Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 37 minutes ago, Lakistri said: Ακουστε τι κανουν οι εταιριες βαζουν αυτοκολητο να μην βλεπουμε τις ταπες κ βαζουμε υγρα δεν μ αφηνει λογω μεγεθους να βαλω φωτο Α τους άτιμους, και έτσι μας αναγκάζουν να τις πετάμε στα 9 χρόνια αντί στα 20.
Lakistri Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 11 ώρες πριν, Joshua21 είπε Α τους άτιμους, και έτσι μας αναγκάζουν να τις πετάμε στα 9 χρόνια αντί στα 20. Γιατι φιλτατε να μην κρατανε 10 ετια πχ ; Ασχημα θα ηταν εχεις εσυ λεφτα ανα 3ετια να αλλαξεις μπαταρια ; Εγω ουτε θελω ουτε εχω λεφτα για πεταμα για να τα σπαταλαω αυτα Στις 16/8/2023 στις 6:59 ΜΜ, tarantules είπε Όταν ξεκίνησαν τα πρώτα lockdown , προνόησα και αγόρασα τον πρώτο μου φορτιστή μπαταριών αυτοκινήτου.Μπορώ να πω οτι ήταν η πιο επιτυχημένη αγορά ever. Όσο καλή μπαταρία και να πάρει κάποιος , παίζει μεγάλο ρόλο και ο τρόπος χρήσης της μπαταρίας.Μπορεί να έχεις πάρει την τοπ μπαταρία και να κάνεις συχνά μικρές αποστάσεις με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να φορτίσει , να την ξελιγώνεις χωρίς να το γνωρίζεις και να μην σου κρατάει όσο θα έπρεπε.Με έναν όχι πολύ ακριβό φορτιστή μπορείς να παρατείνεις τη ζωή μιας μπαταρίας ακόμα και μέτριας ποιότητας πολύ περισσότερο απόσο πολλοί πιστεύουν. Ακριβος η απλος πχ 20€ θελω να παρω να βρισκεται 11 ώρες πριν, greekfragma είπε άστα να πάνε με τους μπαγάσηδες! όλα για το καλό μας και τελικά δε γίνεται δουλειά! ξέρω που σου λέω εγώ είναι πονηροί! @Ukforthemoment του πέταξες του τριλακη και το ζίρο μεν-τε-νάνς και τον αποτελείωσες Μασαει η κατσικα ταραμα ;
NEKTOYO Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Κυριοι η αλήθεια εχει ως εξης τα cca να κοιτατε . μερικα παραδειγματα εδω. πχ οι ατλας οι 45αρες αυτες πχ που περνω εγω, κ ενας μεσως χρηστης ιαπονικου αυτοκινητου αλλα τις ενισχυμενες με το κιτρινο καπακι 500 cca εκκίνησης https://www.ischis.com/el/market/product/1459 η χανκουκ εχει 430 δειτει στα χαρακτιριστικαhttps://www.e-kiriazis.gr/ell/product/Μπαταρία_αυτοκινήτου_Hankook_MF55B24LS_-_12V_45Ah_-_430CCA_εκκίνησης και τέλος παμε βανερ με 390 cca https://energybatteries.gr/product/μπαταρία-αυτοκινήτου-banner-power-bull-p4524-12v-45ah/?gclid=EAIaIQobChMInc3qvoHv_QIVi9VRCh3B2glAEAYYAyABEgLLLPD_BwE και εγω μπανερ εβαλα προπερσυ αλλά το χειμωνα στα δυνατά κρυα δεν ακούω τή μίζα νά γυρνά γρήγορα.
Joshua21 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 9 hours ago, Lakistri said: Γιατι φιλτατε να μην κρατανε 10 ετια πχ ; Ασχημα θα ηταν εχεις εσυ λεφτα ανα 3ετια να αλλαξεις μπαταρια ; Εγω ουτε θελω ουτε εχω λεφτα για πεταμα για να τα σπαταλαω αυτα Ποια 10ετία, τπτ μπρούκληδες είμαστε; 20ετία τουλάχιστον πρέπει να κρατάνε. ΔΙΑΔΩΣΤΑΙ!
NikosKallithea Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Θα έρθει δηλαδη η στιγμή που θα πετάς το αυτοκίνητο αλλα θα κρατάς την μπαταρία😂
Bitbit Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 για να μην ανοίγω άλλο θέμα ρωτάω εδώ. Εχω σε ένα αυτοκίνητο μια bosch 54mAh η οποία έχει κλείσει τα 7 χρόνια τον προηγούμενο μήνα. Δεν έχει εμφανίσει κάποιο θέμα. Η απορία μου είναι: Να την αλλάξω τώρα προοληπτικά ή όχι; Τα 7 χρόνια νομίζω είναι καλή επίδοση. Δεν έχω πάει να την ελέγξουν, ίσως το κάνω αλλά και πάλι σκέφτομαι πόσο αξιοπιστος θα είναι ο έλεγχος. Μετά από 7 χρόνια δεν είναι πολύ πιθανό να βγει οκ η μπαταρία και την επόμενη μέρα να πεθάνει; Δε θέλω να πετάω χρήματα αλλά από την άλλη επειδή κάνω και ταξίδια, δε θα ήθελα να μου συμβεί καμια στραβή μέσα στη νύχτα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 11 λεπτά πριν, Bitbit είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα ρωτάω εδώ. Εχω σε ένα αυτοκίνητο μια bosch 54mAh η οποία έχει κλείσει τα 7 χρόνια τον προηγούμενο μήνα. Δεν έχει εμφανίσει κάποιο θέμα. Η απορία μου είναι: Να την αλλάξω τώρα προοληπτικά ή όχι; Τα 7 χρόνια νομίζω είναι καλή επίδοση. Δεν έχω πάει να την ελέγξουν, ίσως το κάνω αλλά και πάλι σκέφτομαι πόσο αξιοπιστος θα είναι ο έλεγχος. Μετά από 7 χρόνια δεν είναι πολύ πιθανό να βγει οκ η μπαταρία και την επόμενη μέρα να πεθάνει; Δε θέλω να πετάω χρήματα αλλά από την άλλη επειδή κάνω και ταξίδια, δε θα ήθελα να μου συμβεί καμια στραβή μέσα στη νύχτα. Να πας να στην ελεγξουν. Αυτο που θα δειξει στις μετρησεις θα ειναι πραγματικο. Αυτο που εχεις στο μυαλο σου μπορει να γινει και σε μια μπαταρια πχ 2-3ετων. Στις 16/8/2023 στις 1:15 ΜΜ, Lakistri είπε Ενημερωση εβαλα με πολυ κοπο κ μαραθωνιο να προλαβω παλι banner 50am κοστος 100€ ευρωπουλα για να δουμε ποσα χρονια θα βγαλει σε εναν αλλο ηλεκτρολογο hyundai 80€ κορεατικη σε ενσν αλλον με ανταλακτικα κορεατικη 55αμ με 65€ + ποσο για να την περασει Κορεατικη εχει βαλει κανεις να μου πει γνωμες ; Σοβαρα τωρα φοβηθηκα να βαλω μην αλλαζω συχνα Στις 16/8/2023 στις 8:02 ΜΜ, achilles_g_ είπε Τα τελευταία χρόνια οι κορεάτικες έχουν ανέβει σε ποιότητα. Γιατί δεν δοκιμάζεις hankook? Αυτη εβαλα με ονομαστικο 400cca 45αρα. Πραγματικο 390. Απο τον 1ο χειμωνα επειδη καποια στιγμη δεν μιζαρε οπως ξερω μετρησα το cca και ειχε πεσει στα 340?!? Εχω βαλει 2 φορες bosch s4 330cca και για τα πρωτα 4 χρονια δεν εκαναν κιχ(κρατησαν εκαστος κοντα στα 6 χρονια!!!). Με τις ιδιες συνθηκες και η hankook ξεκινησε απο τωρα τα κακα δειγματα.. Απο την αλλη σε bosch s4 330cca μου εχουν πει κάτοχοι, τους βγαζει 3χρονια, 4 με το ζορι Δικη μου εκτιμηση εχει πεσει η ποιοτητα αφου και απο το cca δεν δενεις τον γαιδαρο σου! 13 ώρες πριν, NEKTOYO είπε Κυριοι η αλήθεια εχει ως εξης τα cca να κοιτατε . μερικα παραδειγματα εδω. πχ οι ατλας οι 45αρες αυτες πχ που περνω εγω, κ ενας μεσως χρηστης ιαπονικου αυτοκινητου αλλα τις ενισχυμενες με το κιτρινο καπακι 500 cca εκκίνησης https://www.ischis.com/el/market/product/1459 η χανκουκ εχει 430 δειτει στα χαρακτιριστικαhttps://www.e-kiriazis.gr/ell/product/Μπαταρία_αυτοκινήτου_Hankook_MF55B24LS_-_12V_45Ah_-_430CCA_εκκίνησης και τέλος παμε βανερ με 390 cca https://energybatteries.gr/product/μπαταρία-αυτοκινήτου-banner-power-bull-p4524-12v-45ah/?gclid=EAIaIQobChMInc3qvoHv_QIVi9VRCh3B2glAEAYYAyABEgLLLPD_BwE και εγω μπανερ εβαλα προπερσυ αλλά το χειμωνα στα δυνατά κρυα δεν ακούω τή μίζα νά γυρνά γρήγορα. Η αληθεια ειναι η μπαταρια που θα αγορασουμε πρεπει να μετρηθει και οι μετρησεις να αντιπροσωπευουν τα χαρακτηριστικα της! Μετα εμεις οφειλουμε να κραταμε την ταση εκει που πρεπει δηλαδη 12.6 και πανω. Ετσι θα παρουμε τα μεγιστα της αξιοπιστιας που μπορει να δωσει.
Lakistri Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 22 ώρες πριν, Bitbit είπε για να μην ανοίγω άλλο θέμα ρωτάω εδώ. Εχω σε ένα αυτοκίνητο μια bosch 54mAh η οποία έχει κλείσει τα 7 χρόνια τον προηγούμενο μήνα. Δεν έχει εμφανίσει κάποιο θέμα. Η απορία μου είναι: Να την αλλάξω τώρα προοληπτικά ή όχι; Τα 7 χρόνια νομίζω είναι καλή επίδοση. Δεν έχω πάει να την ελέγξουν, ίσως το κάνω αλλά και πάλι σκέφτομαι πόσο αξιοπιστος θα είναι ο έλεγχος. Μετά από 7 χρόνια δεν είναι πολύ πιθανό να βγει οκ η μπαταρία και την επόμενη μέρα να πεθάνει; Δε θέλω να πετάω χρήματα αλλά από την άλλη επειδή κάνω και ταξίδια, δε θα ήθελα να μου συμβεί καμια στραβή μέσα στη νύχτα. Με μεγαλες διαδρομες φορτιζει κανε εναν ελεγχο με πολυμετρο αν εχεις κ αναλογα την ενδειξη
Klausx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Στις 15/8/2023 στις 9:06 ΜΜ, Klausx είπε Ο μόνος λόγος να αλλάζεις μπαταρίες κάθε 2 χρόνια είναι αν δεν το κινείς ή έχεις βάλει πολύ μεγάλη και δεν φορτίζει ποτέ. Του 2014 είναι και η δικιά μου bosch αλλά το αυτοκίνητο έκανε χλμ ακόμα και μέσα στις καραντίνες. Όπως και στα άλλα δύο οχήματα έχουν κλείσει 5ετια σίγουρα. Φυσικά αντέχουν γιατί συντηρούνται όποτε είναι αναγκαίο με φορτιστή σε περίπτωση ακινησίας ή πολύ μικρών αποστάσεων. Ποιος με γκαντέμιασε ✞ ; Σήμερα τα έπαιξε χωρίς προειδοποίηση 🤣 Άντε να πάρεις ηλεκτρικό όλη μέρα θα χαϊδεύεις την μπαταρία μην σου χαλάσει.
Ribopaido Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 On 18/08/2023 at 12:50, PLACEBO_89 said: Αυτη εβαλα με ονομαστικο 400cca 45αρα. Πραγματικο 390. Απο τον 1ο χειμωνα επειδη καποια στιγμη δεν μιζαρε οπως ξερω μετρησα το cca και ειχε πεσει στα 340?!? Αρχικά φιλε placebo , πως την μέτρησες , τι πτωση τάσης ειχε στα 340 cca και με τι εξωτερικη θερμοκρασία? Ειναι πολλα που παιζουν ρολο
Joshua21 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 8 minutes ago, Klausx said: Ποιος με γκαντέμιασε ✞ ; Σήμερα τα έπαιξε χωρίς προειδοποίηση 🤣 Άντε να πάρεις ηλεκτρικό όλη μέρα θα χαϊδεύεις την μπαταρία μην σου χαλάσει. Μπαταρία εκκίνησης 9 ετών είναι σαν έναν άνθρωπο 100+ ετών (βαθιά γεράματα δλδ), και μόνο που καταφέρνει κάθε πρωί να ξυπνάει είναι κατόρθωμα, πάρα πολύ σου κράτησε. Επίσης οι μπαταρίες των ηλεκτρικών δεν έχουν καμία σχέση, φαντάσου μόνο πως η στάνταρ εγγύηση που τους δίνουν είναι 8 χρόνια ενώ οι μπαταρίες εκκίνησης του εμπορίου πλήρη εγγύηση έχουν μόλις ένα χρόνο και μάλιστα με προϋποθέσεις.
Klausx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Μπαταρία εκκίνησης 9 ετών είναι σαν έναν άνθρωπο 100+ ετών (βαθιά γεράματα δλδ), και μόνο που καταφέρνει κάθε πρωί να ξυπνάει είναι κατόρθωμα, πάρα πολύ σου κράτησε. Επίσης οι μπαταρίες των ηλεκτρικών δεν έχουν καμία σχέση, φαντάσου μόνο πως η στάνταρ εγγύηση που τους δίνουν είναι 8 χρόνια ενώ οι μπαταρίες εκκίνησης του εμπορίου πλήρη εγγύηση έχουν μόλις ένα χρόνο και μάλιστα με προϋποθέσεις. Σε αυτοκίνητο του '97 χωρίς συναγερμούς ήταν λογικό να βγάλει χρόνια. Το περίεργο είναι ότι πέθανε ξαφνικά χωρίς συμπτώματα. Την έβαλα μπροστά το πρωί έκανα 15χλμ και μετά από 2 ώρες δεν έπαιρνε πάλι μπροστά. Δεν είναι ότι έχει αποφορτιστεί απλά βραχυκύκλωσε; Θα την βγάλω σε λίγο από το αυτοκίνητο για να βάλω την καινούρια και θα μετρήσω CCA κτλ να δω τι έχει γίνει.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, Klausx είπε Σε αυτοκίνητο του '97 χωρίς συναγερμούς ήταν λογικό να βγάλει χρόνια. Το περίεργο είναι ότι πέθανε ξαφνικά χωρίς συμπτώματα. Την έβαλα μπροστά το πρωί έκανα 15χλμ και μετά από 2 ώρες δεν έπαιρνε πάλι μπροστά. Δεν είναι ότι έχει αποφορτιστεί απλά βραχυκύκλωσε; Θα την βγάλω σε λίγο από το αυτοκίνητο για να βάλω την καινούρια και θα μετρήσω CCA κτλ να δω τι έχει γίνει. Μπορεί να βραχυκύκλωσε εσωτερικά.Μέτρα την αλλά νομίζω πιο πολλά θα μάθεις αν την σφάξεις.
basilis_k6 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, Klausx είπε Σε αυτοκίνητο του '97 χωρίς συναγερμούς ήταν λογικό να βγάλει χρόνια. Το περίεργο είναι ότι πέθανε ξαφνικά χωρίς συμπτώματα. και εγω οταν το επαθα πρωτη φορα νομιζα οτι ειναι περιεργο αλλα ο μπαταριάς μου ειπε οτι ειναι λογικο. το εχω παθει 2 φορες απο τοτε. χωρις καμια προειδοποιηση απλα δεν αναβε ουτε το καντραν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα