StavrosD Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Συνήθως η εγγύηση στην Αμερική είναι 1 έτος. Είναι απίθανο να εμφανιστεί burn in τόσο σύντομα. Στην Ευρώπη η εγγύηση είναι 2 έτη. Λογικά πρώτα θα δουν στατιστικά πόσες επιστροφές θα έχουν για burn in εντός του έτους, ώστε να εκτιμήσουν τις επιστροφές αν δώσουν εγγύηση και στην Ευρώπη, και μετά θα αποφασίσουν αν θα δώσουν την αντίστοιχη εγγύηση και στην Ευρώπη.
GCX Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Γατάκια ή ας πω καλύτερα Amateurs εμείς εχουμε εγγύηση zero pixel protection απο το πλαίσιο. Δεν χρειαζόμαστε τέτοια στην Ευρώπη
Black Demis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Καλή είδηση για όσους προτιμάνε αυτές της οθόνες εγώ παντός ούτε για αστείο όσο υπάρχει κηνδηνος για κάτι τέτοιο και πρπει να ασχολούμαι μην κάνεις αυτό και εκείνο
Lobo10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Η σειρά G από το 2021 και μετά έχει 5ετή εγγύηση panel ακόμα και από burn in.
drteo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση", άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις εγγύηση. Εγώ αναμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική και δεν κοστίζουν και πέντε νεφρά. Aυτο που αναφερεις δεν παιζει να γινει με τιποτα , εκτος και αν αναφερεσαι σε τηλεοραση "αρχαια"¨τουλαχιστον 6 - 8 ετιας. Η δευτερη περιπτωση ειναι απλα να ηταν ελλατωματικη. Εγω εχω 2 τηλεορασεις oled στο σπιτι με ps το οποιο το εχω ξεχασει στο menu απειρες φορες και για πολλες ωρες και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. Γενικα ολη η φαση με το burn in πηρε διαστασεις πολυ μεγαλυτερες απο την πραγματικοτητα ειδικα τα τελευταια 2-3 χρονια με τα συστηματα που εχουν αναπτυξει στις οθονες πολυ δυσκολα, εως αδυνατον να συμβει κατι εκτος και αν εχεις αστοχια υλικου δηλαδη απλα σου βγει προβληματικη. Για να το κλεισω, εγω με 2 τηλεορασεις και μονιτορ oled χωρις να ασχολουμαι με τοτι μενει ανοιχτο και αν ειναι στατικη η εικονα και για ποσες ωρες δεν ειχα το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης ,οπως και αρκετοι γνωστοι μου. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από drteo
oldnew Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 36 minutes ago, drteo said: Aυτο που αναφερεις δεν παιζει να γινει με τιποτα , εκτος και αν αναφερεσαι σε τηλεοραση "αρχαια"¨τουλαχιστον 6 - 8 ετιας. Η δευτερη περιπτωση ειναι απλα να ηταν ελλατωματικη. Εγω εχω 2 τηλεορασεις oled στο σπιτι με ps το οποιο το εχω ξεχασει στο menu απειρες φορες και για πολλες ωρες και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. Γενικα ολη η φαση με το burn in πηρε διαστασεις πολυ μεγαλυτερες απο την πραγματικοτητα ειδικα τα τελευταια 2-3 χρονια με τα συστηματα που εχουν αναπτυξει στις οθονες πολυ δυσκολα, εως αδυνατον να συμβει κατι εκτος και αν εχεις αστοχια υλικου δηλαδη απλα σου βγει προβληματικη. Για να το κλεισω, εγω με 2 τηλεορασεις και μονιτορ oled χωρις να ασχολουμαι με τοτι μενει ανοιχτο και αν ειναι στατικη η εικονα και για ποσες ωρες δεν ειχα το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης ,οπως και αρκετοι γνωστοι μου. Το κλειδί σε ολο το παραπάνω είναι το κόκκινο.. Οι oled δεν έχουν λάμπα. Ειναι organic. Με μαθηματική ακρίβεια θα πάθει burn in. Γερνάει κάθε μέρα. Οι τεχνολογίες απλά "γερνανε" όλα τα πιξελ στον ίδιο ρυθμό ωστε να "πεθάνουν" όλα μαζι, ωστε να μη φαίνεται burn in νωρίς. Ας ελπίσουμε οτι θα καταφέρουν να παρατείνουν τη διάρκεια, γιατί στην πραγματικότητα κάνεις δεν ξερει. Θα απέφευγα εξαιρετικά στατικό περιεχόμενο σε oled. Με αυτό που κάνεις έχεις μειώσει εξαιρετικά τη διάρκεια ζωής απλά δεν το ξέρεις. 1
GREG79 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Κάτοχος lg 65 cx εδώ και 3 χρόνια Επάνω είχε ps4 pro και τώρα έχει ps5 έχει λιώσει η τηλεόραση μαζί με το PlayStation ένα παράδειγμα θα σας φέρω περισυ μόνο το φιφα έγραψε 700 ώρες και η τηλεόραση είναι απίστευτη έχω φίλο που έχει την c8 και την έχει λιώσει και δεν έχει πάθει τίποτα.
optimus prime Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, Diavolos666 said: Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση", άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις εγγύηση. Εγώ αναμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική και δεν κοστίζουν και πέντε νεφρά. To playstation το έχω χρησιμοποιήσει συστηματικά σε 5 oled από το 2016 έως τώρα και καμμια δεν έπαθε ούτε το παραμικρό image retention. Όπως επισης και τις 5 τις είχα και οθόνες για το pc μου... Τώρα εάν ο φίλος σου ξέχασε την κονσόλα ανοιχτή και είχε βγάλει οff την επιλογή να σβήσει η tv στο 4ωρο τότε είναι δικό του το φταίξιμο... Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από optimus prime
Diavolos666 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 44 minutes ago, optimus prime said: Τώρα εάν ο φίλος σου ξέχασε την κονσόλα ανοιχτή και είχε βγάλει οff την επιλογή να σβήσει η tv στο 4ωρο τότε είναι δικό του το φταίξιμο... ...το ίδιο πράγμα λέμε. Στα windows όμως με το anti-burn-in και να αφήσεις τον υπολογιστή χωρίς να είσαι εκεί, μόνο του θα προσπαθήσει να αποφύγει το burn in αν έχεις κάνει ρύθμιση. Στο playstation δεν έχει τέτοια ρύθμιση από όσο ξέρω. Αυτό λέει η εγγύηση, "ορθή χρήση" σε υπολογιστή με windows ή σαν τηλεόραση, για τα υπόλοιπα δεν αναλαμβάνει. 2 hours ago, drteo said: Aυτο που αναφερεις δεν παιζει να γινει με τιποτα , εκτος και αν αναφερεσαι σε τηλεοραση "αρχαια"¨τουλαχιστον 6 - 8 ετιας. Δεν ξέρω πόσο καιρό την είχε καν, απλά μου είπε ότι έβλεπε ghost το μενού του ps.
klamia71 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Μόνο στην Αμερική παθαίνουν burnin οι οθόνες της lg? Το ευνοεί το κλίμα;;;
Paragontas-x Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Τελικά οι νέες oled τηλεοράσεις γενικώς έχουνε ζήτημα με το burn in ή είναι σπάνιο να σου συμβεί? Εν ολιγης αξίζει να πάρεις μια oled τηλεόραση τώρα ή καλύτερα να περιμένεις μερικά χρόνια ακόμα?
ELMastas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Καιρός είναι κάλιο αργά παρά ποτέ και πρέπει να γίνει άμεσα παντού και απο όλες τις μεγάλες εταιρίες έτσι.
Nick77 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Βασικά τα προηγούμενα χρόνια (κυρίως μέχρι το 2019) είχες πιθανότητες για burn-in, στα σύγχρονα μοντέλα με τις νέες τεχνολογίες τα pixel κάνουνε "refresh" κάθε φορά που σβήνεις την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να μειώνεται έως μηδενίζεται ο κίνδυνος για burn-in αλλά ταυτόχρονα με αυτή τη διαδικασία η τηλεόραση "γερνάει" πιο γρήγορα και η εικόνα γίνεται σιγά-σιγά washed out. Πραγματικά είναι τραγικό να πρέπει να δώσεις τόσα λεφτά για μια καλή OLED τηλεόραση και να σκέφτεσαι ότι πιθανότατα σε 5 χρόνια θα πρέπει να πάρεις άλλη... 1
mccrush2006 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 22 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση", άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις εγγύηση. Εγώ αναμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική και δεν κοστίζουν και πέντε νεφρά. Eγω παντως εχω την C1 που την εχω λιωσει στο xbox και η γυναικα μου βλεπει τηλεοραση που σημαινει οτι εχει παντα ακινητο το σημα του καναλιου. Δεν εχει παθει τιποτα. Γενικα δεν εχω δει ποτε burn in σε οικιακη χρηση σε oled τηλεορασεις.
oldnew Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Πάντως εδω και μια 10ετια, ακούς το ίδιο μοτο: Παλιά παθαινανε burn in, τωρα οχι. Την επόμενη χρόνια το ιδιο.... κοκ. Σε 5 χρόνια θα διαβάζεις ακομη, ναι πριν 5 χρόνια το παθαινανε, τωρα οχι. Επειδή δε συμβαίνει αμεσα αλλα σε 3-6 χρόνια, αυτος που το ισχυρίζεται το πιστεύει εντονα γιατί έχει ηδη 2-3 χρόνια που δεν το έχει πάθει. Οταν το πάθει, δεν μπαίνει μετά να γράψει, ναι τελικά το έπαθε και η δική μου. Το rtings που ειδικεύεται στο θέμα και τις φθηρει συνεχόμενα να δει τη διάρκεια ζωής, δεν εχει δει καμια τεράστια βελτίωση. Βέβαια επιταχύνει το χρόνο με χρήση σε 6 μηνες 3 ετών πχ. Τα αποτελέσματα του δεν είναι αντικειμενικά για νορμάλ χρήση, αλλά υπάρχει μεν βελτίωση σίγουρα, οχι κατι τεράστιο δε. Ολες σε αυτα τα τεστ παθαίνουν burn in, δε γλύτωσε ποτέ καμία. Να ισχυρίζεσαι οτι δε θα πάθει burn in μια oled (Organic LED) είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι ενας άνθρωπος δε θα πεθάνει ποτέ. Στο μυαλό όλων η oled πρέπει να είναι σαν ενα κερι. Οσο το καις τελειώνει. Αν το καις με σταθερό background θα τελειώσει 5 φορές γρήγοροτερα οπότε αμα θες διάρκεια φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισα. Την πραγματική διάρκεια σε νορμάλ χρήση δεν την ξέρει κάνεις. Μακαρι να φτάσει στο σημείο να την μεταχείριζεσαι σαν μια απλή led και να βγάζει 7ετια. Αν φτασει /έφτασε σε αυτό το σημείο όλοι θα είναι ευχαρίστημενοι. Κανείς ξανα λεω δεν το ξερει. Και για καθένα που καφχιεται η δική μου δεν χάλασε υπάρχει αλλος που θα σου πει το αντίθετο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα