SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, tzotzo είπε Άρα τα όρια σε επαρχιακούς δρόμους είναι 90, εκτός από τις κατοικημένες περιοχές, εκτός από τις διασταυρώσεις, εκτός από τις ανηφοροκατηφορες, εκτός από τις φουρκέτες, και εκτός από τα σημεία που περνάνε γουρούνια, κλπ αλλά ζώα. Αναρωτιεμαι ποιο κομμάτι των επαρχιακών δρόμων μένεις που μπορείς να πας 90. Οπως το φανταστηκα, ζεις σε χωριο σε βουνο. Case closed (η 2η φωτο που σου εβαλα με διακεκομμενες, ειναι μεγαλη κατηφορα παντως και μαντεψε, ισχυει το 90αρι)
tzotzo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 5 minutes ago, SabotazNic said: Ειναι πριν απο διασταυρωση. Μην παρουμε και τις περιπτωσεις 1-1 Δεν λεει οτι το ατυχημα εγινε λογω προσπερασης ή υψηλητης ταχυτητας παντως. Εδω και το λινκ για να μην πεταμε ακυρες φωτο https://www.protothema.gr/greece/article/1403853/fokida-brosta-stin-kori-tis-apanthrakothike-67hroni-odigos-ih-se-sugrousi-me-leoforeio/ Το ατύχημα έγινε σε επαρχιακό δρομο με όριο ταχύτητας 90, χωρίς διπλή γραμμή και το ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Τράκαρε μετωπικά και από την σφοδρότητα της σύγκρουσης αναποδογύρισε.
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, tzotzo είπε Το ατύχημα έγινε σε επαρχιακό δρομο με όριο ταχύτητας 90, χωρίς διπλή γραμμή και το ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Τράκαρε μετωπικά και από την σφοδρότητα της σύγκρουσης αναποδογύρισε. ΔΕΝ εγινε λογω προσπερασης. Anyway, απο οτι φαινεται δεν βγαινει καπου η συζητηση.
Nabuko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, tzotzo είπε Το ατύχημα έγινε σε επαρχιακό δρομο με όριο ταχύτητας 90, χωρίς διπλή γραμμή και το ένα όχημα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Τράκαρε μετωπικά και από την σφοδρότητα της σύγκρουσης αναποδογύρισε. Δεν λέει απολύτως τίποτα αυτό. Αν το όριο είναι 90 και το όχημα πήγαινε 150 δεν φταίει το όριο. Όπως και αν είναι 50 το όριο και εσύ πας με 200 τότε δεν φταίει το όριο. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από Nabuko
tzotzo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, SabotazNic said: Οπως το φανταστηκα, ζεις σε χωριο σε βουνο. Case closed (η 2η φωτο που σου εβαλα με διακεκομμενες, ειναι μεγαλη κατηφορα παντως και μαντεψε, ισχυει το 90αρι) Κοίταξε να δεις τι ωραίο είναι το ίντερνετ. Όταν δεν μπορείς να παραδεχτείς το λάθος σου, κανείς προσβολή στο πρόσωπο του άλλου για να φανεί ότι έχεις εσύ δίκιο. Ξέρω πολύ καλύτερα από εσένα τους επαρχιακούς δρόμους, και όχι μόνο γιατί μέρος της δουλειάς μου είναι να ταξιδεύω επαρχία. Επειδή είναι άδικο να σου βάλω τα γυαλιά με την δουλειά μου πάρε δύο ταξίδια αυτού του μήνα που έκανα για αναψυχή. Αν θες μπορείς να βάλεις και εσύ τι ταξιδια έχεις κάνει επαρχία για βόλτα. 10 minutes ago, SabotazNic said: ΔΕΝ εγινε λογω προσπερασης. Anyway, απο οτι φαινεται δεν βγαινει καπου η συζητηση. Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Πώς ακριβώς ξέρεις τι έγινε και το βάζεις και με κεφαλαία. Τόσο σιγουριά. 1
SabotazNic Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 11 λεπτά πριν, tzotzo είπε Βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Πώς ακριβώς ξέρεις τι έγινε και το βάζεις και με κεφαλαία. Τόσο σιγουριά. Βρεθηκε στο αντιθετο ρευμα. Ο λογος? Κοιμηθηκε, πηγε να περασει ζωο, εχασε τον ελεγχο λογω προβληματος. Μπροστα ηταν η κορη της, δεν νομιζω να ηθελε να την προσπερασει. Απο την ωρα που εσυ θες να αποδειξεις οτι το ατυχημα εγινε για αυτον τον λογο, βρες την δηλωση της. Ολα αυτα ειναι απο την παραπανω διαδρομη σε τελειως διαφορετικες περιοχες παντως 13 λεπτά πριν, tzotzo είπε Αν θες μπορείς να βάλεις και εσύ τι ταξιδια έχεις κάνει επαρχία για βόλτα. Παω απο δυτικη Μακεδονια -> Θεσσαλονικη. hint: δεν υπαρχει μονο η Εγνατια οδος για αυτην την διαδρομη. Βασικα απο εδω που ξεκιναω, κανω πιο πολυ ωρα. Χαλκιδικη: αρκετα σημεια που επισης εχει. Γενικα ολη η Μακεδονια, Θρακη, Θεσσαλια, Ηπειρος εχουν αρκετους επαρχιακους δρομους με οριο 90. Τα νησια τελευταια στιγμη που τσεκαρα δεν εχουν αυτοκινητοδρομους. Βεβαια, οι Κυκλαδες εχουν πιο στενους δρομους και συχνα με στροφες/βουνα (εξου και "το αν οριζεται αλλιως"). Ξανα λεω, πηρες 2 παραδειγματα απο ειτε δυσπροσιτη περιοχη (Πορτο Χελι), ή απο μετακινηση εντος μεγαλης αστικης/βιομηχανικης περιοχης (Αττικη και Θηβα).
tzotzo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 26 minutes ago, Nabuko said: Δεν λέει απολύτως τίποτα αυτό. Αν το όριο είναι 90 και το όχημα πήγαινε 150 δεν φταίει το όριο. Όπως και αν είναι 50 το όριο και εσύ πας με 200 τότε δεν φταίει το όριο. Ο @SabotazNic παραθέσε τον νόμο. Λέει λοιπόν ο νόμος ότι το όριο ταχύτητας στον δρόμο που έγινε το ατύχημα είναι 90. Συμπτωματικά επιτρέπεται η προσπέραση σε αυτό το σημείο και από τα δύο ρεύματα. Εκεί λοιπόν ανεξάρτητα από το αν έκανε προσπέραση, ή αν κοιτούσε το κινητό της ή έπαθε εγκεφαλικό, στον δρόμο που το όριο είναι 90, και επιτρέπεται η προσπέραση(το ξανά αναφέρω γιατί θεωρητικά είναι οι ιδανικές συνθήκες του νόμου που παρέθεσε ο @SabotazNic) έχασε την ζωή της μια μάνα μπροστά στην κόρη της, 5 τουρίστες τραυματίστηκαν, και 34 χάλασαν τις διακοπές τους, ένας επαγγελματίας οδηγός έμεινε χωρίς επαγγελματικό αυτοκίνητο και απασχολήθηκε η πυροσβεστικη, το έκαβ και η αστυνομία. Αν κάτι τέτοια συμβαίνουν στις "ιδανικές" συνθηκες φανταστείτε τι γίνεται στο υπόλοιπο δίκτυο που το όριο είναι 50 και κανένας δεν πάει με τόσο και υπάρχει και διπλή γραμμή που απαγορεύει την προσπέραση και εν τέλει κανένας δεν τη σέβεται. Το ερώτημα μου είναι αξίζει τελικά να κάνεις μια παράκαμψη, και να μπεις σε ένα τόσο επικίνδυνο οδικό δίκτυο για γλιτώσεις 20€?? 8 minutes ago, SabotazNic said: Βρεθηκε στο αντιθετο ρευμα. Ο λογος? Κοιμηθηκε, πηγε να περασει ζωο, εχασε τον ελεγχο λογω προβληματος. Μπροστα ηταν η κορη της, δεν νομιζω να ηθελε να την προσπερασει. Απο την ωρα που εσυ θες να αποδειξεις οτι το ατυχημα εγινε για αυτον τον λογο, βρες την δηλωση της. Ολα αυτα ειναι απο την παραπανω διαδρομη σε τελειως διαφορετικες περιοχες παντως Παω απο δυτικη Μακεδονια -> Θεσσαλονικη. hint: δεν υπαρχει μονο η Εγνατια οδος για αυτην την διαδρομη. Βασικα απο εδω που ξεκιναω, κανω πιο πολυ ωρα. Χαλκιδικη: αρκετα σημεια που επισης εχει. Γενικα ολη η Μακεδονια, Θρακη, Θεσσαλια, Ηπειρος εχουν αρκετους επαρχιακους δρομους με οριο 90. Τα νησια τελευταια στιγμη που τσεκαρα δεν εχουν αυτοκινητοδρομους. Βεβαια, οι Κυκλαδες εχουν πιο στενους δρομους και συχνα με στροφες/βουνα (εξου και "το αν οριζεται αλλιως"). Ξανα λεω, πηρες 2 παραδειγματα απο ειτε δυσπροσιτη περιοχη (Πορτο Χελι), ή απο μετακινηση εντος μεγαλης αστικης/βιομηχανικης περιοχης (Αττικη και Θηβα). https://app.prntscr.com/en/index.html Για να μην παιδευεσαι με την ζωγραφική. Τα παραδειγματα των ταξιδιών τα έβαλα επειδή με είπες μπαστουνοβλαχο. Και Φλώρινα η πλειονότητα των ορίων 50 ήταν. Άρα τα όρια είναι 90, εκτός βιομηχανικών περιοχων(παρεπιπτόντως η διαδρομή μέχρι Λιβαδειά από Μάνδρα Αττικής είναι το καλύτερο κομμάτι με τα μεγαλύτερα όρια ταχυτητας) εκτός δυσπρόσιτων περιοχών, εκτός κατοικημένων περιοχών, εκτός διασταυρώσεων. Και ότι μένει, δηλαδή το υπόλοιπο 90% των επαρχιακών δρόμων είναι 50 το όριο. 1
moure Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μπορώ να δεχθώ το να λέει ένας ότι μου λείπουν τα χρήματα και πάω από τον επαρχιακό,μπορώ να δεχθώ επίσης έναν που λέει ότι είμαι φραγκοφονιάς και όπου μπορώ να γλιτώσω έστω και ένα ευρώ θέλω να το γλιτώνω.Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να ακούω ότι στον επαρχιακό είναι πιο ωραία,ο αυτόκινητοδρομος είναι βαρετός,απολαμβάνω την επαρχία της Ελλάδας και αλλά τέτοια γραφικά. Μετά από ατελείωτα χιλιόμετρα όλα αυτά τα χρόνια ούτε μου περνάει από το μυαλό να αφήσω τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους για να μπω στους κατσικόδρομος που μπορεί να που έρθει ο καθένας από το αντίθετο ρεύμα,να μου πεταχτεί ένα ζώο,να είμαι σε άθλιο οδόστρωμα,να έχω τον κίνδυνο να με γράψει η τοπική τροχαία γιατί κάπου μπορεί να πέρασα το όριο ή να πάτησα διπλή γραμμή και να χάσω το δίπλωμα μου. 3
dkstopo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Ακόμα να το κάνει το ταξίδι? Αν το έκανες ρε φίλε πες μας τι επέλεξες
Nabuko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, dkstopo είπε Ακόμα να το κάνει το ταξίδι? Αν το έκανες ρε φίλε πες μας τι επέλεξες To έκανε Στις 18/8/2023 στις 7:50 ΜΜ, GodzillaCover είπε Τελικά, για όποιον έχει την ίδια απορία με μένα, έγινε το ταξίδι. Απέφυγα Τέροβο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και πήρα φέρρυ. Το συστήνω το φέρρυ σε όποιον δε βιάζεται, γλιτώνεις 6,5€ για πλάκα και ξεκουράζεσαι. Στην επιστροφή δεν κατάφερα να κάνω το ίδιο. Στα διόδια της Ελευσίνας μας έκαναν αναστροφή λόγω του βυτιοφόρου που πήρε φωτιά και αναγκαστήκαμε να πάμε από Τρίκαλα. Μεγάλη ταλαιπωρία, δεν αξίζει να το κάνει κανείς χωρίς λόγο. Πιθανόν να το ένιωσα βέβαια έτσι επειδή έμεινα κολλημένος μιάμιση ώρα στην Ελευσίνα.
tutuyo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 αρα κολοκυθια η οποια οικονομια 5 hours ago, moure said: Μπορώ να δεχθώ το να λέει ένας ότι μου λείπουν τα χρήματα και πάω από τον επαρχιακό,μπορώ να δεχθώ επίσης έναν που λέει ότι είμαι φραγκοφονιάς και όπου μπορώ να γλιτώσω έστω και ένα ευρώ θέλω να το γλιτώνω.Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να ακούω ότι στον επαρχιακό είναι πιο ωραία,ο αυτόκινητοδρομος είναι βαρετός,απολαμβάνω την επαρχία της Ελλάδας και αλλά τέτοια γραφικά. Μετά από ατελείωτα χιλιόμετρα όλα αυτά τα χρόνια ούτε μου περνάει από το μυαλό να αφήσω τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους για να μπω στους κατσικόδρομος που μπορεί να που έρθει ο καθένας από το αντίθετο ρεύμα,να μου πεταχτεί ένα ζώο,να είμαι σε άθλιο οδόστρωμα,να έχω τον κίνδυνο να με γράψει η τοπική τροχαία γιατί κάπου μπορεί να πέρασα το όριο ή να πάτησα διπλή γραμμή και να χάσω το δίπλωμα μου. +100 εκτως των αλλων, για να κανεις πραγματικη οικονομια χρειαζεται να μαζεψεις αρκετα χλμ Για ενα ταξιδι μια-δυο φορες το χρονο, πραγματικα δεν υπαρχει κανενα οφελος 1
toyo73 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/8/2023 στις 8:40 ΠΜ, moure είπε Μπορώ να δεχθώ το να λέει ένας ότι μου λείπουν τα χρήματα και πάω από τον επαρχιακό,μπορώ να δεχθώ επίσης έναν που λέει ότι είμαι φραγκοφονιάς και όπου μπορώ να γλιτώσω έστω και ένα ευρώ θέλω να το γλιτώνω.Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να ακούω ότι στον επαρχιακό είναι πιο ωραία,ο αυτόκινητοδρομος είναι βαρετός,απολαμβάνω την επαρχία της Ελλάδας και αλλά τέτοια γραφικά. Μετά από ατελείωτα χιλιόμετρα όλα αυτά τα χρόνια ούτε μου περνάει από το μυαλό να αφήσω τους ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους για να μπω στους κατσικόδρομος που μπορεί να που έρθει ο καθένας από το αντίθετο ρεύμα,να μου πεταχτεί ένα ζώο,να είμαι σε άθλιο οδόστρωμα,να έχω τον κίνδυνο να με γράψει η τοπική τροχαία γιατί κάπου μπορεί να πέρασα το όριο ή να πάτησα διπλή γραμμή και να χάσω το δίπλωμα μου. Να φανταστω οτι δεν πηγες πουθενα στην Ελλαδα εκτος Εθνικης.Γιατι η μαγεια ειναι εκτος, σε b roads.Σε c,d ακομη και κατσικοδρομους εαν παραστει αναγκη π.χ χαθεις.Καθε χρονο ακυρωνω μια διαδρομαρα,( να δω ποτε θα την κανω) που μονο καλα λογια ακουω απο τους λατρεις της οδηγησης και των εξορμησεων.Το περασμα του Μπαρου απο την Θεσσαλια στην Ηπειρο.Ειναι νομιζω ο πιο ψηλα υψομετρικα ασφαλτοστρωμενος δρομος στην Ελλαδα. https://exploringgreece.tv/destinations/mparos-tzoumerka-pos-einai-na-odigeis-sta-1-900-metra-ypsometro-stin-ellada/29998/ Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2023 από toyo73 1
phanispal Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Φέτος (τώρα τον Αύγουστο εννοώ) έκανα 2.230 χιλιόμετρα, Αθήνα -> Πήλιο -> Πρέβεζα -> Πάπιγκο -> Πρέβεζα -> Ευρυτανία -> Αθήνα (συν ενδιάμεσες διαδρομές). Πλήρωσα μόνο για το Αθήνα -> Πήλιο (πλην του Βελεστίνου) και τα δύο φθηνά στο Πήλιο -> Πρέβεζα (Μαλακασίου και Παμβώτιδας). Κι αυτά που πλήρωσα (~22€) πολλά είναι. Και αν και το έχουμε συζητήσει ξανά, η διαδρομή από επαρχιακούς δρόμους είναι πιο οικονομική από τους αυτοκινητόδρομους, εκτός αν μιλάμε για πολλές στροφές και ανηφόρες που παίζεις 2α-3η όλη την ώρα. Έχω κάνει πολλές φορές και τις δύο εναλλακτικές και μετράω με γεμίσματα κάθε φορά. Τα νούμερα είναι σαφή, δε χωράει αμφισβήτηση ό,τι και να λέτε. Εκτός αν έχετε τρίλιτρα και πάτε στις ΕΟ με 120 και 1.500 στροφές. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2023 από phanispal 1
toyo73 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, phanispal είπε Φέτος (τώρα τον Αύγουστο εννοώ) έκανα 2.230 χιλιόμετρα, Αθήνα -> Πήλιο -> Πρέβεζα -> Πάπιγκο -> Ευρυτανία -> Αθήνα (συν ενδιάμεσες διαδρομές). Πλήρωσα μόνο για το Αθήνα -> Πήλιο (πλην του Βελεστίνου) και τα δύο φθηνά στο Πήλιο -> Πρέβεζα (Μαλακασίου και Παμβώτιδας). Κι αυτά που πλήρωσα (~22€) πολλά είναι. Και αν και το έχουμε συζητήσει ξανά, η διαδρομή από επαρχιακούς δρόμους είναι πιο οικονομική από τους αυτοκινητόδρομους, εκτός αν μιλάμε για πολλές στροφές και ανηφόρες που παίζεις 2α-3η όλη την ώρα. Έχω κάνει πολλές φορές και τις δύο εναλλακτικές και μετράω με γεμίσματα κάθε φορά. Τα νούμερα είναι σαφή, δε χωράει αμφισβήτηση ό,τι και να λέτε. Εκτός αν έχετε τρίλιτρα και πάτε στις ΕΟ με 120 και 1.500 στροφές. Kατεβηκες πρεβεζα, μετα ανεβηκες παπινγκο και ξανακατεβηκες Ευρυτανια!!!!
phanispal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, toyo73 είπε Kατεβηκες πρεβεζα, μετα ανεβηκες παπινγκο και ξανακατεβηκες Ευρυτανια!!!! Λάθος μου, ξέχασα να γράψω ότι μετά το Πάπιγκο γύρισα ξανά Πρέβεζα και μετά πήγα Ευρυτανία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα