Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 minutes ago, charllestone said:

Ναι αλλα η 6800XT απο την 7800ΧΤ είχαν διαφορά 1-2% κ αυτό όχι πάντα, σε πολλά reviews όπως τότε του GamerNexus έβγαζαν την 6800ΧΤ καλύτερη απο την 7800ΧΤ κ έκραζαν.. μετά η amd με τα driver update κάπως κατάφερε να τις κάνει ισοδύναμες. Μόνο στην 7900XT έγινε το άλμα στις επιδόσεις.

H 7800XT δεν αντικατέστησε την 6800XT αλλά την 6700ΧΤ

34 minutes ago, Tambas91 said:

Αντικειμενικά λοιπόν μιλώντας πάλι μια AMD αγκομαχάει να φτάσει το προηγούμενο mid range της NVIDIA, είναι χειρότερη σε ΌΛΑ από την αντίστοιχη πράσινη κάρτα με μονο ατού την τιμή η οποια όμως πάντα ακολουθάει σχετικά κοντά...και τα σχόλια που βλέπω είναι γενικά πολύ light για αυτές τις κάρτες αλλα με την πετρα στο χέρι για τις πράσινες

Η mid range είναι η 5070 (GB204) όχι η 5070Ti (GB203 ίδιο με την 5080)

Σε σχέση με την 5070 ακόμα και η απλή 9070 τα καταφέρνει μια χαρά σχεδόν σε όλα .

7 minutes ago, chrisde said:

Σωστά. Σε rt. Too little, too late (γνώμη μου). Δεν ήταν τόσο θέμα επιδόσεων όσο τεχνολογίας. Ο Πέτσας έβγαλε στην προηγούμενη σειρά fg, dldsr, vsr, pt, rr, rtx hdr κτλ και η amd απλά προόσφερε 40% στο ούτως ή άλλως ανύπαρκτο rt της; Συγνώμη που δεν εντυπωσιάζομαι. 

Άλλο αυτό να μην σε εντυπωσιάζει το 40% και άλλο να λες ότι η 7000 ήταν refresh.

8 minutes ago, chrisde said:

Αντίθετα τώρα με την 9070 έκανε αξιόλογη πρόοδο κυρίως στο upscale κομμάτι και ας μην έβγαλε high end gpu.

Το περίεργο είναι ότι τώρα με την 9000 έπρεπε να πεις ότι είναι refresh αφού έχει μικρότερο RT uplift από την 7000 σε σχέση με το τι είχε η  7000 σε σχέση με την 6000.  🤪

• Απαντ. 12,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

H 7800XT δεν αντικατέστησε την 6800XT αλλά την 6700ΧΤ

Δεν το γνωρίζω αυτο που λες. Το έχει δηλώσει αυτό που λές η AMD? Και η 7700ΧΤ ποια αντικατέστησε την 6600ΧΤ?

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, charllestone said:

Δεν το γνωρίζω αυτο που λες. Το έχει δηλώσει αυτό που λές η AMD? Και η 7700ΧΤ ποια αντικατέστησε την 6600ΧΤ?

Τι εννοείς με το να το έχει δηλώσει η AMD ??? Δήλωσε ποτέ η AMD ότι την 6800ΧΤ της διαδέχτηκε η τάδε κάρτα ?? Πληροφοριακά την 6800ΧΤ την αντικατέστησε η 7900GRE

Η 7700 αντικατέστησε την απλή 6700

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
Just now, charllestone said:

Ναι το δήλωσε με ονομασία της κάρτας.

Δες παραπάνω έκανα edit, την 6800XT την αντικατέστησε η 7900GRE

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Δες παραπάνω έκανα edit, την 6800XT την αντικατέστησε η 7900GRE

Ωραία αν είναι ετσι, εγω ας πούμε δεν το ήξερα. Δεν το ήξερα και φαντάσου ασχολούμαι με το άθλημα. Άρα για άλλη μια φορα κατι κανει λαθος η AMD με τις ονομασίες και μας μπερδεύει χωρίς λόγο. Τέλος πάντων οφ τοπικ

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Άλλο αυτό να μην σε εντυπωσιάζει το 40% και άλλο να λες ότι η 7000 ήταν refresh.

Το περίεργο είναι ότι τώρα με την 9000 έπρεπε να πεις ότι είναι refresh αφού έχει μικρότερο RT uplift από την 7000 σε σχέση με το τι είχε η  7000 σε σχέση με την 6000.  🤪

Πρόσεχε γιατί αυτά είναι πέτσινα επιχειρήματα. Μην κάνεις αυτά που κοροιδεύουμε με την Nvidia.

Αν δεν κάνω λάθος πάντως (διορθώστε με αν κάνω) το uplift σε rt μόνο από 6 σε 7 και από 7 σε 9 είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μόνο αντικειμενικός δεν είσαι, η αντί AMD θέση φαίνεται σε κάθε δεύτερη λέξη. Πχ λες η AMD πουλάει 8πύρηνα 600 ευρώ, ενώ δεν είναι έτσι, πουλάει 530 ευρώ την 3d v-cache, την οποία ο ανταγωνισμός ακόμα δε κατάφερε να κατασκευάσει. 8πυρηνο χωρίς 3d v-cache έχει 300 ευρώ. Όταν έχεις ένα τεχνολογικό προβάδισμα προφανώς και θα το πουλήσεις ακριβά, όπως το ίδιο κάνει η nVidia με την 5090 ή την 4090 πριν, αφού είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Πολύ σωστά μόνο αντικειμενικός δεν είμαι γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει 4 cpu AMD και 1 intel … οπότε ο Blu-ray μπορεί κάλλιστα να με χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο fanboy γιατί εγώ ψηφίζω με το πορτοφόλι μου και όχι με λόγια … τώρα για τα υπόλοιπα περί 3D cache και ο πετσινος σου δίνει ένα σορό τεχνολογίες που δε τις δίνει η AMD αλλά εκεί δε βλέπω τόσο ευαισθησία 

22 λεπτά πριν, malakudi είπε

Την nVidia λοιπόν την κράζει κανείς για τις γελοιότητες 5070 = 4090 "performance", για τα 8GB που χαντακώνουν την 5060ti αλλά την πουλάει με το ίδιο όνομα (όπως πήγε να πουλήσει με το ίδιο όνομα 4080 με 12gb και έφαγε και τότε κράξιμο) κτλ κτλ. Την AMD τι να την κράξεις για τις GPUs, παλεύει να επανέλθει από το ιστορικό χαμηλό μερίδιο του 10%. Σε αυτή τη γενιά δεν έφτιαξε καν κάρτες που να μπορούν να ανταγωνιστούν 5080 και πάνω. Για τις δυνατότητές της λοιπόν μια χαρά κάρτες έδωσε, βελτίωσε και το FSR της, με αποτέλεσμα να κάνει outsell την nVidia. Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία για τη θέση που είχε η εταιρεία μέχρι την προηγούμενη γενιά. Αν περιμένεις inovation από την AMD στις GPU λυπάμαι αλλά δεν είναι σε αυτή τη θέση, καλώς ή κακώς έπεται της nVidia. Οπότε από την nVidia σαν οδηγός του χώρου περιμένεις να μη σε κοροϊδεύει στα μούτρα και αν το κάνει, κράζεις.

Σίγουρα θα πέσει κράξιμο γι αυτά αν ανατρέξεις πίσω θα δεις και τι έγραφα (το κόλπο βέβαια με τα ονόματα το έκανε και η AMD με 6800χτ 7800χτ)όμως πάμε άλλη μια να το εξηγούμε… όταν ο πετσινος πουλάει και είναι πρώτος και κοιτάει τον άλλον πίσω να είναι χιλιόμετρα μακρυά γιατί να ιδρώσει να σου δώσει εσένα καλύτερο προϊόν; Ή AMD που είναι πίσω και προσπαθεί να πάρει μερίδιο απ την πίτα γιατί βγάζει τέτοιες κάρτες και φαίνεται να μη τη νοιάζει απλά να είναι σε φάση ότι αρπάξει ο ποπος μας ; 

τωρα για τον άλλο συμφορουμιτη αντε να του εξηγείς ότι και η 5070ti mid range θεωρείται (είναι μάπα) αλλά η 9700xt με ένα κατοσταρικο λιγότερο είναι καρταρα μπροστά της 

• Like 3
Δημοσ.
Just now, chrisde said:

Πρόσεχε γιατί αυτά είναι πέτσινα επιχειρήματα. Μην κάνεις αυτά που κοροιδεύουμε με την Nvidia.

Αν δεν κάνω λάθος πάντως (διορθώστε με αν κάνω) το uplift σε rt μόνο από 6 σε 7 και από 7 σε 9 είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Nop,      

Από 6900XT σε 7900ΧΤ = 30-40% σε RT

Από 7900ΧΤ σε 9070XT  = 15-20% σε RT

https://www.techpowerup.com/review/amd-radeon-rx-7900-xt/34.html

relative-performance-rt_3840-2160.png

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-9070-xt-pulse/37.html

relative-performance-rt-3840-2160.png

Παίδες sorry για το off topic τώρα είδα ότι γραφώ στο RTX5000

6 minutes ago, charllestone said:

Ωραία αν είναι ετσι, εγω ας πούμε δεν το ήξερα. Δεν το ήξερα και φαντάσου ασχολούμαι με το άθλημα. Άρα για άλλη μια φορα κατι κανει λαθος η AMD με τις ονομασίες και μας μπερδεύει χωρίς λόγο. Τέλος πάντων οφ τοπικ

Για αυτό ποτέ δεν πάμε με τις ονομασίες αλλά με τα MSRP , όχι μόνο σε AMD αλλά σε όλους

• Haha 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Argonaute είπε

400 ευρω 1080p καρτα? Με εναν πυρήνα που χαραμιζεται λόγω μνήμης? Και ενα dlss που κανει render σε χαμηλοτερη αναλυση απο τα 1440 και δεν καταφερνει καν να δειξει σωστα τις υφές? Αποφασίστε ρε παιδια επιτελους, τι ισχύει?

Προφανώς η Nvidia έβγαλε την 5060Ti 8GB για να δοκιμάσει τους πιστούς της... Θα πέσουν εύκολα στις ''επιθέσεις'';;; O blu τα πάει καλά μέχρι στιγμής 🤣

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

Στους YouTubers αρέσει να κράζουν NVIDIA γιατί παίρνουν περισσότερα views και το καταλαβαίνεις και από τα σχόλια που κάνει ο κόσμος κάτω από τα βίντεο 

βέβαια εγώ έθεσα ένα άλλο ερώτημα σε ένα άλλο μέλος του φόρουμ που αρέσκεται να το παίζει καουμποις , έγραψε «κακές κάρτες και ειδικά της NVIDIA» και έκανα απλά quote αυτό με απάντηση «ήθελα να έβλεπα τη γνώμη σας άμα βγαίναν οι κάρτες ακριβώς αντίστροφα τι θα λέγατε» … η απάντηση ήταν report και σβήσιμο το μήνυμα γιατί ο φίλος μάλλον δεν είχε τι να πει και αρκέστηκε στα ρεπορτ… 

οπότε ρωτάω εσένα σε πιο λογικό άτομο και περιμένω μια απάντηση, αν η NVIDIA έβγαζε της κάρτες τις κόκκινης και το αντίστροφο θα γράφατε τα ίδια ;

Άστοχο σχόλιο. Μην το παίρνεις οπαδικά. Αν κυκλοφορούσε η Nvidia μόνο RTX 5060Ti 16GB και μία 5060 8B στην σωστή τιμή δεν θα την έκραζε κανένας. 

• Like 2
Δημοσ.
15 hours ago, BlurayMoviesGreece said:

Ξερεις ποσους εχω δει/ακουσει που τις χρησιμοποιουν και για δουλεια και εχουν 3060,3070,4060Ti,4070;

Έχω τον κολλητό μου... 2060 έχει και παίζει και Hell Let Loose. Γιατί δεν είχε budget για κάτι καλύτερο. Τότε. Προφανώς σε συζητήσεις θέλει κάτι ισχυρότερο. Δουλεύει με αυτό μέχρι να προχωρήσει το θέμα με το μαγαζί. 

Δημοσ.

Πάντως για να μην μαλώνετε, η AMD "ομολόγησε" τα λάθη της στις ονομασίες των καρτών της, καταργώντας τα παλιά x600/x700/x800/x900 και υιοθετώντας τώρα τα x060/x070, δηλώνοντας πλέον πιο ξεκάθαρα τη θέση κάθε κάρτας της απέναντι στην nvidia. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Άστοχο σχόλιο. Μην το παίρνεις οπαδικά. Αν κυκλοφορούσε η Nvidia μόνο RTX 5060Ti 16GB και μία 5060 8B στην σωστή τιμή δεν θα την έκραζε κανένας. 

Ένα προϊόν δε το κρίνεις μόνο βάση τιμής… αν μια κάρτα δεν έχει καλό σύστημα ψύξης και κάνει throttle , αν έχει δυσανάλογη δύναμη με vram , αν έχει μεγάλες διακυμάνσεις σε bench και παιχνίδια που δε θα έπρεπε είναι μερικά κριτήρια και κάρτα με 8gb δε θα έπρεπε να υπάρχει και οι 5060 12 gb έπρεπε να έχει … για εμένα όλες οι φετινές κάρτες είναι σκουπίδια ανεξαιρέτως, αλλά θέλω να κάνω το χόμπι μου οπότε θα πάρω την καλύτερη δυνατή επιλογή δε κάθομαι να λέω (σοβαρά) ότι πήρα το καλύτερο ή να προετοιμάζω το έδαφος όπως κάνουν μερικοί μερικοί ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...