Προς το περιεχόμενο

Χρήση laptop ως desktop ή όχι ;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από terry308,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία.

Κάτοχος ενός Honor Magic Book 15.6" Ryzen 5 3500u, σε 1η φάση θα αλλάξω το ssd δίσκο με μεγαλύτερο και σε 2η θα το μεταφέρω σε έπιπλο γραφείου , μιας και η χρήση του ως φορητός παύει λόγω μετακόμισης.

(όπου χρόνια πριν υπήρχε σταθερός υπολογιστής)

Το ερώτημα μου έχει να κάνει με την πιθανή ή όχι χρήση του ως σταθερό, με την αγορά μιας 24 ή 27 αρας οθόνης με σύνδεση hdmi ή καλύτερα να πάρω ένα μίνι pc; 

χρήση βασική... 0 παιχνίδια , κανένα office,ίντερνετ,μουσική κτλ, ουσιαστικά θέλω να "μεγενθυνω" την έξοδο της εικόνας. 

Δημοσ.

Μια χαρά θα λειτουργήσει κι έτσι. Απλά στους φορητούς καλό είναι να καθαρίζεται συχνά - πυκνά το σύστημα ψύξης (1 φορά στον 1,5 - 2 χρόνια, ανάλογα το αν παίζει σκόνη, τσιγάρο, κατοικίδια, κ.λπ). Έτσι έχω και τον φορητό της δουλειάς (με dock και 2 οθόνες).

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Μια χαρά θα λειτουργήσει κι έτσι. Απλά στους φορητούς καλό είναι να καθαρίζεται συχνά - πυκνά το σύστημα ψύξης (1 φορά στον 1,5 - 2 χρόνια, ανάλογα το αν παίζει σκόνη, τσιγάρο, κατοικίδια, κ.λπ). Έτσι έχω και τον φορητό της δουλειάς (με dock και 2 οθόνες).

24  ή 27;  

curved ή όχι; 

hz 75 ή  περισσότερα;  

Δημοσ.

2x27 1080p 60Hz

Το curved δεν είναι θεμα, επηρεάζει το σχήμα κι όχι το τι σχεδιάζει η κάρτα γραφικών. Η μέγιστη ανάλυση είναι 3840x2160 - 60 Hz για τον επεξεργαστή σου, σε χαμηλότερες αναλύσεις λογικά θα σηκώνει και περισσότερα Hz, αν και για το σενάριο χρήσης σου δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερη σημασία

Δημοσ.

Οθόνη δεν είχες στον παλιό σταθερό?

Γενικά δεν βρίσκω λόγο για αγορά έξτρα minipc εφόσων δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις.

Τώρα για το χωροταξικό, ρίξε μια ματιά για έξτρα βάση οθόνης που να είναι ψηλή ώστε να βάλεις το λάπτοπ μπροστά σου/από κάτω από οθόνη για να μπορείς να δουλεύεις το πληκτρολόγιο του.

Εναλλακτικά εάν τοποθετήσεις το λάπτοπ δεξιά/αριστερά της main οθόνης,θα πρέπει να να πάρεις άλλο πληκτρολογιο.

Από οθόνες και εγώ στηρίζω για την μεγαλύτερη που μπορείς να βάλεις(π.χ 27/32 2k IPS)+ θα έχεις και αυτή του λάπτοπ για δεύτερη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψην είναι ότι ένα laptop έχει λάθος θέση όσο αφορά πληκτρολόγιο και οθόνη και δεν προτείνεται για καθημερινή και πολύωρη χρήση. Καλό είναι να πάρεις 1 οθόνη ή 2 its up to you και επίσης να πάρεις πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αν χρησιμοποιήσεις την οθόνη του laptop σαν 2η ή 3η(αν γίνεται) σήκωσε την ψηλότερα στο ύψος των ματιών σου με μία βάση laptop κατά προτίμηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, @topos είπε

Οθόνη δεν είχες στον παλιό σταθερό?

Είχα μια 24αρα πριν 5 χρόνια,μετά λόγω αλλαγής σπιτιού κτλ,τα πούλησα όλα τα του σταθερού κι από τότε έχω μείνει μόνο με (χρήση) laptop. Αντε αν χρειαζόταν το συνδεα στην 49" τηλεόραση.

Δημοσ.
7 hours ago, manolis940 said:

Αυτό που πρέπει να ληφθεί υπόψην είναι ότι ένα laptop έχει λάθος θέση όσο αφορά πληκτρολόγιο και οθόνη και δεν προτείνεται για καθημερινή και πολύωρη χρήση. Καλό είναι να πάρεις 1 οθόνη ή 2 its up to you και επίσης να πάρεις πληκτρολόγιο και ποντίκι. Αν χρησιμοποιήσεις την οθόνη του laptop σαν 2η ή 3η(αν γίνεται) σήκωσε την ψηλότερα στο ύψος των ματιών σου με μία βάση laptop κατά προτίμηση.

Από δεξιά ή αριστερά βολεύει μια τετοια βαση->

https://www.e-shop.gr/tracer-icestorm-cooling-station-17--p-PER.758504

Έχει ρύθμιση ύψους και μπορείς να φέρεις την οθόνη του λάπτοπ στο ύψος της άλλης οθόνης(κάτω άκρο προφανώς).

Απλά θα χρειαστείς έξτρα πληκτρολόγιο, Τσεκαρε εάν δεν έχεις πολύ χώρο για μικρό χωρίς numpad/αριθμούς.

Δουλεύω και τα 2 setup(λάπτοπ κάτω από 32αρα οθόνη με ψηλή βάση+ λάπτοπ με βάση ανακλινομενη-μπορεις να χωσεις τον φορτιστή/κανέναν εξωτερικό δίσκο από κατω από τον ανεμιστηρα- αριστερά από 32αρα οθόνη)  και έχουν και τα 2 + και -.

Δημοσ.

Εγώ έχω μια διπλή βάση για τις 2 27άρες μου και το  laptop είναι με κλειστό καπάκι. Σε περίπτωση με μια οθόνη και  laptop ίσως να πήγαινα σε μία τέτοια βάση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Εγώ έχω μια διπλή βάση για τις 2 27άρες μου και το  laptop είναι με κλειστό καπάκι. Σε περίπτωση με μια οθόνη και  laptop ίσως να πήγαινα σε μία τέτοια βάση

Αυτή είναι ωραία αν θες να βγάλεις το laptop εκτός του χώρου του γραφείου. Αφήνει πολύ μικρό περιθώριο από κάτω της αν το μέρος του laptop είναι εντός οπότε δεν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό σε σχέση με την άλλη που έδειξε ο @topos

Φυσικά και η οθόνη πρέπει να έχει Vesa Mount πάνω της (οι περισσότερες έχουν) και μια καλή επιλογή οθόνης καθώς απ' ότι καταλαβαίνω θέλει να κάνει κάτι οικονομικό ο OP είναι η Philips 243V7QDAB όπου το πόδι της αφαιρείτε εύκολα, καθώς από άλλες οθόνες με Vesa δεν είναι αυτονόητο αυτό( LG σε σένα μιλάω :P ).

Θεωρώ πως θα έχεις χώρο και για full keyboard με τα παραπάνω.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αυτή είναι ωραία αν θες να βγάλεις το laptop εκτός του χώρου του γραφείου. Αφήνει πολύ μικρό περιθώριο από κάτω της αν το μέρος του laptop είναι εντός οπότε δεν κερδίζεις κάτι ουσιαστικό σε σχέση με την άλλη που έδειξε ο @topos

Φυσικά και η οθόνη πρέπει να έχει Vesa Mount πάνω της (οι περισσότερες έχουν) και μια καλή επιλογή οθόνης καθώς απ' ότι καταλαβαίνω θέλει να κάνει κάτι οικονομικό ο OP είναι η Philips 243V7QDAB όπου το πόδι της αφαιρείτε εύκολα, καθώς από άλλες οθόνες με Vesa δεν είναι αυτονόητο αυτό( LG σε σένα μιλάω :P ).

Θεωρώ πως θα έχεις χώρο και για full keyboard με τα παραπάνω.

Υπάρχουν και λύσεις για non-vesa οθόνες (οι δικές μου, ας πούμε) είτε με custom replacement για τη βάση (π.χ. Samsung) είτε με άγκιστρα, αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει ήδη οθόνη, εγώ θα κοιτούσα αποκλειστικά σε Vesa. Πιθανώς να ανέβαινα ένα 30άρι πιο πάνω όμως, για να έχω και displayport και USB hub στην οθόνη (βλέπω Samsung, Philips και AOC γύρω στα 130-135 με 75άρι IPS panel)

Δημοσ.

Δίλημμα 

Acer 24" 89.90€ ή Omen 27" 179€

Διπλάσια τιμή,απλά επειδή με ξέρω 😂,θα μπω στη σκέψη να δώσω σε κάποια  φάση το laptop και να χτισω κάτι σε τύπου mini itx Asrock X300 😂 

Το μικρόβιο υπάρχει ακόμα 😎

Δημοσ.

Αν σκεφτείς ότι την 27q (αν δεν είμαι στραβός) τη βλέπω από 316€ στα skroutz και bestprice, μάλλον αξίζει την κίνηση.

• Λύση
Δημοσ.

Τελικά μετά το φιάσκο του Πλαισίου,πήγα στην 24αρα του Γερμανού.... κι όπως έγραψα ήδη,ετοιμάζομαι για πύργο 😂

Δε φεύγει το μικρόβιο ..

Μιά ακόμα βοήθεια ακόμα... η μητρική έχει 2 θέσεις Μ2 # θα μπορέσω να βάλω ssd 2280 και WiFi card 2230 σύνδεση ή είναι μόνο για ssd οι θέσεις;  

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, terry308 είπε

Τελικά μετά το φιάσκο του Πλαισίου,πήγα στην 24αρα του Γερμανού.... κι όπως έγραψα ήδη,ετοιμάζομαι για πύργο 😂

Δε φεύγει το μικρόβιο ..

Μιά ακόμα βοήθεια ακόμα... η μητρική έχει 2 θέσεις Μ2 # θα μπορέσω να βάλω ssd 2280 και WiFi card 2230 σύνδεση ή είναι μόνο για ssd οι θέσεις;  

Ποιά μητρική;

Συνήθως η μια από τις δύο θέσεις παίρνει wifi, ωστόσο καλύτερος σύμβουλος από τα specs της μητρικής δεν υπάρχει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...