Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spi79 είπε

Οπότε φέτος τη μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων την είδαμε σε 5090,μια αγορά για τη μειοψηφία των gamer.. Αν συνεχίσει έτσι,δε ξέρω αν είναι καλό η κακό,θα δείξει...Αλλά προς τα εκεί βαδίζει..

Ισως και 5080 ειδικα αν πεσει στο χιλιαρικο.

• Like 1
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ισως και 5080 ειδικα αν πεσει στο χιλιαρικο.

Αν πέσει χιλιάρικο και κάτω,συν το περιθώριο overclocking  που έχει,παλεύεται..

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, spi79 είπε

Οπότε φέτος τη μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων την είδαμε σε 5090,μια αγορά για τη μειοψηφία των gamer.. Αν συνεχίσει έτσι,δε ξέρω αν είναι καλό η κακό,θα δείξει...Αλλά προς τα εκεί βαδίζει..

2.5 χρονια μετα και η 4090 παραμενει η δευτερη δυνατοτερη καρτα παρολο τη νεα γενια. Απο αυτο και μονο καταλαβαινουμε τι συμβαινει. Η 5090 εχει 3000+ ευρω ειναι για ποσο για το 0.1% παγκοσμιως? Ακομα και αυτοι που εχουν λεφτα για πεταμα δεν μπορουν να δικαιολογησουν μια τετοια αγορα για ενα κομματι hardware. Καποτε τα 700 ευρω για το τοπ ηταν πολλα μετα πηγαμε στα 1000 μετα 1500 2000 και τωρα 3 4 χιλιαδες. Παρανοια με την nvidia να κανει παρτυ και το margin στο θεο αλλα καπου πρεπει να μπει ενα οριο. Κατακρεουργησε ολες τις αλλες καρτες ειδικα η 5080 ειναι οτι πιο nerfed εχουμε δει εδω και 20 χρονια συγκριτικα με το μεγαλο για να πουλησει το μεγαλο σε τριπλασια κοντα τιμη απο την 5080. Αυτη εχει το μαχαιρι αυτη και το πιρουνι οποτε οτι θελει κανει και παιζει και το παιχνιδι της μη διαθεσιμοτητας με λιγο supply να κανει αυτο το 0.1% να δινει και 4 και 5 και 6 χιλιαρικα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η ρτχ 5060τι φαίνεται καλή κάρτα για τα λεφτά της,μεταξύ ρχ7700χτ-ρτχ 4070 στο raster και ρτχ 4070 ray tracing με 16gb vram και msrp στα $430,όχι και άσχημα!!

Επεξ/σία από nikos5800
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλο χρεπι. Ούτε την 3080 / 4070 δεν ξεπερνάει. Τραγικό ρε φίλε. Απλά τραγικό. Τι clowns

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.

1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

Πάντως η ρτχ 5060τι φαίνεται καλή κάρτα για τα λεφτά της,μεταξύ ρχ7700χτ-ρτχ 4070 στο raster και ρτχ 4070 ray tracing με 16gb vram και msrp στα $430,όχι και άσχημα!!

Φαίνεται καλή κάρτα(4060ti Super στην ουσια)γιατί είναι χάλι μαύρο η αγορά(ειδικά Αμερική)και γιατί έπεσε απο τα 500$ msrp που είχε η προηγούμενη 4060ti στα 430.

Βεβαια και πάλι, οι 3fan υλοποιήσεις ξεπερνάνε τα 520ευρώ πχ Caseking

image.png.dffb134db229c58109e5bac49dbf59e4.png

image.png.75bb94275df236f7ba04e14e2c09012d.png

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Φαίνεται καλή κάρτα(4060ti Super στην ουσια)γιατί είναι χάλι μαύρο η αγορά(ειδικά Αμερική)και γιατί έπεσε απο τα 500$ msrp που είχε η προηγούμενη 4060ti στα 430.

image.png.dffb134db229c58109e5bac49dbf59e4.png

image.png.75bb94275df236f7ba04e14e2c09012d.png

Ε ναι,τι πιο σύνηθες 😁τσιμπημενες τιμές,μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με τους δασμούς του Trump δεν νομίζω να δούμε κάρτες σε msrp τιμές.παντως η κάρτα δεν καίει πολύ ρεύμα,νομίζω είναι 150 watt,θέλω να πω πως δεν είναι απαραίτητα τα 3 φανακια και με δύο γίνεται δουλειά 👍

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ναι ετσι κανεις την επιλογη ,δεν κοιτας σε τι στροφες ειναι η μια και η αλλη ,με τι θορυβο , οι radeon δουλευουν το curve με βαση το hot spot οι nvidia με βαση τον πυρηνα, το memory  temp οσο ειναι σε ασφαλεις θερμοκρασιες δεν σε νοιαζει γτ δεν ανεβοκατεβαζει τα fans . 

Οι nvidia  στα ιδια watt ειναι πολυ πιο ζεστες στο die απο τις radeon με παρομοιες ψυκτρες.

H 4080 που εχω στο 99% των περιπτωσεων δεν εχει θορυβο ουτε στροφες γιατι παιζω κατω απο 60.
Εσυ που εχεις πιασει πολλες AMD ειχες καμια να παιζει με κλειστα fans;
Σε προηγουμενα ποστ το εχω αναφερει μου ειναι αδιαφορο τελειως το αν θα κανει θορυβο η αν θα εχει 1500 στροφες γιατι παιζω με ηχεια 5.1 η ακουστικα στο τερμα γιατι ετσι μου αρεσει να παιζω.
Απο την αλλη μπορω να καταλαβω και τη δικη σου οπτικη που παιζεις στο αθορυβο και σε νοιαζει ο θορυβος γιατι κοιμαται το μωρο αλλα δεν παιζουν ολοι στο αθορυβο ουτε εχουν ολοι μωρο να κοιμαται διπλα στο pc.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.
31 minutes ago, Fulgore said:

Το Caseking τώρα τελευταία δε μας τα λέει καλά.

Απ'την άλλη, στο NBB

image.png.2f4eed0086f7f799bce5886b23271a3a.png

Το λες και ΟΚ τηρουμένων των αναλογιών...  είναι τουλάχιστον μεγάλο βήμα να δώσεις 150+ για να πας σε 5070.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Teddy77 είπε

Το Caseking τώρα τελευταία δε μας τα λέει καλά.

Απ'την άλλη, στο NBB

image.png.2f4eed0086f7f799bce5886b23271a3a.png

Το λες και ΟΚ τηρουμένων των αναλογιών...  είναι τουλάχιστον μεγάλο βήμα να δώσεις 150+ για να πας σε 5070.

Το έγραψα και πιο πάνω, ότι οι τιμές αυτές αφορούν τις 3fan υλοποιήσεις.

msrp 2fan υλοποιήσεις προφανώς και παίζουν στα 450 και από αυτό.

image.png.7ffa9f63b55666e1461c7def9e30ecd9.png

Τέλος, το Caseking το αναφέρω και γιατί στέλνει κανονικά Ελλάδα χωρις προυποθέσεις, και γιατί έχει τιμές κοντά σε Amazon/Ελλάδα πολλές φορές.

Ειναι πιο αντιπροσωπευτικό σαν κατάστημα από NBB ή Mindfactory παλιότερα, γιαυτό συνήθως ειναι και ακριβότερο από αυτα.

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τέλος, το Caseking το αναφέρω και γιατί στέλνει κανονικά Ελλάδα χωρις προυποθέσεις, και γιατί έχει τιμές κοντά σε Amazon/Ελλάδα πολλές φορές.

Ειναι πιο αντιπροσωπευτικό σαν κατάστημα από NBB ή Mindfactory παλιότερα, γιαυτό συνήθως ειναι και ακριβότερο από αυτα.

μια χαρα τιμες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Fulgore είπε

3 fan για 160w δεν χρειαζονται...
Λογικα θα πεσουν σε 20-30 μερες οπως γινεται παντα σε καθε νεα κυκλοφορια.
Τις πρωτες μερες βγαινουν τσιμπημενες για τους βιαστικους και μετα πεφτουν στα κανονικα.
Δεν θυμαμαι ποτε Nvidia να βγηκε 1η εβδομαδα ραφι σε τιμη MSRP ή εστω στη "κανονικη" τιμη που περιμεναμε.
Μακαρι να βγει καλη η 9060 μηπως ριξει κιαλο τη τιμη ο πετσινος και παρουμε φθηνοτερες 5060 5060Ti.

Screenshot_4.jpg

Screenshot_3.jpg

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Δημοσ.

Μάγκες δεν ξέρω γιατί το κουράζουμε τόσο. Οι Blackwell είναι ενα απλό refresh των ada με τυράκι το mfg το οποίο έχει νόημα για high refresh monitors, εν αναμονή του reflex 2 τουλάχιστον. (αλήθεια τι παίζει με αυτό, δεν το βλέπω να συζητιέται) Προφανώς δεν απευθύνονται σε τωρινούς κατόχους των τελευταίων οπότε οι μεταξύ τους συγκρίσεις δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα. Όσον αφορά το κόστος δυστυχώς τα πάντα γύρω μας έχουν ακριβύνει και τώρα με τους οικονομικούς και μη πολέμους, τα χειρότερα έπονται. 

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...