Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cybernouris είπε

Παιδιά είστε καταιγιστικοί και εμείς που δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε χάνουμε τις καλές πληροφορίες!!!

Δηλαδή εμείς που περιμένουμε την MSI 5080 Shadow θα μπορέσουμε να περάσουμε giga ή asus bios; Έχουν διπλό bios μην τις πάρουμε στην μασχάλη;

Με κάνετε να σκέφτομαι καλύτερο bios και σωστό UV ή μικρότερο power limit (ή το 100% lock σημαίνει πως δεν πάει και προς τα κάτω;) και να απολαμβάνω πλέον με περισσότερη ηρεμία τα βράδια που η οικογένεια κοιμάται :D

Για να μην έχεις τον κύνδινο να κάψεις κάποιο drmos πρέπει να δεις ένα pcb από την δική σου και ένα από την κάρτα της οποίας θέλεις να χρησιμοποιήσεις το bios έαν η giga έχει 20 φάσεις τροφοδοσίας πχ με 80Α drmos το powerdelivery στο gpu είναι με κλειδωμένη τάση 1V είναι 1600Α, ή 1600W, αν από την άλλη έχεις 18 φάσεις στην shadow με 50Α drmos έχεις 900Α power delivery στην gpu, η 900W (ξαναγράφω με τάση 1V, μην κάνει κάποιος το λάθος W=A. watt είναι κατανάλωση και Α ένταση), σε κάθε περίπτωση σε στοκ ρολόγια είσαι overkil, με το bios του κατασκευαστή και τα components όπου επέλεξε, ΟΜΩΣ τα blackwell έχουν χαρακτηριστικό όπου καλύπτει απόλυτα μόνο το ATX 3.1 power spikes στιγμιαία όπου μπορέι να φτάσουν και τα 900w, εκεί λοιπόν είσαι σε grey area ή εκτός προδιαγραφών και το bios όπου σχεδιάστηκε για μια κάρτα με διαφορετικά components να επιτρέπει στον χρήστη το tuning με μεγαλύτερα περιθώρια power, στην δική σου αν έχεις όριο των components 900w (όπου το πραγματικό είναι πάλι χαμηλότερο) ένα spike 950w τότε έχεις καλές πιθανότητες ένα drmos (δέν έχουν όλα ακριβώς τις ίδιες ανοχές) να μην προλάβει να διακόψει την λειτουργία του και να γίνει short κεραυνοβολόντας τον πυρήνα με 12ω και τέρμα η κάρτα για σκουπίδια, αρκετά συχνό φαινόμενο στην πλέον απαράδεκτη κατηγορία hardware όπως τα gaming laptops

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nazarene είπε

Για να μην έχεις τον κύνδινο να κάψεις κάποιο drmos πρέπει να δεις ένα pcb από την δική σου και ένα από την κάρτα της οποίας θέλεις να χρησιμοποιήσεις το bios έαν η giga έχει 20 φάσεις τροφοδοσίας πχ με 80Α drmos το powerdelivery στο gpu είναι με κλειδωμένη τάση 1V είναι 1600Α, ή 1600W, αν από την άλλη έχεις 18 φάσεις στην shadow με 50Α drmos έχεις 900Α power delivery στην gpu, η 900W (ξαναγράφω με τάση 1V, μην κάνει κάποιος το λάθος W=A. watt είναι κατανάλωση και Α ένταση), σε κάθε περίπτωση σε στοκ ρολόγια είσαι overkil, με το bios του κατασκευαστή και τα components όπου επέλεξε, ΟΜΩΣ τα blackwell έχουν χαρακτηριστικό όπου καλύπτει απόλυτα μόνο το ATX 3.1 power spikes στιγμιαία όπου μπορέι να φτάσουν και τα 900w, εκεί λοιπόν είσαι σε grey area ή εκτός προδιαγραφών και το bios όπου σχεδιάστηκε για μια κάρτα με διαφορετικά components να επιτρέπει στον χρήστη το tuning με μεγαλύτερα περιθώρια power, στην δική σου αν έχεις όριο των components 900w (όπου το πραγματικό είναι πάλι χαμηλότερο) ένα spike 950w τότε έχεις καλές πιθανότητες ένα drmos (δέν έχουν όλα ακριβώς τις ίδιες ανοχές) να μην προλάβει να διακόψει την λειτουργία του και να γίνει short κεραυνοβολόντας τον πυρήνα με 12ω και τέρμα η κάρτα για σκουπίδια, αρκετά συχνό φαινόμενο στην πλέον απαράδεκτη κατηγορία hardware όπως τα gaming laptops

Χαμός, ωραίες πληροφορίες. Δεν νομίζω πως θα κάνω κάτι τέτοιο, ειδικά νωρίς στην ζωή της. Για την ιστορία είμαι με NZXT C1200 ATX 3.1 οπότε μάλλον με καλύπτει στα spikes.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, chrisgewrgi είπε

Μηπως τραβάει από καμιά onboard με hdmi? Φενεσαι εντελως idle. Μιλάμε ροχαλίζει 😄

Δεν εχει gpu ο 14600KF αρα ειναι 100% απο την καρτα. Ειχα βιντεο επαιζε τελειως stock. Γενικα ολος ο πυργος σε idle ειναι στα 65-70watt με gold τροφοδοτικο αρα καπου 55-60watt τραβαει με 2 nvme+1 ssd+4080s+14600kf+32gb ddr 5. Αντιστοιχα με 5700x3D/5700x ολα τα αλλα ιδια ειχα 85-90watt απο πριζα. Επαιζα 30watt δηλαδη με τον 14600KF. Αυτο που λεμε οτι σε idle λογο e-cores οι intel δεν καινε τιποτα ενω τα amd cpu τσιμπανε αρκετα παραπανω και λογο μητρικης που θελει δουλιτσα. 

Δημοσ.

Έχει παίξει και 850€ και την ακύρωσα προτίμησα Tuf δεν μπορώ καθόλου το θόρυβο και αν έχω θόρυβο τουλάχιστον θα κλοκάρω να έχω επιδόσεις.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Inler είπε

Έχει παίξει και 850€ και την ακύρωσα προτίμησα Tuf δεν μπορώ καθόλου το θόρυβο και αν έχω θόρυβο τουλάχιστον θα κλοκάρω να έχω επιδόσεις.

Η Shadow με 3 heat pipes η Ventus εχει 4

Απο Reddit

Shadow has 3 8mm heat pipes, while Ventus has 4. Ventus has worse cooling than most MSRP models from other brands. You should expect Shadow to be even worse.

One 8mm heat pipe is equivalent to around 1.3 6mm heat pipes. So count by 6mm heat pipes which most cards use, Shadow has 4, Ventus has 5.3, Asus Prime has 6, and Gigabyte Windforce has 8. The cooling performance is also approximately proportional to that.

BTW, MSI Gaming has 5 6mm heat pipes, so its cooling performance is also not great. But given it has a larger profile than those "MSRP" cards listed above, it won't be proportional. It should probably be similar to Asus Prime or slightly better, but probably worse than Gigabyte Windforce. Vanguard and other high-level cards are of course much better, but much more expensive.

Εγω παντως με την 4070S Ventus 2X OC δεν ειχα τιποτα αθορυβη δεν ξερω τι παιζει με την 5070 Ti Ventus 3X

Δημοσ.

Το έχω δει είδα και review από κάποιον που την πήρε αλλά εμένα προσωπικά δεν με ικανοποίησε.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Inler είπε

Το έχω δει είδα και review από κάποιον που την πήρε αλλά εμένα προσωπικά δεν με ικανοποίησε.

Την Shadow την φοβηθηκα και εγω και καποιος εδω την πηρε και την ακυρωσε.

Παντως αν ηθελα να παρω καρτα αναγκαστικα Ventus η Shadow θα αγοραζα γιατι ειναι οι μονες που χωρανε στο κουτι μου για αυτο προτιμω τις 2Χ

Υπαρχει και η insire που ειναι μολις 288 αλλα το χρωμα ειναι χειροτερο απο της ventus ειναι χρυσο σαμπανιζε καπως ετσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε

Έριξε και της 4090 ο Μπάμπης?

Στη γενική αίσθηση θέλει 500ρι bios και νέο πέτσινο driver (με ξεκλείδωμα σε 1.1v για τις 5000 series , όπως έχουν και οι 4000 δηλαδή) για να ξεπεράσει 4090 σε απόλυτα νούμερα....ωστόσο ακόμα και έτσι πάει καλά και βρίσκεται μία ανάσα πίσω από 4090 oc (normal bios) ....overclockability αλλά 980ti θυμίζουν οι 5000 series.Τώρα στο nomad με galax bios συγκεκριμένα έχει 4090 με πολύ καλύτερα σκόρ.

Επεξ/σία από BabisTs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...