Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα πριν καποιο καιρο το παρακατω συστημα για το γραφειο

11111.png

Αρκετα ικανοποιημενος ειμαι.

Τωρα θελω να αγορασω ενα καινουργιο μηχανημα για το σπιτι. Πανω-κατω στο ιδιο μηκος κυματος με αυτον του γραφειου θα κυμανθω, αλλα ελεγα να τον κανω λιγο πιο δυνατο.

Π.χ. να βαλω σαν επεξεργαστη τον AMD Ryzen 7 5700G, να βαλω 32BG RAM, ισως μια πιο καλη μητρικη αν υπαρχει λογος βεβαια για αυτο και δω διαφορα.

Βαζω και την φορμα αν και πιστευω εξηγησα πανω κατω τι θελω

Ποσό που διαθέτουμε : Υπολογιζω γυρω στα 400 ευρω χωρις να ειναι αυστηρα δεσμευτικο. Δεν κολλαω στα ...50 ευρω ή και παραπανω για κατι καλυτερο.

Χρήση υπολογιστή : Δεν παιζω παιχνιδια. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην κολλαει οταν π.χ. εχω ταυτοχρονα  ...10-15 καρτελες ανοιχτες στον firefox, ακομα και αν αυτες ειναι απαιτητικες π.χ. βιντεο, streaming κλπ

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανενα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Θα αγορασω οθονη, αλλα δεν την βαζω μεσα στο μπατζετ που εδωσα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Online θα γινει η παραγγελια

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ιδανικα θα ηταν απο ενα καταστημα γιατι την συναρμολογηση δεν θα την κανω εγω. Ωστοσο αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι η τιμη καθως και να μην περιοριστουμε απο ελλειψη καποιου hardware σε καποιο καταστημα. Αν βρισκουμε πιο φθηνα τα κομματια απο διαφορετικα καταστηματα, θα το παω να μου το συναρμολογησει καποιος τεχνικος εδω, θα του δωσω π.χ. 30 ευρω και θα βγει μια ή η αλλη πιστευω

Αν επιθυμούμε λειουργικό σύστημα και πιο: Οχι

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Απλά πήγαινε σε 32 gb ram και μεγαλύτερο δίσκο.

Δεν υπαρχει λογος να παω σε ryzen 7 5700g? Δεν θα δω διαφορα?

Επισης δεν ξερω με τις μητρικες τι παιζει και αν αξιζει να παω π.χ. σε μια σαν αυτη

https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Θα μου προσφερει κατι παραπανω?

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χρήση που ζητάς δεν δικαιολογεί την "επένδυση" σε 5700g.

Η μνήμη από την άλλη, σε σημερινές τιμές αξίζει να μπει  32gb για να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά.

Όσο για την μητρική... εξαρτάται.

Η μητρική έχει πράγματα που προσφέρει ενώ σου είναι αδιάφορα. Μια ακριβή μητρική συνήθως έχει περισσότερα i/o ή/και καλύτερα υποσυστήματα, vrm κτλ. Θες να πληρώσεις για κάτι που ενδέχεται να μην εκμεταλλευτείς ποτέ; Θέλεις να πληρώσεις καλά vrm για το ενδεχόμενο να ή οπότε χρειαστεί να αναβαθμίσεις σε ανώτερο και πιο δυνατό  cpu;

Ο 5600g οδηγείται άριστα από μια μέτρια  b450 των 70€, από εκεί και πάνω έχει να κάνει με τα ζητούμενα σου.

E-shop, mgmanager λογικά θα σε καλύψουν και θα σου κάνουν την συναρμολόγηση. Κατέληξε προς τα που θες να κινηθείς (cpu,mobo) για να δούμε που θα βρεις τις καλύτερες επιλογές

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ο 5600g οδηγείται άριστα από μια μέτρια  b450 των 70€.

Έχω 5600g σε καλή a320 μητρική (asus ex gaming)χωρίς κανένα θέμα. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις το τσιπακι αυτό.

1 ώρα πριν, crom251 είπε

Δεν υπαρχει λογος να παω σε ryzen 7 5700g? Δεν θα δω διαφορα?

Επισης δεν ξερω με τις μητρικες τι παιζει και αν αξιζει να παω π.χ. σε μια σαν αυτη

https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Θα μου προσφερει κατι παραπανω?

Συμφωνώ κι εγώ ότι ο 5700g δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, το ίδιο μάλλον ισχύει και για πιο ακριβή μητρική. 5600g με μια b450 και είσαι κομπλέ, ρώτα όμως το μαγαζί για να έρθει με έκδοση bios που τον υποστηρίζει.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι πως ο υπολογιστης αυτος που θα παρω θα ειναι για ...μια 10ετια τουλαχιστον.

Για αυτο ελεγα να βαλω κατι λιγο πιο δυνατο και να παω σε 5700g και μητρικη b550

Εχει ενα 60αρι παραπανω ο 5700g σε σχεση με τον 5600g και θα εχει και κανενα 20αρι με 40αρι η b550 σε σχεση με μια b450, αναλογως τι θα επιλεξω.

Αν γινει κατι αρκετα πιο δυνατο, δεν με πειραζει και ας παει ''αχρηστη'' η δυναμη προσωρινα.

Δεν ξερω τι λετε εσεις?

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, crom251 είπε

Το θεμα ειναι πως ο υπολογιστης αυτος που θα παρω θα ειναι για ...μια 10ετια τουλαχιστον.

30 λεπτά πριν, crom251 είπε

Δεν ξερω τι λετε εσεις?

Μήπως να δεις τις ανάγκες σου με ορίζοντα 5ετίας και το 2028... φτιάχνεις κάτι ολόφρεσκο τότε...

• Like 4
Δημοσ.
3 hours ago, crom251 said:

Για αυτο ελεγα να βαλω κατι λιγο πιο δυνατο και να παω σε 5700g και μητρικη b550

Εχει ενα 60αρι παραπανω ο 5700g σε σχεση με τον 5600g και θα εχει και κανενα 20αρι με 40αρι η b550 σε σχεση με μια b450, αναλογως τι θα επιλεξω.

Αν γινει κατι αρκετα πιο δυνατο, δεν με πειραζει και ας παει ''αχρηστη'' η δυναμη προσωρινα.

Δεν ξερω τι λετε εσεις?

Δεν είναι "πολύ δυνατός" ο 5700g σε σχέση με τον 5600g.2 έξτρα πυρήνες είναι η διαφορά(~30%) και αυτό σε multitasking.

Όσο αντέξει ο ένας θα αντέξει και άλλος στον χρόνο.

Δεν αξίζει τα παραπάνω 60ευρω.

Εάν σου "πέφτει" λίγος ο 5600g πρέπει να αλλάξεις εντελως κατηγορία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, crom251 είπε

Δεν ξερω τι λετε εσεις?

Προγράμματα ιδιαίτερα όπως λες δεν χρησιμοποιείς. Για Intenret και βαριά ένα word excel ο 5600G θα είναι μια χαρά. Η ουσιαστική διαφορά είναι σε ελάχιστα μεγαλύτερη L1 Cache και οι παραπάνω πυρήνες. Σε single core perfomance δεν υπάρχει διαφορά στους 2 επεξεργαστές. Αυτό μεταφράζεται αν δεις benchmarks μπορεί να δείξει ότι είναι 20% καλύτερος αλλά δεν νομίζω ότι ποτέ θα δεις διαφορά στην χρήση. Κράτα τα χρήματα, βάλε και μερικά ακόμα και πάρε ένα UPS καλύτερα(αν δεν έχεις).

Διαφορά έχουν στα γραφικά όπου ο 5600g έχει Vega 7 και ο 5700 Vega 8. Αλλά δεν θα σταθώ καν στις λεπτομέρειες, η Vega 7 θα σε καλύψει και με το παραπάνω αφού δεν παίζεις παιχνίδια.

Γενικά μην σε αγχώνει το κομμάτι του browsing. Κάνουμε και μη μηχανήματα 10+ ετών ( φυσικά όχι celeron ) που τους κοτσάρουμε ένα ssd.

Στο PC του γραφείου δεν μου αρέσει το case. Δεν είναι τέρμα κλειστό αλλά οι πλαϊνές γρίλιες δεν επαρκούν. Διάλεξε ένα να έχει γρίλιες μπροστά να βάζουν εύκολα αέρα τα fans.

Πρόταση από e-gate στα 415€ με ένα μικρό κουτί να μην σου πιάνει και πάρα πολύ χώρο, το οποίο έχει έτοιμα και τα fans πάνω. Έχω την εντύπωση ότι σου κάνουν και την σύνθεση χωρίς παραπάνω κόστος.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις

Εφτιαξα αυτο. Εχουμε καμια ασυμβατοτητα ή προτεινετε να αλλαξω κατι?

bitmap.png

ΥΓ. Πηρα τηλεφωνο στο Mgmanager απο το οποιο εβαλα τα κομματια και μου ειπαν πως την συναρμολογηση την χρεωνουν 60 ευρω. Επομενως δεν ειναι δεσμευτικο αν θελετε να προτεινετε κατι αλλο να ειναι απο το συγκεκριμενο καταστημα. Γιατι μαλλον ή θα βρω καποιο φιλο να μου το συναρμολογησει ή θα παω σε καποιο τοπικο τεχνικο. Το eshop που κανει συναρμολογηση δωρεαν δεν εχει τιποτα απο προιοντα την δεδομενη στιγμη

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.

Μην πάρεις τον patriot  όταν στα ίδια και λίγα λιγότερα χρήματα παίρνεις τον καλύτερο  wd

https://www.mgmanager.gr/anavathmisi-ypologisti-2/skliroi-diskoi/ssd-diskoi/western-digital-western-digital-blue-sn570-1tb-ssd-m.2-pcie-gen3x4-3500mbps-read-3000mbps-write-wds100t3b0c-_253964/

Η μητρική είναι κάπως αχρείαστη αλλά τα είπαμε αυτά. Προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω την διαφορά σε ένα καλύτερο κουτάκι  αλλά γούστα είναι αυτά.

Το δεύτερο fan ίσως είναι αχρείαστο για σύστημα τέτοιας χρήσης και κατανάλωσης.

Ασυμβατότητες δεν υπάρχουν σε ότι έχεις επιλέξει

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ασυμβατότητες δεν υπάρχουν σε ότι έχεις επιλέξει

Αν με πιασει η ''χαζομαρα'' και βαλω τον 5700G τελικα, παλι δεν υπαρχει ασυμβατοτητα με τα υπολοιπα να φανταστω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, crom251 είπε

Αν με πιασει η ''χαζομαρα'' και βαλω τον 5700G τελικα, παλι δεν υπαρχει ασυμβατοτητα με τα υπολοιπα να φανταστω

Όχι καμία ασυμβατότητα και η gaming x τον έχει άνετα τον επεξεργαστή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφώς καλύτερη επιλογή μια πιο φθηνή μητρική και την διαφορά + λίγο έξτρα για τον 5700g. Θα έχει περισσότερο νόημα έτσι. Αλλιώς στον 5600g και σε μια φθηνότερη μητρική. Θα σας πρίξω πάλι με τη γνώμη μου για τα κουτιά αλλά πιστεύω σε όσο καλύτερο κουτί μπορέσει ο καθένας γιατί είναι το μόνο component που χρησιμοποιείται άνετα και σε επόμενο build. Μια φορά παίρνεις καλό κουτί.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Σαφώς καλύτερη επιλογή μια πιο φθηνή μητρική και την διαφορά + λίγο έξτρα για τον 5700g.

Εχεις καμια προταση αλλη για μητρικη, εφοσον παω στον 5700g?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...