Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.techpowerup.com/335622/nvidia-releases-108-gb-ue5-path-tracing-demo-zorah

Κατεβαστε αυτο το demo και καντε πρακτικη εξασκηση στα λιωσιματα καλωδιων.
Αμαν πια με τη θεωρια :P

Αναφορά σε κείμενο

NVIDIA Releases 108 GB UE5 Path‑Tracing Demo "Zorah"

Today, NVIDIA made its tech demo Zorah, A New Era of Rendering, available as a free 108 GB download. Built for Unreal Engine 5, Zorah shows off the sheer power of the new Blackwell architecture, led by the GeForce RTX 5090 and its neural rendering capabilities. After debuting the first version at CES 2025 and refining it at GDC, the company has now opened the doors for anyone with a fast connection and enough storage to explore it firsthand. Downloading the project takes about 15 minutes on a Gigabit link, after which you can fire up Unreal Engine 5 (available from the Epic Games Store) and dive straight into the demo. Once it's running, you'll find yourself in a scene built from nearly 500 million triangles, more than 30,000 materials, over 2,000 particle lights, and 1,500 textures. All of that horsepower would grind any GPU to a halt without NVIDIA's suite of neural tricks.

At the core of Zorah's performance are features like DLSS 4 with frame generation, a Transformer‑based AI model, and the full set of RTX Neural Shaders. These small neural networks run right inside the shaders, creating textures, materials, lighting volumes, and even hair detail in real time. Supporting tools such as RTX Texture Filter, Neural Material networks, Neural Texture Compression, Character Rendering, Neural Faces, Neural Hair, and Mega Geometry help round out the package, delivering visuals that look every bit as rich as big‑budget CGI. That level of efficiency shows how neural rendering can boost image quality and interactivity without hogging resources. NVIDIA hopes developers will experiment with these new tools and push game graphics into what the company calls a new era. If you have a modern RTX 5090 rig and a bit of patience, you can see that future for yourself. Click here to start the 108 GB download.

Επεξ/σία από _Petros_
  • Like 1
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Εγω σου εκανα μια απλη ερωτηση ,ποσα watt τραβαει η καρτα σου οταν παιζεις με κλειστα τα fans ,φαινεται οτι δεν θες να απαντησεις ,δεν ειναι η πρωτη φορα αλλωστε ...

Spoiler

Δεν ειμαι σπιτι για να σου πω, ειμαι στο αλλο με το μικρο pc.
Ποτε δεν με ενδιεφερε να δω τα watt, τα db και τα rpm για να σου εχω ετοιμη απαντηση, μονο cpu,gpu,m/b temps κοιταω.
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι παιζω με κατω απο 60c και πολυ σπανια παει 61 ανοιγουν τα fans και κλεινουν λιγο μετα.
Mη ξεχνας οτι εγω σε idle εχω 40%(900rpm) case fans σε gaming 60%(1300rpm) και σε workload 100%(2200rpm).
Αν εσυ εχεις τα κατω fans στα 15cm αντι για 2cm και παιζουν στα 600rpm αντι για 1300rpm πως θα εχουμε ιδια temps;

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Haha 1
Δημοσ.

Aπ'το reddit με τον τελευταίο driver,πλησιάζει oced 4090.Θα'χε ενδιαφέρον να δούμε από παιδιά εδώ που έχουν 5080oc vs 4080oc αν η διαφορά μεταφράζεται σε benchmark παιχνιδιών.Όταν πάει  ~1100 ευρώ θα αποτελεί καλή επιλογή στο σημερινό gpu χάλι τιμών.
image.png.88cc9ec761cdc17b0c58dc6fb527d1ba.png

• Like 8
Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Υπάρχει περίπτωση λέτε να έρθουν οι 5060 ti 16 Gb vram σε τιμή κοντά στα 450 - 480 € ; Μπας και μπορέσω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 Rtx 6 Gb vram. Για 1080p gaming πιστεύω καλή επιλογή θα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aplos73 είπε

Καλημέρα στην παρέα. Υπάρχει περίπτωση λέτε να έρθουν οι 5060 ti 16 Gb vram σε τιμή κοντά στα 450 - 480 € ; Μπας και μπορέσω να αναβαθμίσω την παλιά μου 2060 Rtx 6 Gb vram. Για 1080p gaming πιστεύω καλή επιλογή θα είναι.

Αυτή τη στιγμή είναι στα 539€ (339€ οι 8gb, δείγμα του πόσο πολύ θέλει να αρμέξει η nvidia οδούς πάνε στις 16gb, δηλαδή όλους τους νοήμονες, μόλις 50$ η διαφορά τους στο msrp που δήλωσε).

Δεν αξίζει με την καμία, δίνεις 100€ παραπάνω και παίρνεις 9070, που είναι καρτάρες.

Αν πέσουν στα 400€ και κάτω, τότε μπορεί και να έχει νόημα.

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι για τα πρακτικα με τελευταιους οδηγους ενα γρηγορο run για να δουμε διαφορα με την 5080.

Παρακατω με το daily oc που εχω την καρτα για gaming k γενικα ολο το συστημα.(oxi μαξ oc.😋)Stock bios gpu .

Μονο μνημες ραμ τρεχω χαμηλοτερα γιατι το καλο κιτακι ανεβαζε θερμοκρασιες και πηγε rma gskill.

https://www.3dmark.com/3dm/131376145

Πλησιαζει αρκετα στο συγκεκριμενο η 5080

Screenshot 2025-04-18 124539.png

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...