Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Μετά το είδα κι εγώ, τελευταία στιγμή τον προλάβαμε τον άνθρωπο 😆😆😆 

Πάντως έχει κάποιο δίκιο και ο udroxoos. Η 6D ΙΙ είναι εξαιρετική κάμερα και γενικά οι DSLR είναι μια χαρά ακόμα και για επαγγελματική …

Θεωρώ δεν υπάρχει κακή κάμερα την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Όλες είναι απο πολύ καλές και πάνω στην ποιότητα απεικόνισης.

Αλλα δεν μιλαμε για αυτό. Μιλάμε για το πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ένα παλιό σύστημα, ξεκινώντας απο το μηδέν. Πόσο μάλλον κάποιος που έχει επαγγελματικές βλέψεις και στην πορεία θα καταλάβει πόσο περιοριστικό είναι ένα σύστημα που πλέον δεν εξελίσσεται.

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, highpriest είπε

Θεωρώ δεν υπάρχει κακή κάμερα την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον. Όλες είναι απο πολύ καλές και πάνω στην ποιότητα απεικόνισης.

Αλλα δεν μιλαμε για αυτό. Μιλάμε για το πόσο αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ένα παλιό σύστημα, ξεκινώντας απο το μηδέν. Πόσο μάλλον κάποιος που έχει επαγγελματικές βλέψεις και στην πορεία θα καταλάβει πόσο περιοριστικό είναι ένα σύστημα που πλέον δεν εξελίσσεται.

Εφόσον μιλάμε για επαγγελματική επένδυση , είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάμε πίσω , ούτε καν να αναρωτιόμαστε για την ύπαρξη κάποιας Canon 6D η παρεμφερών . 

Σαφέστατα , με βούλες και υπογραφές θα επενδύσουμε στην νέα τεχνολογία και μόνον σ' αυτήν . Άλλωστε όλες οι σχετικές τεχνολογίες , από περιφερειακά μέχρι software είναι προσανατολισμένα και στημένα γύρω της . 

Ένας επαγγελματίας πρέπει να είναι και αποτελεσματικός μεταξύ άλλων , παραγωγικός κλπ . 

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για επαγγελματική χρήση εννοείται πως κοιτάς την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Με όλο το σεβασμό όμως προς τον νηματοθέτη, με πορδές αυγά δεν βάφονται... Αφού πας να βγάλεις λεφτά από αυτό, δυστυχώς θα πρέπει και να τα σκάσεις σε μηχανή, φακούς, φωτισμό και γνώση!

Όσο για τις επενδύσεις που αναφέρετε, έχω κάτι ψιλά στο χρηματιστήριο...

Σε ότι αφορά σε φωτογραφικές, κινητά, πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις δεν τα είδα ποτέ σαν επένδυση. Τα αγοράζω γιατί τα γουστάρω και δεν σκέφτηκα ποτέ (εκ των προτέρων μάλιστα) πόσο θα πιάσουν άμα τα δώσω...

Ασφαλώς καθείς πράττει όπως νομίζει και σεβαστή η γνώμη του.

• Like 3
Δημοσ.

Κοίταξε και εγώ κοιτάω αν και δεν έχω λεφτά να πάρω, αλλά κοιτάω κάποιες mirrorless έτσι για να έχω μια εικόνα , στα λεφτά περίπου με αυτά που έγραψες. Θα βάλω τα λινκ από το Σκρουτζ ελπίζω να μην πειράζει. Επίσης χωρίς να παρεξηγηθείς, να σου πω ότι εγώ όταν θα κάνω την κίνηση θα το κάνω μέσω της tbi που δίνει χαμηλό επιτόκιο και δόσεις μέχρι 48 μήνες, υπάρχει και η επιλογή της εθνικής αλλά δεν συμφέρει και αυτά χωρίς πιστωτικές κτλ. Το λέω φιλικά, γιατί μια panasonic fz82 που έχω, αν και αρκετά φτηνή,εγω έτσι την πήρα. 

https://www.skroutz.gr/s/40686220/Olympus-Mirrorless-Fotografiki-Michani-OM-5-Micro-Four-Thirds-4-3-Kit-ED-14-150mm-F4-5-6-II-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/20481764/Sony-Mirrorless-Fotografiki-Michani-a6100-Crop-Frame-Kit-E-PZ-16-50mm-F3-5-5-6-OSS-E-55-210mm-F4-5-6-3-OSS-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/38726260/Canon-Mirrorless-Fotografiki-Michani-EOS-R10-Crop-Frame-Kit-EF-M-18-150mm-F3-5-6-3-IS-STM-Black.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/24748384/Olympus-Mirrorless-Fotografiki-Michani-OM-D-E-M10-Mark-IV-Micro-Four-Thirds-4-3-Kit-ED-14-42mm-F3-5-5-6-EZ-Pancake-Silver.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Οι δύο πρώτες με δύο φακούς, οι άλλες δύο με έναν. Εγώ θα πήγαινα στις δύο τελευταίες όπως το σκέφτομαι εγώ, με την τελευταία βέβαια να χρειάζεται και έναν μακρινό φακό για την δουλειά που το θέλω. Απλά κάποιες προτάσεις κάνω. Η canon έχει έναν φακό 18-150 που είναι και για κοντά και για μακριά, όλα σε ένα και είναι θελκτικό.

Αυτά έτσι σαν προτάσεις από μένα. Όπως σου είπε ο highpriest καλύτερα σε mirrorless να πας.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, udroxoos είπε

Όσο για τις επενδύσεις που αναφέρετε, έχω κάτι ψιλά στο χρηματιστήριο...

Σε ότι αφορά σε φωτογραφικές, κινητά, πλυντήρια, ψυγεία, τηλεοράσεις δεν τα είδα ποτέ σαν επένδυση. Τα αγοράζω γιατί τα γουστάρω και δεν σκέφτηκα ποτέ (εκ των προτέρων μάλιστα) πόσο θα πιάσουν άμα τα δώσω...

Ασφαλώς καθείς πράττει όπως νομίζει και σεβαστή η γνώμη του.

Η αναφορά στην επένδυση δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο καθαυτό, ούτε και με την αξία που θα έχει σε 3 χρόνια ή σε 5 χρόνια για μεταπώληση.

Όταν επενδύεις σε φωτογραφικό σώμα εξαρχής για να χτίσεις οικοσύστημα, αυτό φορά βάθος ετών και παρελκόμενα που ξεπερνούν κατά πολύ την αξία του σώματος. Φακοί, φλας, αντάπτορες, φίλτρα, θήκες, battery grips, δεύτερες ή τρίτες μπαταρίες, τυχόν ειδικές κάρτες μνήμης,  είναι απο τα λίγα μόνο που πρέπει να σκεφτεί κάποιος που ξεκινάει να χτίζει οικοσύστημα.  Ακόμα και τα σφουγγαράκια στα κιτ για καθαρισμό σένσορα, αλλάζουν ανάλογα με το σύστημα ή ακόμη και τα φίλτρα που φοράει ο κάθε σένσορας πάνω. Το πόση αξία θα έχει η μηχανή σαν σώμα είναι το λιγότερο. Εδώ οι επαγγελματίες πρέπει να σκεφτούν μέχρι και το software που θα συνεργάζεται καλύτερα με την κάμερα που θέλουν. Ή αν υπάρχει καν software που να την υποστηρίζει σε επαγγελματική χρήση. Η επένδυση σε ένα "λάθος" σύστημα είναι αυτή που θα πονέσει οικονομικά. Αν ήταν μόνο για το σώμα της μηχανής, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σαν πλυντήριο ή τηλεόραση. Δυστυχώς "παντρεύεσαι" και το υπόλοιπο οικοσύστημα. Και το διαζύγιο είναι ασύμφορο, όταν έχεις μαζέψει πολύ πράγμα στα περιφερειακά.

Προτιμότερη μια καλή έρευνα εξαρχής, ως προς την χρήση αλλά και τις απαιτήσεις.

Αλλά ακόμη και εκεί αν κάποιος το βλέπει επαγγελματικά, δεν μπορούν να προβλεφθούν όλα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...