Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω με ταχύτητα 140 και πετρέλαιο έχω περίπου 6.5 ανα 100. 

Γνώμη μου.. Μπες μετά από τη Άρτα και πάρε φερυ. Δεν αξίζει για 30€ να κινδυνεύεις στον πιο δρόμο. 

Αν και μέχρι την Άρτα τώρα που εχιε κίνηση και αγροτικά στο δρόμο για 12€ τα 2 οχήματα δεν ξέρω αν αξίζει. Στην τελική πάρτε καφέδες και φαγητό από το σπίτι. 

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακριά από αυτά.

Χωρίς κόστος δεν υπάρχει. Το ρίσκο για ατύχημα στο παλιό οδικό δίκτυο είναι τεράστιο. Υπάρχει λόγος που φτιάχτηκε το καινουργιο.

Ειδικα τώρα καλοκαίρι με όλους τους άσχετους στο δρόμο να κάνουν διακοπές ενώ στην Αθήνα δεν οδηγούν ποτέ καθως πάνε στη δουλειά με το Μετρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ καταρχάς όλους για τις απαντήσεις.

13 hours ago, tutuyo said:

Μπορείς να πας και από Καλαμπάκα, θα φτάσεις μέχρι Γρεβενά και θα βγεις για Καλαμπακα/Μετέωρα και μετά Τρίκαλα και από εκεί μέσω του ημιτελούς Ε65 θα βγεις στο ύψος της Λαμίας 

Ίδια ώρα είναι πάνω κάτω (από Ιόνια) γλυτώνεις την γέφυρα 

Δεν τον έχω πάει ποτέ τον δρόμο αλλά από όσο έχω ακούσει είναι 6+ ώρες. Είσαι σίγουρος ότι βγαίνει το ίδιο πάνω κάτω; 

6 hours ago, andreas1gr said:

Αφού λες ότι θα φτάσεις μέχρι Φιλιππιάδα, συνέχισε από τον παλιό δρόμο…

Δηλαδή μπες Άρτα, Αμφιλοχία και μετά για Αγρίνιο – Μεσολόγγι - Αντίρριο είναι σχεδόν όλο ευθείες…

Μαζί με τα 14 της Γέφυρας γλιτώνεις ακόμα 25 ευρώ…

Αποστολή εξετελέσθη…

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Πού να μπω και πού να βγω; Μου φαίνεται χαζό να βγω πριν το Αγρίνιο και να φάω τις στροφές στο Μενίδι και να κάνω και ολόκληρο κύκλο.

Αν εννοείς όμως να βγω από Ιόνια μετά το Αγρίνιο, όντως φαίνεται κομπλέ, εκτός από την Παλιοβούνα, την οποία μπορώ να υποστώ, αλλά τι γλιτώνω; Πληρώνω πλευρικά; Αν έχει πλευρικά δεν αξίζει. Αν δεν έχει, πιθανόν να το σκεφτώ.

2 hours ago, @pnea1973 said:

Εγω με ταχύτητα 140 και πετρέλαιο έχω περίπου 6.5 ανα 100. 

Γνώμη μου.. Μπες μετά από τη Άρτα και πάρε φερυ. Δεν αξίζει για 30€ να κινδυνεύεις στον πιο δρόμο. 

Αν και μέχρι την Άρτα τώρα που εχιε κίνηση και αγροτικά στο δρόμο για 12€ τα 2 οχήματα δεν ξέρω αν αξίζει. Στην τελική πάρτε καφέδες και φαγητό από το σπίτι. 

Μάλλον μετά και τις απαντήσεις εδώ προς τα εκεί κλίνω, να μπω Φιλιππιάδα και να πάρω το φέρρυ, όπως σκεφτόμουν και αρχικά.

Οσο για το Γιάννενα-Φιλιππιάδα, το έχω συνηθίσει πλέον τόσες φορές που το κάνω. Αν πλήρωνα διόδια κάθε φορά που ήθελα να πάω παραλία, καλό που με βρήκε😂.

Επεξ/σία από GodzillaCover
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά πάντως, το να βρεις τον τέλειο συνδυασμό για διαδρομή με διόδια και χωρίς διόδια, με τη λιγότερη δυνατή χασούρα είτε χρόνου, είτε χρήματος, είναι σπαζοκεφαλιά και πολλές φορές η ανάλωση χρόνου για αυτή τη διαδικασία, είναι μεγαλύτερη από το τελικό οικονομικό όφελος. 

Θα βγω αρκετά offtopic με το παρακάτω:

Spoiler

Προσωπικά σταμάτησα να κυνηγώ το απόλυτο χρονόμετρο στα ταξίδια και επιλέγω όσο μπορώ διαδρομές εκτός των βαρετών αυτοκινητοδρόμων, γιατί και το ταξίδι είναι μέρος των διακοπών. Έτσι γνώρισα μια άλλη Ελλάδα, αρκετά ξεχασμένη, με ωραία χωριουδάκια, φανταστική φύση και παίρνουν και ζωή (έστω για μερικά δευτερόλεπτα) οι κατά τόπους ντόπιοι που νιώθουν απομονωμένοι.

Επίσης με τις διαδρομές εκτός αυτοκινητοδρόμων μπορούν να μπουν κι άλλοι ενδιαφέροντες σταθμοί, όπως εντυπωσιακά τοξωτά γεφύρια στη μέση του πουθενά, ποτάμια και παραπόταμοι, μοναστήρια, τεράστια υπερήλικα δέντρα, κάστρα πόλεων κ.α.

Προφανώς όχι όλα μαζί, αλλά 1-2 σε κάθε διαδρομή, τη κάνουν πιο ενδιαφέρουσα από τη συνεχή προσμονή "πότε θα φτάσουμε επιτέλους".

Στα τρομοκρατικά του τύπου στον επαρχιακό θα σκοτωθούμε ενώ στην εθνική είμαστε ασφαλείς, απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Έλεος ρε παίδες.Ηρεμία και ψυχραιμία.

Οι ανιαροί αυτοκινητόδρομοι, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για μετακινήσεις λόγω δουλειάς, νύχτα ή όταν πρέπει να προλάβεις κάποιο πλοίο.

Επεξ/σία από neced2
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς. Πού να μπω και πού να βγω; Μου φαίνεται χαζό να βγω πριν το Αγρίνιο και να φάω τις στροφές στο Μενίδι και να κάνω και ολόκληρο κύκλο.

Αν εννοείς όμως να βγω από Ιόνια μετά το Αγρίνιο, όντως φαίνεται κομπλέ, εκτός από την Παλιοβούνα, την οποία μπορώ να υποστώ, αλλά τι γλιτώνω; Πληρώνω πλευρικά; Αν έχει πλευρικά δεν αξίζει. Αν δεν έχει, πιθανόν να το σκεφτώ.

Λέω από Γιάννενα μέχρι και Αντίρριο να πας από τον παλιό δρόμο. 

Ναι θα έχεις και τις στροφές στο Μενίδι, αλλά μόνο εκεί έχει δυσκολία...

Από Αμφιλοχία μέχρι και Αντίρριο έχεις κατά 90% ανοικτό δρόμο...

Και γλίτωσες σχεδόν 13€ διόδια της ιονιας...

Τα παραπάνω στα λέω γιατί εσύ ο ίδιος λες ότι χρησιμοποιείς τον παλιό δρόμο μέχρι την φιλιππιαδα για να γλιτώσεις διόδια...

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Και γλίτωσες σχεδόν 13€ διόδια της ιονιας...

Και θα πληρώσει παραπάνω σε βενζίνη και περισσότερο χρόνο. Δεν είναι το ίδιο να ρολάρεις σε ανοιχτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα με το να μπλέξεις σε στροφίδια με ανηφόρες κατηφόρες με ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων για προσπεράσεις κλπ. Και επειδή την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδρομή αν σου κάτσει νταλίκα, λεωφορείο ή καναδυό που πάνε με 30 χλμ άστα να πάνε

Ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο που λες, πολλές φορές έχω πετύχει ηλίθιους αναίσθητους που πετάγονται κάθετα με τρακτέρ και αγροτικά σα να μη συμβαίνει τίποτα, χαζούς χωρίς φώτα το βράδυ, πρόβατα κλπ. 

Για μένα χίλιες φορές διόδια να έχω την ηρεμία και την ησυχία μου. 

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Και θα πληρώσει παραπάνω σε βενζίνη και περισσότερο χρόνο. Δεν είναι το ίδιο να ρολάρεις σε ανοιχτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα με το να μπλέξεις σε στροφίδια με ανηφόρες κατηφόρες με ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων για προσπεράσεις κλπ. Και επειδή την έχω κάνει πολλές φορές τη διαδρομή αν σου κάτσει νταλίκα, λεωφορείο ή καναδυό που πάνε με 30 χλμ άστα να πάνε

Ακόμα και στον ανοιχτό δρόμο που λες, πολλές φορές έχω πετύχει ηλίθιους αναίσθητους που πετάγονται κάθετα με τρακτέρ και αγροτικά σα να μη συμβαίνει τίποτα, χαζούς χωρίς φώτα το βράδυ, πρόβατα κλπ. 

Για μένα χίλιες φορές διόδια να έχω την ηρεμία και την ησυχία μου. 

Δεν διαφωνώ κάπου αλλά ο ts λέει ότι δεν μπαίνει ποτέ Ιόνια για να πάει για μπάνιο σε Πρέβεζα ή Άρτα...

Άρα δεν τον ενοχλούν οι νταλίκες που μπορεί να πετύχει, ούτε η καθυστέρηση, ούτε καν τα αγροτικά και τα τρακτέρ  που πετάγονται δεξιά και αριστερά...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δεν διαφωνώ κάπου αλλά ο ts λέει ότι δεν μπαίνει ποτέ Ιόνια για να πάει για μπάνιο σε Πρέβεζα ή Άρτα...

Έχει επίσης βάλει και 2 άλλες προϋποθέσεις τις οποίες επισήμανα και πριν αλλά ας τις ξαναβάλω

23 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Το θέμα είναι ότι από Άρτα μέχρι Αθήνα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο διόδιο σαν αυτό του Τερόβου, το οποίο δηλαδή να το γλιτώνεις χωρίς κάποιο κόστος, σε χρόνο ή σε καύσιμο. Γνωρίζει κάποιος; 

Δημοσ.
50 minutes ago, andreas1gr said:

Άρα δεν τον ενοχλούν οι νταλίκες που μπορεί να πετύχει, ούτε η καθυστέρηση, ούτε καν τα αγροτικά και τα τρακτέρ  που πετάγονται δεξιά και αριστερά...

Φυσικά εννοεί ότι δεν πάμε Πρέβεζα για ένα μπάνιο να πληρώσουμε 6.50 ευρώ, πήγαιν' έλα. Ιονία θα μπαίνει. Και γω πιστεύω τα ίδια που έγραψαν οι προηγούμενοι, δηλαδή καράβι αντί γέφυρας και μέχρι μέχρι Άρτα από τον παλιό...εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Έχει επίσης βάλει και 2 άλλες προϋποθέσεις τις οποίες επισήμανα και πριν αλλά ας τις ξαναβάλω

Το θέμα είναι ότι από Άρτα μέχρι Αθήνα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο διόδιο σαν αυτό του Τερόβου, το οποίο δηλαδή να το γλιτώνεις χωρίς κάποιο κόστος, σε χρόνο ή σε καύσιμο.

Επειδή έχω κάνει την διαδρομή «Γιάννενα – Αντίρριο» καμιά 500αρια φορές (τελευταία φορά την προηγουμένη Τρίτη)  ποιος είπε ότι μόνο στην διαδρομή «Γιάννενα – Φιλιππιαδα» γλιτώνεις χρήμα, καύσιμα και χρόνο;

Και ξανά λέω, ότι αν εξαιρέσεις τις στροφές στο Μενίδι (και το 1 λεπτό που θα καθυστερήσεις στην Γέφυρα του Ευήνου, από Αμφιλοχία και μέχρι Αντίρριο ο δρόμος είναι με ευθείες, χωρίς κίνηση (ίσως βρεις λίγο στα όρια το Αγρινίου), με ελάχιστες ανηφόρες - κατηφόρες και δεν πας κάτω από 100 στο 80% του δρόμου…

Ναι φυσικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεις νταλίκες, τρακτέρ κλπ κλπ, όπως και στο κομμάτι «Γιάννενα – Φιλιππιαδα»…

Τεσπα.

Αν σας φαίνεται μόνο το «Γιάννενα – Φιλιππιαδα» εύκολο κομμάτι για αποφυγή διοδίων, τότε έτσι είναι.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού…

Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Έχει η Άρτα παραλία;

Σχετικά με την διαδρομή, το να πας με το καράβι και να κάνεις και ένα διάλειμμα το θεωρώ λογικό. Εύκολο. Όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ παράλογα. Να πας από την παλαιά εθνική γιατί θες να δεις κάτι κοντά στην διαδρομή, ίσως να κάνεις κάποια προγραμματισμένη στάση σε κάποιο χωριό τότε οκ. Να πας για να γλυτώσεις 5-10€.... απλά όχι.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, neced2 said:

Θα βγω αρκετά offtopic με το παρακάτω:

Hide contents

Στα τρομοκρατικά του τύπου στον επαρχιακό θα σκοτωθούμε ενώ στην εθνική είμαστε ασφαλείς, απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Έλεος ρε παίδες.Ηρεμία και ψυχραιμία.

Οι ανιαροί αυτοκινητόδρομοι, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για μετακινήσεις λόγω δουλειάς, νύχτα ή όταν πρέπει να προλάβεις κάποιο πλοίο.

Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που αναγράφεις, αλλά όσον αφορά αυτό το σχόλιο, η ερώτηση ήταν για διαδρομή από το Α στο Β. Δεν ήταν για εκδρομή. Εσυ περιγράφεις road-trip/ εκδρομή.

Είναι σαν σε ρωτάω πως πάω πιο φτηνά στο Σύνταγμα και να μου απαντάς «σταματά στο Χολαργό για καφέ γιατί είναι ωραία»

Έπισης δεν είναι τρομοκρατία η φαση στο παλιό οδικό δίκτυο. Έχουν γίνει άπειρα ατυχήματα και μετωπικές θανατηφόρες σε αυτούς τους δρόμους. 

• Like 2
Δημοσ.

Εχοντας κάνει το Γιάννενα Πάτρα απειρες φορές την δεκαετία 2000-2010, ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα οδού στην ευρώπη τότε, έχω να πω πως ούτε και να με πληρώνανε δεν θα πήγαινα από τον παλιά εθνική. 

Και το φέρυ αν δεν το δεις σαν τουριστική εμπειρία είναι σαν να τιμωρείς τον εαυτό σου να κάνεις τα 30δευτερολεπτα διέλευσης σε μίση+ ώρα. (Με αυτούς έχω άλλες κακές εμπειρίες που έκλειναν την διέλευση κάθε ιούνιο όταν ηθελαν να πιέσουν οι λιμενεργάτες τους εργοδότες, και την πλήρωνε ο άσχετος κόσμος, πριν την γέφυρα = τρίτος κόσμος) 

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fingolfingr είπε

Έχει η Άρτα παραλία;

Οι Γιαννιώτες σε τρία μέρη πηγαίνουν για μπάνιο…

Αν κατέβουν Νότια από Ιόνια, πάνε είτε προς α) Πρέβεζα, Καστροσυκιά,  Κανάλι, Μονολίθι ή προς β) Μενίδι (μετά την Άρτα).

Αν πάνε Δυτικά με Εγνατία, πάνε Σύβοτα, Πλαταρά, Αρίλλα και φυσικά Πάργα…

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Αν κατέβουν Νότια από Ιόνια, πάνε είτε προς α) Πρέβεζα, Καστροσυκιά,  Κανάλι, Μονολίθι ή προς β) Μενίδι (μετά την Άρτα).

Ξέχασες την Λούτσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...