Metallas13 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σας ! Έχω σπουδάσει μαθηματικά και Risk Management (μεταπτυχιακό) και ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μια από τις θέσεις που μου απάντησαν ειναι για "Financial Crime Consultant" , EY και δίνω τελική συνέντευξη αρχές Σεπτέμβρη. Έχω κάποιες απορίες 1) Μισθολογικά, τι παίζει; 2) Είναι κανένας που εργάζεται στην ίδια θέση στην ίδια ή άλλη εργασία να μου πει εμπειρία; 3) Το σημαντικότερο. Το περιβάλλον στη συγκεκριμένη πολυεθνική πως είναι; Ευχαριστώ πολύ!
giwrgos555 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 3 hours ago, Metallas13 said: Καλησπέρα σας ! Έχω σπουδάσει μαθηματικά και Risk Management (μεταπτυχιακό) και ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μια από τις θέσεις που μου απάντησαν ειναι για "Financial Crime Consultant" , EY και δίνω τελική συνέντευξη αρχές Σεπτέμβρη. Έχω κάποιες απορίες 1) Μισθολογικά, τι παίζει; 2) Είναι κανένας που εργάζεται στην ίδια θέση στην ίδια ή άλλη εργασία να μου πει εμπειρία; 3) Το σημαντικότερο. Το περιβάλλον στη συγκεκριμένη πολυεθνική πως είναι; Ευχαριστώ πολύ! 1) 800-850 ευρώ καθαρά (δεν είμαι σε ελεγκτική αλλά το ξερω απο γνωστούς και φίλους) 2)οχι 3)τοξικό/πιεστικό/σου σπανε τα @@ για να βγεί η δουλειά αμα είσαι junior 2
George_pzg21 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, Metallas13 είπε Το περιβάλλον στη συγκεκριμένη πολυεθνική πως είναι; Δεν χαιδεύουν αυτάκια...είναι αρκετά πιεστικοί έως και τοξικοί για να βγει η δουλειά ειδικά άμα είσαι junior σε ξεσκίζουν 1
listerstorm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, Metallas13 είπε Καλησπέρα σας ! Έχω σπουδάσει μαθηματικά και Risk Management (μεταπτυχιακό) και ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μια από τις θέσεις που μου απάντησαν ειναι για "Financial Crime Consultant" , EY και δίνω τελική συνέντευξη αρχές Σεπτέμβρη. Έχω κάποιες απορίες 1) Μισθολογικά, τι παίζει; Πάνω-κάτω ότι γράφτηκε παραπάνω (από γνωστούς), και στις υπόλοιπες big-4 όπως Deloitte, Accenture τα ίδια. Έχω ακούσει και για βασικό για SAP consultant, associate κάτι τέτοιο τελος πάντων. Συνάδελφε (και γω Μαθηματικά σπούδασα), βλέπω αυτούς τους μισθούς και τραβάω τα μαλλιά μου.
Metallas13 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Ευχαριστώ πολύ όλους σας! Ελπίζω να πάει καλά το πράγμα σε κάθε περίπτωση. Θα χαρώ να λάβω και άλλες απαντήσεις
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Κοίτα μη περιμένεις work-life balance και χαλαρούς ρυθμούς ως junior σε εταιρία consulting-auditing. Δεν εχω δουλέψει στην ΕΥ αλλά εχω δουλέψει σε 2 απο τις μεγάλες της ανταγωνίστριες, το περιβάλλον ως κλίμα είναι καλό, δεν υπάρχει τοξικότητα, δεν υπάρχουν παλιά βύσματα άχρηστοι προϊστάμενοι κλπ. Σα δουλειά όμως θα σε παίρνει λογικά βράδυ. Μισθολογικά εξαρτάται πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου. Entry-level σε big-4 στο consulting παίζει 1,000 καθαρά αυτή την περίοδο (900 μισθό και 100 ticket restaurant). +- 50€ να υπολογιζεις, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (η Accenture δίνει λιγο παραπάνω αλλά είναι ίσως η χειρότερη σε ωράρια). Φαντάζομαι και στο technology αντίστοιχα θα πληρώνονται. Στα θετικά το όνομα στο βιογραφικό σου, κάποια perks τύπου ιδιωτική ασφάλιση, μια ψιλοστάνταρ εξέλιξη που θα σε φέρει σχετικά νωρίς σε καλό μισθολογικό επίπεδο και εννοείται πως μισθος μπαινει στην ώρα του, τηρούνται αργίες κλπ κλπ Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από ProponitisTouKanape 1
gii Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Κοίτα μη περιμένεις work-life balance και χαλαρούς ρυθμούς ως junior σε εταιρία consulting-auditing. Δεν εχω δουλέψει στην ΕΥ αλλά εχω δουλέψει σε 2 απο τις μεγάλες της ανταγωνίστριες, το περιβάλλον ως κλίμα είναι καλό, δεν υπάρχει τοξικότητα, δεν υπάρχουν παλιά βύσματα άχρηστοι προϊστάμενοι κλπ. Σα δουλειά όμως θα σε παίρνει λογικά βράδυ. Μισθολογικά εξαρτάται πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου. Entry-level σε big-4 στο consulting παίζει 1,000 καθαρά αυτή την περίοδο (900 μισθό και 100 ticket restaurant). +- 50€ να υπολογιζεις, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (η Accenture δίνει λιγο παραπάνω αλλά είναι ίσως η χειρότερη σε ωράρια). Φαντάζομαι και στο technology αντίστοιχα θα πληρώνονται. Στα θετικά το όνομα στο βιογραφικό σου, κάποια perks τύπου ιδιωτική ασφάλιση, μια ψιλοστάνταρ εξέλιξη που θα σε φέρει σχετικά νωρίς σε καλό μισθολογικό επίπεδο και εννοείται πως μισθος μπαινει στην ώρα του, τηρούνται αργίες κλπ κλπ Τι ωράρια παίζουν δηλαδή αν επιτρέπεται;
Kthulhou Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Στις 14/8/2023 στις 6:48 ΜΜ, Metallas13 είπε ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά αυτό μην φανεί , από κει κ πέρα στην ernst&young αν αξίζεις πληρώνεσαι καλά. Μια χαρά εταιρεία είναι, φυσικά τα πάντα εξαρτώνται κα από τους υπόλοιπους γύρω σου, αν ταιριάξουν τα χνώτα που λένε για την όποια διάδραση θα έχετε Καλή επιτυχία 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, gii είπε Τι ωράρια παίζουν δηλαδή αν επιτρέπεται; By the book τα ωράρια είναι 8.5 ώρες, έχεις και τη μισή ώρα διάλλειμα που δε την πληρώνεσαι. Ξεκινούν 8.30-9.30 και τελειώνουν 17.00-18.00. Αυτά στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα on average είσαι γύρω στις 10 ώρες, 9:30-20:00 π.χ. Έχει τύχει όμως αρκετές φορές να κλείσω και 22.00-23.00. Επίσης όσο προχωράς εντός της εταιρίας, τα ωράρια γίνονται συνήθως χειρότερα. Όταν δουλεύεις σε κάποιο in-house project προφανώς είναι πιο εύκολο να τηρηθεί το ωράριο. Όταν όμως είσαι σε κάποιο πρότζεκτ με πελάτη (το πιο συνηθες), το πιο πιθανό είναι να τρως αρκετές εργάσιμες ώρες σε calls που να χάσεις π.χ. 2-2.5 ωρες για κάτι αξίας δέκα λεπτών. Αυτό φυσικά σπρώχνει δουλειά προς τα πίσω μέσα στην ημέρα. Κι επίσης όλες αυτές οι εταιρίες λειτουργούν οριακά στο θέμα κόσμου.
listerstorm Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε By the book τα ωράρια είναι 8.5 ώρες, έχεις και τη μισή ώρα διάλλειμα που δε την πληρώνεσαι. Ξεκινούν 8.30-9.30 και τελειώνουν 17.00-18.00. Αυτά στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα on average είσαι γύρω στις 10 ώρες, 9:30-20:00 π.χ. Έχει τύχει όμως αρκετές φορές να κλείσω και 22.00-23.00. Επίσης όσο προχωράς εντός της εταιρίας, τα ωράρια γίνονται συνήθως χειρότερα. Όταν δουλεύεις σε κάποιο in-house project προφανώς είναι πιο εύκολο να τηρηθεί το ωράριο. Όταν όμως είσαι σε κάποιο πρότζεκτ με πελάτη (το πιο συνηθες), το πιο πιθανό είναι να τρως αρκετές εργάσιμες ώρες σε calls που να χάσεις π.χ. 2-2.5 ωρες για κάτι αξίας δέκα λεπτών. Αυτό φυσικά σπρώχνει δουλειά προς τα πίσω μέσα στην ημέρα. Κι επίσης όλες αυτές οι εταιρίες λειτουργούν οριακά στο θέμα κόσμου. Τις υπερωρίες απλήρωτες δεν τις έχουν; 8.30 - 18.00 δεν είναι οκτάωρο. Αυτό που έχω ακούσει ειναι πως οι μανατζερέοι επίτηδες βάζουν deadlines που είναι αδύνατον να τηρηθούν ώστε να παίρνεις τζαμπέ δουλειά για το σπίτι. Και αν δεν μπορείς, πόδι και έρχεται ο επόμενος για ένα 6μηνο. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από listerstorm
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, listerstorm είπε Τις υπερωρίες απλήρωτες δεν τις έχουν; 8.30 - 18.00 δεν είναι οκτάωρο. Αυτό που έχω ακούσει ειναι πως οι μανατζερέοι επίτηδες βάζουν deadlines που είναι αδύνατον να τηρηθούν ώστε να παίρνεις τζαμπέ δουλειά για το σπίτι. Και αν δεν μπορείς, πόδι και έρχεται ο επόμενος για ένα 6μηνο. 8.30-17.00 ή 9.30-18.00. Αυτά ειναι τα δύο ωράρια που έχω συναντήσει. Υπερωρίες αλλάζουν απο εταιρία σε εταιρία, για ΕΥ εχω ακουσει οτι τις ψιλοπληρώνουν. Για το αλλο που γράφεις οχι δεν ισχύει. Σε καμία περίπτωση. Μπορει να ισχύει σε καμια McKinsey ή BCG που ειναι άλλος κόσμος. Απλά αν δεν είσαι εργατικός, μένεις πιο πίσω στις προαγωγές και σε παρκάρουν σε προτζεκτ που δεν θέλει να πάει κανένας αλλος. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από ProponitisTouKanape 1
merkon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 20 minutes ago, ProponitisTouKanape said: 8.30-17.00 ή 9.30-18.00. Αυτά ειναι τα δύο ωράρια που έχω συναντήσει. Υπερωρίες αλλάζουν απο εταιρία σε εταιρία, για ΕΥ εχω ακουσει οτι τις ψιλοπληρώνουν. Τραγικο. Τι παει να πει ψιλοπληρωνουν; Ή τις πληρωνουν ή οχι. Προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν επιτιθεμαι ή κανω κριτικη στα λεγομενα σου φιλε @ProponitisTouKanape απλα δυστυχως επειδη και εγω γνωριζω κοσμο που δουλευει και στην συγκεκριμενη εταιρεια αλλα και σε αλλες απο τις Big 4, οι συνθηκες ειναι τραγικες. Εννοειται το 8ωρο δε τηρειται και εννοειται πως γνωστος μου που δουλευει εκει μου ειπε πως τους λενε να δηλωνουν μαξ 48 ωρες την βδομαδα πχ ενω μπορει να εργαζονται 60+ προφανως για ευνοητους λογους 1
listerstorm Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 35 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Υπερωρίες αλλάζουν απο εταιρία σε εταιρία, για ΕΥ εχω ακουσει οτι τις ψιλοπληρώνουν. Τι πάει να πει "ψιλοπληρώνουν", η επιθεώρηση εργασίας τι κάνει;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Παιδιά μαζί σας, εγώ στην εταιρία που ημουν δε μας πλήρωναν ούτε ώρα, το θέμα όμως αν είναι σωστό ή λάθος (που προφανώς είναι λάθος) αλλά να μάθει ο φίλος πως πραγματικά έχουν τα πράγματα. Για μένα είναι θέμα του κόσμου καθαρά, οι τζούνιορ ρόλοι στελεχώνονται σχεδόν αποκλειστικά απο νέα άτομα που θέλουν να κάνουν καριέρα και δεν εχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, οπότε δέχονται να κάνουν υπερωρίες προκειμένου να προαχθούν νωρίτερα ή να τους δώσουν και καλά μεγαλύτερο μπόνους. Και όσο κι εντός εταιρίας βρισκουν άτομα πρόθυμα που δε κάνουν κιχ, το εκμεταλλεύονται.
Kthulhou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Σημειώστε πως ο νόμος Χατζιδάκη εχει γ@μησει τους υπαλλήλους, καθώς οι πρώτες 6,5-7 επιπλέον ώρες είναι υπέρ του φτωχού αφεντικού . Οπότε κ οι εταιρείς βρίσκουν κ κάνουν. Και να δούμε κ το νέο νομοσχέδιο, γιατι ο Άδωνις θα μας βάλει να πληρώνουμε τα αφεντικά σε λίγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα