pirmen56 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Ah, δλδ με την cache δεν έχει UHU? UHU έχει και τώρα. Ψεύτικοι multicore από μικρότερα ενωμένα κομμάτια. Marketing που λέει και ο ΤζώνηςΤζιΑρ, χωρίς κίνδυνο να σε μηνύσουν που πουλάς δύο συγκοινωνούντα 4 cores σαν ένα απόλυτα ισάξιο 8 core CPU. Απλά με την cache κρύβονται σε αρκετό βαθμό οι ατέλειες, κυρίως στα 3D μοντέλα. Γιατί μόνο αυτά βλέπω να συγκρίνονται, από τους οπαδούς, με τα Intel στο gaming.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, pirmen56 said: UHU έχει και τώρα. Ψεύτικοι multicore από μικρότερα ενωμένα κομμάτια. Marketing που λέει και ο ΤζώνηςΤζιΑρ, χωρίς κίνδυνο να σε μηνύσουν που πουλάς δύο συγκοινωνούντα 4 cores σαν ένα απόλυτα ισάξιο 8 core CPU. Απλά με την cache κρύβονται σε αρκετό βαθμό οι ατέλειες, κυρίως στα 3D μοντέλα. Γιατί μόνο αυτά βλέπω να συγκρίνονται, από τους οπαδούς, με τα Intel στο gaming. Άρα όπως έγραψα δεν άλλαξε κάτι στην υλοποίηση από τους πρώτους Ryzen, πάλι chiplets. Μου αρέσει που μιλάς για οπαδούς και το παίζεις ανώτερος, λες κι εσύ δεν είσαι. 🤣 1
pirmen56 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, Thresh είπε Άρα όπως έγραψα δεν άλλαξε κάτι στην υλοποίηση από τους πρώτους Ryzen, πάλι chiplets. Μου αρέσει που μιλάς για οπαδούς και το παίζεις ανώτερος, λες κι εσύ δεν είσαι. 🤣 Οπαδός είναι αυτός που χαρακτηρίζει marketing, δηλαδή ψέμα/εξαπάτηση, το να έχεις αποδεδειγμένα το καλύτερο productivity μέχρι και τα 500€ χωρίς να θυσιάζεις τίποτα στο gaming. Αυτό που έχουν πετύχει 12600K μέχρι και 13700K. Λες και η Intel δεν αναγράφει ξεκάθαρα την σύσταση P-cores και E-cores για κάθε μοντέλο. Άλλοι ήταν που ειρωνεύονταν το απόλυτα αληθινό "not all cores are made equal" της Intel όταν εξηγούσε γιατί ένας ψεύτικος 6/12(Ryzen 1600) έτρωγε ξύλο στα games και σε AVX256 productivity από έναν 4/8(7700K) και γιατί ο τελευταίος ήταν ακριβότερος. Ενώ τώρα μας τα γυρίζουν και ξυνίζουν που δεν είναι όλα τα cores equal στα intel.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 1 minute ago, pirmen56 said: Οπαδός είναι αυτός που πορώνεται και προκαλεί. 1
AtiX Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) @pirmen56Τι μου θύμισες τώρα ρε φίλε, τους D επεξεργαστές της Intel πριν του C2D… Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από AtiX
john_dr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, AtiX είπε @pirmen56Τι μου θύμισες τώρα ρε φίλε, τους D επεξεργαστές της Intel πριν του C2D… Εμένα μου θύμισε γιατί τον έχω στο ignore list. 😂
Aten-Ra Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 8 hours ago, Thresh said: Μακάρι, γιατί είχαμε θέμα στα Windows 11 γενικότερα με τους Ryzen το 2021, πόσο μάλλον αν έχουν τέτοιες διαφορές. Ενώ με τους Intel, ακόμα και με τους ολοκαινουριους τότε Alder-Lake, όλα έπαιζαν νερό. Είχαν θέματα και σε Win 11 οι AlderLake στην αρχή, ιδιαίτερα σε Rendering και VMs. 3 hours ago, pirmen56 said: Οπαδός είναι αυτός που χαρακτηρίζει marketing, δηλαδή ψέμα/εξαπάτηση, το να έχεις αποδεδειγμένα το καλύτερο productivity μέχρι και τα 500€ χωρίς να θυσιάζεις τίποτα στο gaming. Αυτό που έχουν πετύχει 12600K μέχρι και 13700K. Λες και η Intel δεν αναγράφει ξεκάθαρα την σύσταση P-cores και E-cores για κάθε μοντέλο. Άλλοι ήταν που ειρωνεύονταν το απόλυτα αληθινό "not all cores are made equal" της Intel όταν εξηγούσε γιατί ένας ψεύτικος 6/12(Ryzen 1600) έτρωγε ξύλο στα games και σε AVX256 productivity από έναν 4/8(7700K) και γιατί ο τελευταίος ήταν ακριβότερος. Ενώ τώρα μας τα γυρίζουν και ξυνίζουν που δεν είναι όλα τα cores equal στα intel. Θέλω να σε δω με τα καινούργια Intel που θα είναι με EMIB και Foveros αν θα μιλάς για UHU και ψεύτικους επεξεργαστές.
Argonaute Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Θέλω να σε δω με τα καινούργια Intel που θα είναι με EMIB και Foveros αν θα μιλάς για UHU και ψεύτικους επεξεργαστές. Εκεί θα παιχτεί το καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς και θα αρχίσουν τα "ναι μεν αλλά". Κομανέτσι φάση, και πάμε για χρυσό στις κωλοτούμπες.
pirmen56 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 20 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Θέλω να σε δω με τα καινούργια Intel που θα είναι με EMIB και Foveros αν θα μιλάς για UHU και ψεύτικους επεξεργαστές. Δεν είναι το ίδιο είναι να έχεις σε άλλο chiplet π.χ. AI accelerator με αυτό που κάνει η AMD. Να σπάει έναν general purpose επεξεργαστή σε δύο κομμάτια χαντακώνοντας το RAM latency. Άσε που η τεχνολογία διασύνδεσης της Intel προωθείται ως κάτι απίστευτα κοντά σε μονολιθικό die, αναφορικά με latency. Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο τεχνολογίας. Αυτό όμως μένει να φανεί στην πράξη.
Aten-Ra Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 18 hours ago, Argonaute said: Εκεί θα παιχτεί το καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς και θα αρχίσουν τα "ναι μεν αλλά". Κομανέτσι φάση, και πάμε για χρυσό στις κωλοτούμπες. 2 hours ago, pirmen56 said: Δεν είναι το ίδιο είναι να έχεις σε άλλο chiplet π.χ. AI accelerator με αυτό που κάνει η AMD. Να σπάει έναν general purpose επεξεργαστή σε δύο κομμάτια χαντακώνοντας το RAM latency. Άσε που η τεχνολογία διασύνδεσης της Intel προωθείται ως κάτι απίστευτα κοντά σε μονολιθικό die, αναφορικά με latency. Δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο τεχνολογίας. Αυτό όμως μένει να φανεί στην πράξη. Έχεις δίκιο, η AMD είναι μπροστά στα Chiplets 6-7 χρόνια από Intel. 1
paulmers37 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2023 Εγώ πήρα Αmd γιατί δεν γουστάρω την intel με τους ψευτοπυρηνες της,αν κάνουν τα ίδια καραγκιοζιλικια κι αυτοί,μένω με τον 7900x ευχαρίστως για μια 10ετια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα