toyo73 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 22 λεπτά πριν, phanispal είπε Λάθος μου, ξέχασα να γράψω ότι μετά το Πάπιγκο γύρισα ξανά Πρέβεζα και μετά πήγα Ευρυτανία. Αφου πηγες απο Βολο -Πρεβεζα, θα μπορουσες να πηγαινες απο Καρδιτσα-Μουζακι-πυλη-φραγμα Μεσοχωρας-Βουργαρελι (κτλ) Αρτα-Πρεβεζα.Εαν πατησεις Καρδιτσα -Πρεβεζα σου βγαζει δυο διαδρομαρες απο βουνο, αν εισαι λατρεις τετοιον διαδρομων και της αλλης Ελλαδος.
moure Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, toyo73 είπε Αφου πηγες απο Βολο -Πρεβεζα, θα μπορουσες να πηγαινες απο Καρδιτσα-Μουζακι-πυλη-φραγμα Μεσοχωρας-Βουργαρελι (κτλ) Αρτα-Πρεβεζα.Εαν πατησεις Καρδιτσα -Πρεβεζα σου βγαζει δυο διαδρομαρες απο βουνο, αν εισαι λατρεις τετοιον διαδρομων και της αλλης Ελλαδος. Την διαδρομή αυτήν την έχεις κάνει με μηχανή ή αυτοκίνητο? Μιας και την έχω κάνει και αυτή και άλλες στα Τζουμέρκα,και είναι πράγματι υπέροχη,καλό θα είναι να ξέρει κάποιος που σκέφτεται να περάσει από ένα τέτοιο μέρος ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για απρόοπτα.Υπάρχουν σημεία που είσαι πολύ μακριά από τον πολιτισμό και σημεία χωρίς καθόλου σήμα στο κινητό,σε ενδεχόμενη βλάβη στο αυτοκίνητο πραγματικά καλή τύχη. Επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε αυτές τις ορεινές διαδρομές που περνάνε ελάχιστα αυτοκίνητα να υπάρχουν πολλές πέτρες στο οδόστρωμα που έχουν κυλίσει από τις βροχές,αν λοιπόν πατήσεις καμία υπάρχει κίνδυνος να βρεθείς με κλαταρισμένο λάστιχο πάνω στο βουνό.Καλό θα είναι λοιπόν να έχουμε ελέγξει από πριν ότι είναι εντάξει η ρεζέρβα μας αλλά και να γνωρίζουμε πως αλλάζουμε ένα ελαστικό. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από moure
phanispal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 38 λεπτά πριν, toyo73 είπε Αφου πηγες απο Βολο -Πρεβεζα, θα μπορουσες να πηγαινες απο Καρδιτσα-Μουζακι-πυλη-φραγμα Μεσοχωρας-Βουργαρελι (κτλ) Αρτα-Πρεβεζα.Εαν πατησεις Καρδιτσα -Πρεβεζα σου βγαζει δυο διαδρομαρες απο βουνο, αν εισαι λατρεις τετοιον διαδρομων και της αλλης Ελλαδος. Την έχω κάνει παλιότερα λόγω δουλειάς, και ενώ είναι όντως πολύ όμορφες δεν παύουν να είναι «σκότωμα». Εγώ κυρίως δε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα στα διόδια. Π.χ. του Μοσχοχωρίου στο Βόλο -> Λάρισα είναι σα να ανοίγεις το παράθυρο και να πετάς 4€ έξω, εγώ πήγα από δίπλα απ' τον επαρχιακό. Πολύ μικρή διαδρομή, τα 4€ δε δικαιολογούνται με τίποτα. Πλήρωσα τα δύο φθηνά της Εγνατίας και γλίτωσα τα 3€+ του Τερόβου στο Γιάννενα -> Άρτα. Σημειωτέον, την περισσότερη βενζίνη (~6.8lt/100) την έκαψα στο Αθήνα -> Πήλιο πηγαίνοντας απ' την ΕΟ με ~110km/h. Στα υπόλοιπα ~1.700 χιλιόμετρα που διένυσα σχεδόν αποκλειστικά σε επαρχιακές οδούς είχα από 5.8lt/100 έως 6.5lt/100, και είχα και δύσκολα σημεία με στροφές που έπαιζες ακόμα και με 1η. Μετρημένα πάντα με γεμίσματα.
toyo73 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, moure είπε Την διαδρομή αυτήν την έχεις κάνει με μηχανή ή αυτοκίνητο? Μιας και την έχω κάνει και αυτή και άλλες στα Τζουμέρκα,και είναι πράγματι υπέροχη,καλό θα είναι να ξέρει κάποιος που σκέφτεται να περάσει από ένα τέτοιο μέρος ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για απρόοπτα.Υπάρχουν σημεία που είσαι πολύ μακριά από τον πολιτισμό και σημεία χωρίς καθόλου σήμα στο κινητό,σε ενδεχόμενη βλάβη στο αυτοκίνητο πραγματικά καλή τύχη. Επίσης είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε αυτές τις ορεινές διαδρομές που περνάνε ελάχιστα αυτοκίνητα να υπάρχουν πολλές πέτρες στο οδόστρωμα που έχουν κυλίσει από τις βροχές,αν λοιπόν πατήσεις καμία υπάρχει κίνδυνος να βρεθείς με κλαταρισμένο λάστιχο πάνω στο βουνό.Καλό θα είναι λοιπόν να έχουμε ελέγξει από πριν ότι είναι εντάξει η ρεζέρβα μας αλλά και να γνωρίζουμε πως αλλάζουμε ένα ελαστικό. Με αυτοκινητο και παιδια πριν χρονια.Πηγα διακοπες στον Αστακο(αφετηρια-διαμονη)Μυτικα-Παλαιρο-Βονιτσα-Αμφιλοχια κτλ.Μετα στον γυρισμο Παργα και πρεπει να πεταχτηκα και μια Αριδαια-λουτρακι ποζαρ.
RTW4ever Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 On 19/08/2023 at 22:17, cthulhucarbide said: Μπορεί κάποιος να ταξιδεύει τελείως διεκπεραιωτικά και να βιάζεται να φτάσει ενώ άλλος να είναι με παρέα και να πηγαίνει σε νησί. Στην 2η περίπτωση και 1,5 φορά να κρατήσει η διαδρομή δεν πειράζει κανέναν. Γιαυτό λέω ότι είναι υποκειμενικό Δεν συμφωνώ, αν και ίσως παίζουν ρόλο κάποιες συνθήκες. Σε επαρχιακό δρόμο θα έχει πολλές ευθείες που πας με 80-90 άρα στην μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Μέσα από πόλεις κλπ μπορεί να περάσεις αλλά θα είναι για αρκετά μικρό κομμάτι της διαδρομής για να αυξήσει την κατανάλωση. Από την άλλη στην Ιονία άμα πας με κάτω από 120 νομίζεις ότι είσαι σαν σταματημένος οπότε πρακτικά θα πηγαίνεις με 120-140 εύρος στο οποίο τα αμάξια καίνε πολύ. Για μένα η διαφορά είναι μεγάλη και το έχω δει πολλές φορές, σε καμία περίπτωση μισό λίτρο. Άμα πάω από επαρχιακό με ταχύτητα περίπου 70χαω θα κάψω 5 λίτρα ενώ από εθνική με 130 θα κάψω 7-7,5 Ε εντάξει, άμα είσαι κινητός τάφος θα κάνεις οικονομία, αλλά εμείς οι υπόλοιποι τι σου φταίμε να αναγκαζόμαστε να σε προσπερνάμε για να αποφύγουμε την πομπή της κηδείας. Ακριβώς από τέτοιους οδηγούς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ατυχήματα, διότι είναι αδύνατον να κάτσεις πίσω τους. Για αυτό χίλιες φορές εθνικές οδοί και διόδια, και ας είναι το κόστος και διπλάσιο και τριπλάσιο, δεν το υπολογίζω και δεν με νοιάζει. 1 1
phanispal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Πομπή κηδείας είναι τα 90-100km/h στη δεξιά; 1
tzotzo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 56 minutes ago, phanispal said: Πομπή κηδείας είναι τα 90-100km/h στη δεξιά; 9 hours ago, phanispal said: Την έχω κάνει παλιότερα λόγω δουλειάς, και ενώ είναι όντως πολύ όμορφες δεν παύουν να είναι «σκότωμα». Εγώ κυρίως δε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα στα διόδια. Π.χ. του Μοσχοχωρίου στο Βόλο -> Λάρισα είναι σα να ανοίγεις το παράθυρο και να πετάς 4€ έξω, εγώ πήγα από δίπλα απ' τον επαρχιακό. Πολύ μικρή διαδρομή, τα 4€ δε δικαιολογούνται με τίποτα. Πλήρωσα τα δύο φθηνά της Εγνατίας και γλίτωσα τα 3€+ του Τερόβου στο Γιάννενα -> Άρτα. Σημειωτέον, την περισσότερη βενζίνη (~6.8lt/100) την έκαψα στο Αθήνα -> Πήλιο πηγαίνοντας απ' την ΕΟ με ~110km/h. Στα υπόλοιπα ~1.700 χιλιόμετρα που διένυσα σχεδόν αποκλειστικά σε επαρχιακές οδούς είχα από 5.8lt/100 έως 6.5lt/100, και είχα και δύσκολα σημεία με στροφές που έπαιζες ακόμα και με 1η. Μετρημένα πάντα με γεμίσματα. Αν στα 110χαω καις 6.8 λίτρα/100 χλμ, Όταν καις 5.8 λίτρα με πόσα πας; Μάλλον σαν πομπή κηδείας.
phanispal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Έκαψα 5.8 γιατί πήγαινα σε επαρχιακούς δρόμους χωρίς πολλές στροφές, με σταθερή ταχύτητα έως 80km/h.
teot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, phanispal είπε Εγώ κυρίως δε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα στα διόδια. Π.χ. του Μοσχοχωρίου στο Βόλο -> Λάρισα είναι σα να ανοίγεις το παράθυρο και να πετάς 4€ έξω, εγώ πήγα από δίπλα απ' τον επαρχιακό. Πολύ μικρή διαδρομή, τα 4€ δε δικαιολογούνται με τίποτα. Η αλήθεια είναι οτι 4 ευρω για 42 χλμ ( 42 είναι τα χλμ που κάνεις είτε από τον αυτοκινητόδρομο είτε από το παλιό γιατί τα 18 χλμ μέχρι Βελεστίνο είναι κοινά όποιον δρόμο και αν επιλέξεις) είναι πολλά αλλά δεν τα έχω τσιγκουνευτεί ποτέ γιατί η σωματική μου ακεραιότητα και η ασφάλεια μου κοστίζουν πολύ περισσότερα, επίσης αν δεν κόβεις στα 50 που έχει σε κάθε χωριό και σε κάθε διασταύρωση (και είναι πολλά και πολλές) μπορεί να βρεθείς με ένα πρόστιμο για ταχύτητα που θα αντιστοιχεί σε πολλά 4ευρα των διοδίων. Όταν δεν είχε τα πλευρικά στο Κιλελέρ, ημέρα και μόνο ημέρα και με καλές καιρικές συνθήκες κάποιες φορές πήγαινα από τον παράδρομο αλλά από τον παλιό ποτέ. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2023 από teot
phanispal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Έχοντας οδηγήσει σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους, τον συγκεκριμένο δεν τον λες σκοτώστρα. Μια ευθεία είναι, και να προσπεράσεις μπορείς κι απ' όλα.
toyo73 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 41 λεπτά πριν, phanispal είπε Έχοντας οδηγήσει σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους, τον συγκεκριμένο δεν τον λες σκοτώστρα. Μια ευθεία είναι, και να προσπεράσεις μπορείς κι απ' όλα. Δεν υπαρχουν σκοτωστρες δρομοι.Υπαρχουν αχρηστοι οδηγοι.
phanispal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Υπό την έννοια ότι όλοι τηρούν στο 100% τον ΚΟΚ, ότι είναι σωστός ο ΚΟΚ κ.λπ., δεν πετάγονται ζώα απ' το πουθενά, δε βρέχει δε χιονίζει, ΟΚ, δεν υπάρχουν σκοτώστρες δρόμοι και δε θα γίνονταν ποτέ ατυχήματα. Εγώ λέω ότι κάποιες διαδρομές είναι πιο απαιτητικές από άλλες, είτε λόγω συνεχών στροφών, είτε λόγω περιορισμένης ορατότητας, είτε λόγω κακής ποιότητας οδοστρώματος και πολλά άλλα. 1
teot Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, phanispal είπε Έχοντας οδηγήσει σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους, τον συγκεκριμένο δεν τον λες σκοτώστρα. Μια ευθεία είναι, και να προσπεράσεις μπορείς κι απ' όλα. https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=560490409&q=παλαια+εθνικη+βολου+λαρισας+ατυχηματα&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwjc_qnh-vyAAxUdhP0HHYZLCk4QBSgAegQIHxAB&biw=1536&bih=739&dpr=1.25 .
tutuyo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2023 7 hours ago, toyo73 said: Δεν υπαρχουν σκοτωστρες δρομοι.Υπαρχουν αχρηστοι οδηγοι. Και Κατάρα γέλασε Γιατί η Κατάρα ξέρει
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Στις 26/8/2023 στις 6:45 ΜΜ, RTW4ever είπε Ε εντάξει, άμα είσαι κινητός τάφος θα κάνεις οικονομία, αλλά εμείς οι υπόλοιποι τι σου φταίμε να αναγκαζόμαστε να σε προσπερνάμε για να αποφύγουμε την πομπή της κηδείας. Ακριβώς από τέτοιους οδηγούς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ατυχήματα, διότι είναι αδύνατον να κάτσεις πίσω τους. Για αυτό χίλιες φορές εθνικές οδοί και διόδια, και ας είναι το κόστος και διπλάσιο και τριπλάσιο, δεν το υπολογίζω και δεν με νοιάζει. Δεν είμαι σίγουρος τι από το ποστ μου σε κάνει να πιστεύεις ότι είμαι κινητός τάφος ή ότι πάω έστω και λίγο αργά. Άμα είμαι σε έναν επαρχιακό κινούμαι όσο γρήγορα μου επιτρέπει ο δρόμος, μέχρι τα 100-110km/h. Μέχρι αυτή την ταχύτητα δεν έχω λόγο να πάω πιο αργά. Ο μόνος τρόπος και λόγος για να θες να μου κάνεις προσπέραση είναι ο δρόμος να έχει όριο 70, εγώ να πηγαίνω με 80-90 χαλαρός και εσύ να προσπερνάς σαν 18χρονος κάγκουρας που μόλις έφτιαξε το σαξόραλο και θέλει να κάνει εντύπωση στους όμοιους του. Άμα είσαι τέτοιος συγχαρητήρια. Αν είσαι νορμάλ οδηγός, προπονήσου να γίνεις και νορμάλ αναγνώστης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα