Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Westbaum είπε

I stand corrected.Eνδιαφέρον,κοιτώντας yt o 9800Χ3D  έκανε διαφορά αλλά το VR είναι πολύ απαιτητικό σε gpu όπως και να'χει.

Δε νομίζω ότι είναι τόσο πρόβλημα σε ανάλυση 4Κ το cpu, με DLSS 4 FGχ4 στο MSFS 2020 τέρμα όλα DLAA κλπ βγάζει πάνω από 150 fps με πολύ smooth κίνηση οπότε αν τα 150 είναι 148 ή 154 δε νομίζω οτι καταλαβαίνει κανείς διαφορά

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό λέω και γω στο post,σε 4Κ με σχετικά σύγχρονες cpu όπως ο 12900Κ που είχες στα 5.4 είσαι οκ ακόμα και με 5090,δε λέμε κάτι διαφορετικό..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Arkin είπε

Να θυμισω οταν ειχα δωσει 4070ti 650 επαιζαν 4080s στα 999 και ολοι πουλαγαν 4070ti 750 και 850 ευρω. 30-40% διαφορες οι 2 καρτες και με εστειλαν 15 ατομα σε λιγες ωρες. Δηλαδη δεν ειναι αμελητεο ποσο τα 250 και 300 ευρω σε αυτο το ευρος τιμων. Στα 2500 ευρω εκει λες 300 δεν ειναι τιποτα στα 200 ευρω ο αλλος θα σκεφτει και το 20αρικο και στα 1000 τα 300 ειναι το 30%. Δεν σημαινει οτι μια καρτα νεα θα κανει τις παλιοτερες να σταματησουν να δουλευουν. Προφανως παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα ζητανε καρτες σε τιμη χωμα και θα μεινουν στο περιμενε οπως και αυτοι που τις πουλανε πανακριβα που επισης τις εχουν κατι μηνες αγγελια και δεν φευγουν. Εγω συνηθως μολις μπει αγγελια στις 2 μερες την εχω κλεισει. 

Τοτε που την εδινες 650€ ηταν χαρισμα με βαση το ποσο ειχε καινουρια και το ποσο εγγυηση ειχε απομεινει.
Προφανως αυτος που πηρε 4070Ti με 650€ ειχε ταβανι τα 650-700€ και οχι τα 900€ που ειχε καινουρια ουτε τα 1000€ της 4080S διαφορετικα θα αγοραζε 4080s με κλειστα ματια.
Αν εχεις ταβανι τα 1000€ δεν σε ενδιαφερει αν η 7800xt και η καθε 7800xt στα 500€ προσφερει καλυτερο perf/€ γιατι δεν σε καλυπτει για αυτα που θελεις.
Θες το καλυτερο δυνατο προιον στα 1000€.

ΥΓ
Αν η 5080 παει 1100€ μια καλη τιμη για καινουρια 4080S ειναι τα 900-950€ και για μεταχειρισμενη με εγγυηση/αποδειξη ειναι τα 750-800€.
Τωρα στα 900€ για καποιους ειναι κελεπουρι,ειδικα αν ειναι καλη υλοποιηση ή ασπρη.
Αλλο πχ μια Manli,Palit 4080 και αλλο μια Gigabyte Aero.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Κλάματα από το hardware unboxed ως συνήθως,το μόνο αρνητικό που θα έχουν οι κάρτες είναι οι τιμές αλλά στην σημερινή εποχή πλέον κανείς δεν ξέρει τι θεωρείται λογική τιμή όταν το Nintendo switch 2 κοστίζει 500 ευρώ και το ps5 pro 800 ευρώ msrp 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Westbaum είπε

O 9800Χ3D είναι για μελλοντικές gpus RΤΧ7090 up με διπλή και βάλε 5090 power και πάλι θα εξαρτηθεί από το πόσο βαριά θα είναι τα μελλοντικά games.

Xμμμ,πιο σύνθετα μαζί με RT/PT χλωμό ακόμα και για lows..

image.png.665b12ae5941bf54648f1d769ada10f3.png
image.png.52a4b05f6ea9bd64ca453f41968ca253.png

απο που ειναι αυτα? ή κατι δεν καταλαβαινω εγω ή τα εχει ζωγραφισει μονος του κι αυτος σαν τον αλλον στο youtube :D

shadows ultra 4k performance niktek.jpg

shadows ultra 4k.jpg

(
αυτα ειναι απο το ενσωματωμενο benchmark στο shadows)

Επεξ/σία από _Petros_
Δημοσ.
1 minute ago, _Petros_ said:

απο που ειναι αυτα? ή κατι δεν καταλαβαινω εγω ή τα εχει ζωγραφισει μονος του κι αυτος σαν τον αλλον στο youtube :D

Απ'το gamegpu.'Εχουν κάνει bench ότι παιχνίδι έχει βγει,ακόμα και λιγότερο γνωστά και παράλληλα δείχνουν και πλήθος cpu και αν υπάρχει bn στα said settings,μπορείς να μαντέψεις την απάντηση.Μην μπερδεύεσαι με sites όπως το TPU όταν κάνουν review επεξεργαστές δείχνουν 720p/1080p για να βάλουν το bn στη cpu,σε 4Κ native το bn είναι η gpu πάντα.

Αυτό που δείχνεις είναι 1440p vs 1080,κοίτα το upscaler κάτω και στα δύο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Προφανως παντα θα υπαρχουν αυτοι που θα ζητανε καρτες σε τιμη χωμα και θα μεινουν στο περιμενε οπως και αυτοι που τις πουλανε πανακριβα που επισης τις εχουν κατι μηνες αγγελια και δεν φευγουν. Εγω συνηθως μολις μπει αγγελια στις 2 μερες την εχω κλεισει. 

Συγγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά η κάρτα σου, αν την αγόρασες από το foxstore/alter ego του foxstore, είναι, κατ' ουσίαν, εκτός εγγύησης ή, για να λειάνω κάπως τις γωνίες, εντός εγγύησης με ερωτηματικό, ήτοι όποιος θέλει να την αγοράσει, εφόσον μπεις στη διαδικασία να την πουλήσεις, θα την αγοράσει με πολλούς αστερίσκους όσον αφορά την εγγύησή της.

Τώρα ιδίως που η τιμή της 5070ti πέφτει, η κάρτα σου αξίζει 550-600 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αν είχες εγγύηση, ναι, θα την έδινες γύρω στα 750. 

Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω, εννοείται ότι μπορεί να βρεθεί αγοραστής ο οποίος θα δώσει τα λεφτά τα οποία ζητάς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Συγγνώμη που θα στο χαλάσω, αλλά η κάρτα σου, αν την αγόρασες από το foxstore/alter ego του foxstore, είναι, κατ' ουσίαν, εκτός εγγύησης ή, για να λειάνω κάπως τις γωνίες, εντός εγγύησης με ερωτηματικό, ήτοι όποιος θέλει να την αγοράσει, εφόσον μπεις στη διαδικασία να την πουλήσεις, θα την αγοράσει με πολλούς αστερίσκους όσον αφορά την εγγύησή της.

Τώρα ιδίως που η τιμή της 5070ti πέφτει, η κάρτα σου αξίζει 550-600 στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αν είχες εγγύηση, ναι, θα την έδινες γύρω στα 750. 

Προσωπική μου άποψη τα παραπάνω, εννοείται ότι μπορεί να βρεθεί αγοραστής ο οποίος θα δώσει τα λεφτά τα οποία ζητάς.

Για την ωρα στα 850 τη ζητανε αλλα δεν θελω να τη δωσω ακομα μιας και δεν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα που θελω να δωσω κυριως απο Ελλαδα που αγοραζω. Για το foxstore απο οσο γνωριζω και ειπαν παει για χονδρικη οποτε δεν ξερω τι γινεται με εγγυηση θεωρητικα τουλαχιστον υπαρχει κανονικα για να σταλει στο καταστημα απλα δεν μπορεις να αγορασεις εκ νεου σαν λιανικη δηλαδη δεν ειναι περιπτωση jmc/peri που την εκαναν. Η 5070ti επρεπε να εχει 800 αυτη τη στιγμη η 5080 στο 1000αρικο και οι 4080 να πηγαινουν 600-650. Αλλα την ξερουμε την κατασταση με ολες τις καρτες. Σιγουρα το 10-15% κατω της 4080s απο την 5080 δεν την κανει καρτα για να μπει 500 ευρω κατω απο τα 1100 που παιζει η 5080 σημερα απο εξωτερικο. Εκει στα 300 ειναι και παλι δυσκολα να δωσει καποιος 300αρα για ελαχιστα fps παραπανω. Ας ερθει η ωρα και βλεπουμε μιας και η αγορα ειναι οσο πιο αμφιρροπη γινεται με τους δασμους και τα καπελα καθε τρεις και λιγο. Για την ωρα και τα πιο βαρια παιχνιδια τα εχω με 100+fps οποτε αν γινει νεα αγορα θα ειναι καθαρα για μελλοντικους τιτλους αν και οποτε αρχισει να δειχνει τα χρονια της η καρτα στην αναλυση που ειμαι. 

Βλεπω υπαρχει και αυτο δεν το γνωριζα που ειναι για global λογικα.

https://www.manli.com/en/support-Warranty.html

Επεξ/σία από Arkin
Ορθογραφικα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Westbaum είπε

Απ'το gamegpu.'Εχουν κάνει bench ότι παιχνίδι έχει βγει,ακόμα και λιγότερο γνωστά και παράλληλα δείχνουν και πλήθος cpu και αν υπάρχει bn στα said settings,μπορείς να μαντέψεις την απάντηση.Μην μπερδεύεσαι με sites όπως το TPU όταν κάνουν review επεξεργαστές δείχνουν 720p/1080p για να βάλουν το bn στη cpu,σε 4Κ native το bn είναι η gpu πάντα.

Αυτό που δείχνεις είναι 1440p vs 1080,κοίτα το upscaler κάτω και στα δύο.

Ξερω καλα τι ειναι αυτο που δειχνω, αφου ειναι δικα μου benchmarks :D

Και περασα αλλο ενα χερακι μολις τωρα, απλα για να δω πως στο διαολο εβγαλαν στη φωτο που παρεθεσες την 5080 στα 37fps😂

"4Κ ultra high 37fps native" ουτε νοητικα στερημενος δεν μπορει να βγαλει. ούτε μαϊμου να βαλεις στο πληκτρολογιο :DScreenshot2025-04-15native.jpg.53b7b2e723c00b4fad1d910403a29253.jpg

επιπλεον, η ποιοτητα εικονας ακόμα και με dlss performance ειναι καλύτερη του native rendering , ενω με dlss balanced ειναι πολύ καλύτερη.Screenshot2025-04-15performance.jpg.017ffc7bdb00e9201087ce213589b115.jpg

Screenshot2025-04-15balanced.jpg.a8483e0188a5893a1cb6bec5f53ff146.jpgπραγματικά, πέρα απο το εντελώς απίθανο νουμερο που βγαζει ο τυπος εκει στα πινακάκια,
ειναι και παντελώς ηλιθιο σε μια 5080/5090 να προτιμάς οτιδηποτε αλλο εκτος απο dlss/dlaa για να δειξεις κατι. (τι?)

εχω την εντυπωση πως πλεον το 90% των "reviewers" εχουνε χασει τη μπαλα. ποιος ξερει, ισως να εχουν καθιερωσει μια (λαθος) διαδικασια και να την πανε τυφλοσουρτη. αγγαρεια να βγει η κουραμάνα κι ετσι :D
παντως είτε ειναι αυτός ο λογος, είτε ειναι οποιοσδηποτε αλλος, η ουσία ειναι πως τα νούμερα που ανεβάζουν σαν "αποτελεσμα δοκιμων" δεν εχουν απολύτως καμια επαφη με ρεαλιστικα use cases.

edit: λιγο τα screenshots μπερδευτηκαν, ελπιζω να φαινονται τωρα

Επεξ/σία από _Petros_
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για την ωρα στα 850 τη ζητανε αλλα δεν θελω να τη δωσω ακομα μιας και δεν υπαρχει κατι καλυτερο στα λεφτα που θελω να δωσω κυριως απο Ελλαδα που αγοραζω. Για το foxstore απο οσο γνωριζω και ειπαν παει για χονδρικη οποτε δεν ξερω τι γινεται με εγγυηση θεωρητικα τουλαχιστον υπαρχει κανονικα για να σταλει στο καταστημα απλα δεν μπορεις να αγορασεις εκ νεου σαν λιανικη δηλαδη δεν ειναι περιπτωση jmc/peri που την εκαναν. Η 5070ti επρεπε να εχει 800 αυτη τη στιγμη η 5080 στο 1000αρικο και οι 4080 να πηγαινουν 600-650. Αλλα την ξερουμε την κατασταση με ολες τις καρτες. Σιγουρα το 10-15% κατω της 4080s απο την 5080 δεν την κανει καρτα για να μπει 500 ευρω κατω απο τα 1100 που παιζει η 5080 σημερα απο εξωτερικο. Εκει στα 300 ειναι και παλι δυσκολα να δωσει καποιος 300αρα για ελαχιστα fps παραπανω. Ας ερθει η ωρα και βλεπουμε μιας και η αγορα ειναι οσο πιο αμφιρροπη γινεται με τους δασμους και τα καπελα καθε τρεις και λιγο. Για την ωρα και τα πιο βαρια παιχνιδια τα εχω με 100+fps οποτε αν γινει νεα αγορα θα ειναι καθαρα για μελλοντικους τιτλους αν και οποτε αρχισει να δειχνει τα χρονια της η καρτα στην αναλυση που ειμαι. 

Βλεπω υπαρχει και αυτο δεν το γνωριζα που ειναι για global λογικα.

https://www.manli.com/en/support-Warranty.html

Δεν αξιζει να τη δωσεις για να παρεις ενα 10%, τη κρατας και τη δινεις λιγο πριν τις 6000 με στοχο την 6080 που θα εχει σοβαρη διαφορα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...