polemikos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Το παράρτημα της LG στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι η 2ετής εγγύηση, όσον αφορά την κανονική χρήση των οθονών τεχνολογίας OLED σε συνδυασμό με υπολογιστές Windows, καλύπτει πλέον και το «burn-in» σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge. To burn-in είχε αποκλειστεί ρητά εκτός της εγγύησης κανονικής χρήσης της LG, ωστόσο η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και πλέον κρατά άλλη στάση επί του θέματος: «Μετά από τέσσερις μήνες συζητήσεων με την ιστοσελίδα The Verge, η LG Electronics άλλαξε τους όρους της εγγύησής της. Η LG πλέον προσφέρει διετή εγγύηση burn-in για τις οθόνες gaming τεχνολογίας OLED που πωλούνται στις ΗΠΑ» δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων για καταναλωτές στη Β. Αμερική της LG, Christopher De Maria. Μέχρι στιγμής, η LG δεν έχει προχωρήσει σε παρόμοια ανακοίνωση για την Ευρώπη ή άλλες περιοχές ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Το λεγόμενο «burn-in», τουλάχιστον στις νεότερες οθόνες και τηλεοράσεις OLED είναι σπάνιο καθώς έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην τεχνολογία των πάνελ αυτής της τεχνολογίας από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν από περίπου 10 χρόνια στις τηλεοράσεις. Παρόλα αυτά, μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος υπό ορισμένες συνθήκες. Η νέα διετής εγγύηση αφορά τόσο τις νέες όσο και τις υπάρχουσες οθόνες LG 27GR95QE-B OLED και καλύπτει την περίπτωση να εμφανιστεί το φαινόμενο «burn-in» υπό κανονική χρήση (κανονική χρήση σημαίνει το προϊόν να χρησιμοποιείται για αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, όπως για gaming, επαγγελματικό ή περιστασιακό, καθώς και για desktop computing, με Windows κ.λπ., διευκρίνισε στην ιστοσελίδα The Verge ο Christopher De Maria της LG). Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατασκευαστές οθονών OLED, οι LG Display και Samsung Display παρέχουν στους κατασκευαστές οθονών εγγύηση για το burn-in αλλά εναπόκειται σε κάθε κατασκευαστή οθονών να αποφασίσει αν θέλει να τη μεταβιβάσει και στον πελάτη/ καταναλωτή. Οι εταιρείες Acer και ASUS δεν καλύπτουν το burn-in στο πλαίσιο της εγγύησης που προσφέρουν ωστόσο οι Dell (Alienware), Corsair και Dough το καλύπτουν στην εγγύηση τους. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Τελικά, για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ευχάριστη είδηση που θα ωθήσει και τις υπόλοιπες εταιρείες παραγωγής οθονών, να ακολουθήσουν (κι όχι μόνο στις ΗΠΑ).
music_lover Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Είναι προς την σωστή κατεύθυνση και μπράβο της που πρωτοτυπεί αλλά για τόσο ακριβά προϊόντα (οθόνες λίγων ιντσών αξίας 1000 ευρώ και άνω) η εγγύηση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3ετης. Όπως και να έχει πάντως, εννοείται πως αγοράζουμε lg oled έναντι άλλων κατασκευαστών όταν με το καλό έρθει και στα μέρη μας η 2ετης εγγύηση. 4 1
ScorpioX777 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Πολυ καλη κινηση με το καλο να ερθει και στις τηλεορασεις... ειμαστε πολυ κοντα να γινει και αυτο εχει ωριμασει παρα πολυ η τεχνολογια αυτη. 3
Diavolos666 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση", άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις εγγύηση. Εγώ αναμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική και δεν κοστίζουν και πέντε νεφρά. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από Diavolos666 3 1 1
svartevarg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Μακάρι να ήταν 5ετής (2 και για burn-in). 1
markos9 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση". Άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις και εγγύηση. Εγώ περιμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική.
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Το burn in λύθηκε εν μέρη με αλχημείες του στυλ εναλλαγή χρωμάτων σε επίπεδο pixels και ειδικά σε υπολογιστές με windows να μην έχει πολλές ώρες στατικές εικόνες σε διάφορα σημεία της οθόνης κάτι που αναλαμβάνει και το λειτουργικό και η οθόνη όσο το δυνατόν γίνεται. Έχω γνωστό που έκανε το λάθος να βάλει το playstation σε OLED τηλεόραση που έπαιζε και πάρα πολλές ώρες και έγινε burn in από το μενού και είναι εμφανέστατο. Γι' αυτό λέει "ορθή χρήση", άμα ξεχάσεις το playstation ανοιχτό στην κεντρική οθόνη μην περιμένεις εγκύηση. Εγώ αναμένω τις nano led οθόνες, που θα πάει κάποτε θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλιώς οι quantum LED (QLED) είναι μία αρκετά καλή εναλλακτική και δεν κοστίζουν και πέντε νεφρά. Και εγω σε OLED εχω το PS5 του μικρου αλλα παιζει 1,5 ωρα το Σαββατο και 1,5 ωρα την Κυριακη και τον φωτισμο OLED του τον εχω στο 50 και οταν βλεπουν τηλεοραση στο 40 κανονικα ειναι μονο οταν βλεπω εγω ταινιες Dolby VIsion 1
Dennis077 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Άργησε όμως είναι θετική εξέλιξη αλλά πρέπει να ισχύσει και για τις τηλεοράσεις όχι μόνο για οθόνες PC.!! 2
ggelhsva Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο κανονική χρήση των οθονών τεχνολογίας OLED σε συνδυασμό με υπολογιστές Windows Δηλαδή άμα ο υπολογιστής δεν είναι Windows δεν καθιστά τη χρήση της οθόνης κανονική; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από ggelhsva
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 56 minutes ago, svartevarg said: Μακάρι να ήταν 5ετής (2 και για burn-in). Λογικά θα γίνεται 5 χρόνια αν πληρώσεις παραπάνω. 1 1
Vasilius Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Έτσι πρέπει , σου πουλάνε ένα προιόν από αρχιτεκτονική - μηχανική φύση του ακατάλληλο για Console/PC χρήση και στο promotάρουν χοντρά για αυτά κ μετά σου λένε εχμμ ναι μωρέ κλείνε το κάθε Χ ώρες , πάμε πίσω στα 80's με το αποτύπωμα του Logo των καναλιών φάση , μόνο που σκάς τώρα 1-2Κ για πλάκα κάθε 2 χρόνια because... this is the way... με τις πέτρες πρέπει να τους πέρνουν οι καταναλωτές . Ας μη κάνουμε λόγο για τα βρεφικά UI ... και τα protoc. της πλάκας , 2023 έχουμε Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από Vasilius
Diavolos666 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, ggelhsva said: Δηλαδή άμα ο υπολογιστής δεν είναι Windows δεν καθιστά τη χρήση τηςοθόνης κανονική; Στα windows νομίζω έχουν ειδική λειτουργία για anti-burn-in δηλαδή μεταφέρουν την την εικόνα δεξιά-αριστερά/ πάνω-κάτω χωρίς να το καταλαβαίνεις, δεν έχουν την μπάρα εμφανή όλη την ώρα και γενικά φροντίζουν να τσεκάρουν αν κάποια pixels στην οθόνη είναι συνεχώς στο ίδιο χρώμα και φροντίζουν να το αλλάζουν. Π.χ. το playstation δεν έχει τέτοια λειτουργία οπότε είσαι λίγο μόνος σου σε αυτό. Το burn in δεν έχει φύγει από την τεχνολογία OLED, είναι έτσι ακριβώς όπως ήταν πάντα. Με λογισμικό προσπαθούν να το αποτρέψουν οπότε σε κάποια φάση θα πρέπει όλες οι συσκευές που έχουν έξοδο εικόνας να βάλουν κάτι παρόμοιο για όταν έχεις OLED συνδεδεμένη. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2023 από Diavolos666 1 1
ikaruga24 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2023 Στην Αγγλία για την σειρά G υποστηρίζει την εγγύηση για burn in αλλά μόνο μέσω της έξτρα εγγύησης που πληρώνεις με τον μήνα για 5 χρόνια ενώ για την σειρά C ισχύει για 3 με έναν αστερίσκο. Ο αστερίσκος λέει ότι αν το φαινόμενο εμφανιστεί στο τρίτο έτος τότε ο πελάτης πληρώνει τα εργατικά (κόστος 150 λιρών) για την αντικατάσταση του πάνελ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα