Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

και εγω οταν το επαθα πρωτη φορα νομιζα οτι ειναι περιεργο αλλα ο μπαταριάς μου ειπε οτι ειναι λογικο. το εχω παθει 2 φορες απο τοτε. χωρις καμια προειδοποιηση απλα δεν αναβε ουτε το καντραν. 

Εγώ άνοιξα μέχρι και τα ηλεκτρικά παράθυρα πριν το βάλω μπροστά, δεν αποκλείω θέμα στο δυναμό αλλά θεωρητικά θα άναβε το λαμπάκι της μπαταρίας.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 minutes ago, Klausx said:

Σε αυτοκίνητο του '97 χωρίς συναγερμούς ήταν λογικό να βγάλει χρόνια. Το περίεργο είναι ότι πέθανε ξαφνικά χωρίς συμπτώματα. Την έβαλα μπροστά το πρωί έκανα 15χλμ και μετά από 2 ώρες δεν έπαιρνε πάλι μπροστά. Δεν είναι ότι έχει αποφορτιστεί απλά βραχυκύκλωσε;  Θα την βγάλω σε λίγο από το αυτοκίνητο για να βάλω την καινούρια και θα μετρήσω CCA κτλ να δω τι έχει γίνει.

Ούτε περίεργο ούτε ασυνήθιστο είναι να πεθάνει χωρίς συμπτώματα, ειδικά αν είναι πολλών ετών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ούτε περίεργο ούτε ασυνήθιστο είναι να πεθάνει χωρίς συμπτώματα, ειδικά αν είναι πολλών ετών.

Όντως βραχυκύκλωσε ένα στοιχείο δεν φορτίζει πάνω από 10volt.

Άνοιξε και δουλειές για το μέλλον, αρκετή σκουριά και τρύπα κάτω από την μπαταρία

65 από τα 540 Bosch S4005 ήταν το μοντέλο.

Screenshot_1774.png.dcc188c48d36ce0f9d29c3fdf17be7f1.png

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.

Σε αυτοκίνητο με start stop η αλλαγή μπαταρίας πρέπει να δηλώνεται στον εγκέφαλο;

Αν ναι, το κάνουν οι μπαταριάδες ή θέλει αντιπροσωπεία; 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, dtzgr είπε

Σε αυτοκίνητο με start stop η αλλαγή μπαταρίας πρέπει να δηλώνεται στον εγκέφαλο;

Εγώ που άλλαξα πριν 1,5 μήνα δεν χρειάστηκε κάτι. Ρώτησα όταν την έβαλαν εάν χρειάζεται κάποια διαδικασία, μου είπαν όχι. Την έβαλαν, όλα καλά, δεν χρειάστηκε κάτι. Το start stop δουλεύει κανονικά. 

Δημοσ.
On 15/08/2023 at 09:56, Black Demis said:

9 χρόνια άντεξε η μπαταρία?!!!! Για δώσε κάνα link ποια είναι γιατί σε λίγο πάω για αλλαγής βλέπω να την βάζω

Είναι σύνηθες οι banner να βγάζουν πολλά χρόνια. Πάντως και εγώ banner βάζω συνειδητά για αυτό το λόγο. 

Δημοσ.
5 minutes ago, spooker said:

Είναι σύνηθες οι banner να βγάζουν πολλά χρόνια. Πάντως και εγώ banner βάζω συνειδητά για αυτό το λόγο. 

Εγω εβαζα παλαια αλλα δε κραταγανε πανω απο 4-5 χρονια και με μεγαλες διαδρομες.

Ισως ενας παραγοντας να ειναι και η ζεστη. Αν το παρκαρεις εξω χωρις σκεπαστρο απο τη ζεστη να μειωνεται η ζωη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, spooker said:

Ίσος αξίζει τότε να βάλω με 200 ευρώ agm start and stop τους

Εκτός και αν αυτά τα 5 χρόνια που σε λίγο θα βγάλει η bosh είναι καθαρά λόγο ότι είμαι έξω είτε ζέστη είτε κρύο αυτοκινιτο είναι έξω

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
10 hours ago, dtzgr said:

Δεν είναι τόσο το start - stop όσο το ίδιο το αυτοκίνητο. Στα λίγο πιο καινούρια εάν μείνει χωρίς ρεύμα θα σου βγάλει 50 σφάλματα, οπότε σίγουρα είναι καλό να έχεις είτε ένα διαγνωστικό, ή να στο κάνουν όπου την αλλάξεις. Έχω ακούσει και περίπτωση (αλλά δε θυμάμαι σε τι αυτοκίνητο) που «αρνιόταν» να πάρει μπρος ύστερα από «αδήλωτη» αλλαγή μπαταρίας. Οπότε καλύτερα να ψάξεις τι ισχύει στο δικό σου

Σε 'μενα π.χ. θέλει μόνο σβήσιμο σφαλμάτων αν μείνει χωρίς ρεύμα. Αν παραλληλίσεις μία δεύτερη μικρή μπαταρία, ώστε να μη μείνει χωρίς τάση όσο αλλάζεις την κύρια, δε καταλαβαίνει κάτι. Κωδικοποίηση θέλει μόνο αν αλλάξεις τύπο (από EFB -> AGM, ή ανάποδα) ή χωρητικότητα. Ξαναλέω, σε 'μενα! 

Btw εμένα το σβήσιμο μου το 'κανε το μαγαζί που την άλλαξα πέρυσι, άλλωστε δεν είναι κάτι τρομερό. Οποιοδήποτε διαγνωστικό το κάνει.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, dtzgr είπε

Εξαρτάται απο το αμάξι,σε αστραJ που το έχω ψάξει απλά την βάζεις επάνω και το αφήνεις 4 ωρες χωρίς να το πειράξεις και συντονίζεται μόνο του.Σε αλλα αμάξια θέλει να βαλεις τα στοιχεία της νέας μπαταρίας.Οπότε ψάχνεις τι ισχύει για το δικό σου.Λογικά ενα σύγχρονο κατάστημα που κάνει και εγκατάσταση μπαταρίας θα έχει όλα τα αναγκαία.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, dtzgr είπε

Σε vw group  θέλει.  Θα δουλέψει η καινούργιο αλλά θα φορτίζεται όπως η παλιά και θα φθαρεί γρηγορότερα.  Οι μισοί μπαταριάδες δεν το γνωρίζουν καν.

Δημοσ.
Στις 28/8/2023 στις 3:33 ΜΜ, Ribopaido είπε

Αρχικά φιλε placebo , πως την μέτρησες , τι πτωση τάσης ειχε στα 340 cca και με τι εξωτερικη θερμοκρασία? Ειναι πολλα που παιζουν ρολο

Με ηλεκτρονικο μηχανημα.. αναλυτης..

Εχω και τις μετρησεις!

Πριν 80% 323cca, 61% 12,37V,  9.32mΩ

Μετα την φορτιση 83% 335cca, 98% 12,89V,  8,95mΩ.

Οπως βλεπεις το cca δεν επηρεαζεται απο την φορτιση!!!

Δημοσ.
Στις 28/8/2023 στις 6:53 ΜΜ, Joshua21 είπε

αυτό είναι το πιο σύνηθες.

Δημοσ.
Στις 29/8/2023 στις 9:39 ΠΜ, Black Demis είπε

Ίσος αξίζει τότε να βάλω με 200 ευρώ agm start and stop τους

Μόνο αν είχε από το εργοστάσιο τέτοια.

Θέλει λίγο παραπάνω τάση για να φορτίζει πλήρως σε σχέση με τις απλές

Δημοσ.
4 minutes ago, Maurikycli said:

Μόνο αν είχε από το εργοστάσιο τέτοια.

Θέλει λίγο παραπάνω τάση για να φορτίζει πλήρως σε σχέση με τις απλές

agm bosh ειχε απο μαμα οταν χαλσε μετα απο καμία 7 χρονια είχα βαλει την επόμενη της bosh με 110 ευρω αν δεν κανω λάθος πλέον εχουν περάσει 4 χρονια ε παλιά ηταν made in china που είχε μέσα αυτή που εχω τώρα δεν θυμαμαι απο που ειναι , αλλα κανα δυο φορές λιγο μου έκανε χαζά και την είχα βαλει για μια νύχτα σε μηχάνημα για να της κάνει κύκλο φορτιστής

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...