Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, meletis_m είπε

Έχει ξεχωριστή μπαταρία για start /stop ή μια ; .

Σε Volvo V40 D2 με Start stop, έχω Varta εδώ και 4 χρόνια .

να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω, αλλά εκτιμώ δεν έχει ξεχωριστή μπαταρία οπως το είχα δει. εκτός κι αν είναι κάπου κρυμμένη και δεν την είδα.

θα μιλήσω κ με τον μάστορα να δω τι θα μου προτείνει.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια μπαταρια εχει, λογικα EFB και πιθανοτατα Exide που φορανε σχεδον ολα τα Γαλλικα. Εγω που αλλαξα στο Megane μου εβαλα την ιδια, Exide EL700…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορα οχηματος 03/2014.

10,5 χρονια μετα και η μπαταρια ακομα λειτουργει. 

Μην εμπιστεύεστε τους Έλληνες μπαταριαδες....είναι σαν τους ελληνες λαδαδες με τα τιγανελαια του Ασπροπύργου. Αλλάζεις ανά 5.000 χιλιόμετρα και χτυπάει καδένα και καίνε λάδια. 😛

image.jpeg.de7e757a13a4ab766c8b0e0170312251.jpeg

Επεξ/σία από INFLUENCER
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/11/2024 στις 7:43 ΠΜ, INFLUENCER είπε

Αγορα οχηματος 03/2014.

10,5 χρονια μετα και η μπαταρια ακομα λειτουργει. 

Μην εμπιστεύεστε τους Έλληνες μπαταριαδες....είναι σαν τους ελληνες λαδαδες με τα τιγανελαια του Ασπροπύργου. Αλλάζεις ανά 5.000 χιλιόμετρα και χτυπάει καδένα και καίνε λάδια. 😛

image.jpeg.de7e757a13a4ab766c8b0e0170312251.jpeg

ποια μπαταρια ειναι?? διοτι δν εχω καταλάβει απο την φωτο.

Στις 9/11/2024 στις 1:59 ΠΜ, stagkia είπε

να ζωντάνεψω λιγάκι το θέμα μιας που η μπαταρία μου έσβησε?

PEUGEOT 308 II Hatchback (T9) 1.6 BlueHDi 120 120 PS Πετρέλαιο start stop τι μπαταρία να κοιτάξω να φορέσω?

τελικά μίλησα σήμερα με αρκετούς μπαταριάκιδες.

ο καθένας το μακρύ και το κοντό του,

θα αναφερθώ σε δυο περιπτώσεις,

1.  ενός μπαταριάκια που μου είπε για μια nord 70Ah στα, 165Ε (που με καποια αναζήτηση που έκανα δν βρίσκω κ πολλα για αυτήν την εταιρεία)

2. ο μάστορας μου ειπε για bosh στα 185Ε.

κανένας δεν αναφέρθηκε σε varta, banner ή κάτι παρεμφερές και με παραξένεψε αρκετά, αύριο περιμένω ακόμα μια επιλογή απο έναν μπαταριάκια.

Επεξ/σία από stagkia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, stagkia είπε

1.  ενός μπαταριάκια που μου είπε για μια nord 70Ah στα, 165Ε (που με καποια αναζήτηση που έκανα δν βρίσκω κ πολλα για αυτήν την εταιρεία)

κανένας δεν αναφέρθηκε σε varta, banner ή κάτι παρεμφερές και με παραξένεψε αρκετά, αύριο περιμένω ακόμα μια επιλογή απο έναν μπαταριάκια.

BMW 90AH 900A (start - stop battery)

(Τώρα από που αγοράζει η BMW δεν ξέρω)

Ωστοσο το αμαξι εχει συστημα ανακτησης ενεργειας κατα το φρεναρισμα. (Efficient Dynamic Edition)

Επεξ/σία από INFLUENCER
Δημοσ.
11 ώρες πριν, stagkia είπε

Ibiza 2018, 1.0 115hp βενζίνη (έχει start-stop αλλά το έχω μόνιμα off)

Η "μαμά" μπαταρία ήταν Exide και θεωρώ ότι τα πήγε καλά (6 χρόνια), ειδικά αν σκεφτεί κανείς τις πολλές μικρομετακινήσεις που κάνω καθημερινά και κατά συνέπεια δεν της δίνω πολλές ευκαιρίες καλής φόρτισης.

Αρχή του καλοκαιριού την άλλαξα, πάλι με Exide (EL600). Προφανώς δεν μπορώ να δώσω feedback για την καινούργια (μικρό διάστημα μέχρι τώρα) αλλά πήγα σε αυτή τη λύση μετά από κάποιο ψάξιμο και (κυρίως) από την εμπειρία με την παλιά.

Την καινούργια την πήρα από το "κέντρο μπαταρίας" (αρχή Βουλιαγμένης) στα 135€, στην αρχή του καλοκαιριού (λόγω τιμής/feedback)

Δημοσ.
17 ώρες πριν, stagkia είπε

Duracell 

Δημοσ.

σήμερα το πρωί μίλησα με 2ο συνεργείο εξουσιοδοτημενο Peugeot και μου είπε για Bosch.

επίσης μου ανέφερε (γιατί το έφερε η κουβέντα για καλώδια για να του το πάω) οτι απαγορεύεται, ούτε να δώσει αλλά ουτε να πάρει ρεύμα, άλλο κι αυτό...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, stagkia είπε

επίσης μου ανέφερε (γιατί το έφερε η κουβέντα για καλώδια για να του το πάω) οτι απαγορεύεται, ούτε να δώσει αλλά ουτε να πάρει ρεύμα, άλλο κι αυτό...

Το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου τι λεει;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου τι λεει;

δεν το έχω κοιτάξει αλλά φίλος μηχανικός αεροσκαφών που είναι πολυ ψείρας σε αυτά έχει το 5008 και επειδή του είχε πει το ίδιο πράγμα κοίταξε το manual και δεν έγραφε κάτι τέτοιο όπως μου είπε πριν λίγο.

αν ήταν έτσι θα είχαν απο το εργοστάσιο μπαταρία κλειστού τύπου ή αν είναι τόσο σοβαρό θα την είχαν κλειδωμένη.

Δημοσ.

Ρεύμα μπορείς να πάρεις συνδέοντας τα καλώδια στα ειδικά σημεία. Να δώσεις, προσωπικά με τόσα ηλεκτρονικά που έχουν πλέον τα αυτοκίνητα, δεν θα το έκανα ποτέ...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, stagkia είπε

σήμερα το πρωί μίλησα με 2ο συνεργείο εξουσιοδοτημενο Peugeot και μου είπε για Bosch.

Εσύ δε ρώτησες γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;

Πέρα από τη σωστή σύνδεση με τα σωστά καλώδια, το μόνο που θα πρόσεχα είναι να είναι αναμμένο το αμάξι που θα δώσει και αν η μπαταρία του δότη είναι και αυτή ζορισμένη, να πατάει κάποιος γκάζι ώστε να είναι γύρω στις 3000 στροφές όσο δίνει ρεύμα.

Συνήθως υπάρχουν θέματα όταν πας να ξεκινήσεις αυτοκίνητα με μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες από μικρότερους δότες (πχ κανένα τζίπ V6 ή μεγαλύτερο).

Δημοσ.
Στις 11/11/2024 στις 10:13 ΜΜ, stagkia είπε

κανένας δεν αναφέρθηκε σε varta,

Τοποθέτησα varta (AGM) Οκτώβριο 2018 σε touran 1.2 tsi μοντέλο 2011 η οποία έκλεισε 6 χρόνια και συνεχίζει να αποδίδει άριστα, αφού το start & stop λειτουργεί κανονικά. .Η πρώτης τοποθέτησης, που ήταν επίσης varta με λογότυπο και της vw κράτησε 7 χρόνια εκ των οποίων τα δυο τελευταία «έκοβε» το start & stop λόγω φθοράς της μπαταρίας.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για μικρές διαδρομές 2-3 φορές την εβδομάδα και μόνο το καλοκαίρι κάνει μακρινά ταξίδια, με μόνιμα  ενεργοποιημένο το start & stop.

Σε δεύτερο αυτοκίνητο, πετρέλαιο 1,5 χωρίς s&s η bosch μπήκε ήδη στον 5ο χρόνο χωρίς σημάδια κόπωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...