Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, _Petros_ said:

Για να υπαρχει ενας κοινος παρονομαστης, ετρεξα Cyberpunk και WuKong στα default max settings τους:
4Κ Ray Tracing Overdrive preset στο Cyberpunk, και 4K Cinematic Full Ray Tracing στο wukong.

Ενώ όπως παιζω κανονικα (ιδια, πλην motion blur και τις λοιπες αηδιες post-pro effects) βλεπω διαφορες +5-15fps (πχ cyberpunk απο 203->216)cyberpunk.jpg.516d5e495a5a4e95180f10f01fc39b3b.jpg

wukongx4503.jpg.7caa345ccb8c5e5785925843ea97a1e2.jpg

Ωραίος,αλλά μη βάζεις MFG,δεν έχει νόημα όταν θέλουμε να δούμε τις διαφορές σε oc με 4090/4080👍
'Eνα ακόμα παιχνίδι με  in game benchmark είναι και το RDR2

Επεξ/σία από Westbaum
  • Like 4
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Westbaum είπε

Ωραίος,αλλά μη βάζεις MFG,δεν έχει νόημα όταν θέλουμε να δούμε τις διαφορές σε oc με 4090/4080👍

και το MFG διαφορα μεταξυ 4090-5080 ειναι :P
με 2Χ FG στο wukong εβγαλε 105

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, aplos73 είπε

Καλημέρα στην παρέα. Υπάρχει περίπτωση λέτε να έρθουν οι 5060 ti 16 Gb vram σε τιμή κοντά στα 450 - 480 € ; Μπας και μπορέσω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 Rtx 6 Gb vram. Για 1080p gaming πιστεύω καλή επιλογή θα είναι.

https://www.skroutz.gr/s/57763383/PowerColor-Radeon-RX-7800-XT-16GB-GDDR6-Karta-Grafikon-RX7800XT.html

Δυστυχώς δεν είναι πλέον σε στοκ στα 440€

εκτός αν σκοπεύεις να κάνεις upscale απο 720p ή γενικότερα κοιτάς μόνο πράσινη για τους δικούς σου λόγους

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, _Petros_ είπε

Ωραίος,αλλά μη βάζεις MFG,δεν έχει νόημα όταν θέλουμε να δούμε τις διαφορές

Συμφωνώ και εγώ.Να δούμε κάνα ρεαλιστικό σενάριο και playable καταστάσεις..Το base frame rate ενδιαφέρει.Πχ τα 184fps στο Black myth με 4Χ δε το βλέπω ομαλό καθόλου..Συγκρίνετε αν μπορείτε dlss quality και performance,χωρίς fg και μετά με x2

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, _Petros_ είπε

και το MFG διαφορα μεταξυ 4090-5080 ειναι :P
με 2Χ FG στο wukong εβγαλε 105

Benchmarks τρεχουμε χωρις καθολου FG οταν θελουμε να συγκρινουμε καρτες. Αλλιως βαζουμε πχ lossless scaling με 20x και βαραμε 500fps με latency στο θεο. Δηλαδη μια 5060ti με 4x MFG επειδη θα βγαλει 200fps ενω η 4090 θα βγαλει 150 δικα της δεν σημαινει οτι η πρωτη θα παιξει καλυτερα το παιχνιδι μιας και η μια θα εχει 15-20ms latency και η αλλη 100+. 

Ετρεξα ενα wukong χωρις FG με dlss quality 65% very high ray tracing στα 2560x1440. Δεν ξερω γιατι στο bench γραφει high εγω το ειχα very high πριν πατησω run benchmark. Κατι εκαναν στο τελευταιο patch και το FG το δειχνει στα κινεζικα πριν το τελευταιο ηταν κανονικα αγγλικα. 

no-fg.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, spi79 είπε

Συμφωνώ και εγώ.Να δούμε κάνα ρεαλιστικό σενάριο και playable καταστάσεις..Το base frame rate ενδιαφέρει.Πχ τα 184fps στο Black myth με 4Χ δε το βλέπω ομαλό καθόλου..Συγκρίνετε αν μπορείτε dlss quality και performance,χωρίς fg και μετά με x2

Ισα-ισα που το μη ρεαλιστικο σεναριο ειναι να τρεχεις 4Κ full path tracing ΧΩΡΙΣ fg
Δε βλεπεις ομαλα τα 180fps?? :D Ελα θεε και κυριε χρονιαρες μερες!! Εσεις με τις 4090 ειστε πολυ ελιτιστες! :D
στο benchmark μου του wukong, στο κατω μερος εχει frame graph. Τελειως ομαλό θα το ελεγα.
και 105 fps με 2xFG

34 λεπτά πριν, Arkin είπε

Benchmarks τρεχουμε χωρις καθολου FG οταν θελουμε να συγκρινουμε καρτες. Αλλιως βαζουμε πχ lossless scaling με 20x και βαραμε 500fps με latency στο θεο. Δηλαδη μια 5060ti με 4x MFG επειδη θα βγαλει 200fps ενω η 4090 θα βγαλει 150 δικα της δεν σημαινει οτι η πρωτη θα παιξει καλυτερα το παιχνιδι μιας και η μια θα εχει 15-20ms latency και η αλλη 100+. 

Δεν υπαρχει ουδεμια συγκριση nvidia mfg με lossless scaling. Στην πρωτη περιπτωση βλεπεις το game που εβαλες, στη δευτερη περιπτωση βλεπεις το game που εβαλες, μαρμελάδα! :D

Και για το latency να πω και το εξης, γιατι βλεπω οτι οι γνωστοι tech youtubers το εχουνε τραβηξει και αυτο απο τα μαλλια και το ξεχειλωσανε: Το latency όταν κανεις render κατι σε native 4K ειναι συνηθως ισο ή μεγαλύτερο από οτι οταν το κανεις render με dlss και mfg, κυριως διοτι ξεκιναει απο χαμηλότερη ανάλυση.

ps. ναι, στο wukong το μενου εχει μερικες περιγραφες κινεζικα, και τα settings πρεπει να επιμεινεις για να τα παρει.

Επεξ/σία από _Petros_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεπαίσθητη η βελτίωση για την 5090 στο Time Spy, έπειτα απ' την εγκατάσταση των καινούριων drivers:

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-04-18 162828.png

Επεξ/σία από fremendog
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, _Petros_ είπε

Ισα-ισα που το μη ρεαλιστικο σεναριο ειναι να τρεχεις 4Κ full path tracing ΧΩΡΙΣ fg
Δε βλεπεις ομαλα τα 180fps?? :D Ελα θεε και κυριε χρονιαρες μερες!! Εσεις με τις 4090 ειστε πολυ ελιτιστες!

Μακάρι να είχα 4090 αγορίνα🤣.Απλά θέλω να δω τι παίζει.Βάλε και ένα latency στα stats να δούμε.Πάντα προς ενημέρωση όλα αυτά,δε θίγουμε κανέναν.Ε,αφού έχετε εσείς αυτές τις κάρτες,ρωτάμε για αυτά πράγματα, αν μπορείτε να μας διευκολύνετε με τα benches😜

Επεξ/σία από spi79
  • Like 1
Δημοσ.

Έλεγα να πάω σε nvidia ξανά λόγο dlss4. Δεν έχω πάρει ποτέ μου Amd. Αλλά έχεις δίκιο. Αυτή τη στιγμή μια 9070 είναι πολύ καλύτερη της 5060 ti και πιστεύω να μου αντέξει περισσότερο καιρό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ετρεξα ενα wukong χωρις FG με dlss quality 65% very high ray tracing στα 2560x1440. Δεν ξερω γιατι στο bench γραφει high εγω το ειχα very high πριν πατησω run benchmark. Κατι εκαναν στο τελευταιο patch και το FG το δειχνει στα κινεζικα πριν το τελευταιο ηταν κανονικα αγγλικα. 

no-fg.png

Νομιζω εκανα match τα settings σου: 1440, 65%, cinematic, no FG

wukong 2k 65 no fg.jpg

1 ώρα πριν, aplos73 είπε

Έλεγα να πάω σε nvidia ξανά λόγο dlss4. Δεν έχω πάρει ποτέ μου Amd. Αλλά έχεις δίκιο. Αυτή τη στιγμή μια 9070 είναι πολύ καλύτερη της 5060 ti και πιστεύω να μου αντέξει περισσότερο καιρό. 

μολις την προηγουμενη γενια λεγανε μερικοι τα ιδια για τις 7900ΧΤΧ, και πως η μνημη θα φτασει για χρονια, πολλα περισσοτερα απο μια 4080 κλπ κλπ κλπ.
δυο χρονια μετά, και οι amdακηδες με τις 7900XTX και τα 24gb τις δινουν για να παρουν τις καινουργιες amd με τα ...16gb, οι οποιες καινουργιες σε ποιοτητα εικονας παραμενουν κατω απο 4080 ;)

Επεξ/σία από _Petros_
  • Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Petros_ είπε

μολις την προηγουμενη γενια λεγανε μερικοι τα ιδια για τις 7900ΧΤΧ, και πως η μνημη θα φτασει για χρονια, πολλα περισσοτερα απο μια 4080 κλπ κλπ κλπ.
δυο χρονια μετά, και οι amdακηδες με τις 7900XTX τις δινουν για να παρουν τις καινουργιες amd με τα ...16gb, οι οποιες καινουργιες σε ποιοτητα εικονας παραμενουν κατω απο 4080 ;)

wukong 2k 65 no fg.jpg

Ναι τα εχουμε πει αυτα και στο αλλο θεμα αλλα τελος παντων. Με fg 4x εισαι εδω αν μπορεις κλειστο τελειως. Εβαλαν τα κινεζικα εκει και μας μπερδευει. Εγω ετρεξα 2 στο ενα εβγαλα 71 με ολα max στο αλλο 95 οποτε φανταζομαι το fg 2x ειναι το αλλο. Τωρα εσυ εδω εισαι με 4x fg. Πρεπει να το φτιαξουν να ξερουμε τι γραφει μετα απο κατω εχει παλι κινεζικα στο reflex που λεει δεν βγαζεις ακρη για on off boost. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τωρα εσυ εδω εισαι με 4x fg

Αν παρατηρήσετε, διαφέρουν και οι κινέζικοι χαρακτήρες😁

Επεξ/σία από spi79
  • Haha 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, spi79 είπε

Αν παρατηρήσετε διαφέρει και ο δεύτερος κινέζικος χαραχτήρας😁

Ναι λιγο αχταρμας τα κινεζικα σε μενα ειχε 2 επιλογες λογικα on off μιας και 2x στη μια εβγαλα 71 στην αλλη 95. Τωρα εδω με το 3x 4x δεν ξερω. Και απο κατω ειναι το reflex παλι στα κινεζικα. Πως καταφεραν να το χαλασουν αυτο ενας θεος ξερει και να μην φαινονται τα αγγλικα. Απο το χθεσινο patch χαλασε. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ναι λιγο αχταρμας τα κινεζικα σε μενα ειχε 2 επιλογες λογικα on off μιας και 2x στη μια εβγαλα 71 στην αλλη 95. Τωρα εδω με το 3x 4x δεν ξερω. Και απο κατω ειναι το reflex παλι στα κινεζικα. Πως καταφεραν να το χαλασουν αυτο ενας θεος ξερει και να μην φαινονται τα αγγλικα. Απο το χθεσινο patch χαλασε

Συμβαίνουν,τα λιγότερα είναι αυτά...Δυνατό αποτέλεσμα χωρίς generation!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...