ως σχολή αλλά δυστυχώς δεν πέρασα σε κάποια σχολή είτε γεωπονική είτε όχι λόγω της βαθμολογίας μου που ήταν κακη

Λοιπόν ο λόγος που γράφω στο ινσομνια είναι γιατί βρίσκομαι σε ένα δίλημμα:

Έχω βρει ένα ιδιωτικό γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και τα έτη φοίτησης είναι γύρω στα 5 δηλαδή 1 χρόνο που μαθαίνεις αποκλειστικά βουλγαρικά και άλλα 4 που είναι σχετικά με την γεωπονια. Τα δίδακτρα είναι γύρω στα 2500 € τον πρώτο χρόνο λόγω της εκμάθησης της βουλγαρικής γλώσσας και τα υπόλοιπα 4 χρόνια τα δίδακτρα ανέρχονται στα 800€ τον χρόνο (και εμένα μου φάνηκαν λίγα αλλά αυτές είναι οι τιμές μάλλον λόγω της ελάχιστης ζήτησης που υπάρχει στο επάγγελμα σε σχέση με γιατρούς, κτηνιάτρους κλπ. Επιπλέον το κόστος διαβίωσης είναι γύρω στα 280 € τον μήνα για φαγητό σπίτι κλπ.

Όποτε είμαι ανάμεσα σε δύο πράγματα για να κάνω:

1) να δώσω πάλι πανελλαδικές και ανάλογα με το αποτέλεσμα είτε να πάω σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο ή να πάω στην Βουλγαρία για να σπουδάσω που ξέχασα να το αναφέρω το πτυχίο του γεωπόνου από την ιδιωτική σχολή (της Βουλγαρίας) αναγνωρίζεται από την Ελλάδα και όλη την ευρωπαϊκή ένωση 

αλλά θα έχω χάσει έτσι έναν χρόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους

2) να πάω κατευθείαν στην Βουλγαρία (φέτος δηλαδή) και να μην ξαναδώσω πανελλαδικές

Το θέμα κυρίως όμως είναι ότι δεν έχω ιδιαίτερα πολλά χρήματα αυτή την στιγμή έτσι ώστε να πληρώνω για τα βασικά 280€ τον μήνα,3360€ τον χρόνο+ τα δίδακτρα 800€ δηλαδή άνω των 4000€ ευρώ τον χρόνο

Όποτε σκέφτηκα μήπως να δουλέψω έτσι ώστε να βγάλω μερικά χρήματα μέχρι του χρόνου και να μπορέσω να πάω

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Ρε μπρο το πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας  είχε 8500 μόρια και είναι 5ετες βγαίνεις γεωπόνος με integrated maste

Κάτσε στρώσου και διάβασε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, shrimpycat said:

Ρε μπρο το πανεπιστήμιο της Ορεστιάδας  είχε 8500 μόρια και είναι 5ετες βγαίνεις γεωπόνος με integrated maste

Κάτσε στρώσου και διάβασε 

αυτο.

Αν ειναι να πας Βουλγαρια, πανε σε κρατικο, οχι σε ιδιωτικο.

Επισης το κοστος διαβιωσης σε καμια μα καμια περιπτωση δεν ειναι 280 για φαγητο και σπιτι, υπολογιζε ενα 400αρι.

Επεξ/σία από epp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...