babisskg Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, gkatranitsas είπε Για 6d mark ii τι λέτε; Είναι full frame η 6D ? Δεν θυμάμαι , πάντα μπερδεύω το αν είναι full frame την 6 με την 7 . 1
highpriest Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Η 6d είναι FF αλλά είναι υποδεέστερη της 5d iii Γενικά πάντως απο την στιγμή που οδεύουμε για 2024 σε λίγους μήνες, δεν θα πρότεινα DSLR σε κάποιον που δεν έχει σημαντική προίκα φακών EF, ή δεν βρήκε κάποιο μεταχειρισμένο bundle απο κάποιον που δίνει μηχανή μαζί με 3-4 σοβαρούς φακούς σε τιμή ευκαιρίας. Αν υπάρχουν οι φακοί και απλά χάλασε μια παλιά DSLR και με λίγα λεφτά μπορεί να γίνει μια σοβαρή αναβάθμιση οκ. Αλλιώς η επένδυση στο σύστημα είναι αντιπαραγωγική. Οχι επειδή δεν βγάζουν οι DSLR καλές φωτογραφίες. Απλά επειδή ότι ήταν να βγει απο εξοπλισμό σταμάτησε πριν 2-3 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι φακοί, ακόμη και μεταχειρισμένοι, και όλο και σε χειρότερη κατάσταση. Το ίδιο και σώματα. 2
udroxoos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Εν έτη 2023 μου κάνει εντύπωση που θεωρούμε αντιπαραγωγική την αγορά dslr λόγω "επερχόμενης έλλειψης φακών". Εκτός απροόπτου, πόσα χρόνια θα κρατήσει κάποιος έναν φακό; Ή πόσους φακούς θα χρειαστεί πραγματικά ένας ερασιτέχνης; Εν έτη 2023 μπορεί να πάρει κανείς σε εξαιρετική τιμή ένα dslr σώμα ίδιου βάρους και όγκου με μια σύγχρονης mirrorless. Φυσικά χωρίς όλα τα νέα ηλεκτρονικά καλούδια, που δεν παύει όμως να είναι ακόμη ένα αξιόλογο μηχάνημα με ατελείωτη μπαταρία. Όσο για τους φακούς, γνώμη μου είναι πως στην παγκόσμια αγορά πάντα θα βρίσκονται αν όχι καινούργιοι, μεταχειρισμένοι σε άριστη κατάσταση. Δεν ψωνίζουμε πλέον από το μοναδικό κατάστημα ηλεκτρονικών του χωριού μας. Ακούγεται περίεργο να μιλάμε για παλαιότητα των dslr σήμερα, όταν κάποιοι ασχολούνται ακόμα με "φιλμάτες"... 3
highpriest Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, udroxoos είπε Εν έτη 2023 μου κάνει εντύπωση που θεωρούμε αντιπαραγωγική την αγορά dslr λόγω "επερχόμενης έλλειψης φακών". Εκτός απροόπτου, πόσα χρόνια θα κρατήσει κάποιος έναν φακό; Ή πόσους φακούς θα χρειαστεί πραγματικά ένας ερασιτέχνης; Εν έτη 2023 μπορεί να πάρει κανείς σε εξαιρετική τιμή ένα dslr σώμα ίδιου βάρους και όγκου με μια σύγχρονης mirrorless. Φυσικά χωρίς όλα τα νέα ηλεκτρονικά καλούδια, που δεν παύει όμως να είναι ακόμη ένα αξιόλογο μηχάνημα με ατελείωτη μπαταρία. Όσο για τους φακούς, γνώμη μου είναι πως στην παγκόσμια αγορά πάντα θα βρίσκονται αν όχι καινούργιοι, μεταχειρισμένοι σε άριστη κατάσταση. Δεν ψωνίζουμε πλέον από το μοναδικό κατάστημα ηλεκτρονικών του χωριού μας. Ακούγεται περίεργο να μιλάμε για παλαιότητα των dslr σήμερα, όταν κάποιοι ασχολούνται ακόμα με "φιλμάτες"... Είναι καθαρά θέμα οπτικής του καθενός, για το πόσο "επένδυση" μπορεί να είναι μια αγορά. Τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ. Προσωπική γνώμη λέω. Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουν όλοι. Με όρους αγοράς και όπως το βλέπω, είναι αντιπαραγωγική επένδυση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλές μηχανές και δεν βγάζουν καλές φωτογραφίες. Ούτε πως δεν θα "φτάσουν" για κάποιον ερασιτέχνη. Απλά σταδιακά: -Δεν θα υπάρχουν φακοί (και ανταλλακτικά για φακούς, εκτός και αν παίρνει κάποιος parts απο παλιούς) -Δεν θα υποστηρίζουν συνδέσεις με προγράμματα επεξεργασίας -Έχει ήδη σταματήσει η υποστήριξη για παλιά μοντέλα (εποχής 2010 πχ) σε θέμα σέρβις και ανταλλακτικών απο τους επίσημους με αποτέλεσμα οι χρόνοι και το κόστος επισκευής να είναι ασύμφορα σε πολλές περιπτώσεις. Φίλος έστειλε 5d iii με βλάβη στην πίσω οθόνη, και του έβγαλαν κόστος επισκευής όσο κάνει μια aps-c mirrorles καινούρια. Κάθε χρόνος που περνάει συμπεριλαμβάνει νεότερα μοντέλα. Είχε βάλει ο @Snorky.GR κάποια στιγμή έναν πίνακα απο την Canon Ιαπωνίας με το πότε λήγει η υποστήριξη σε πολλά μοντέλα. Πότε δηλαδή οι αντιπροσωπείες σταματάνε να κρατάνε στοκ ανταλλακτικών, ενώ η μαμά εταιρία σταματάει να τα παρέχει. Ότι βγήκε μέχρι τότε. Πρακτικά ήδη στο 90% των DSLR που κυκλοφορούν έχει λήξει αυτός ο χρόνος. Όπως είπα, αν έχει κάποιος προίκα φακών και θέλει να αναβαθμιστεί μέσα στο σύστημα, ακόμη υπάρχουν ευκαιρίες. Αλλά να ξεκινήσει επένδυση απο το μηδέν σε σώμα και φακούς; Δεν βρίσκω κάποιον πρακτικό λόγο , πέρα απο συναισθηματικό ή λόγους νοσταλγίας (καλή ώρα όπως οι χρήστες των φιλμάτων που είναι μια εντελώς άλλη κατηγορία, και ξέρουν πως θα το πληρώσουν ακριβά το χόμπι τους) Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από highpriest 2
gkatranitsas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Σε mirrorless τι προτείνετε; Οι τιμές είναι στα ύψη. Ασπουμε canon rp?
highpriest Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, gkatranitsas είπε Σε mirrorless τι προτείνετε; Οι τιμές είναι στα ύψη. Για να στήσεις σύστημα απο την αρχή; Για φωτογραφία; Βίντεο; Και τα δύο; Crop ή FF; Εντελώς ερασιτεχνική χρήση ή και επαγγελματική; Αγαπημένο είδος φωτογραφίας; Budget; (όχι μονο για σώμα, αλλά και αγορές φακών/εξοπλισμού σε βάθος τριετίας) Δώσε μερικές πληροφορίες...
gkatranitsas Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. 1
babisskg Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, gkatranitsas είπε Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. Ριξε μιά ματιά πρώτα στους φακούς , πόσους και ποιούς χρειάζεσαι , πόσο θα κοστίσουν ........ σώματα υπάρχουν ..... 1
Jiakometi Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, gkatranitsas είπε Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. Μια καλή επιλογή στο budget σου, είναι η Canon RP kit όπως φαίνεται εδώ Canon Mirrorless Φωτογραφική Μηχανή EOS RP Full Frame Kit (RF 24-105mm F4-7.1 IS STM) Black Υπάρχει και στην ίδια τιμή το σώμα με τον ανταπτορα EF - R εάν θέλεις να ξεκινήσεις με φακούς που ήδη έχεις. https://www.skroutz.gr/s/17581140/Canon-Mirrorless-Fotografiki-Michani-EOS-RP-Full-Frame-Body-EF-EOS-R-Adapter-Black.html Ο φακος δεν είναι ο πιο φωτεινός αλλά είναι καλός. Το κιτ αυτό το έχει και άλλος συμφορουμιτης που γράφει συχνά εδώ, και νομίζω είναι ευχαριστημένος. Εάν έχεις EF φακούς από Canon DSLR να πάρεις οπωσδήποτε τον ανταπτορα EF - R. Θα δώσει νέα ζωή στους φακούς σου. Καμία απώλεια σε ποιότητα ή ταχύτητα ή πληροφορία- επικοινωνία με τη μηχανή. Μετά συνεχίζεις να χτίζεις το σύστημα σου με φακούς R mount αλλά και EF. Έχοντας σώματα σειράς R ακόμη αγοράζω φακούς EF όταν δεν βρίσκω τους αντίστοιχους R, κανένα πρόβλημα στην απόδοση η την ποιότητα. Οι R σαν πιο νέοι έχουν πλεονεκτήματα (βάρος, οξύτητα), αλλά ο συνδυασμός σώμα R με ανταπορα δεν θα ρίξει την ποιότητα των λήψεων σου κάτω από την αρχική που είχε ο εκάστοτε EF φακός. 2
imr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 3 hours ago, gkatranitsas said: Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. Πριν λίγο καιρό έπαιζε στα 1000 η Ζ5 κιτ που ήταν τρομερό value. Νομίζω υπάρχουν και μεταχ σε αρκετά καλές τιμές. Δεν ξέρω αν ξαναπαίξει αντίστοιχη προσφορα Η rp είναι μια χαρά σαν εισαγωγική στις τιμές που παίζει αν και της λείπουν κάποια πράγματα όπως stabilization. Όπως είπαν και οι υπόλοιποι πρέπει να σκεφτείς λίγο σε ποιο σύστημα θέλεις να επενδύσεις. 2
highpriest Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, gkatranitsas είπε Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. Περίμενε να ξαναβγει προσφορά η Ζ5 με τον 24-70 f/4 στα 1299 ευρώ. Τρομερό Value for money Στο βιντεο ίσως είναι λίγο περιοριστική η χρήση, επειδή κροπάρει στo 4k (πράγμα ασήμαντο για εσένα μιας και είσαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης), αλλά στα υπόλοιπα και θα σε καλύψει πλήρως και μπορείς να χτίσεις πάνω σε ένα φρέσκο σύστημα με μέλλον. Δηλαδή σκεφτόσουν να το εξελίξεις και επαγγελματικά και μάλιστα και στο βίντεο και κοιτούσες DSLR που όχι μόνο έχει σταματήσει σαν σύστημα, αλλά η μηχανή που κοιτούσες κυκλοφόρησε το 2012; Στο τσακ σώθηκες... Καλύτερα μια καινούρια φτηνή σύγχρονη κροπ, παρά dslr υπερδεκαετίας. Θα σε αφήσει πάνω στην δουλειά και θα ψάχνεσαι... Κάποτε είχα φτιάξει μια φόρμα για να δίνει ο ενδιαφερόμενος πληροφορίες ώστε να βοηθάμε καλύτερα, αλλά δεν προχώρησε. νομίζω είναι χρήσιμη, για να μην προτείνουμε στο περίπου ή στην τύχη με βάση το τι πιστεύουμε εμείς με προσωπικά κριτήρια, αλλά με βάση τι μηχάνημα απαιτεί η κάθε διαφορετική χρήση. 2
babisskg Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 27 λεπτά πριν, highpriest είπε Περίμενε να ξαναβγει προσφορά η Ζ5 με τον 24-70 f/4 στα 1299 ευρώ. Τρομερό Value for money Στο βιντεο ίσως είναι λίγο περιοριστική η χρήση, επειδή κροπάρει στo 4k (πράγμα ασήμαντο για εσένα μιας και είσαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης), αλλά στα υπόλοιπα και θα σε καλύψει πλήρως και μπορείς να χτίσεις πάνω σε ένα φρέσκο σύστημα με μέλλον. Δηλαδή σκεφτόσουν να το εξελίξεις και επαγγελματικά και μάλιστα και στο βίντεο και κοιτούσες DSLR που όχι μόνο έχει σταματήσει σαν σύστημα, αλλά η μηχανή που κοιτούσες κυκλοφόρησε το 2012; Στο τσακ σώθηκες... Καλύτερα μια καινούρια φτηνή σύγχρονη κροπ, παρά dslr υπερδεκαετίας. Θα σε αφήσει πάνω στην δουλειά και θα ψάχνεσαι... Κάποτε είχα φτιάξει μια φόρμα για να δίνει ο ενδιαφερόμενος πληροφορίες ώστε να βοηθάμε καλύτερα, αλλά δεν προχώρησε. νομίζω είναι χρήσιμη, για να μην προτείνουμε στο περίπου ή στην τύχη με βάση το τι πιστεύουμε εμείς με προσωπικά κριτήρια, αλλά με βάση τι μηχάνημα απαιτεί η κάθε διαφορετική χρήση. Πολύ σωστά ....... τι απαιτεί η κάθε διαφορετική χρήση ....... γι' αυτό λέμε ........ μία ίσον καμία ........ 1
Cntrl+X Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 20 ώρες πριν, gkatranitsas είπε Για 6d mark ii τι λέτε; Την έχει ο αδερφός μου, πολύ ευχαριστημένος. Και ανθεκτική, αν κρίνω από το γεγονός ότι σε μα εβδομάδα αυτός βγάζει περισσότερες φωτό από ότι εγώ σε ένα χρόνο. Το μόνο περίεργο σε σχέση με τις κάμερες που έχω δοκιμάσει, είναι πως όλα τα σημεία εστίασης είναι πολύ κοντά στο κέντρο και δεν είναι εύκολο να εστιάσεις στην άκρη χωρίς reframing. Αλλά η ποιότητα εικόνας και το χρώμα που δίνει είναι super. 1
udroxoos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, gkatranitsas είπε Σκέφτομαι να στήσω σύστημα από την αρχή, και για φωτογραφία και για βίντεο, είμαι σε στάδιο ερασιτεχνικής χρήσης αλλά θέλω να προσπαθήσω να πάω και για επαγγελματική. Αγαπημένο είδος φωτογραφίας πορτραίτο, τοπία (γενικά πιο πολλά). Για budget μπορώ αρχικά να διαθέσω 1000€-1300€ για μια κάμερα με κανέναν φακό και στην συνέχεια να παίρνω φακούς και άλλο εξοπλισμό σιγά-σιγά. Ζητάω πολλά.. Για budget FF βίντεο σύστημα κοιτάζεις Sony A7ΙΙΙ. Για πιο φτηνά πας σε APC-S Sony a6xxx. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από udroxoos
Cntrl+X Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, highpriest είπε Δηλαδή σκεφτόσουν να το εξελίξεις και επαγγελματικά και μάλιστα και στο βίντεο και κοιτούσες DSLR που όχι μόνο έχει σταματήσει σαν σύστημα, αλλά η μηχανή που κοιτούσες κυκλοφόρησε το 2012; Στο τσακ σώθηκες... Μετά το είδα κι εγώ, τελευταία στιγμή τον προλάβαμε τον άνθρωπο 😆😆😆 Πάντως έχει κάποιο δίκιο και ο udroxoos. Η 6D ΙΙ είναι εξαιρετική κάμερα και γενικά οι DSLR είναι μια χαρά ακόμα και για επαγγελματική χρήση. Αλλά η επαγγελματική χρήση χρειάζεται επένδυση και σε τέτοιο πλαίσιο δε θα έβλεπα άσκοπη τη συνύπαρξη μιας κάμερας σα την 6D II και 1 - 2 καλούς φακούς με μια mirrorless που θα αναπτύσεται σα σύστημα κατά τις περιστάσεις. Υπόψη πάντως, ένα υποτίθεται χρήσιμο χαρακτηριστικό σε επαγγελματικές κάμερες είναι η ύπαρξη 2 card slots. Αυτό η 6D mark2 (και πιθανώς και οι περισσότερες mirrorless) δεν το έχει. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από Cntrl+X 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα