Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια 56 watt σε idle η 5080 Aorus Master σταθερα και κολλημερα, σαν πολλα δεν ειναι ?
Κατι για 20-22 watt διαβαζα σε διαφορα review............ Εχει να κανει μηπως με την αναλυση της οθονης ?
GPU usage 0% γραφει σε idle.

Παμε και το πρωτο banch
i9 9900K
32GB DDR4 3200 CL14
5080 Master

Εν αναμονη των 20Α να παμε σε νεο συστημα......

Screenshot 2025-04-05 164737.jpg

Επεξ/σία από JOHNX2
  • Like 2
  • Απαντ. 10,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, JOHNX2 είπε

Ρε παιδια 56 watt σε idle η 5080 Aorus Master σταθερα και κολλημερα, σαν πολλα δεν ειναι ?
Κατι για 20-22 watt διαβαζα σε διαφορα review............ Εχει να κανει μηπως με την αναλυση της οθονης ?
GPU usage 0% γραφει σε idle.

Παμε και το πρωτο banch
i9 9900K
32GB DDR4 3200 CL14
5080 Master

Εν αναμονη των 20Α να παμε σε νεο συστημα......

Screenshot 2025-04-05 164737.jpg

Σε 1440p αυτή τη στιγμή με browser και discord ανοιχτά.

image.png.679dfb3d809a969bbb01807c57a449b1.png

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρες. Δεν σας έχω ρωτήσει. Από cw πως τα πάτε;
Ας αρχίσω με εμένα και την TUF 5090.

Βάζω κλίμακα ενόχλησης από το 1-10.
6 εύκολα στην περίπτωση μου. Συμβαίνει κυρίως όταν χτυπάει 99% usage, παράγει 100+, εκεί αρχίζει η γκρίνια. Εκεί που πραγματικά σκούζει άσχημα και ίσως μπορώ να πω στην κλίμακα που έθεσα ότι ''χαίδεύω και λίγο το 7, είναι for some reason στο Red Dead Redemption 2. Εκεί μου το σκάει μέχρι και όταν γυρίζω την κάμερα μέσα από τα speakers μου. Υπόψιν ότι την έχω 80% PL. 

Σε άλλα games δεν κάνει κάτι τέτοιο, και έχω δοκιμάσει ήδη αρκετούς και απαιτητικούς τίτλους.
Κάτι τελευταίο το οποίο μου φαίνεται κουλό, είναι πως κάποιες φορές η κάρτα αργεί να σταματήσει την γκρίνια, ακόμα και όταν κλείσω αυτό που την ''βασανίζει''. Συνήθως όταν πέφτει το usage και μπαίνεις σε idle, ακόμα και cw να έχεις, αυτό σταματάει. 

Οπότε η παράδοση των Asus συνεχίζεται όσο αφορά αυτό as it seems. Με την 4090 TUF βέβαια δεν είχα cw, πάντα σε λογικά πλαίσια με locked fps κτλ. 

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.

Φετος πεσαμε σε καλο κομματι, 5080 Aorus Master "C.W." πραγματικα μηδεν, απολυτα αθορυβη.

Βεβαια δεν πιστευω οτι ειναι τοσο θεμα μαρκας τα περι "C.W.", αλλα τυχης τι θα σου κατσει.
Εκτος και εαν η πρασινη στελνει επιλεκτικα τα chips της στους κατασκευαστες με "ταμπελακια".

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, JOHNX2 είπε

Φετος πεσαμε σε καλο κομματι, 5080 Aorus Master "C.W." πραγματικα μηδεν, απολυτα αθορυβη.

Βεβαια δεν πιστευω οτι ειναι τοσο θεμα μαρκας τα περι "C.W.", αλλα τυχης τι θα σου κατσει.
Εκτος και εαν η πρασινη στελνει επιλεκτικα τα chips της στους κατασκευαστες με "ταμπελακια".

το cw δεν προερχεται απο το gpu chip αλλα απο τα coils. δλδ τα πηνια. και βεβαια εχει να κανει απο τον κατασκευαστη της καρτας και οχι με την ιδια την nvidia

• Like 5
Δημοσ.
Στις 5/4/2025 στις 5:54 ΜΜ, JOHNX2 είπε

Τελικα ηθελε το restart του το PC.

Με ενα restart πεσαμε στα 26κατι.

Screenshot 2025-04-05 175253.jpg

Γενικά οι RTX 5000 καίνε περισσότερο σε idle. Η RTX 4070 που έχω σε idle είναι στα 5-6Watt. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Γενικά οι RTX 5000 καίνε περισσότερο σε idle. Η RTX 4070 που έχω σε idle είναι στα 5-6Watt. 

Ειναι λιγο πιο πανω οι 5000 στην 5070ti 5090 η 5080 φαινεται να ειναι στα ιδια με 4000. Απλα παιζουν ρολο τα hertz+αναλυση της οθονης

Εδω ειμαι με 60hz 7.3 watt σε idle 

Screenshot-1.png

Και εδω με 165hz. Φανταζομαι με πιο πολλα hertz θα τραβαει λιγο παραπανω σε idle. 

Screenshot-2.png

Εδω ενας μπουσουλας απο καταναλωσεις σε idle στο ιδιο monitor. 

power-idle.png

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

Σε 5070 ti τι εγκαθιστώ από προγράμματα?

Drivers app και dlss swapper γιατί δεν έχω ιδέα.

Και τι ρυθμίσεις κάνω στο καθένα?

DLSS4 αναγνωρίζει αμέσως ή θέλει πειράγματα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Inler said:

Σε 5070 ti τι εγκαθιστώ από προγράμματα?

Drivers app και dlss swapper γιατί δεν έχω ιδέα.

Και τι ρυθμίσεις κάνω στο καθένα?

DLSS4 αναγνωρίζει αμέσως ή θέλει πειράγματα?

Ευχαριστώ.

Ενώ το Nvidia app θα ήταν η πιο εύκολη επιλογή, δεν είναι reliable και εξαρτασαι από το ποια games επιλεγει η ίδια η Nvidia για το white list της. Επίσης ακόμα και αν πεις ότι θα πας μόνο με το DLSS Swapper, δεν θα παίρνεις σε κάθε περίπτωση το Preset K που περιέχει το new transformer του DLSS.

Οπότε εκεί το μόνο που μπορεί να κάνει σίγουρη την δουλειά είναι το Nvidia Inspector Profiler. 

Στις περισσότερες φορές το DLSS Swapper την κάνει την δουλειά, αλλά είναι σε φάση 7/10 αν θα σου κάνει override το Preset K. 

Προτείνω να τα χρησιμοποιείς ανά περίπτωση Swapper και Inspector ή και συνδυαστικά. Το Swapper έχει επιλογή indicator για το ακριβώς χρησιμοποιείται όταν είσαι in game. 

Εδώ δείχνει αναλυτικά ολα αυτά που σου ανέφερα.

https://youtu.be/NoJt21j6H6I

Επεξ/σία από Alex21121988
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...