azazil1190 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 9:41 ΠΜ, nazarene είπε Oσο και να τα γράφεις στου κουφού την πόρτα, όλοι έχουν άποψη με copy paste απο reddit και φυσικά δεν έιχαν έχουν ποτέ είτε 4090 είτε **90, μάλλον 1650 Ρε συ πραγματικά δεν με νοιάζει τι έχει ο καθένας και τι κάνει. Πράγματα που τα έχω δει και τα έχω δουλέψει απλά τα γράφω. Τώρα εάν θέλει ο οποιοσδήποτε να με πιστέψει η όχι είναι πρόβλημα του , κοινώς δεν με ενδιαφέρει.Αλλα όταν βλέπω να γράφουν μπαρουφες άτομα που δεν έχουν δει ούτε το κουτί της κάρτας απ' έξω,εάν έχω χρόνο θα γράφω.😋 Όπως και στο νήμα των rx 7χχχ . Πχ που έμπαιναν μερικοί και γράφανε το κοντό τους και το μακρύ τους σχετικά με το rawperf της 7900χτχ Την είχα την κάρτα και ξέρω τι έκανε από απόδοση και που έτρωγε φαπα. 2
aki Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 8/4/2025 στις 10:57 ΠΜ, kkatzos είπε Στις 8/4/2025 στις 8:43 ΠΜ, chrisgewrgi είπε [..]Στο perfomance με την 5080 έχει πιο καθαρή εικόνα από [..] 4070 ti Θα σε στεναχωρήσω η 5080 έχει ακριβώς ίδια ποιότητα εικόνας με RTX 2070 Κι όμως, ως κάτοχος 2070 super, και χρήστης GeForce Now με 4080, επιβεβαιώνω ότι υπάρχει σημαντική διαφορά στη ποιότητα υπέρ της 4080 που οφείλεται στη ταχύτητα της. Στο σενάριο που αναλύουμε μεμονωμένα τα Frames: #1, #2, #3, #4, #5, κτλ Πράγματι... 2070 = 4080. Δεν υπάρχει καμία οπτική διαφορά, είναι ολόιδια. Όμως η ποιότητα των frames είναι temporaly εξαρτημένη από τα προηγούμενα frames. Το RR frame #6 έχει τις βελτιώσεις από τα #(1+2+3+4+5) + #6 Η εμπειρία χρήστη μετριέται καλύτερα σε δευτερόλεπτα. Κουνάς το mouse. Σε πόσο χρόνο (miliseconds) έχει προσθέσει πληροφορίες; Η 4080 είναι ~6 φορές ταχύτερη στο Alan Wake 2 (Path Tracing, dlss4+RR). Στην παραλία που είναι το χειρότερο σενάριο, η 2070 χρειάζεται 3 δευτερόλεπτα για να ανάγει σταδιακά τις μικρές λεπτομέρειες, αλλά η 4080 ανάγει ακριβώς τις ίδιες λεπτομέρειες σε μισό δευτερόλεπτο. Η οπτική εμπειρία είναι χαοτικά υπέρ της 4080 εξαιτίας του ρυθμού που κάνει Frame Accumulation. Μιλάω για Real Frames, όχι Frame Generation παρεπιπτόντως. Αντίστοιχα, η 5080-16gb vs 4070ti-12gb είναι 2 φορές ταχύτερη = Υψηλότερη tempraly ποιότητα Επεξ/σία 9 Απριλίου από aki 2 1 1
billeiros Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 8:11 ΠΜ, nazarene είπε Eγω προτείνω να κλειδωθεί το thread, γιατί αντί να ασχολούμααστε με τεχνικά χαρακτηριστικά, reviews, επιδόσεις και οτιδήποτε σχετικό όπως έκανε και ο BabisTS, και ανέβασα και εγώ ένα δικό μου bench από 4090, καταλήγει μια αηδία να ασχολούμαστε με τα ψυχολογικα, οικονομικά και πάσης φύσεως αδιάφορα για το παρόν τοπικό θέματα όπου έχει ο κάθενας, αν είναι δυνατό δηλαδη προσωπικά δεν ξανανεβάζω bench φωτo οτιδήποτε, εάν είχα δυνατότητα θα έσβηνα και όσες έχω ποστάρει αλλά το edit δεν λειτουργει σε παλαιότερα ποστ και τέρμα. Παραξενιά , μπορεί αλλά να γράφω για τις τεκτονικές επιδόσεις σε VR της 5090 σε σχέση με την 4090, και να έχω το συρφετό να γράφει ναι αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο και δεν χρειάζονται τέτοιες αναλύσεις και που να τα δεις αυτά, και ό άλλος να γράφει σιγα δεν έχεις headset να το υποστηριζει και τέτοιες μαλακίες, ε κάντε το τοπικο κλάψα να λύσετε όσοι έχετε τα θέματα σας, κάποιοι μπορούν και να αγνοήσουν οτι βγήκαν οι 50 series εντελώς και η 4090 είναι η καλύτερη gpu που υπάρχει και για την επόμενη 5ετία..... Επέκταση Να συμφωνούμε με κάθε λογής ανακρίβεια δηλαδή για να μη θιχθει αυτός που τις γραφει.οποιος δε θέλει δε συμμετέχει στο thread.δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί επειδή δε συμφωνούμε όλοι με ολους
Fulgore Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 9/4/2025 στις 8:11 ΠΜ, nazarene είπε Eγω προτείνω να κλειδωθεί το thread, γιατί αντί να ασχολούμααστε με τεχνικά χαρακτηριστικά, reviews, επιδόσεις Με ποια reviews ,χαρακτηριστικά και επιδόσεις να ασχολούμαστε? Με αυτά που τα γνωρίζουμε/εχουν ηδη αναφερθεί απο Γενάρη για 5090 και Φλεβάρη για 5080/70ti?? Οτι καινούργιo ήταν να γραφτεί για τις κάρτες, έχει ήδη γραφτεί, και ούτε φυσικά υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για τις επόμενες κάρτες 5060/ti. Το πρόβλημα στο εδώ θέμα(πρώτη φορά εδώ και 14χρονια στο forum)ειναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις φθηνότερες κάρτες κάτω από 5080, αυτές δηλαδή που ενδιαφέρουν την πλειοψηφια χρηματικά. Πιο πολύ πχ διαβάζουμε για την 5080 (η οποία αρχές του χρόνου έφαγε χοντρο κράξιμο/κριτική), παρά για την 5070ti που υποτίθεται έχει καλύτερο value, ακόμα και στις τωρινές τιμές. Αρα θέμα χρόνου είναι να διαβάσουμε και για 4090 vs 5080, όπως γράφεται πολύ και στο εξωτερικό. Επεξ/σία 9 Απριλίου από Fulgore
azazil1190 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Η 4090 είναι πιο γρήγορη στα πάντα, στοκ η oc με μαμά η galax bios ειδικά σε 4κ . Από την άλλη η 5080 είναι πιο δυνατή από όσο νομίζαμε ειδικά με τους τελευταίους οδηγούς που έδωσαν το μεγάλο μπούστ. Ναι έχει φτάσει αρκετά την 4090 αλλά δεν θα τις ρίξει ,μόνο εάν βάλει χέρι η nvidia με κανέναν οδηγό κ περιεργο support στα νέα παιχνίδια η bench. Εκεί που διαπρέπει η 5080 έναντι της 4090 είναι στο mfg .Καθαρά προσωπική μου άποψη το παραπάνω Εάν είχα πουλήσει την 4090 κάποια στιγμή που την είχα αγγελία , στο pc του μικρού θα έβαζα για δύο λόγους την 5080(αυτό είχα σκοπό) επειδή είναι νέα γενιά με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ανανέωση εγγύησης. 1
nazarene Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 10:34 ΠΜ, azazil1190 είπε και για την ανανέωση εγγύησης το σημαντικότερο όλων 1
azazil1190 Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 9/4/2025 στις 10:35 ΠΜ, nazarene είπε το σημαντικότερο όλων Ε ναι ξέρεις πως είναι το φρέσκο πράμα. *Πάντως αυτά τα 16gb της 5080 δεν μου κάθονται καλά ρε φίλε. Ένας μεγάλος λόγος που έβαλα φρένο στην πώληση της 4090. Επεξ/σία 9 Απριλίου από azazil1190 3
nazarene Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 10:25 ΠΜ, billeiros είπε Να συμφωνούμε με κάθε λογής ανακρίβεια δηλαδή για να μη θιχθει αυτός που τις γραφει.οποιος δε θέλει δε συμμετέχει στο thread.δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί επειδή δε συμφωνούμε όλοι με ολους Μόνος σου το ξεκίνησες δε σε έθιξε κανένας, ανέβασα ένα σκορ δικό μου από την 4090 που είχα και το 5080 του Βabis TS ήταν αρκετά καλύτερο, μιλησε κανένας για games, κλπ, να πω ότι δεν είχα 4090, είναι κτήνος και φυσικά ειδικά σε VR σπέρνει με τα 24gb vram που έχει εδώ ειδικά τα 16vram δεν είναι απλά λίγα έχουν θέμα χοντρό σε κάποιους τίτλους, το πρόβλημα σου ποιο είναι δεν καταλαβαίνω? Στις 9/4/2025 στις 10:37 ΠΜ, azazil1190 είπε *Πάντως αυτά τα 16gb της 5080 δεν μου κάθονται καλά ρε φίλε. Ένας μεγάλος λόγος που έβαλα φρένο στην πώληση της 4090. 🤣 Και το έγραφα στην απάντηση πιο πάνω να σου πώ στο DCS σε VR ξεκινά από 17gb vram το session και φτάνει μέχρι 23 σχεδόν, οπότε τα 16 δεν φτάνουν πουθενά Στο CP 2077 όπου παίζω ξανά όλα maxed, 4K quality και mfgx4 είναι από12-13 μέχρι και 16+, τώρα αν είναι πραγματικές οι ενδείξεις του msi ab δεν έχω ιδέα
tommy^ Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Nα, αυτα μας κανει ο Πετσινος και μας βαζει να τσακωνομαστε μεταξυ μας. Προσωπικα θεωρω ανωτερη συνολικα καρτα την 4090, αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα βρει ο Τζενσεν τροπο να την "νερφαρει" για να βγει η 5080 ισαξια. 1 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 9/4/2025 στις 10:32 ΠΜ, Fulgore είπε Με ποια reviews ,χαρακτηριστικά και επιδόσεις να ασχολούμαστε? Με αυτά που τα γνωρίζουμε/εχουν ηδη αναφερθεί απο Γενάρη για 5090 και Φλεβάρη για 5080/70ti?? Οτι καινούργιo ήταν να γραφτεί για τις κάρτες, έχει ήδη γραφτεί, και ούτε φυσικά υπάρχει καθόλου ενδιαφέρον για τις επόμενες κάρτες 5060/ti. Το πρόβλημα στο εδώ θέμα(πρώτη φορά εδώ και 14χρονια στο forum)ειναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις φθηνότερες κάρτες κάτω από 5080, αυτές δηλαδή που ενδιαφέρουν την πλειοψηφια χρηματικά. Πιο πολύ πχ διαβάζουμε για την 5080 (η οποία αρχές του χρόνου έφαγε χοντρο κράξιμο/κριτική), παρά για την 5070ti που υποτίθεται έχει καλύτερο value, ακόμα και στις τωρινές τιμές. Αρα θέμα χρόνου είναι να διαβάσουμε και για 4090 vs 5080, όπως γράφεται πολύ και στο εξωτερικό. Επέκταση Με δεδομενο οτι τουλαχιστον το 75-80% παιζει ακομα σε 1080p/Light 1440p πως ειναι δυνατον να μην υπαρχει ενδιαφερον για 5060/5060Ti ; Μη σε ξεγελαει το γεγονος οτι η πλειοψηφια που γραφει εδω μεσα ειναι Enthusiasts, ειναι πολλοι που παρακολουθουν το θεμα και ΔΕΝ ειναι Enthusiasts ή δεν εχουν βαλει σκοπο να τερματιζουν ενα ΑΑΑ game την εβδομαδα. Καρτες οπως οι 5060/5060Τi θα μπορουν ανετα να παιξουν Diablo 4, POE ,POE 2,Throne & Liberty κτλ σε 1440p Epic Settings καθως και πολλα αλλα σε 1080p Epic/ 1440p High με 300/400€. Δεν ειναι ολοι διατεθημενοι να διαθεσουν 600€+ για gpu ή δεν εχουν μια 3080 και ψαχνουν για την επομενη. Ειναι πολλοι που περιμενουν με μια 1060,1660,2060, 6600, 3060 και θελουν να κανουν τη δικη τους μεταβαση. Επεξ/σία 9 Απριλίου από BlurayMoviesGreece 4
_Petros_ Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 10:34 ΠΜ, azazil1190 είπε Εκεί που διαπρέπει η 5080 έναντι της 4090 είναι στο mfg .Καθαρά προσωπική μου άποψη το παραπάνω Εχει και τα καλα της η μικρουλα. Cyberpunk 4Κ max ολα: 4
billeiros Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 9/4/2025 στις 10:41 ΠΜ, nazarene είπε Μόνος σου το ξεκίνησες δε σε έθιξε κανένας, ανέβασα ένα σκορ δικό μου από την 4090 που είχα και το 5080 του Βabis TS ήταν αρκετά καλύτερο, μιλησε κανένας για games, κλπ, να πω ότι δεν είχα 4090, είναι κτήνος και φυσικά ειδικά σε VR σπέρνει με τα 24gb vram που έχει εδώ ειδικά τα 16vram δεν είναι απλά λίγα έχουν θέμα χοντρό σε κάποιους τίτλους, το πρόβλημα σου ποιο είναι δεν καταλαβαίνω? 🤣 Και το έγραφα στην απάντηση πιο πάνω να σου πώ στο DCS σε VR ξεκινά από 17gb vram το session και φτάνει μέχρι 23 σχεδόν, οπότε τα 16 δεν φτάνουν πουθενά Στο CP 2077 όπου παίζω ξανά όλα maxed, 4K quality και mfgx4 είναι από12-13 μέχρι και 16+, τώρα αν είναι πραγματικές οι ενδείξεις του msi ab δεν έχω ιδέα Επέκταση Εγώ κανένα πρόβλημα δεν έχω.ουτε θίχτηκα.εσυ θιχτηκες για δικούς σου λόγους..όταν διαβάζω ανακριβειες του τύπου "σε vr δεν τραβάει η 4090 (ενώ βάζεις ανάλυση 2x και 3x) και ότι η 5080 ΘΑ είναι καλύτερη από 4090 η οτιδήποτε άλλο επιτρεψε μου να διαφωνήσω.και άλλος σου είπε ότι αυτό που λες για το vr έχει κενο.Αν δε σ' αρέσουν τα λεγόμενά μου μην τα διαβάζεις η καλύτερα κάνε με μπλοκ Άλλος την διαφορά των 10fps σχεδόν την είδε 1fps.Να μη μιλήσουμε ούτε εκεί δλδ. Αλλά εσένα η λογική σου είναι του τύπου "συμφωνήστε μαζί μου η κλειδώστε το" .απλά και δημοκρατικά. Επεξ/σία 9 Απριλίου από billeiros
_Petros_ Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Στις 9/4/2025 στις 10:41 ΠΜ, nazarene είπε Στο CP 2077 όπου παίζω ξανά όλα maxed, 4K quality και mfgx4 είναι από12-13 μέχρι και 16+, τώρα αν είναι πραγματικές οι ενδείξεις του msi ab δεν έχω ιδέα γενικα οσο περισσοτερη vram εχεις τοσο "απλωνονται" μερικα πραγματα. ιδιο παιχνιδι-ιδια σετινγκς, στην 4070ti που εχει 12gb εκανε reserve 9gb, στην 5080 κανει reserve 12gb θεωρω οτι μεχρι να βγουν οι rtx60, τα 16gb δεν θα ειναι προβλημα πουθενα. (για VR δε ξερω, δεν εχω αποψη) και ας μην ξεχναμε οτι η nvidia "χρωσταει" ακομα απο το νεο feature set που εχει δηλωσει το πιο σημαντικο ισως, τα neural textures που θα μειωσουν κατα πολυ τις αναγκες vram για textures. 1
music_lover Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Με συγχωρείτε αν απαντήθηκε προηγουμένως η απορία μου αλλά επειδή βρίσκω σε καλές σχετικά τιμές την 5070ti στο γερμανικό NBB (notebooksbilliger), είναι αξιόπιστοι? Επειδή βλέπω κακές κριτικές γενικότερα, ευχαριστώ. Επίσης Ελλάδα στέλνει? Επειδή διάβασα κάπου ότι στέλνει μόνο σε business customers.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα