andreas1gr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Ξέχασες την Λούτσα. Και όχι μόνο… Βράχο, Λυγιά, Αλωνάκι μέχρι και Αμμουδιά για όσους αντέχουν τα παγωμένα νερά…
fingolfingr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 25 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Οι Γιαννιώτες σε τρία μέρη πηγαίνουν για μπάνιο… Αν κατέβουν Νότια από Ιόνια, πάνε είτε προς α) Πρέβεζα, Καστροσυκιά, Κανάλι, Μονολίθι ή προς β) Μενίδι (μετά την Άρτα). Αν πάνε Δυτικά με Εγνατία, πάνε Σύβοτα, Πλαταρά, Αρίλλα και φυσικά Πάργα… Το γνωρίζω. Έμενα 10 χρόνια Γιάννενα. Άλλο όμως το Μενίδι και άλλο η Άρτα. Εκτός αν μιλάμε για Κορωνησία. Που δεν νομίζω κανένας γιαννιώτης να κάνει τόσο δρόμο για να πάει εκεί για μπάνιο. 1
angelponiros Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ ξέρω ότι όλα τα Γιάννενα παίρνουν Εγνατία και έρχονται Ηγουμενίτσα στο Δρέπανο, που έχει άμμο και ειναι ρηχή για παιδιά και έχει 3,5€ ο καφές με ξαπλώστρα. Σας γράφω αυτή την στιγμή από εκεί... Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από angelponiros 4
Haldol Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Στη συγκεκριμένη διαδρομή, επιλέγω να γλιτώσω μόνο ... τη γέφυρα. Τα υπόλοιπα διόδια δε «συμφέρει» να τα γλιτώσεις. Όχι τόσο λόγω χιλιομέτρων, όσο ... χαρόδρομου. Από την άλλη, το ταξίδι είναι αρκετά μακρύ, οπότε «γλιτώνοντας» τη γέφυρα λίγο πριν τη μέση, πέρα από την οικονομία, ξεκουράζεσαι και 20' που διαρκεί το ταξίδι με την παντόφλα. Από την άλλη, αν είμαι αρκετά κουρασμένος, και όχι απλά σε σημείο να θέλω να σπάσω τη διαδρομή στα δύο, θα κάνω το ανάποδο. Θα επιλέξω να πάω από τη γέφυρα και να κάτσω μετά για φαγητό ή / και καφέ σε κάποιο ΣΕΑ. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Για να κάνουμε και μερικούς υπολογισμούς ... Το κατέβασμα ταχύτητας κατά 20χλμ/ω, σε μια τέτοιας απόστασης διαδρομή, θα προσθέσει περίπου μισή ώρα ταξιδίου, και σε αρκετά οχήματα θα εξοικονομήσει περίπου 2 λίτρα στα 100χλμ. Χοντρικά, δηλαδή για μισή ώρα καθυστέρηση, θα εξοικονομήσει κάποιος περίπου 15 ευρώ καύσιμο (υπόθεση σεναρίου με βενζίνη), πάντα αναφερόμενοι στη μία κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι αξίζει κανείς να βγει στους παλιούς εθνικούς δρόμους και να κουραστεί άδικα. 2λ στα 100 λιγότερο; Σε τι αυτοκίνητο; Ναι, η μειωμένη ταχύτητα όντως ρίχνει την κατανάλωση αλλά για να δεις περίπου 1λ/100 πρέπει να πας 90 αντι για 130. Στα 110 ούτε μισό λίτρο δε θα γλιτώσεις Στις 14/8/2023 στις 2:52 ΜΜ, tutuyo είπε Μπορείς να πας και από Καλαμπάκα, θα φτάσεις μέχρι Γρεβενά και θα βγεις για Καλαμπακα/Μετέωρα και μετά Τρίκαλα και από εκεί μέσω του ημιτελούς Ε65 θα βγεις στο ύψος της Λαμίας Ίδια ώρα είναι πάνω κάτω (από Ιόνια) γλυτώνεις την γέφυρα Το διάβασα 3-4 φορές να δω οτι το κατάλαβα σωστά. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι η ίδια ώρα, είναι 1.5-2ω παραπάνω. Με γέφυρα Αθήνα-Γιάννενα είναι 4.5 ώρες, από Τρίκαλα είναι 6 περίπου και εφόσον δεν σου τύχει κίνηση στους επαρχιακούς. 3
zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Αν κάποιος κάνει συνέχεια τη διαδρομή ίσως αξίζει να γλιτώσει κάποια, για μία στο τόσο δε νομίζω. Όπως γράψανε και αρκετοί πιο πριν μόνο τη γέφυρα αν δε βιάζεσαι και έχει καλό καιρό, είναι και ευκαιρία να ξεπιαστείς λίγο. Ο υπόλοιπος δρόμος είναι τόσο καλός που σχεδόν δε λυπάσαι τα λεφτά που πληρώνεις! 1 1
dkstopo Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Πάντα επιλέγεις την διαδρομή με διόδια, οτιδοιποτε άλλο είναι περιπέτεια και έκθεση σε κίνδυνο χωρίς λόγο. Εκτός εάν θέλει να κανεις βολτα, στάσεις να το δεις σαν εκδρομή. 2 1
soterman Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Επίσης, πάντα μπορείς να πάρεις το epass της γέφυρας, το οποίο έχει πάρα πολλά χρόνια χρεωση 10.6 ή 10.7 για τα αυτοκίνητα.
Helionar Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, soterman είπε Επίσης, πάντα μπορείς να πάρεις το epass της γέφυρας, το οποίο έχει πάρα πολλά χρόνια χρεωση 10.6 ή 10.7 για τα αυτοκίνητα. Δεν ισχύει πλέον, έχει καταργηθεί από φέτος 1
soterman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δε το πιστεύω, είδα τις κινήσεις. 😠 Ισχύει κλιμακωτή χρέωση https://www.gefyra.gr/prices/e-Pass-Ekptotika-Programmata, 13,7 η πρώτη, 10,9 η δεύτερη ως και 5η και πάει λέγοντας. Δεν χαμπάριασα ότι το άλλαξαν, μάλλον έμπαιναν μέσα 😛 Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από soterman
fingolfingr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, Helionar είπε Δεν ισχύει πλέον, έχει καταργηθεί από φέτος Ισχύει. Απλά κλιμακωτά όπως είπε ο soterman
Helionar Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 36 λεπτά πριν, fingolfingr είπε Ισχύει. Απλά κλιμακωτά όπως είπε ο soterman Αυτό εννοούσα μιας και δεν αναφερόμασταν σε κινήσεις μέσα το χρονικό διάστημα. Μέχρι τέλη του 22 την έκπτωση την έπαιρνες πάντα, ανεξαρτήτου αριθμού διελευσεων.
fingolfingr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, Helionar είπε Αυτό εννοούσα μιας και δεν αναφερόμασταν σε κινήσεις μέσα το χρονικό διάστημα. Μέχρι τέλη του 22 την έκπτωση την έπαιρνες πάντα, ανεξαρτήτου αριθμού διελευσεων. Οκ. Σε κάθε περίπτωση όμως, εφόσον μιλάμε για διαδρομή πήγαινε έλα, κάποιους τους συμφέρει. Και το pass είναι τσάμπα και γλυτώνεις και πολύ χρόνο στα διόδια γενικότερα.
Kosmass Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Ας πω και εγώ την βαρυσήμαντη άποψη μου,κάνω το δρομολόγιο Αθήνα-Φιλιππιάδα μεταξύ 10 έως και 15 φορές τον χρόνο. Από Γιάννενα θα φτάσεις Φιλιππιάδα από τον παλιό,άνετα δίχως χρονοτριβή,από εκεί και πέρα,μόνο την γέφυρα θα αποφύγεις,τον Μάιο είπα να γλιτώσω τα διόδια και το τράβηξα όλο από τον παλιό δρόμο,μιας και τον ξέρω πολύ καλά,αλλά την πάτησα από την κίνηση στο Αγρίνιο και την επιπλέον απόσταση με κίνηση που είχε έως και το Μεσολόγγι,και φυσικά στον Εύηνο,όπου η κατάσταση είναι τραγική από το βγες στον χωματόδρομο μέχρι να ξαναμπείς στην άσφαλτο και το σημειωτόν για όλο αυτό. Από Πάτρα έως Αθήνα,κανένα σημείο δεν αξίζει,ειδικά τα δύο τελευταία διόδια όπου γίνεται χαμός από κίνηση και προς το τέλος από τα έργα. 2
QuantumWanderer Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε 2λ στα 100 λιγότερο; Σε τι αυτοκίνητο; Ναι, η μειωμένη ταχύτητα όντως ρίχνει την κατανάλωση αλλά για να δεις περίπου 1λ/100 πρέπει να πας 90 αντι για 130. Στα 110 ούτε μισό λίτρο δε θα γλιτώσεις Σε 3 SUV (C, B segments), που το έχω δοκιμάσει στους αυτοκινητόδρομους, είδα διαφορά 1,5-2 λίτρα στα 100χλμ λιγότερο, από τα 130 στα 110. Στα 90χλμ/ω βλέπω μέχρι και 2,5-2,8 λίτρα στα 100χλμ, λιγότερο από τα 130χλμ/ω. Αυτό ίσως να οφείλεται στη αεροδυναμική και το βάρος των SUV. Υποθέτω ότι σε αυτοκίνητα με εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή, οι διαφορές κατανάλωσης θα είναι μικρότερες. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2023 από kostasgr78
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα