Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ταξιδέψω συντομα από τα Γιάννενα στην Αθήνα. Θα πάρουμε 2 αυτοκίνητα, οπότε οι τιμές των διοδίων βαρανε λίγο άσχημα😅.

Ξέρω ότι αξίζει να γλιτώσω τα διόδια Τερόβου πηγαίνοντας από Καννέτα, καθώς το κάνω συνέχεια. Είναι περίπου ίδιος χρόνος. Επίσης, αξίζει να γλιτώσω τη γέφυρα, πηγαίνοντας με φέρρυ, μιας και δε βιαζόμαστε. Αυτά μας σώζουν σχεδόν 40€ πήγαινε-έλα.

Το θέμα είναι ότι από Άρτα μέχρι Αθήνα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο διόδιο σαν αυτό του Τερόβου, το οποίο δηλαδή να το γλιτώνεις χωρίς κάποιο κόστος, σε χρόνο ή σε καύσιμο. Γνωρίζει κάποιος; 

• Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 minutes ago, NikosKallithea said:

Βάλε στους χάρτες αποφυγή διοδίων και θα σε πάνε χωρίς διόδια 

Θα με πάει, αλλά θα με περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές, θα κάνω έξτρα καμία 50ρια χλμ, θα πηγαίνω με 50 και θα κάψω και παραπάνω βενζίνη.

Το ερώτημα είναι αν κάποιος εδώ ξέρει ποια διόδια αξίζει να αποφύγεις. Εγώ ξέρω μόνο του Τερόβου.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Θα με πάει, αλλά θα με περάσει μέσα από κατοικημένες περιοχές, θα κάνω έξτρα καμία 50ρια χλμ, θα πηγαίνω με 50 και θα κάψω και παραπάνω βενζίνη.

Το ερώτημα είναι αν κάποιος εδώ ξέρει ποια διόδια αξίζει να αποφύγεις. Εγώ ξέρω μόνο του Τερόβου.

Μονο την γέφυρα να γλυτώσεις έβγαλες και περισσεύματα, ασε τα υπόλοιπα

Εγω σπάνια μπαίνω σε εθνικούς δρόμους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε

Το θέμα είναι ότι από Άρτα μέχρι Αθήνα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο διόδιο σαν αυτό του Τερόβου, το οποίο δηλαδή να το γλιτώνεις χωρίς κάποιο κόστος, σε χρόνο ή σε καύσιμο. Γνωρίζει κάποιος; 

Κανένα

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Μόνο απο γέφυρα πάντως γλιτώνεις 7+7€. 

image.png.5109b0828231ac6043035c8df8e5b8d3.png

Γέφυρα και Τέροβο πήγαινελα με 2 αυτοκίνητα γλιτώνει 40 ευρώ. Σωστά τα υπολόγισε

Δημοσ.

Μπορείς να πας και από Καλαμπάκα, θα φτάσεις μέχρι Γρεβενά και θα βγεις για Καλαμπακα/Μετέωρα και μετά Τρίκαλα και από εκεί μέσω του ημιτελούς Ε65 θα βγεις στο ύψος της Λαμίας 

Ίδια ώρα είναι πάνω κάτω (από Ιόνια) γλυτώνεις την γέφυρα 

• Like 4
Δημοσ.

Πήγαινε από τον παλιά εθνική Γιάννενα-Άρτα. Καθόλου κίνηση πλέον, κατηφόρα είναι μετά το Τέροβο, το μέγιστο 30-35 λεπτά από κόμβο εγνατίας μέχρι κόμβο φιλιππιάδας που θα μπεις Ιόνια.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, NikosKallithea said:

Βάλε στους χάρτες αποφυγή διοδίων και θα σε πάνε χωρίς διόδια 

Έχω κάνει Θεσσαλονίκη Αθήνα χωρίς διόδια και με πάνω κάτω το κόστος ίδιο είναι καθος έχει ανέβα κατέβα στρυψε κλπ

Αυτό που θα σου γλυτώσει τς λεφτά είναι ατοχευμενη αποφυγή διοδίων δλδ να ξέρεις ποια και πως να αποφύγεις χωρίς να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο στην διαδρομή

Δημοσ.

Πηγαίνοντας με μια σταθερή ταχύτητα κάτω από 120χλμ θα γλυτώσεις σε καύσιμα το κόστος των διοδίων για την γέφυρα παίρνεις το φερυ!

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Καλησπέρα, θα ταξιδέψω συντομα από τα Γιάννενα στην Αθήνα. Θα πάρουμε 2 αυτοκίνητα, οπότε οι τιμές των διοδίων βαρανε λίγο άσχημα😅.

Ξέρω ότι αξίζει να γλιτώσω τα διόδια Τερόβου πηγαίνοντας από Καννέτα, καθώς το κάνω συνέχεια. Είναι περίπου ίδιος χρόνος. Επίσης, αξίζει να γλιτώσω τη γέφυρα, πηγαίνοντας με φέρρυ, μιας και δε βιαζόμαστε. Αυτά μας σώζουν σχεδόν 40€ πήγαινε-έλα.

Αφού λες ότι θα φτάσεις μέχρι Φιλιππιάδα, συνέχισε από τον παλιό δρόμο…

Δηλαδή μπες Άρτα, Αμφιλοχία και μετά για Αγρίνιο – Μεσολόγγι - Αντίρριο είναι σχεδόν όλο ευθείες…

Μαζί με τα 14 της Γέφυρας γλιτώνεις ακόμα 25 ευρώ…

Αποστολή εξετελέσθη…

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα ερωτήματα είναι θέματα προσωπικής αντίληψης.

Υπάρχει κόσμος που για 3 ευρώ διόδια, προτιμάει να πάρει το ρίσκο να πάει από κακοσυντηρημένο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, όπου μπορούν να συμβούν διάφορα που δεν συμβαίνουν σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Το λέω χωρίς διάθεση κριτικής. Απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μονοσήμαντες προσεγγίσεις σε αυτά. Μπορεί κάποιος, π.χ., να πει ότι αξίζει να παρακάμψεις το τάδε σημείο διοδίων, και η εναλλακτική επιλογή να είναι «σκοτώστρα».

Προσωπικά πιστεύω σε αυτό που ειπώθηκε ήδη: μείωση μέσης ταχύτητας ταξιδιού, π.χ. από τα 130 στα 110 και εξοικονομείς σημαντικό καύσιμο και φτάνεις λίγο πιο αργά άρχοντας από κλειστό αυτοκινητόδρομο. Ξεκούραστος. Ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει cruise control, η άνεση και η εξοικονόμηση καυσίμου αυξάνονται και τα δύο.

• Like 16
Δημοσ.
8 ώρες πριν, tutuyo είπε

Μπορείς να πας και από Καλαμπάκα, θα φτάσεις μέχρι Γρεβενά και θα βγεις για Καλαμπακα/Μετέωρα και μετά Τρίκαλα και από εκεί μέσω του ημιτελούς Ε65 θα βγεις στο ύψος της Λαμίας 

Ίδια ώρα είναι πάνω κάτω (από Ιόνια) γλυτώνεις την γέφυρα 

Δεν ειναι ιδια ωρα. Απο Ιονια ειναι ~5 ωρες, απο Εγνατια, Καλαμπακα και Λαμια ειναι 7+ ωρες. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Αυτά τα ερωτήματα είναι θέματα προσωπικής αντίληψης.

Υπάρχει κόσμος που για 3 ευρώ διόδια, προτιμάει να πάρει το ρίσκο να πάει από κακοσυντηρημένο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, όπου μπορούν να συμβούν διάφορα που δεν συμβαίνουν σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Το λέω χωρίς διάθεση κριτικής. Απλά πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μονοσήμαντες προσεγγίσεις σε αυτά. Μπορεί κάποιος, π.χ., να πει ότι αξίζει να παρακάμψεις το τάδε σημείο διοδίων, και η εναλλακτική επιλογή να είναι «σκοτώστρα».

Προσωπικά πιστεύω σε αυτό που ειπώθηκε ήδη: μείωση μέσης ταχύτητας ταξιδιού, π.χ. από τα 130 στα 110 και εξοικονομείς σημαντικό καύσιμο και φτάνεις λίγο πιο αργά άρχοντας από κλειστό αυτοκινητόδρομο. Ξεκούραστος. Ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει cruise control, η άνεση και η εξοικονόμηση καυσίμου αυξάνονται και τα δύο.

Για να κάνουμε και μερικούς υπολογισμούς ...

Το κατέβασμα ταχύτητας κατά 20χλμ/ω, σε μια τέτοιας απόστασης διαδρομή, θα προσθέσει περίπου μισή ώρα ταξιδίου, και σε αρκετά οχήματα θα εξοικονομήσει περίπου 2 λίτρα στα 100χλμ. Χοντρικά, δηλαδή για μισή ώρα καθυστέρηση, θα εξοικονομήσει κάποιος περίπου 15 ευρώ καύσιμο (υπόθεση σεναρίου με βενζίνη), πάντα αναφερόμενοι στη μία κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι αξίζει κανείς να βγει στους παλιούς εθνικούς δρόμους και να κουραστεί άδικα.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...