Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, oldnew said: Το rtings που ειδικεύεται στο θέμα και τις φθηρει συνεχόμενα να δει τη διάρκεια ζωής, δεν εχει δει καμια τεράστια βελτίωση Έχει δει πάντως μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις LG (WOLED) και τις Samsung (QD-OLED), μακρυά από τις δεύτερες. 1
tarantules Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Χωρίς να έχω πάρει ποτέ μου oled τηλεόραση , πιστεύω οτι οι σημερινές oled εαν έχεις λίγο χαμηλωμένη την φωτεινότητα μπορεί να σε βγάλει μέχρι 5-6 χρόνια. Εγώ έχω μια Panasonic 50 άρα του 2013 η οποία ήταν από τις τελευταίες γενιές plasma που έβγαλε και την πρόσεχα στο θέμα στατικών εικόνων.Το μόνο που μου έχει βγάλει είναι ένα ψιλοθόλωμα στο σημείο που βγάζουν το logo των σταθμών τα κανάλια.Όμως , σε οποιαδήποτε ταινία 1080p βάλω δεν μπορείς να δεις το παραμικρό ελάττωμα.Μόνο εαν βάλω ροζ φόντο ως στατική εικόνα μπορεί κάποιος να διακρίνει αυτό το θόλωμα.Πάντως η επόμενη tv που θα πάρω σίγουρα θα είναι oled. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από tarantules
oldnew Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 9 minutes ago, Thresh said: Έχει δει πάντως μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις LG (WOLED) και τις Samsung (QD-OLED), μακρυά οι δεύτερες. X1000 Και είναι κρίμα γιατί της σαμσουνγκ, στα δικά μου μάτια και πολλών άλλων, είναι προτιμότερες καθώς έχουν μεγαλύτερη αντίθεση, φωτεινότητα, και έχουν γίνει κατά καιρούς τρομερές προσφορές. Τι το θες όμως άμα πάθει burn in σύντομα. Και δεν είναι μόνο το ratings, απο πολλές πήγες προκύπτει οτι είναι ευαίσθητες πολύ περισσότερο απ της lg. Επίσης από εγγύηση στο burn in δε βγάζεις ακρη. Στην lg έχεις καλές πιθανότητες ειδικά αν το πάθει νωρίς. 7 minutes ago, tarantules said: Χωρίς να έχω πάρει ποτέ μου oled τηλεόραση , πιστεύω οτι οι σημερινές oled εαν έχεις λίγο χαμηλωμένη την φωτεινότητα μπορεί να σε βγάλει μέχρι 5-6 χρόνια. Εγώ έχω μια Panasonic 50 άρα του 2013 η οποία ήταν από τις τελευταίες γενιές plasma που έβγαλε και την πρόσεχα στο θέμα στατικών εικόνων.Το μόνο που μου έχει βγάλει είναι ένα ψιλοθόλωμα στο σημείο που βγάζουν το logo των σταθμών τα κανάλια.Όμως , σε οποιαδήποτε ταινία 1080p βάλω δεν μπορείς να δεις το παραμικρό ελάττωμα.Μόνο εαν βάλω ροζ φόντο ως στατική εικόνα μπορεί κάποιος να διακρίνει αυτό το θόλωμα.Πάντως η επόμενη tv που θα πάρω σίγουρα θα είναι oled. Αυτό που περιγράφεις λέγεται burn in. Δε φαίνεται πάντα, αναλόγως τι χρώματα δείχνει, δε φαίνεται και καθόλου. Όταν το πάθεις 99% είναι στα logo ακριβώς γιατί είναι τυπωμένα μόνιμα για ώρα και τα πιξελ από κάτω φθαρθηκαν περισσότερο απο τα υπόλοιπα. Ακόμα και οι τεχνολογίες οι τωρινές pixel shifting δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Απλά θα πάθεις ενα ποιο θόλο burn in και σε περισσότερο χρονο. Θα φαίνεται λιγότερο. Αν την έχεις στο δωμάτιο βράδυ με χαμηλή φωτεινότητα και βλέπεις κυρίως ταινίες χωρις logo, θα βγάλει 10ετια πιθανότατα. Αν την έχεις σε φωτεινό σαλόνι και παιζει επίγειο με logo, αν σου βγάλει 3-4 χρόνια να είσαι και ευχαριστημένος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 35 minutes ago, oldnew said: X1000 Και είναι κρίμα γιατί της σαμσουνγκ, στα δικά μου μάτια και πολλών άλλων, είναι προτιμότερες καθώς έχουν μεγαλύτερη αντίθεση, φωτεινότητα, και έχουν γίνει κατά καιρούς τρομερές προσφορές. Τι το θες όμως άμα πάθει burn in σύντομα. Και δεν είναι μόνο το ratings, απο πολλές πήγες προκύπτει οτι είναι ευαίσθητες πολύ περισσότερο απ της lg. Επίσης από εγγύηση στο burn in δε βγάζεις ακρη. Στην lg έχεις καλές πιθανότητες ειδικά αν το πάθει νωρίς. Οι Samsung όμως δεν διαφήμιζαν την εγγύησή τους στις QD-OLED για το burn-in ή κάνω λάθος? Από την άλλη δεν νομίζω να καλύπτει η Sony που χρησιμοποιεί πλέον QD-OLED στην ναυαρχίδα της.
oldnew Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Thresh said: Οι Samsung όμως δεν διαφήμιζαν την εγγύησή τους στις QD-OLED για το burn-in ή κάνω λάθος? Από την άλλη δεν νομίζω να καλύπτει η Sony που χρησιμοποιεί πλέον QD-OLED στην ναυαρχίδα της. Οι σαμσουνγκ διαφήμιζαν για "image retention" τις τηλεοράσεις της με εγγύηση γι αυτό για 10 χρόνια.. Τις QLED τηλεοράσεις της που είναι lcd και όχι oled, όπως προσπαθούσε (και κατάφερνε να μπέρδεψει τον κοσμο με την ονομασία q(led). Οι οποίες ως lcd έχουν λάμπες, που δεν παθαίνουν burn in / image retention. Ειναι σα να διαφημίζω εγω ότι αν κανείς διακοπές στο ξενοδοχείο μου στην Αφρική καλοκαίρι που έχει 40 βαθμούς, σε καλύπτω απο κρυοπαγηματα.. Ξεκάθαρο (και πετυχημένο) μάρκετινγκ. Αντίθετα στην 1η oled που έβγαλε τωρα δεν καλύπτει τα ιδια γιατί ξέρει ότι μπορεί να συμβεί, ειδικά στα πρώτα μοντέλα που δεν έχει τεχνογνωσία ακόμα. Για να είμαστε δίκαιοι επι τοσα χρόνια ούτε η lg καλύπτε, και ακομα δεν καλύπτει επίσημα burn in συνήθως, αλλα όταν βλέπει οτι δεν φταις εσυ, συνήθως έχει την ποιο φιλική πολιτική και κάλυπτει. Αμα δει βέβαια ότι βαράς 6ωρα συνεχόμενα, τηλεοπτικό κλπ εννοείται δε θα σε καλύψει ούτε αυτή εκτός και έχει κάλυψη και γι αυτό. Δίνει πλέον με έξτρα χρήματα συνήθως.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 1 minute ago, oldnew said: Αντίθετα στην 1η oled που έβγαλε τωρα δεν καλύπτει τα ιδια γιατί ξέρει ότι μπορεί να συμβεί, ειδικά στα πρώτα μοντέλα που δεν έχει τεχνογνωσία ακόμα Δεν καλύπτει 10 ναι, αλλά νομίζω ότι καλύπτει όσα η εγγύηση της τηλεόρασης γενικότερα.
oldnew Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Thresh said: Δεν καλύπτει 10 ναι, αλλά νομίζω ότι καλύπτει όσα η εγγύηση της τηλεόρασης γενικότερα. Ειχε συστηματικα στα πολυκατάστηματα ταμπελακι 10 years image retention guaranty. Το θυμάμαι σε κωτσοβολο και public που το έβλεπα και γελαγα.. Τωρα τι έγραφε στην εγγύηση και αν όντως ισχύε τοσον, δεν ξέρω. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από oldnew
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 1 minute ago, oldnew said: Ειχε συστηματικα στα πολυκατάστηματα ταμπελακι 10 years image retention guaranty. Το θυμάμαι σε κωτσοβολο και public που το έβλεπα και γελαγα.. Εννοώ για τις QD-OLED, ότι δεν έχουν τα 10 που λες, αλλά έχουν τουλάχιστον τα χρόνια που έχει και η TV (2) μιας και το διαφήμιζε αυτό η Samsung αν θυμάμαι καλά. Ενώ Sony και LG δεν έχουν καθόλου για burn-in.
Mr Aris Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 21 ώρες πριν, Diavolos666 είπε ...το ίδιο πράγμα λέμε. Στα windows όμως με το anti-burn-in και να αφήσεις τον υπολογιστή χωρίς να είσαι εκεί, μόνο του θα προσπαθήσει να αποφύγει το burn in αν έχεις κάνει ρύθμιση. Στο playstation δεν έχει τέτοια ρύθμιση από όσο ξέρω. Αυτό λέει η εγγύηση, "ορθή χρήση" σε υπολογιστή με windows ή σαν τηλεόραση, για τα υπόλοιπα δεν αναλαμβάνει. Δεν ξέρω πόσο καιρό την είχε καν, απλά μου είπε ότι έβλεπε ghost το μενού του ps. Ο Optimus αναφέρεται σε προστασία που έχει η τηλεόραση ανεξάρτητα τη πηγή που έχεις συνδεδεμένη πάνω, προστασίες έχουν διάφορες οι τηλεοράσεις που είναι πιο ευαίσθητες σε burn in, θυμάμαι ακομη και η plasma 20ετιας έχει να κουνάει την οθόνη δεξιά αριστερά, εντωμεταξύ θεωρητικά τουλάχιστον, με αυτά που διάβαζα, έπρεπε να έχει πεθάνει η τιβι χρόνια τώρα 🤣, τεσπα ο χρόνος θα δείξει και στη τωρινή oled 4 και πάμε στα 5 χρόνια
kostaskas1986 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Στις 14/8/2023 στις 6:29 ΜΜ, music_lover είπε Είναι προς την σωστή κατεύθυνση και μπράβο της που πρωτοτυπεί αλλά για τόσο ακριβά προϊόντα (οθόνες λίγων ιντσών αξίας 1000 ευρώ και άνω) η εγγύηση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3ετης. Όπως και να έχει πάντως, εννοείται πως αγοράζουμε lg oled έναντι άλλων κατασκευαστών όταν με το καλό έρθει και στα μέρη μας η 2ετης εγγύηση. Καλό να γνωρίζουν οι αναγνώστες και αυτοί που βρίσκονται στην αγορά για OLED gaming monitor ότι και οι QD-OLED της Dell (AW3423DW) δίνουν από τότε που κυκλοφόρησαν 3ετη εγγύηση που καλύπτει και το burn in. 1
oldnew Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 9 hours ago, Thresh said: Εννοώ για τις QD-OLED, ότι δεν έχουν τα 10 που λες, αλλά έχουν τουλάχιστον τα χρόνια που έχει και η TV (2) μιας και το διαφήμιζε αυτό η Samsung αν θυμάμαι καλά. Ενώ Sony και LG δεν έχουν καθόλου για burn-in. Για τις qd oled σίγουρα δεν έχουν 10. Εγω δεν είδα να διαφήμιζει ούτε τα 2 χρόνια της εγγύησης σε αυτές. Αν ξέρει κανείς ας γράψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα