Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 14/8/2023 στις 6:48 ΜΜ, Metallas13 είπε

Καλησπέρα σας !

Έχω σπουδάσει μαθηματικά και Risk Management (μεταπτυχιακό) και ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μια από τις θέσεις που μου απάντησαν ειναι για "Financial Crime Consultant" , EY και δίνω τελική συνέντευξη αρχές Σεπτέμβρη.  Έχω κάποιες απορίες

1) Μισθολογικά, τι παίζει;

2) Είναι κανένας που εργάζεται στην ίδια θέση στην ίδια ή άλλη εργασία να μου πει εμπειρία;

3) Το σημαντικότερο. Το περιβάλλον στη συγκεκριμένη πολυεθνική πως είναι;

Ευχαριστώ πολύ!

Είμαι και εγώ στατιστικός από το παπει και Έχω παρόμοιο μεταπτυχιακό στην Αναλογιστικη επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων. Γενικά ίσως είναι καλύτερες οι ελεγκτικες από δυνατότητες εξέλιξης. Τώρα από μισθούς εγώ δουλεύω σε ασφαλιστική με μισθό 1100, πάνω κάτω όλα εκεί κινούνται. Από φίλους που ξέρω υπάρχει γρήγορη ανέλιξη. Δηλαδή γρήγορα φτάνεις και στα 1500 ενώ σε ασφαλιστικές η σε τράπεζες δύσκολη η γρήγορη ανέλιξη γιατί εκεί επικρατούν συνδικάτα συλλογικές κλπ. 

Επεξ/σία από Actuary
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εσένα και άλλους, εφόσον το να φύγετε εξωτερικό δεν είναι κάτι που δεν θεωρείτε επιλογή, αφήνω ένα possible path: 

Apply για traineeship στην ΕΚΤ (Φρανκφούρτη). Βγαίνουν πολλά traineeships. Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να σε πάρουν κάπου.

~1070EUR μισθος καθαρα + accommodation paid + travel expenses για να πας και για να γυρισεις στην αρχη και λήξη συμβολαίου + καλό health insurance. Με αυτά τα λεφτά Φρανκφούρτη ζείς ως άνετος φοιτητής ας πούμε. Τα ωράρια και η πίεση εξαρτώνται από το Division, τον manager, τον team leader, αλλά συνήθως δεν είναι τρελά. Ο χρόνος του traineeship είναι πολύ ωραίος. Πολλοί trainees, πολλή διασκέδαση.

Αν κάνεις καλά την δουλειά σου και έχεις λίγη τύχη (γιατί πολλά είναι θέμα budgeting/τύχης/ατυχίας), μετά το traineeship μπορείς να βρείς short-term contract στο Division σου ή σε άλλο Division. Short-term contract είναι μαξιμουμ 12 μήνες και πληρώνει περίπου 8100 ευρω το μήνα ΚΑΘΑΡΑ (χωρίς accommodation). Βασικά θεωρητικά αν ξεκιναγες το 2024 traineeship και έπαιρνες short-term το 2025 θα έχει ανέβει κάπου στα 8400. Το short-term contract είναι σχετικά εύκολο να το πάρεις αν σε θέλουν. Δεν χρειάζεται campaign/interviews κλπ. Απλά έναν μάνατζερ που θέλει να σε κρατήσει και έχει budget.

Το short-term contract θεωρητικά εάν κάποιος σε θέλει μπορεί να ανανεωθεί αλλά χρειάζεται 4 μήνες διάλειμμα. Δηλαδή φεύγεις 4 μήνες και ξαναγυρνάς. 

Αν είσαι τυχερός και καλός ενδιάμεσα, πριν ή μετά το short-term contract, μέσα από campaign και πολύ σοβαρό competition, παίρνεις fixed-term contract. Αυτό μπορεί να είναι 2-3 χρόνια. Αν είσαι πολύ τυχερός είναι permanent. Διαφορετικά αφότου πάρεις το fixed γενικά είναι θέμα χρόνου το κάποτε να βρεθείς με permanent και να παίρνεις extensions. Fixed-term = ¬ 5300EUR καθαρά + ~ 1100EUR στο pension scheme. +signing bonus 1 extra μισθο + relocation expenses etc.

Αυτή τη στιγμή τρέχουν 3 traineeship campaign που κολλάνε λίγο ή πολύ στο προφίλ σου. Καποια απ' αυτά είναι joint campaign αρκετά divisions μαζί οπότε είναι πολλές θέσεις: 

https://talent.ecb.europa.eu/careers/JobDetail?jobId=8449

https://talent.ecb.europa.eu/careers/JobDetail?jobId=8512

https://talent.ecb.europa.eu/careers/JobDetail?jobId=7910

Επεξ/σία από Babis_allos
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...